Balfolklessen Enschede

Ook dit jaar hebben we weer balfolk lessen bij Dansschool Dekker!

Dit jaar zullen er twee groepen zijn. De eerste groep zijn de beginners, dit zijn mensen zonder enige of met nog maar geringe danservaring. Deze lessen zullen aanvangen in januariDe tweede groep zijn de gevorderden. Voor hun zullen de lessen aanvangen op 19 september.

Beginners

Beginnen 15 Januari 2019.

Lestijden: Dinsdag 21.30 tot 23.00

In 10 lessen worden de belangrijkste dansen geleerd zodat je zonder aarzeling aan een folkbal mee kunt doen.

De eerste les is een proefles waarbij je kan zien of balfolk iets voor je is.

Wat is balfolk

Balfolk dansen zijn afgeleid van europese dansen. Deze dansen zijn in hun oorspronkelijke vorm bewaard en door de dansers verder ontwikkeld. Dansen in balfolk worden gedanst in een rij, in een kring en als paar. Binnen sommige dansen en meestal na elke dans wordt van partner gewisseld. Na elke dans wisselen van partner is een goede gewoonte, geen plicht.

De dansfiguren zijn eenvoudig en basis voor variatie. Op de cursus worden behalve de basis wat variaties aangeleerd. Met deze eenvoudige basis, de variaties en technische aanwijzingen ben je snel in staat samen met je danspartner een unieke, leuke dans te dansen.

Praktische Informatie

Tijden

De lessen zijn op dinsdag van 21.30 tot 23.00. De lessen worden gegeven door Maarten van der Waal en Anke Veens.

Locatie

De lessen vinden plaats in het Danscentrum Dekker net buiten het centrum van Enschede:
Wooldriksweg 150
7512 AW Enschede

Inschrijven

Je kunt individueel inschrijven. We hopen op een evenwichtige verdeling van leiders en volgers.

Omdat bij balfolk veel van danspartner wordt gewisseld (na een dans of soms als onderdeel van de dans) hoef je geen vaste danspartner mee te nemen. Deelnemen met een danspartner is natuurlijk wel zo leuk!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de 10 lessen zijn 90 Euro.

Meer info

Voor meer info contacteer Maarten:
-Tel: 06-54323290
-Facebook: Maarten Novemberbal
-Mail: mj @ vanderwaal.nu

Of kijk op de Facebookpagina:
www.facebook.com/events/2223615444523378

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via de website van het Danscentrum Dekker:
www.danscentrumdekker.nl/dansstijl/balfolk

Hier de link direct naar het inschrijfformulier:
www.danscentrumdekker.nl/inschrijven

(Half) Gevorderden

Eerste les: 19 September

Lestijden: Dinsdag 21:30-23:00

Pas ik in deze groep?

Heb jij al een lessen serie gevolgd of ben je bij een aantal workshops en ballen geweest? Dan is deze groep waarschijnlijk geschikt voor jou! We gaan er vanuit dat je de basis van de dansen zoals de scottish, mazurka, wals, cercle en chapelloise beheerst en dat je ook wat ervaring hebt met bretonse (an-dro, hanter-dro etc) en gascogne (rondo etc) dansen.

Hoe gaan de lessen er uit zien?

De lessen zullen steeds opgebouwd zijn in blokken van 4 lessen. Tijdens deze blokken behandelen we verschillende aspecten van dansen. De blokken zullen echter in het teken staan van een specifieke dans of groep van dansen. Tijdens deze serie zullen we de volgende blokken hebben:
Blok 1 - Mazurka
Blok 2 - Gascogne
Blok 3 - Bourrée
Ergens in de planning zal er 1 bonus les zitten. Deze wordt nog gepland in overleg met de groep. Deze bonus les kan in het teken staan van bijvoorbeeld een speciale groep die ergens komt spelen of verzoekjes vanuit de groep.

Wat zijn de kosten?

Alle lessen samen (13 lessen) kosten 120 euro. Deze moeten worden betaald op de eerste of tweede les (in cash). Bij bijzondere situaties (bijvoorbeeld iemand die door omstandigheden niet in staat is overal bij te zijn door bijvoorbeeld een stage) kunnen er speciale afspraken worden gemaakt. Neem hiervoor dan aub contact met ons op.

Wie zijn de leraren?

De lessen worden gegeven door Leo Visser en Marjolein Bente. Beiden dansen al meer dan 5 jaar balfolk en zijn op verschillende plaatsen in Europa geweest om te dansen en workshops te volgen. Ze hebben al meerdere workshops gegeven en hebben ook ervaring met lesgeven. Beiden hebben naast een dans achtergrond ook een muziekale achtergrond en zullen deze kennis ook proberen over te dragen in de lesse