Kom je ook les volgen in Utrecht? 

Vanaf november begint er een nieuwe lessenreeks balfolk voor beginners in de Moira in Utrecht! Omdat er ook andere balfolkprogrammatie in de Moira komt, zijn de lessen dit keer tweewekelijks: maar dat betekent ook dat we per lesavond 2,5 uur dansen en dus écht lekker in de folk duiken (en maak je geen zorgen, we nemen ook wel pauze tussendoor).

In de beginnerslessen gaan we in zes avonden niet alleen aan de slag met het aanleren van verschillende dansen, maar is er ook veel aandacht voor lekker in en met je lijf bewegen en plezier hebben in het dansen. We gaan aan de slag met de meest voorkomende dansen op bals in Nederland, zoals de scottish, jig, wals, mazurka, en bourrée in twee tijden. Vanuit die basis ontdekken we ontspanning in het dansen.

De lessen worden gegeven door Robin van den Brule. Robin danst al meer dan zeven jaar balfolk, zowel in Nederland als daarbuiten, en heeft in februari ook al lessenreeksen gegeven voor beginnende en verdiepende dansers. “Ik ben inmiddels bekend met een grote hoeveelheid verschillende dansen. Ik ben heel enthousiast over de energie van de dansen uit verschillende streken uit Frankrijk, maar ook de koppeldansen blijven me intrigeren. Ik hecht heel veel waarde aan houding en techniek, maar het gaat me bovenal om het gevoel dat dansen kan geven: dansen is als een dialoog en die is altijd weer nieuw en anders. Dat is het allermooiste”. Robin wordt geholpen door Cecilia Brands, die ook al eerder dansles heeft gegeven.

Praktisch:

Wanneer?
Er zal een proefles zijn op 29 oktober, en daarna beginnen de tweewekelijkse lessen half november. De lesdata zijn als volgt:
19 november
3 december
17 december
(kerstvakantie)
7 januari
21 januari
4 februari

De deuren zijn vanaf ongeveer 19.00 uur open (maar meestal iets eerder), en dan beginnen we om 19.15 met dansen. We zijn dan om 21.45 klaar

Waar?
De lessen zijn in de Moira, een hele fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenplein 10.


Wat kost het?

De lessenreeks kost 100 euro, en er is een kortingstarief voor als je weinig te besteden hebt: dan zijn de lessen 80 euro.
Het is mogelijk om het lesgeld in twee keer te betalen. Noem het bij je inschrijving als je dit wil,
dan kan er even overlegd worden.

Hoe inschrijven?
Door een email te sturen naar utrecht@balfolk.nl met daarin je voor- en achternaam, je woonplaats, je telefoonnummer, of je korting wil, en je eventuele eerdere danservaring. Dan krijg je zo snel mogelijk een bevestigingsmail terug met informatie over betalen.

De proefles:
Op 29 oktober is een proefles voor iedereen die geïnteresseerd is in de lessen. We beginnen met een proefles voor beginners en eindigen met een minibal. Wouter Kuyper komt live muziek voor ons maken!

Tijdsplanning:
19:15 Proefles
20:30 Minibal met Wouter Kuyper
21:45 Eind

De proefles is in de Moira (Wolvenplein 10, Utrecht) en kost vijf euro (graag contant!). Een vaste danspartner is niet nodig en aanmelden ook niet, dus neem vooral je vrienden mee!
Er is ook een facebook-event voor deze avond.


Extra informatie
- Ingang:
Het adres van de Moira is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters Moira zaal. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

- Wat zijn fijne kleren om in te dansen?
In principe kan alles waar je je fijn in voelt, zolang je er maar goed in kan bewegen. Het is vaak fijn om laagjes te dragen voor als je het warm krijgt. Schoeisel is belangrijker: het liefste met een gladde zool en zonder (hoge) hak. Je kunt ook altijd op sokken of blote voeten dansen als je dat fijn vindt.

Voor andere vragen kun je altijd mailen: utrecht@balfolk.nl