GUO Balfolk

za 9 jan 2016


met:
aanvang:
 
 
19:30 uur
entree:
 
 
10 euro
reserveren?:
 
 
Geen reserveringsmogelijkheden
instructies?
 
 
ja, om 19.30 uur
afterparty?
 
 
ja, met nazit, open podium, sessie
meer info:
email:
 
 
locatie:
 
 
cultuurcentrum Tiliander
Spoorlaan 82C
5061HD Oisterwijk
 
 
Overige informatie:

Op de vijfde akoestische balfolk bij 'Groeten Uit Oisterwijk' in de aula van Cultuurcluster Tiliander Oisterwijk speelt het duo Itchy Fingers. De avond begint om 19.30 uur met een uur dansinstructie. Wie na afloop (omstreeks 23.30 uur) wil deelnemen aan open podium of sessie brengt zijn/haar instrument mee. Tiliander ligt schuin tegenover treinstation Oisterwijk. 100=VOL=OP. Meer info & tickets? Check vanaf mei 2015: www.guo.inoisterwijk.nl
 

x

Itchy Fingers (NL)

Itchy Fingers (NL)


Kijkend naar het virtuoze accordeonspel van Erik de Jong, en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen een haast onbedwingbare neiging aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers.

De beide bandleden zijn afkomstig uit het noorden des lands, en speelden al enkele jaren samen bij de sessies in Groningen toen zij besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Door het grote aantal instrumenten dat deze twee multi-instrumentalisten bespelen, kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen. Subtiele walsen op de tinwhistle, pakkende ritmes op bodhrán en bouzouki, en dansbare balfolk op accordeon, concertina en mondharmonica behoren tot de mogelijkheden.