Folkwoods 2008

zo 10 aug 2008


aanvang:
 
 
13:45 uur
reserveren?:
 
 
Geen reserveringsmogelijkheden
instructies?
 
 
09.45-10.45 Dansles voor de kinderen, door Wilco
meer info:
locatie:
 
 
Philips de Jonghpark
Oirschotsedijk 2
5651GC Eindhoven
 
 
Overige informatie:

Dit jaar staat tent 3 helemaal in het teken van balfolk! Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen er verschillende balfolkbands uit Nederland, Belgie en Frankrijk.

Zie voor meer info over het festival de website van Folkwoods.
 

x

Sakura (Be)

Sakura (Be)

De vijf jonge muzikanten van Sakura  brengen swingende balfolk in een eigentijds jasje. Hun zelfgecomponeerde muziek spoort aan tot shaken, dansen én zweten, maar kan ook de niet-dansers boeien en ontroeren door de afwisseling in opbouw, de subtiele details, de enthousiaste uitstraling op podium en het originele gebruik van toetsen, snaren, slagwerk en...lucht...

x

Triple-X (Be)

Triple-X (Be)

Belgische band bestaande uit:
  • Bert Leemans op accordeon
  • Björn Van Hove op viool
  • Jeroen Geerinck op gitaar
  • Ludo Stichelmeyer op percussie
  • Stéphane Hardy met saxofoon en bombarde
Triple-X speelt graag Bretonse deuntjes en heeft de afgelopen jaren op verschillende folkfestivals een sterke indruk achtergelaten.

x

Surpluz (Be)

Surpluz (Be)

Surpluz bestaat uit 4 jonge muzikanten die het (on)geluk hadden op de middelbare school les te volgen bij Bart Decock en daardoor na verloop van tijd samen een groep vormden. Surpluz bestaat uit Elke De Meester (accordeon en zang), Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak en zang e.a.) en de broers Jeroen Knapen (folkgitaar en zang) en Bart Knapen (klarinet en zang). De groep was deze zomer met dit repertoire ook al een revelatie tijdens een kerkconcert op de volksmuziekstage in Gooik. Nu klonk het geheel nog samenhangender en nog beter. Deze virtuoze muzikanten deden creatief en met humor hun ding met het repertoire van het Kliekske. Dat er door alle 4 ook goed gezongen werd, maakte het geheel nog toffer.