De Danslessen

Op steeds meer plekken in het land worden balfolk danslessen gegeven. Hiernaast vind je het overzicht van de steden waar je nu wekelijks kunt dansen.

De lessenreeksen die in Februari 2019 starten:

 • Amsterdam
 • Lochem
 • Deventer
 • Zuthpen 
 • Enschede
 • Utrecht

In Utrecht is de proefles op 29 oktober voor beginners. Na de proefles is er een minibal. 

Bij de locatie Amsterdam zal de eerste les een proefles zijn. Deze proeflessen zijn heel geschikt om de danslessen een keertje te komen uit proberen. De week na de proefles beginnen de cursussen weer.

Voor Lochem, Zutphen en Deventer wordt gebruik gemaakt van en strippenkaart die voor deze 3 locaties geldt. Hierdoor kun je gemiste lessen inhalen bij een andere locatie. Je kan eerst een proefles volgen voor 10 euro. 

Andere initiatieven

Naast de lessenreeksen zijn er nog allerlei leuke plaatselijke initiatieven waar je altijd aan kan sluiten: 

 • In Zeist is er elke dinsdag een oefenavond. Meestal op muziek van cd of mp3-speler, en soms worden het echte bals met een band, bijvoorbeeld als iemand hier een verjaardag viert. Meer informatie vind je hier of op Facebook.
 • Elke donderdag wordt in Rotterdam door wisselende docenten een uur dansles/workshop gegeven over een specifiek onderwerp of dans (bijvoorbeeld bourrée, wals, enkele bretonse dansen...). Na de les is er nog 1,5 uur vrijdansen, vandaar de verzamelnaam Socialles. Ook zonder danservaring ben je welkom. Kosten: 5 euro per keer zonder de verplichting van een lessenserie, 2 euro voor avondeten (vooraf aangeven aub).Informatie vind je op Facebook, of mail naar: balfolkzuidholland@gmail.com
 • *** in onderhoud***
  (In Deventer 1x per maand Balfolk lessen, twee uurtjes lekker dansen in Deventer. Alle niveaus welkom, ervaring is niet nodig. Monique gaat ons helpen met het leren van de dansen en/of verfijnen van je al bestaande dansvaardigheden. Een danspartner meenemen kan fijn zijn, maar niet een vereiste om mee te kunnen doen. Kinderen zijn welkom, zelf inschatten of je kind(eren) het leuk vinden om mee te gaan (of in ieder geval er neutraal in staan :P ) Tijd: van 10.00- 12.00, Prijs: €10 euro per persoon (kinderen tot 16 jaar gratis) Met levende muziek als begeleiding. Locatie: Muziekhuis Deventer. datum en informatie: Facebook of email )
 • *** Socialles Amsterdam/Diemen
  gaat tijdelijk niet door ***
  1x per maand op vrijdag. De Socialles Balfolk Amsterdam e.o. is bedoeld voor ervaren balfolk dansers die tenminste meedoen of meegedaan hebben in niveau 3 van de normale lessen.
  We geven elkaar les of huren een docent. Deelname 5,- p.p. per avond.
  Overige informatie is te vinden op Facebook.

Nog geen les bij jou in de buurt?

Is er nog geen les bij jou in de buurt? Hier kun een berichtje achter laten als je geinteresseerd bent in lessen in een stad waar nu nog geen lessen zijn. Als er genoeg vraag is, gaan wij kijken naar de logistieke mogelijkheden. En dan zullen we je op de hoogte houden als er lessen bij je in de buurt opgestart gaan worden. Tot die tijd zit er niets anders op dan wat verder te reizen of losse workshops bezoeken om beter te leren dansen :)