Contactformulier

Hier kun je terecht met al je vragen, opmerkingen, aanvullingen, details, ideeën en verbeteringen omtrent balfolk!

 

(Wegens sociale drukte en omdat we ook maar mensen zijn hier bij Balfolk kan het zijn dat onze reactie even op zich laat wachten... We doen ons best alles zo snel mogelijk af te handelen! )

*
*

Aanmelden van een nieuw bal

Door middel van onderstaand formulier kun je een bal aanmelden voor de agenda. Voor het aanmelden van een workshop kun je het gewone contactformulier gebruiken.
Na het versturen van het formulier bekijken wij de gegevens en passen het waar nodig aan waarna het bal in de agenda wordt geplaats. Probeer de gevegens zo volledig mogelijk aan te leveren en volg het format zoals dat in de voorbeelden onder de velden staat.
 

*Balfolk Utrecht
*2010-28-01

Je kunt het veld 'overige info' gebruiken als de band er niet bij staat. Vermeld dan naam en eventueel een website en omschrijving van de band.
20:00 uur (aanvang van het bal)
10 euro
Ja, om 19:00 uur
Ja, neem je instrument maar mee!
Voor meer informatie over het bal
www.balfolk.nl
http://www.balfolk.nl
*Je kunt het veld 'overige info' gebruiken als de locatie er niet bij staat. Vermeld dan de naam, adres, postcode en plaats van de locatie en eventueel een website.
Vul een e-mail adres in waar de reserveringen heen worden gestuurd of de volledige url (incl. http://) van een website waar bezoekers kunnen reserveren:
Gebruik dit dit veld voor overige informatie over het bal.


Vul hieronder je naam en emailadres in. Deze informatie wordt niet op de website geplaatst en gebruiken we alleen om contact op te kunnen nemen in geval van vragen.
*Wordt niet op de website getoond.
*Wordt niet op de website getoond.

De agenda van Balfolk.nl is een overzicht van bals in Nederland. Er worden geen bals in het buitenland geplaatst. Het recht wordt voorbehouden om een aangemeld bal niet in de agenda op te nemen. De eisen voor een bal zijn dat er een balfolk band is die live balfolk muziek speelt en dat er een dansvloer is voor de dansers.

 

Wegens sociale drukte en omdat we ook maar mensen zijn hier bij Balfolk kan het zijn dat onze reactie even op zich laat wachten... We doen ons best alles zo snel mogelijk af te handelen! :)

Wie is Balfolk.nl eigenlijk?

Mensen vragen zich wel eens af wie er nou achter "Balfolk" zitten. Nou, dat zijn een heleboel mensen. 

Balfolk is een gevolg van het enthousiasme van velen en dus geen instituut dat geleid wordt door enkelen. Op elke plek waar een bal wordt gehouden zitten enthousiaste vrijwilligers die daar alles organiseren. De locatie, de bands, de PR, logistiek op de avond zelf, etc. En er zijn dansers die dat waarderen en daarop afkomen.

Zou je eens een handje willen helpen? Zoek dan contact met de organisatoren via de contactgegevens bij het bal. Lukt dat niet of wil je zelf een bal opzetten in jouw stad omdat dat daar nog niet gebeurt, vul dan het contactformulier hier in. Wij helpen je graag verder op weg!

Daarnaast kunnen we altijd nog wel meer handen gebruiken. Hieronder een paar voorbeelden van mogelijke taken, laat het vooral weten als je wilt helpen.

  • Technici die op 't bal zelf ervoor willen zorgen dat de muziek klinkt zoals het bedoelt is (dit kunnen we je ook leren).
  • Redactieleden voor het realiseren van de nieuwsbrief.
  • Koks om de muzikanten van een maaltijd te voorzien.
  • Kassamedewerkers
  • Etc.


Deze website is een uitvloeisel van een initiatief van deelnemers aan het Motaforum en gerealiseerd door de inbreng van veel dansers, organisatoren en muzikanten.

Twee enthousiastelingen willen we hier graag even noemen:

  • Louise Marius, Danser, docent, en vooral organisator van allerhande balfolk activiteiten door heel het land en erbuiten.
  • Wen Versteeg, Danser, docent en het brein achter deze website. 


Daarnaast willen we niet onze trouwe huisfotografen onvermeld laten die al jaren zorgen voor prachtige beeldverslagen van balfolk in Nederland:

 

Balfolkfabriek

Stichting?

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende balfolkorganisatie die is opgericht om folkdans en -muziek in heel Nederland te ondersteunen. We organiseren zelf een aantal grote evenementen en helpen (beginnende) organisatoren met raad en daad. Feitelijk worden de Balfolkfabriekevenementen gerealiseerd door een netwerk van enthousiaste folkies, te groot om iedereen hier te noemen. Als rechtspersoon Stichting Balfolkfabriek kun je echter net wat meer, zoals subsidie aanvragen. Wil je meer balfolk? Lees dan hieronder wat de Balfolkfabriek voor jou kan betekenen, en wat jij voor de Balfolkfabriek kan betekenen!

De Balfolkfabriek helpt

We horen graag over kansen en nieuwe initiatieven, en helpen graag. Ook als je nog niet precies weet hoe en wat het wordt, of als je bv. meer wil weten over onze garantstelling bij verlies: mail ons!

De Balfolkfabriek helpen?

Vind jij balfolk leuk? Heel veel mensen maken het samen mogelijk. Wil je ook een steentje bijdragen, groot of klein, neem dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken. Of help kort maar krachtig en doneer: ons rekeningnummer is NL18 RABO 0144 2168 09 t.n.v. Stichting Balfolkfabriek te Utrecht.

Wie zijn wij?

Wij zijn allemaal fanatiek danser, muzikant of organisator van bals. Het bestuur bestaat momenteel uit:

Anne van der Kooij: Voorzitter

Remco Klap: Penningmeester

Mickel Leeuwangh: Secretaris

Sander Poot: Algemeen bestuurslid, HR Balfolk

Marretje Adriaanse: Algemeen bestuurslid, promotie en communicatie

Doelstelling

Uit onze statuten: De doelstelling van de stichting is het bevorderen van West-Europese folkdans en folkmuziek in Nederland. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het organiseren van evenementen met livemuziek waarin actieve deelname centraal staat, zoals dansavonden, dans- en muziekworkshops, en het creeren van een podium voor beginnende muzikanten.

Wat doen wij?

Organiseren van eigen evenementen vanuit verschillende organisatiegroepen en afdelingen. Denk aan Cadansa, Dansstage Enschede, en de bals en workshops in Zuid-Holland, Wageningen, Amsterdam, Utrecht.

Overkoepelende activiteiten, zoals bekender maken van balfolk, promotiemateriaal maken, podium bieden aan beginnende bands, balfolk.nl ondersteunen, collecteren voor het anjerfonds, e.d..

Ondersteunen van balfolkorganisatoren. Een bal, workshop dans of muziek, bedenk het maar; wij helpen graag als

Ervaren organisator. Allerlei advies, samenwerkingsmogelijkheden, waar begin je, een keer komen meekijken, contacten met bands, hoe kom ik aan geld, locaties, reclamemateriaal, ... vraag het ons gerust, daar zijn we voor! We hebben ook veel kennis vastgelegd in een handleiding voor organisatoren. Dit document is constant in ontwikkeling. Plaats dus gerust opmerkingen of vragen in het document!

Rechtspersoon. Voor een stichting zijn de regels anders dan voor een natuurlijk persoon - op naam van de Balfolkfabriek kan subsidie aangevraagd worden, en in het ergste geval kan ze failliet verklaard worden zonder dat n persoon met schulden blijft zitten. In overleg kun je van onze naam en administratie gebruik maken.

Garantsteller. Er kan altijd iets misgaan; als het enorm sneeuwt en er komt niemand naar je evenement, kunnen wij soms het verlies op ons nemen. Deze garantstelling bestaat uit een aantal afspraken die we voor het evenement samen nalopen. Onderstaand vind je meer informatie over garantstelling.

Garantstelling voor je bal

Wij weten zelf maar al te goed hoe vervelend het is om persoonlijk het risico van een bal te moeten dragen. Daarom biedt de Balfolkfabriek aan eventueel verlies voor je te dragen. In een notendop werkt het zo: Uiterlijk 6 weken van tevoren stuur je ons een begroting met toelichting (wie komen spelen, waar, etc.). Als wij de begroting goedkeuren, willen we garantstaan voor je bal. Mocht je onverhoopt verlies draaien, dan betalen wij dit verlies tot maximaal 20% van je begrote inkomsten. Op een bal met een omzet van 700 is dat 140. Anderzijds; als je winst maakt, dan draag je 2% van je inkomsten af aan de Balfolkfabriek. Op een bal van 700 is dat 14. Met die afdracht kunnen wij ons garant blijven stellen voor volgende bals. Nadere uitleg en alle voorwaarden staan in het Reglement Garantstelling, dat we je graag toesturen. Ook voor overleg of meedenken:

Mail ons!

 

Blijf op de hoogte

Om makkelijk op de hoogte te blijven van de veranderingen op de balfolk website kun je nu gebruik maken van RSS feeds. Je kunt je abonneren op de volgende feeds:

De balagenda
De workshopagenda
Nieuwsberichten
Het foto en video overzicht

Wat is RSS?

RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van je favoriete websites. Bezoekers hoeven niet meer te surfen naar internetpagina's om te kijken of de pagina's zijn gewijzigd.

Zij kunnen zich abonneren op RSS-feeds van hun favoriete sites en krijgen dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina's zijn geactualiseerd. De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit. Voor websites is RSS een interessante manier om meer bezoekers te trekken.

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een 'RSS-lezer' nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.
Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer 'abonneren' op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de balagenda van deze site. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowsers Firefox en Safari beschikken standaard al over RSS-functionaliteit. Ook kun je eenvoudig met je Gmail account gebruik maken van Google Reader.

Hoe abonneer ik mij op feeds van Balfolk.nl?

Als je gebruik maakt van bijv. Firefox of Safari dan kun je eenvoudig weg op een van de feeds bovenaan deze pagina klikken. Als je na het klikken op een feedlink alleen maar een pagina met moeilijk leesbare tekst krijgt te zien, dan ondersteund je browser geen RSS feeds en zul je de link naar de feed (die je in de adresbalk vindt) moeten kopieren en die toevoegen aan bijvoorbeeld Google Reader om op die manier daar de feeds te kunnen lezen.