Balfolkdanslessen in Amsterdam

September 2017 start er weer een nieuwe reeks lessen in Amsterdam, met verschillende niveaus, oa ook een beginnersgroep.

Najaar 2017:

Op woensdag 6 september begint Louise Marius weer een serie danslessen in Amsterdam. 

Er begint een nieuwe beginnersgroep (niveau 1), en er is een gevorderde groep (niveau 3).

Niveau-omschrijvingen:

Niveau 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van de meeste groeps- en koppeldansen en eenvoudige, leuke variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, mazurka, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek de verschillende dansen leren onderscheiden. We besteden ook veel aandacht aan een goede danshouding.

Niveau 3: gevorderden; voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd (liefst 2 series). Naast dat we verder gaan met volgen en leiden en variaties in scottish en mazurka, gaan we in ieder geval ook de bourree in 3 (auvergnate) doen.

Als je twijfelt welk niveau het geschikts voor je is overleg dan even met de docenten. Ook kan je de eerste les twee niveaus meedoen en na de les in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.

Data en tijd:

Deze serie bestaat uit 16 lessen, de eerste op 13 september, de laatste op 31 januari. Onderweg zullen er een paar lessen uitvallen ivm vakantie.

Tijdstip: 

19u00 20u15 Niveau 1 (beginners)
20u15  21u45 Niveau 3 (gevorderden)

De lessen worden gegeven door Louise Marius.

Kosten:

Omdat de lessen niet evenlang duren, is de prijs ook niet hetzelfde.

Niv 1: 170 euro (of 140 met korting)
Niv 3: 200 euro (of 165 met korting)
Beiden niveaus tegelijktijd: 260 (of 215 met korting)

Voor studenten of anderen die weinig te besteden hebben is er een korting mogelijk. Je mag zelf bepalen of je hier gebruik van wil maken.

Het lesgeld kan overgemaakt op rekeningnummer NL97TRIO0198427603 tnv Louise Marius te Utrecht, ovv van je naam en het niveau waaraan je mee wilt doen.

Opgeven:

Opgeven doe je door een mail te sturen naar louise@balfolk.nl met daarin:

  • voor en achternaam
  • woonplaats
  • waar en wanneer je les wilt (ik geef ook op maandag in Utrecht les)
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • of je korting wil
  • en een omschrijving van je danservaring.

Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen.

Locatie:

De lessen vinden op woensdag plaats bij Vereniging AVC-Terpsichore. Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam (bij metrohalte van der Madeweg).

Parkeren is in de avond gratis op deze locatie, maar het is ook goed bereikbaar met het OV. Metrostation Van der Madeweg (2 of 3 stops van station Amstel, Bijlmer en Amsterdam Zuid) ligt vlak naast de dansstudio.

Looproute:
Ga het metrostation uit, steek het zebrapad over en ga rechtsaf de Van der Madeweg op. Ga vrijwel direct linksaf de Ellermanstraat in (het spoor is dan aan de linkerhand). De dansstudio bevindt zich na 100m aan de rechterkant van de weg.