Balfolk lessen Utrecht

Vanaf februari beginnen er weer nieuwe lessenreeksen in de Moira in Utrecht! Elke maandagavond zijn er twee lessen: we gaan dansen met een beginnersgroep en een verdiepingsgroep.

Beginnersgroep
In de beginnersgroep gaan we niet alleen aan de slag met het aanleren van verschillende dansen, maar is er ook veel aandacht voor lekker in en met je lijf bewegen en plezier hebben in het dansen. We gaan aan de slag met de meest voorkomende dansen op bals in Nederland, zoals de scottish, jig, wals, mazurka, en bourrée in twee tijden. Vanuit die basis ontdekken we de ontspanning in het dansen.

Verdiepingsgroep
De verdiepingsgroep is voor dansers die al comfortabel zijn in de meeste dansen en, zoals de naam al verraadt, verdieping in hun dans zoeken. De nadruk ligt onder andere op danshouding en connectie, zowel in koppel als met de groep. Daarnaast gaan we verder met het leren van nieuwe dansen en variaties, zoals in de (onregelmatige) wals en rondeau en couple. Er zal ook aandacht zijn voor de bourrée in drie tijden. Verder bepalen we gezamenlijk waar er behoefte aan is: zie ook het programma van de proefles.

Docenten
De lessen worden gegeven door Robin van den Brule, met hulp van Saskia Sportel. Robin danst al meer dan zeven jaar balfolk, zowel in Nederland als daarbuiten. “Ik ben inmiddels bekend met een grote hoeveelheid verschillende dansen. Ik ben heel enthousiast over de energie van de dansen uit verschillende streken uit Frankrijk, maar ook de koppeldansen blijven me intrigeren. Ik hecht heel veel waarde aan houding en techniek, maar het gaat me bovenal om het gevoel dat dansen kan geven: dansen is als een dialoog en die is altijd weer nieuw en anders. Dat is het allermooiste.” Saskia danst nog langer dan Robin en helpt in de lessen.

Praktische informatie

Wanneer?
Er is op maandag 5 februari een proefles en de lessenreeks start de week erna, op 12 februari. De laatste les is gepland op 4 juni. In totaal zijn er 14 lessen, er valt af en toe wat uit in verband met feestdagen.
Beginners: 18:55 – 20:25
Verdieping: 20:30 – 22:00

Waar?
De lessen zijn in de Moira, een hele fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenplein 10.

Wat kost het?
Een lessenreeks (veertien lessen van anderhalf uur) kost 160 euro. Als je weinig te besteden hebt (bijv. student of bijstand) is er een kortingstarief van 130 euro. Wil je allebei de lesreeksen doen? Neem even contact op met Robin via robin@balfolk.nl
Het is mogelijk om het lesgeld in twee keer te betalen. Noem het bij je inschrijving als je dit wil, dan kan er even overlegd worden.

Hoe inschrijven?
Door een email te sturen naar robin@balfolk.nl met daarin je voor- en achternaam, je woonplaats, je telefoonnummer, of je korting wil, het niveau waaraan je wil meedoen en een (korte) omschrijving van je danservaring. Dan krijg je zo snel mogelijk een bevestigingsmail terug met informatie over betalen.
De proefles:

Op 5 februari is er vanaf 18:55 een proefles voor iedereen die geïnteresseerd is in de lessen. We beginnen met een proefles voor beginners, daarna een proefles voor het verdiepingsniveau en eindigen met nog een klein beetje bal. Wouter Kuyper komt ons muzikaal vergezellen.

Programma:

18:55 Beginners
20:00 Verdiepend
21:00 Minibal
22:45 Eind
De proefles is in de Moira (Wolvenplein 10, Utrecht) en kost vijf euro. Aanmelden hoeft niet, en neem vooral je vrienden mee!
Facebook