Balfolkdanslessen in Amsterdam

Februari 2018 start er weer een nieuwe reeks lessen in Amsterdam, met twee niveaus: een beginnersgroep (niveau 1) en een begonnersgroep (niveau 2).

Op woensdag 7 februari begint een enthousiaste groep dansdocenten weer een serie danslessen in Amsterdam.

Niveau-omschrijvingen:

Niveau 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van de meeste groeps- en koppeldansen en eenvoudige, leuke variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek en de verschillende dansen leren onderscheiden. We besteden ook veel aandacht aan een goede danshouding.

Niveau 2: begonners; voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Naast uitbouwen dansen niveau 1, danshouding communicatie in de dans, dansetiketten en zal er naar gelang de wensen van de groep aandacht besteed worden aan wals, mazurka, bourree, rondeau en meer.

Je kunt de eerste les twee niveaus meedoen en na de les in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.

Data en tijd:

Deze serie bestaat uit 16 lessen, de eerste, de proefles, op 7 februari en afgesloten met een eindles met bal op 6 juni. Onderweg zullen er een paar lessen uitvallen ivm vakantie.

Tijdstip:

19u30 - 20u15 Niveau 1 (beginners)

20.15 - 20.45 gezamenlijk half uur

20u45 - 21u30 Niveau 2 (begonners)

Docenten

De lessen worden gegeven door Balfolk Amsterdam e.o. (Berend, Frans, Gepke en Susanne) en soms door een gastdocent.

Kosten:

De kosten voor de lessen zijn per niveau € 150,- Wil je beide niveaus volgen, overleg dan met een van de docenten en kost dan 225,-.

Opgeven:

Om in te schrijven mail naar lessenamsterdam@balfolk.nl met daarin je naam, telefoonnummer, adres en gewenst niveau.
Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen.

Locatie:

De lessen vinden op woensdag plaats bij Vereniging AVC-Terpsichore. Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam (bij metrohalte van der Madeweg).

Parkeren is in de avond gratis op deze locatie, maar het is ook goed bereikbaar met het OV. Metrostation Van der Madeweg (2 of 3 stops van station Amstel, Bijlmer en Amsterdam Zuid) ligt vlak naast de dansstudio.

Looproute: Ga het metrostation uit, steek het zebrapad over en ga rechtsaf de Van der Madeweg op. Ga vrijwel direct linksaf de Ellermanstraat in (het spoor is dan aan de linkerhand). De dansstudio bevindt zich na 100m aan de rechterkant van de weg.

Niveau 3

Leerlingen die dit jaar niveau 3 gedaan hebben zijn welkom op de SocialLes Balfolk Amsterdam, eens per maand in Diemen.