Altan en Balfolk

vr 14 okt 2011


met:
aanvang:
 
 
19:00 zaal open: Zie overige info voor meer details:
entree:
 
 
zie bij Overige info!
reserveren?:
 
 
Geen reserveringsmogelijkheden
instructies?
 
 
Ja, om 19:15 u door Wouter Kuyper
meer info:
locatie:
 
 
De Doelen
Schouwburgplein 50
3012CL Rotterdam
 
 
Overige informatie:

Altan & Balfolk in de Doelen Rotterdam!

De naam Altan is een verwijzing naar een diep meer, omringd door mysterie achter Errigal Mountain in de Ierse county Donegal, waar de groep begin jaren tachtig werd opgericht. De stijl van Altan is een mengeling van oude vioolmuziek uit Donegal en de minder bekende fluitmelodieën uit het noorden van Ierland. Na hun onstuimige jigs en reels barst er een feestelijk balfolk los: Snaarmaarwaar zal ons laten dansen!

Reserveren

JONGERENTARIEF EUR 7,-

Vanaf een uur voor aanvang kunnen houders van een CJP, studenten t/m 29 jaar, houders van een Studenten Uit Pas t/m 29 jaar en studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten voor de meeste concerten één toegangskaart per pas kopen voor € 7,- (indien beschikbaar). De pas of collegekaart moet getoond worden en de plaatsen worden toegewezen door de kassamedewerker.

Normaal tarief is 26 euro, CJP korting is 18 euro.

Kaarten zijn te reserveren via de Doelen Kassa:
010 2171717 o.v.v. Balfolk. 

De kassa is dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 18.00 uur.

Programma

19.15 uur: Dansworkshop door Wouter Kuyper
20.15 uur: Jurriaanse Zaal - Concert Altan (deel 1)
21.00 uur: Foyer Jurriaanse Zaal - Balfolk met Snaarmaarwaar (preview)
21.25 uur: Jurriaanse Zaal - Concert Altan (deel 2)
22.15 uur: Foyer Jurriaanse Zaal - Balfolk met Snaarmaarwaar (concert)
23.45 uur: Einde

 

x

Snaarmaarwaar (Be)

Snaarmaarwaar (Be)

Reeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuutcd “Snaarmaarwaar” (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound. Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. Intussen is er hun tweede worp, “Phosphor Bronze” (2011) en zelfs al een derde "B.L.O.C.K." (2014). Nog steeds serveren deze heren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.