Balfolklessen Utrecht

In september 2017 start er weer een nieuwe reeks lessen in Utrecht! Er zijn op maandagavond 2 niveaus, een beginners groep en een gevorderde groep.

Wil je als nieuwe leerling instromen op een hoger niveau, neem dan contact op per mail: louise@balfolk.nl.

Wil jij ook graag elke week lekker dansen en de dansen die op bals langskomen beter onder de knie krijgen en uitdiepen? De pasjes van de tovercirkel en de jig, danshouding en leiden en volgen, eindelijk die mazurka net zo lang oefenen tot hij lekker gaat, variaties op de scottish, spelen in de jig, en nog veel meer. Schrijf je dan nu in voor de danslessen in Utrecht. Er wordt op verschillende niveaus lesgegeven, waardoor iedereen les kan krijgen in de groep die het beste bij hem of haar past.

Informatie danslessen najaar 2017

De eerste les is op maandag 11 september, en de laatste les valt eind januari 2018. Op 4 september zal er een proefles zijn, voor iedereen die wel eens zou willen kijken bij een balfolkles. Meer informatie over deze proefles vind je onderaan deze pagina.

Het programma (najaar 2017):

Maandag (locatie Moira Utrecht; docent Louise Marius)

19u00 20u30 Niveau 1 (beginners)
20u30 22u00 Niveau 3 (gevorderden)

Wouter Kuyper neemt een deel van de muzikale begeleiding voor zijn rekening op trekzak.

Niveau-omschrijvingen:

Niveau 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van de meeste groeps- en koppeldansen en eenvoudige, leuke variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, mazurka, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek de verschillende dansen leren onderscheiden. We besteden ook veel aandacht aan een goede danshouding.

Niveau 3: gevorderden; voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd (liefst 2 series). Naast dat we verder gaan met volgen en leiden en variaties in scottish en mazurka, gaan we in ieder geval ook de bourree in 3 (auvergnate) doen.

Als je twijfelt welk niveau het geschikts voor je is overleg dan even met de docenten. Ook kan je de eerste les twee niveaus meedoen en na de les in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.

Praktische zaken

Data:

De lessen duren van september 2017 t/m januari 2018, en er vallen een paar lessen uit ivm vakanties. Die precieze data zullen nog beend gemaakt worden.

Locatie:

- Op maandag vinden de lessen plaats in de Moira (zaal waar ook de folkbals op zondagmiddag plaatsvinden): Wolvenstraat 10 te Utrecht

Kosten

Op maandag kost de cursus 200 euro voor 16 lessen van 90 minuten. Voor studenten of anderen die weinig te besteden hebben is er een korting mogelijk. Dan kost de cursus 165 euro. 

Het is ook mogelijk het lesgeld in 2 keer te betalen. Het lesgeld kan overgemaakt op rekeningnummer NL97TRIO0198427603 tnv Louise Marius te Utrecht, ovv van je naam en het niveau waaraan je mee wilt doen.

Opgeven:

Opgeven doe je door een mail te sturen naar louise@balfolk.nl met daarin je voor en achternaam, je woonplaats, je telefoonnummer, of je korting wil, het niveau van de les waar je graag aan mee wilt doen (1 of 3), de dag en stad (ik geef namelijk ook in amsterdam les op woensdag) en een omschrijving van je danservaring. Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen.

De proefles op 4 september 2017

Op maandag 4 september (1 week voor de lessen daadwerkelijk beginnen) is er een proefles.

19:00 beginners
20:15 gevorderden
21:30 minibal
23:00 einde

Komen jullie ook? Neem vooral iedereen mee die mogelijk geinteresseerd zou kunnen zijn in deze lessen. De proefles kost 5 euro. De proefles vind gewoon plaats in de Moira waar de lessen ook plaats vinden. 

Aanmelden voor de proefles is niet nodig, maar mag wel, op louise@balfolk.nl. Ook is er een evenement op facebook, daar kan je eventueel aangeven dat je komt en je vrienden uitnodigen.