Kom je ook les volgen in Utrecht? 


De basislessenreeks van november tot en met januari was een groot succes, dus daarom hebben we besloten om van februari tot en met mei door te gaan met een reeks vervolglessen! Omdat er ook andere balfolkprogrammatie in de Moira is, zijn de lessen tweewekelijks: maar dat betekent ook dat we per lesavond 2,5 uur dansen en dus écht lekker in de folk duiken (en maak je geen zorgen, we nemen ook wel pauze tussendoor).

De cursus gaat door waar de lessen voor beginners ophouden: we gaan verder met werken aan danshouding, connectie, en leren nieuwe dansen aan. Als de basis comfortabel voelt kunnen we gaan spelen met variaties. Daarnaast blijven we ook aandacht besteden aan muzikaliteit, creativiteit, en vooral ontspanning en lol tijdens het dansen. De dansen die zeker aan bod komen zijn de wals (in verschillende tijden), bourrée, rondeau en couple, en meer regiospecifieke dansen uit streken zoals Bretagne en de Poitou. Ook gaan we verder met de dansen die in de eerste reeks aan bod kwamen.

De lessen worden gegeven door Robin van den Brule en Cecilia Brands. Robin danst al acht jaar balfolk, zowel in Nederland als daarbuiten. “Ik ben inmiddels bekend met een grote hoeveelheid verschillende dansen. Ik ben heel enthousiast over de energie van (groeps)dansen uit verschillende streken uit Frankrijk, maar ook de koppeldansen blijven me intrigeren. Ik hecht heel veel waarde aan houding en techniek, maar het gaat me bovenal om het gevoel dat dansen kan geven: dansen is als een dialoog en die is altijd weer nieuw en anders. Dat is het allermooiste”.
Wat moet je al kunnen? We gaan verder met scottish, mazurka, wals en polka, mixers (jig en tovercirkel) en een basis Bretons (hanter dro, an dro, tricot en kost ar c’hoad). Van deze dansen is het dus handig om de basis al te kennen. Het is natuurlijk niet erg als dit niet helemaal overeenkomt; hoe snel je dansen oppikt en vooral hoe vaak je buiten de lessen om danst kan ontzettend veel verschil maken. Stuur vooral een mailtje naar utrecht@balfolk.nl om je situatie voor te leggen!

Als je nog weinig dans/leservaring hebt maar wel heel graag mee wil doen raden we je aan om op 2 maart naar de dansstage in Enschede te gaan en daar niveau 1 te volgen: https://dansstage.nl/nl_NL/beginners-workshops/. Dan kun je, in combinatie met een dosis enthousiasme en thuis oefenen, zeker mee komen.

Praktisch:

Wanneer?
De lesdata zijn als volgt:
25 februari
11 maart
25 maart }
1 april } let op: twee weken achter elkaar
15 april
29 april
13 mei
27 mei

De les op 25 februari is een reguliere les, maar ook het proeflesmoment voor iedereen die in wil stromen.

De deur is vanaf ongeveer 19.10 uur open, en dan beginnen we om 19.30 met dansen. We zijn dan om 22.00 uur klaar.

Waar?
De lessen zijn in de Moira, een hele fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10.

Wat kost het?
De lessenreeks kost 130 euro, en er is een kortingstarief voor als je weinig te besteden hebt: dan zijn de lessen 110 euro.
Het is mogelijk om het lesgeld in twee keer te betalen. Noem het bij je inschrijving als je dit wil, dan kan dat overlegd worden.

Hoe inschrijven?
Door een email te sturen naar utrecht@balfolk.nl met daarin je voor- en achternaam, je woonplaats, je telefoonnummer, of je korting wil, en je eventuele eerdere danservaring. Dan krijg je zo snel mogelijk een bevestigingsmail terug met informatie over betalen.

De proefles:
De proefles is de eerste reguliere les van de reeks. Je betaalt 5 euro om mee te doen, en als je de reeks gaat volgen wordt dit van het resterende lesgeld afgetrokken.

De proefles is in de Moira (Wolvenstraat 10, Utrecht) en kost 5 euro (graag contant!). Een vaste danspartner is niet nodig maar we vinden het wel fijn als je via dit formulier laat weten dat je komt: https://docs.google.com/forms/d/1y7IqAEDY-Md-DgR3KmSR5Nv2zn4dFgtJ8qgPUYAquNg/

De deur is vanaf ongeveer 19.10 uur open, en dan beginnen we om 19.30 met dansen. We zijn dan om 22.00 uur klaar.
Er is ook een facebook-event voor deze avond: https://www.facebook.com/events/1571449453000008/

Extra informatie:

- Ingang:
Het adres van de Moira is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters Moira zaal. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

- Wat zijn fijne kleren om in te dansen?
In principe kan alles waar je je fijn in voelt, zolang je er maar goed in kan bewegen. Het is vaak fijn om laagjes te dragen voor als je het warm krijgt. Schoeisel is belangrijker: het liefste met een gladde zool en zonder (hoge) hak. Je kunt ook altijd op sokken of blote voeten dansen als je dat fijn vindt.

Voor andere vragen kun je altijd mailen: utrecht@balfolk.nl