Balfolk bij Folkcafe de Liemers

vr 7 sep 2018


met:
 
 
aanvang:
 
 
20:00
entree:
 
 
Gratis
reserveren?:
 
 
Geen reserveringsmogelijkheden
instructies?
 
 
Ja, door Paracetamol
afterparty?
 
 
Nee
meer info:
 
 
locatie:
 
 
Cultuurcentrum DE OGTENT
Remigiusplein 9
6921BL Duiven
 
 
Overige informatie:

Om het Duivense publiek kennis te laten maken met Balfolk, en gewoon omdat het leuk is om alvast te dansen in De Ogtent, waar 6 weken later CaDansa plaatsvindt, een gratis bal in Duiven. Voor deze samenwerking met Folkcafe de Liemers hebben we de band Paracetamol uitgenodigd voor een dansuitleg en om bal voor jullie te spelen. Het programma: 20u30 dansuitleg door Paracetamol 21u30 bal met Paracetamol 24u00 Einde Tot dan!
 

x

Paracetamol

Paracetamol

Overal hebben ze al samen gespeeld:
Op een eiland, in een stacaravan, in een Chevrolet Spark, in een boomhut. Het kon niet anders dan dat Jan Willem Veenhuis en Rob Zantkuijl in voorjaar 2017 een nieuwe band begonnen.
Toen Gyöngyi Kovács kwam aanlopen op een feest aan het water met een kampvuurtje en Paracetamol, werd ze op slag verliefd op balfolk en de mannen werden verliefd op haar contrabas. Sindsdien spelen ze samen. Paracetamol smaakte nog nooit zo lekker.

Paracetamol speelt goed dansbare balfolk met een likje jazz op saxofoon, gitaar, doedelzak, contrabas en melodica. Ze spelen eigen nummers en die van hun helden uit de Westeuropese folkscene en daarbuiten. Ze hebben een grote voorliefde voor lekkere mazurka's en walsen in 3, 5 of 8 afgewisseld met een opzwepende plinn of bourrée om iedereen weer scherp te krijgen.