Balfolkbands uit Nederland

 • Ad Hoc Balfolkband
  Ad Hoc Balfolkband
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • AdHoc Orkest
  AdHoc Orkest

  Het AdHoc Orkest speelt traditionele Balfolk muziek, veelal uit Frankrijk. Het repertoire bestaat voornamelijk uit enerverende dansmuziek. Door de grote afwisseling van instrumenten (viool, fluit, klarinet, trekharmonica, draailier, percussie, contrabas, gitaar en banjo) blijft de muziek van het AdHoc Orkest boeien. De dansen die het meest voorkomen zijn: rondeau, wals, mazurka, scottish, chapelloise, cercle, bourree, polka, an dro, kash a barh, enz. Het AdHoc Orkest is de huisband van het Balfolk in Enkhuizen.

 • Aelixihr
  Aelixihr
  Drafting on the traditions from the North Sea region, their multi-faceted repertoire features new compositions, improvisations and traditional tunes in polyphonic, dynamic and colourful arrangements with inflaming rhythms…Wendy (fluit), David (viool) en Onno (gitaar)


  website: Aelixihr

 • Ah La Belle Gigue
  Ah La Belle Gigue

  Ah La Belle Gigue is het resultaat van de samenspelcursus die Stichting Draailier en doedelzak van november t/m mei 2015 organiseerde. Onder leiding van Greet Wuyts (trekharmonica bij Cecilia) werkte een groep enthousiaste muzikanten om hun muziek dansant te laten klinken en een zowel meeslepend als opzwepend balprogramma in elkaar te steken. Het resultaat mag er zijn, dit stellen ze graag aan u voor!

  Ah la Belle Gigue:

  Greet Wuyts - trekharmonica en dirigent
  Yvonne Stapper - harmonium
  Marry van Zanten - trekharmonica en viool
  Sonja van Gemert - trekharmonica
  Marijke Koeman - trekharmonica
  Luuk Stegmann - draailier
  Jan Mostert - euphonium, doedelzak en viool
  Lenny de Rooy - doedelzak en viool
  Jochem Cappel - doedelzak, didgeridoo, wasbord en concertina
  Ivo v/d Putten - doedelzak
  Frans Stuurman - klarinet en chalumeau
  Rick Leijssen - klarinet


  website: Ah La Belle Gigue

 • AIOL
  AIOL
  Accordeonist Herbert Habets legde zich al in 1978 toe op het maken van - liefst dansbare - volksmuziek uit Frankrijk en Wallonië, afgewisseld met gedragen melodieën. In 1991 was hij een van de oprichters van balfolkgroep Musac. Hij maakt inmiddels geen deel meer uit van die formatie, maar heeft wel een draailierspelende zoon Kay, met wie hij het duo AIOL vormt, in 2013 spelen zij hun eerste officiële concert in Limbricht, waar zij ook een concertreeks organiseren. Als duo spelen deze vader en zoon uit het Limburgse Beek een repertoire van eigen makelij. Geworteld in het traditionele balrepertoire brengen zij frisse dansmuziek en melodieuze deunen op draailier en diatonisch accordeon.


  website: AIOL

 • Allumette
  Allumette

  De groep ALLUMETTE gebruikt alleen akoestische instrumenten (trekzak, viool, doedelzak) en speelt meestal zonder versterking om de klank van de instrumenten zo oorspronkelijk mogelijk te houden. De drie muziekanten hebben meer dan 10 jaar ervaring met traditionele dansmuziek. Hun stijl is gevormd door pittig traditionèel spel met improviseren van begeleidingen op viool, zonder het fundament van de traditionele dansmuziek te verlaten.


  website: Allumette

 • AmmA
  AmmA

  AmmA is een band bestaande uit drie vriendinnnen met een grenzeloze passie voor muziek. De groep is ontstaan in 2008 toen Emma en Sanne samen avondjes gingen rommelen achter de piano en er achter kwamen dat het wel bijzonder goed klikte op muzikaal gebied. Toen Hanna een keer mee kwam doen bleek in één avond dat ze niet meer weg mocht blijven.

  Alle leden van AmmA hebben andere muzikale invloeden, maar ze delen de passie voor de oude volksmuziek van Europa, met name die uit Ierland, Schotland en Scandinavië. In de pure volkstraditie wil AmmA deze mooie muziek in leven houden, afstoffen en verspreiden naar iedereen die wil luisteren en genieten. Ze brengen prachtige oude verhalen opnieuw tot leven, en dat varieert van dansmuziek tot gevoelige ballades. Hierin verwerken ze hun eigen muzikale invloeden zoals jazz, klassiek en oude muziek. Elk nummer heeft zijn eigen verhaal en wordt dikwijls vertolkt door middel van prachtige samenzang van het trio. De sprookjesachtige klanken van de zweedse nyckelharpa en de viool worden gecombineerd met jazzy harmonieën en Ierse klanken van de piano. Deze ongewone combinatie is hetgene wat AmmA echt uniek maakt.

  Op het podium staat AmmA garant voor een warm optreden waarbij elk lied met een haast tastbare liefde voor de kunst wordt uitgevoerd. Ze spelen ook regelmatig gewoon op straat, tussen de mensen waar de volksmuziek thuis hoort. AmmA is een band die toegankelijk is voor iedereen en alles mag bij een optreden. Dansen, springen, meezingen of gewoon stil luisteren naar en genieten van deze drie muzikale meiden.


  website: AmmA

 • Andoorn
  Andoorn

  Andoorn is een Nederlandse balfolkband met jonge muzikanten uit Wageningen en omgeving. Onze muziek is geïnspireerd door folk uit de lage landen, rock en filmmuziek. We schrijven originele composities van ruig tot intiem. De melodieën van Andoorn zijn altijd dansbaar en fijn om naar te luisteren.

  Andoorn bestaat uit: Wouter Koenders, Bram Verhaar, Kris van 't Klooster, Jasper Tolsma en Tim Hofmeester


  website: Andoorn

 • Androneda
  Androneda

  Nieuw balfolk trio met
  • Wouter Kuyper - trekharmonica
  • Patricia Swart - saxofoons
  • Lenny de Rooy - doedelzak


  website: Androneda

 • Anim'animus
  Anim'animus

  Anim'animus is a young balfolk initiative by two musicians, inspired by music from all around the world and conveying that passion to the dancefloor. As a band, they go out there and try to show everyone what music and dancing means to them. They play only music that they have written themselves, so it represents them the most.


  website: Anim'animus

 • Annie en de Boswachter
  Annie en de Boswachter

  Wie nou Annie is en wie De Boswachter weten Joris Alblas (gitaar), Karlijn Swart (dwarsfluit), Tessel Grijp (cello) en Jet Zoon (trekharmonica) zelf ook niet precies, maar ze weten met hun deunen wel de mensen aan het dansen te krijgen! Hun zeer afwisselende repertoire brengt voor elk wat wils: met een swingende scottisch, romantische mazurka, en opzwepende kost ar c’hoat krijgen Annie en de Boswachter iedereen in beweging.


  website: Annie en de Boswachter

 • Avendans
  Avendans

  Ook wel bekend als De Snurkende Schurken of de Verenigde Volksmuzikanten, spelen David, Roeland, Edwin en Gregor voor jullie tegenwoordig als Avendans

 • Ball Noir
  Ball Noir

  Ball Noir is a new project by a group of young, talented musicians who wants to combine folkballmusic and above all the folkball phenomenon (with traditional dancing) with heavier music like rock, metal and doom. 

  According to us the music played at a ballfolk is very suitable to make a lot heavier. Think of how many folkies originate from (or are at least are acquainted with) the rock/metal scene? And besides that, on some dirty drones and progressive rock you can dance ballfolkdances perfectly well.

  We compose music for traditional dancing, but we invite everyone to dance to the rythm of his soul and do whatever he likes, whether it be balfolkdancing or headbanging or to trying out your best gothic moves!

  Ball Noir is:
  Marco van Asperen: hurdy-gurdy, electric guitar
  Paul Hendriks: electric double bass
  Rutger van Krieken: drums
  Lennart van Meegen: electric guitar and voice
  Lies Sommer: harp and hurdy-gurdy
  Jesse Staats: drumcomputer, sampling and sequencer


  website: Ball Noir

 • Barbara Negra
  Barbara Negra

  Het was een zwoele zomerdag in Sevilla. Vergezeld door een lichte kater zaten Tom Haage, Alrik Hiemstra en Bart Boskaljon onder een sinaasappelboom. Zo rond het middaguur liep een Spaanse muze voorbij en direct wisten ze het, een nieuw fenomeen was geboren: Barbara Negra.

  Schudden maar met die billen! Swingende balfolk ter ere van Barbara!


  website: Barbara Negra

 • Bon Voyage (NL)
  Bon Voyage (NL)
  Bon Voyage, de nieuwste ster aan het Balfolk-firmament, mengt oude Franse dansmuziek met liedjes uit een andere wereld, zoals Engels, Iers, Grieks, Cajun, Jacques Brel, Wannes van der Velde, Corry Brokken en andere Nederlandse, Franse en Vlaamse chansonniers. Zanger Eug�ne Ligtvoet is gespecialiseerd in Franse chansons, levenslied en zeemansliederen. Accordeonist Wolfram brengt invloeden in uit de cumbia, tango, levenslied en verteltheater. Bassist Cees heeft zijn sporen o.a. verdiend in de Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek. Violist Crispijn is volksmuzikant pur sang en speelt Hongaarse, Roemeense, Balkan, Griekse, Turkse, Franse, Nederlandse en Ierse volksmuziek.

  https://www.facebook.com/LesVoyageurs.nl/


  website: Bon Voyage (NL)

 • BonBon
  BonBon

  Bal Orkest Nijmegen, oftewel BonBon. Samenstelling: Paula van Hoesen (accordeon), Ton Tersteeg (concertina en lepels), Leonie Dehue (altviool) en Gea Vlak (saxofoon).

 • Chardon
  Chardon
  Chardon is een muziekgroep die zich laat inspireren door traditionele muziek, veelal uit Frankrijk. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit dansmuziek, die thuis hoort op het balfolk. De muziek is voornamelijk van eigen hand.


  website: Chardon

 • Clovers End
  Clovers End
  Clovers End zorgt voor een sfeertje vol Folk! Hun missie is om folkmuziek weer op de kaart te zetten. Ierse jigs, country songs en Franse balfolk, het komt allemaal voorbij!

  In 2014 in Groningen bedachten Derk, Tim David en Iris dat het leuk zou zijn om samen muziek te maken. Hun eerste openbare optreden was tijdens een playbackshow van de plaatselijke sportvereniging. Dit was misschien niet de beste plek om dit uit te proberen, maar het beviel wel! Sindsdien timmeren ze hard aan de weg om folkmuziek op de kaart te zetten. In 2016 kwam Patch erbij en was het plaatje compleet. Ze hebben een eerste intreden in de folk en fantasy scene gezet door te spelen op festivals als Imaginarium, Middeleeuws Winschoten, Art Carnivale, Winterwelvaart en Magisch Samhain Bourtange.


  website: Clovers End

 • De Fraters
  De Fraters

  Een duo van 2 jonge jongens uit wageningen: Op een franse doedelzak en een baritonsax maken ze funky dansmuziek

 • De Grove Maling
  De Grove Maling

  De Grove Maling is aanstekelijke balfolk met veel energie en speelplezier voor zowel de muzikanten als dansers. Met zwierige harmonicadeunen, ronkende doedels en sompige bassen zorgt dit trio voor een solide potje balfolk. Opzwepende bourrees, swingende scotisschen en catchy jigs. Natuurlijk brengen ze ook de nodige rustpunten in de muziek en beloven ze subtiele mazurka's. Wat wil een baldanser nog meer?

  De Grove Malers speelden op verschillende bals en festivals. Tijdens CaDansa hadden ze o.a. Dorine als gastmuzikant gestrikt voor bas en melodica. Dat is zo goed bevallen, dat ze haar er bij lapten met een contract.

  Auke Eringa - (diatonische) accordeon, zang
  Menno Wester - diverse doedelzakken, zang
  Dorine Boudewijn - basgitaar, melodica, zang


  website: De Grove Maling

 • Dioptri
  Dioptri

  Dioptri is een Balfolk band bestaande uit Patricia (saxofoon), Dagmar (viool) en Ivo (gitaar). Zij spelen zowel eigen werk als eigen arrangementen van nummers van andere balfolkbands, waaronder: Zef, Quintet/Sextet á Claques en Sous Le Pont.


  website: Dioptri

 • Drieërlei
  Drieërlei

  Drie�rlei bestaat uit: Ine Blom, Bert Verschoor en Jan Mostert.


  website: Drieërlei

 • Duo Brabants / Bauweraerts [Be]
  Duo Brabants / Bauweraerts [Be]

  Duo Brabants Bauweraerts

  Dit duo bestaat uit altvioliste Anneleen Brabants en Hilke Bauweraerts, die de diatonische accordeon bespeelt. Folk met pit, waarbij zij zich geheel overgeven aan de muziek. Ze spelen zwoel en teder én vurig en gepassioneerd.

 • Duo Marziano
  Duo Marziano

  Duo Marziano consists of two experienced folk musicians: Erik de Jong (NL) and Vincenzo Castellana (I). Their goal is to make people dans on a mixture of traditional and new composed folk music. They play balfolk, but have much more up their sleeves ;-) 

  For more information, you can visit www.folkmuzikant.nl, or send an e-mail to info@folkmuzikant.nl


  website: Duo Marziano

 • Duo Middelsee
  Duo Middelsee
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Duo Middelsee

 • Duo Puck & Niels
  Duo Puck & Niels

  Met doedelzak en tuba brengen Puck en Niels spannende dansmuziek. Een unieke combinatie die fijn in het gehoor is en heerlijk om op te dansen.
  Dat mag ook wel want beide muzikanten hebben hun sporen verdiend. Zo won Puck in 2005 bijvoorbeeld het pretentieuze doedelzakconcours voor solisten op Saint-Chartier. En Niels is op het conservatorium afgestudeerd met de tuba als specialiteit.


  website: Duo Puck & Niels

 • Eerste Bredase Bal-Folk Band
  Eerste Bredase Bal-Folk Band

  De ‘Eerste Bredase BalFolk Band’  is ontstaan als
  ‘huisband’  van de Parafolk balfolk avonden. Telkens als er een bal-folk geprogrammeerd is speelt de EBBFB een voorprogramma voor de hoofd-act van die avond.
  In de loop van de tijd groeide het repertoire en op dit moment heeft de groep zo’n uur muziek op de setlijst staan. Genoeg om ook eens buiten de vertrouwde PARA-omgeving te gaan spelen.


  website: Eerste Bredase Bal-Folk Band

 • El Peppah
  El Peppah

  El Peppah is een Nederlandse balfolk band uit Utrecht, ontstaan in augustus 2011. Ze maken hun eigen muziek met invloeden uit de franse folk, pop, jazz en klassieke muziek. De muziek wisselt tussen zeer enthousiaste en levendige deunen en rustige, intieme melodieën. 

  El Peppah heeft op diverse bals en festivals opgetreden en is inmiddels een bekende naam in Nederland. Maar ook in Noord Italië waar zij in mei 2014 hun eerste CD album hebben gepresenteerd.

  De band is begonnen met gitarist Pepijn Krijnsen en pianist Elijah Versteeg. Al snel kwam de violist Daan Augustijn erbij, die met zijn enthousiasme en creatieve muzikale inbreng een succesvolle aanvulling bleek. In juli 2014 heeft Pepijn de band verlaten en sinds november 2014 is Gerke van Belle de nieuwe gitarist. Daarnaast speelt Frederik Advokaat regelmatig mee op de contrabas.


  website: El Peppah

 • Erik de Jong
  Erik de Jong
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Erik de Jong

 • Ferdinand en Joko
  Ferdinand en Joko

  Ferdinand Klössinger (Tricanelli) en Joko Ruwhof (bekend van sessies en meer) zijn een nieuw balfolkduo!

 • Folie du Nord [Nl]
  Folie du Nord [Nl]

  Uitgaande van traditionele dansmuziek uit Frankrijk, Zweden en de landen daartussenin, biedt “Folie du Nord” met een veelvoud aan traditionele instrumenten een uitnodigend en heel afwisselend, vaak ook gezongen, balrepertoire.

   Koppeldansen, kringdansen en reidansen op o.a. säckpipa, draailier, trombone, doedelzak, trekzak, fluiten, nyckelharpa, viool, ..... 

  daarbij kun je niet blijven zitten !!

   Folie du Nord =

  Els : accordeon, fluiten, viool, trombone, nyckelharpa, zang

  Thomas : doedelzak, viool, trekharmonika, säckpipa, chabrette

  Wilco : draailier, zang, doedelzak, fluiten, schalmei

 • Gonnagles
  Gonnagles
  De Gonnagles zijn een levendig folk collectief, verspreid over Nederland met Enschede als thuisbasis. Het bonte repertoire bestaat grotendeels uit eigen composities in de vlaamse en franse balfolk traditie. Ze slagen er in om aan de oude dansen een geheel eigen draai te geven, variërend van 'creatief', via 'modern' tot 'bizar' en daar ver voorbij.


  website: Gonnagles

 • GROEF
  GROEF

  De 10-koppige band Groef verzoent oud met nieuw. Traditionele folkliedjes uit de Lage Landen klinken hedendaags door invloeden van pop en dance-muziek. De muzikanten bemannen een uiterst modern instrumentarium, terwijl drie zangeressen de meerstemmige zang verzorgen. Deze vocale dansmuziek swingt alle schouders en heupen uit de kom! Oud en nieuw worden niet alleen verenigd via de muziek, maar ook bij de muzikanten zelf. De leeftijden variëren tussen negentien en zestig jaar. Uit deze combinatie van ervaring en jeugdigheid ontstaat een beetje folk, pop, dance,… Of nee, gewoon GROEF!


  website: GROEF

 • Harmony Glenn
  Harmony Glenn

  De Iers-Keltische band die velen van jullie kennen uit uit de fantasy- en middel eeuwse wereld, heeft nu ook een bal set ontwikkelt, en komt die graag op ons dansers uitproberen!


  website: Harmony Glenn

 • Harten 4
  Harten 4
  “Harten 4” bestaande uit Gerard Jorna, Tonny Holsbergen, Sander van Harten en Anna Frederiks.
  Het gelegenheidsensemble speelt vooral dansmuziek uit de Franse en Engelse traditie, met speciale aandacht aan het Bal Musette repertoire uit de Auvergne en Parijs. Er kan heerlijk gedanst worden op hun romantische mazurkas, zwierige walsen, swingende scottisches en stevige bourrees. Tonny Holsbergen draailier en nyckelharpa; Gerard Jorna doedelzak (musette Bechonnet en Borderpipes) en cabrette; Sander van Harten en Anna Frederiks trekharmonica
 • Hot Griselda (Be, NL)
  Hot Griselda (Be, NL)

  Hot Griselda heeft de folkscene overrompeld met een verrassingsaanval. Na Haar eerste optreden op het Boombalfestival in de zomer van 2008 volgde een stormachtig jaar waarin Zij de "hearts and minds" won van de folkies in België, Nederland en zelfs in Portugal. Binnen een jaar kwam Haar eerste album uit, met maar liefst dertien stomende folktracks waarin echo`s doorklinken van Ierse, Vlaamse en Bretonse muziek en af en toe ook van heavy metal.


  website: Hot Griselda (Be, NL)

 • Itchy Fingers (NL)
  Itchy Fingers (NL)

  Kijkend naar het virtuoze accordeonspel van Erik de Jong, en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen een haast onbedwingbare neiging aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers.

  De beide bandleden zijn afkomstig uit het noorden des lands, en speelden al enkele jaren samen bij de sessies in Groningen toen zij besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Door het grote aantal instrumenten dat deze twee multi-instrumentalisten bespelen, kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen. Subtiele walsen op de tinwhistle, pakkende ritmes op bodhrán en bouzouki, en dansbare balfolk op accordeon, concertina en mondharmonica behoren tot de mogelijkheden.


  website: Itchy Fingers (NL)

 • Jet Zoon
  Jet Zoon
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Kachel
  Kachel

  Kachel speelt folk uit verschillende windstreken: van vrolijke Ierse liederen over Johnny’s, Frans/Bretonse dansmuziek, Balfolk tot stoere Amerikaanse folk. Allemaal nummers die al jaren in huiskamers, op feesten en rond het kampvuur te horen zijn. De akoestische instrumenten zoals gitaar, fluit, ukelele, bódhran (Keltische frame drum), trekzak (diatonische accordeon of trekharmonica) zorgen voor de gezellige sfeer.

  Kachel bestaat uit Yoran Wanningen (Gitaar), Stefan Rieken (Fluit, Ukelele), Deborah van de Leijgraaf (Trekzak en zang),en Marc Gerritsen (Bódhran).


  website: Kachel

 • Kapriol'!
  Kapriol'!

  De Friese band Kapriol'! brengt fantasierijke muziek, zowel gebaseerd op oude Friese en Nederlandse bronnen als van eigen hand.

  Door de verschillende muzikale achtergronden van de groepsleden komen invloeden uit allerlei muziekstijlen aan bod, zoals folk, middeleeuwse, Renaissance, Scandinavische, Spaanse, Keltische en Balkan muziek. Kortom, Kapriol'! gebruikt de kracht van de traditie, maar maakt ook graag muzikale capriolen. Opvallend zijn de krachtige meerstemmige zang, de verassende arrangementen en niet-alledaagse instrumenten.

  Behalve in Nederland treedt Kapriol'! ook regelmatig op bij concerten en festivals in het buitenland. Zo speelde de groep meermalen in bijvoorbeeld de V.S., Frankrijk, Duitsland, België, Denemarken en Polen.

  Naast een afwisselend programma met luistermuziek, een muzikaal verteltheater, een programma voor middeleeuwse evenementen en een maritiem programma heeft Kapriol'! ook een programma met swingende balfolkmelodieën, die zeer uitnodigend zijn om op te dansen.

  Bezetting: Marita Kruijswijk (fluiten, schalmei, zang), Marian Nesse (accordeon, zang), Rutger Dijkstra (gitaar, cister, bas, viool, zang) en Ad Bos (cajon en andere percussie-instrumenten, toetsen, zang).

  Zie ook:
  https://m.facebook.com/Kapriol-143310325728555
  https://www.youtube.com/user/Kapriolfolkmusic#p/a


  website: Kapriol'!

 • Kelten zonder Grenzen
  Kelten zonder Grenzen

  Vol energie, plezier en met een enorme passie voor muziek: het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan. Dit zijn de Kelten zonder Grenzen, een niet te missen balfolk band, met een heel eigen geluid. Met twee harpen, draailier en drums weten ze een bijzondere wereld te creëren. Net als sprookjes kan hun muziek soms heel erg lief en vrolijk zijn, maar ook donker en onheilspellend…en alles daar tussen in! Ga met Coca en Lies mee op hun muzikale reizen en je kan er zeker van zijn dat het je niet onberoerd zal laten.


  website: Kelten zonder Grenzen

 • Klareon
  Klareon

  Folkduo Klareon bestaat uit Femke van Dijk op klarinet en Erik de Jong op accordeon. Beide hebben jarenlange ervaring in de balfolkscene en combineren hun dans- en muziekervaring tot een afwisselend en dansbaar repertoire. De muziek bestaat naast traditionele stukken (van klezmer tot keltisch) voor een groot deel uit zelfgeschreven werk met mooie meerstemmige arrangementen, waarbij verschillende melodieën door en om elkaar heen bewegen.


  website: Klareon

 • La Jolie Folie [Nl]
  La Jolie Folie [Nl]
  Wilco en Thomas spelen dans- en luistermuziek uit Frankrijk en andere West-Europese landen op diverse instrumenten, zoals draailier, trekzak, doedelzak en fluiten.


  website: La Jolie Folie [Nl]

 • Laguz
  Laguz

  Laguz speelt een dansbare mix van eigen nummers en traditionals, vaak geïnspireerd door Keltische en Scandinavische mythologie en folklore.

  De bezetting omvat Tim Griemelijkhuijsen (accordeon), Kasper de Vries (viool, blokfluit, tin & low wistle, percussie, harp), Samuel de Vries (zang, percussie), Maarten Willems (gitaar, bouzouki) en Mandy Willems (dwarsfluit, tin & low whistle, blokfluit).


  website: Laguz

 • Le Petit Boeuf
  Le Petit Boeuf

  Project van Sander van der Schaaf (Lirio, Té) en Noël Josemans (RAMA). Rondom hen scharen zich telkens andere bevriende muzikanten, met improvisatie als uitgangspunt. Ieder optreden is weer een verassing!


  website: Le Petit Boeuf

 • Les Voyageurs (NL)
  Les Voyageurs (NL)

  Les Voyageurs (vh Bon Voyage)

  Balfolk uit alle windstreken; aanstekelijke folk, wondermooie luisterliederen, knallende dansnummers en meeslepende ballades.

  Zanger Eugenè Ligtvoet, zanger, leraar en acteur, is gespecialiseerd in Franse chansons, levensliederen en zeemansliederen. O.a. bekend van de Speciale Gasten.
  Accordeonist Wolfram Reisiger is van vele markten thuis. Zijn passie ligt in de Zuid-Amerikaanse muziek (tango, cumbia, salsa). Hij speelt onder meer in Yacumba (Cumbia), De Sjampetters (liedjes van de stad, de zee en het platte land) en treedt regelmatig op met theatervoorstellingen.
  Speelman Crispijn is volksmuzikant pur sang en speelt Hongaarse, Roemeense, Balkan, Griekse, Turkse, Franse, Nederlandse en Ierse volksmuziek. Hij maakt(e) deel uit van Calgija (Balkan), Jámas (Grieks), Taksim (o.a. Turks), Isalka (Bulgaars) en Hajnali (Roemeens en Hongaars).


  website: Les Voyageurs (NL)

 • Linksom
  Linksom

  Linksom (voorheen Widdershins)  is druk bezig om een gedegen balfolkgroep neer te zetten. Het is een creatieve club die graag balfolk mixt met andere muziekstijlen. Ze hebben wat jazz-invloeden en zijn aan het experimenteren wat er kan met salsa. Zowel totaal eigen nummers als covers met een eigen draai.

  Zang, gitaar, dwarsfluit, whistles, cello, percussie, doedelzak en didgeridoo (maar nooit allemaal tegelijk)

 • Lirio!
  Lirio!

  Lirio is één van de groepen is geweest die de basis vormden voor de huidige balfolk hype in Nederland. Ze waren met Louise de grondleggers voor de bals in Utrecht en speelden op vele bals en festivals in zowel binnen- als buitenland. Inmiddels is hun tweede uit: "Hanterdroom".

  Lirio gaat eigenwijs met Franse, Vlaamse en Nederlandse dansmelodiën aan de haal gaan en geeft deze een jazzy, energieke en swingende draai. Met viool, trekzak en doedelzak worden de melodische arrangementen gemaakt, terwijl gitaar en percussie de sterke ritmische ondergrond leggen.

  Vrolijk onderzoekt Lirio de ritmische, harmonische en melodische mogelijkheden van traditionele dansen, waarbij de dansbaarheid voorop staat.

  Lirio bestaat uit:
  Wouter Kuyper - trekharmonica en doedelzak
  Gerdien Smit - viool
  Sander van der Schaaf - gitaar en percussie


  website: Lirio!

 • Maalstroom
  Maalstroom

  De 4 professionals van Maalstroom geven al jaren een heel eigen draai aan Keltische folk. Samen met Jo Freya, de saxofoniste van de legendarische Engelse balfolk band Blozabella, hebben zij nu een spannend balfolk repertoire ontwikkeld. De leden van de groep hebben een zeer diverse achtergrond van jazz en geimproviseerde muziek en dans tot Oost-Europees, Engels, Frans en natuurlijk Iers.

  Michel Duijves - clarinet & bassclarinet
  Paul Pallesen - guitar & bouzouki
  Gilles Rullmann – fiddle, guitar & backing vocals
  Job Cornelissen - vocals, percussion

  Voor de kenners: de Vlaamse balfolk icoon Wim Poesen maakte ooit deel uit van Maalstroom en de originele line-up was met niemand minder dan Brian Finnegan voor hij doorbrak met Flook.


  website: Maalstroom

 • Madlot
  Madlot

  Madlot speelt balfolk, met opzwepende violen, aanstekelijke ritmes van de trekharmonica en daarboven de doedelzak.We laten ons inspireren door het repertoire van speellieden die ons voorgingen. Madlot bestaat uit Rolf Groeneveld, Marianne Heselmans, Bert Lotz en Judica Lookman.


  website: Madlot

 • Matres & P.
  Matres & P.

  Matres & P. spelen traditionele muziek op trekharmonica's, viool, fluiten, contrabas, gitaar, mandoline, bombarde, biniou koz, en gaita galega, aangevuld met percussie. We spelen voornamelijk muziek uit West Europa, met een accent op Franse traditionele muziek.


  website: Matres & P.

 • Mât de Danse
  Mât de Danse

  Drie ervaren bal-muzikanten slaan hun handen ineen! Met een sterke focus op de bal-muziek uit de Bourbonnais streek (Fr) brengen ze de dansvloer in de Franse sferen.
  Draailier : Gertjan Jorissen
  Diatonische accordeon: Marion Jorissen
  Draailier: Cor Westbroek

 • Melusien
  Melusien
  Met hun instrumentarium van trekharmonica, fluiten en harp en hun muziek die onmiskenbaar haar wortels heeft in de Europese traditie, lijkt Melusien een traditionele folkband. Hun verrassende arrangementen en composities en een eigengereide repertoirekeuze maakt dit duo tot een onalledaagse verschijning met een eigentijds geluid.
 • Nachtmuziek
  Nachtmuziek

  Een swingende nieuwe combinatie met Tim de Man op piano en Frank van Vliet op trompet (ook bekend van de Gonnagles).


  website: Nachtmuziek

 • Nachtmuziek
  Nachtmuziek

  Nachtmuziek bestaat uit Tim op piano en Frank op trompet. Ze geven een eigen draai aan balfolk, met jazzy uptempo en lyrisch verhalend eigen werk. 


  website: Nachtmuziek

 • Ne Bratya
  Ne Bratya
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Ne Bratya

 • Niek van Uden
  Niek van Uden

  Niek, de accordeonist van Té, speelt veel en lange mazurka's met ter afwisseling een zwierige wals, swingende scottische of stampende bourrée


  website: Niek van Uden

 • Noël Josemans
  Noël Josemans

  Noël Josemans is naast danser, dansleraar en organisator van BoschBal ook muzikant. Hij speelt als gitarist in de balgroep RAMA, en ook speelt hij op gitaar en percussie mee met het improvisatieproject 'Le Petit Boeuf'. Soms is hij solo te vinden op het podium.

  Naast RAMA is Noël zanger van de band The SURS. Deze band maakt noisy, alternatieve, exspressieve songs.  


  website: Noël Josemans

 • Nubia
  Nubia

  Dansen, plezier, muziek, gezelligheid, dromen, wolken, dat is waar Nubia voor staat. Nubia maakt muziek om op te dansen, of om bij weg te dromen terwijl je luistert. Het duo bestaat uit Kris van 't Klooster op mandoline en Tim Hofmeester op DADGAD gitaar.


  website: Nubia

 • Orfeo
  Orfeo
  Orfeo is een Nederlandse band die voornamelijk balfolkmuziek speelt. Muziek bedoelt om op te dansen. De meeste melodieën worden door Orfeo zelf gecomponeerd en iedereen kan meedoen, jong en oud, metalhead en hippie. De dansen die het meeste voorkomen zijn: jigue, tovercirkel, an dro, hanter dro, wals, mazurka, scottish, polka en bourree. De Orfeo’s zijn zelf ook op menig bal te vinden door heel Nederland!


  website: Orfeo

 • Paracetamol (Nl/Hu)
  Paracetamol (Nl/Hu)

  Paracetamol speelt goed dansbare balfolk met een likje jazz op saxofoon, gitaar, viool, doedelzak, en contrabas. Ze spelen eigen nummers en die van hun helden uit de Westeuropese folkscene en daarbuiten. Ze hebben een grote voorliefde voor lekkere mazurka's en walsen in 3, 5 of 8 afgewisseld met een opzwepende bourrée of scottisch om iedereen weer scherp te krijgen.

  Bitterzoet en lekker...


  website: Paracetamol (Nl/Hu)

 • Plaisir d'amour
  Plaisir d'amour

  Plaisir d’amour: sprookjesachtige muziek, gespeeld door het duo Anouk Platenkamp (Keltische harp, zang) en Jos Koning (viool, viola d’amore, strijlpsalter, zang). De unieke samenwerking tussen twee zeer ervaren musici levert prachtige sfeermuziek op.

  Plaisir d’amour bestaat uit twee gepassioneerde musici die hun instrument tot in perfectie beheersen. Alles wat het duo speelt leeft tot en met: folk, klassiek, eigen werk. Zij schuwen het experiment niet; daardoor blijft de muziek steeds weer fris en origineel.


  website: Plaisir d'amour

 • Predzels
  Predzels

  Predzels speelt transparante folk op viool, contrabas en trekharmonica. Dit duo bestaat uit Jantien Schaap (o.a. bekend van Sidaro) op viool en bas en Sandra de Jong (Slomobabes en VOLT!) op trekharmonica.


  website: Predzels

 • Puck Duits
  Puck Duits

  Doedelzakspeelster en violiste. Ze won in 2005 het doedelzakconcours voor solisten op Saint-Chartier.

 • Quattro Sol (soms Duo Sol)
  Quattro Sol (soms Duo Sol)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Quattro Sol (soms Duo Sol)

 • QuiVive
  QuiVive

  Muziek om op te dansen!
  QuiVive bestaat uit 6 man en speelt eigentijdse balfolk. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit eigen nummers en omvat vrijwel alle dansen die je op een folkbal mag verwachten.


  website: QuiVive

 • RAMA
  RAMA

  RAMA is een balgroep rond twee jonge fluitistes. Zij spelen speels op elkaar in en worden stevig en groovy of verfijnd ondersteund door hun achterban op gitaar, bas en drums. Dynamisch zoekt RAMA naar gewaagde melodiën, harmoniën en accenten, zonder de dansritmes uit het oog te verliezen! Het repertoir is dan ook geheel van eigen hand en is veelzijdig ingekleurd, waardoor dansers kunnen genieten van dromerige, swingende, groovy, verstilde, romantische of spooky klanken...

  Bezetting:

  Erica van Brenk - Houten- en altdwarsfluit (OrfeO)   Flois van Wietingen - sopraandwarsfluit en tin whistle Noël Josemans - DADGAD gitaar en mandoline (Le Petit Boeuf, The SURS) Guus van Mierlo - Basgitaar (Matthijs Leeuwis, Sky Architect, Mindpark) Dave Menkehorst - Drums (Sir Yes Sir, Matthijs Leeuwis, Miss Molly&Me)


  website: RAMA

 • Riphagen+Jorissen
  Riphagen+Jorissen

  Riphagen+Jorissen komen meestal onder de veilige mantel van Chardon, maar nu ook bloot met z’n tweeën. Ze brengen cornemuses in G en D mee en een cello. En dat is een serieus mooie combi.

 • Schraapstaal
  Schraapstaal

  Schraapstaal speelt oude en nieuwe muziek uit West-Europa, waaronder eigen materiaal. Muziek uit de Middeleeuwen en modernere tijden. De groep deinst niet terug voor spontane improvisaties of het coveren van bekende hitsingles.

  Met een veelheid aan instrumenten (draailier, gitaar, blokfluiten, trekzak, contrabas, djembé, mondharp, viool, doedelzak, sopraansaxofoon en zang) heeft Schraapstaal veel diversiteit in huis en speelt Engelse deunen met Hollandse schwung en Zweedse muziek met de Franse slag.


  website: Schraapstaal

 • Sidaro
  Sidaro
  De muziek van Sidaro is een optelsom van 4 karakters. Waar dat toe leidt moet je gehoord hebben: Jazzy, zwoel, polka, oosters, luchtig, zwaar, springerig, stevig, poppy, klassiek, speciaal, gewoon... een Groningse band die wereldmuziek speelt.
  Sidaro is voortgekomen uit Spanscel Noord, de Folkguerilla, de Akoestini's, 4cK en de internationale Scric der Zee.


  website: Sidaro

 • Speeltuig
  Speeltuig

  Wat zou er gebeuren als we deze 2 muziekgekken bij elkaar zetten? Het klinkt als een vooropgezet experiment: ze spelen allebei minstens 5 instrumenten, schrijven eigenzinnige liedjes en pakken ieder muzikaal avontuur met 2 handen aan. In de lente van 2016 vond de ontmoeting plaats in een muziekstudio en 2 dagen later stonden ze op de planken. Dit beviel zo erg dat ze besloten een balfolkduo te starten waarin inspirerende muzikale prikkels hand in hand gaan met dansbaarheid.

  Het duo bestaat uit:
  - Niki v.d. Schuren: zang, contrabas, piano, gitaar en dwarsfluit
  (Zoalo, BmB, The Ragtime Rumours, Jick Munro and the amazing laserbeams)
  - Thimo Gijezen: contrabas, piano, gitaar, accordeon en achtergrondzang
  (Jick Munro and the amazing laserbeams, Sula, Fin de Siècle, Harold K, The Ragtime Rumours)

  Ze spelen eigen muziek, die een dansbare mix is van folk, jazz en wereldmuziek, met een experimenteel randje eraan.


  website: Speeltuig

 • Sprank*
  Sprank*

  Hartverscheurende balfolk. Sprank* draait haar hand er niet voor om. Schokkende mazurka's, onregelmatige walsen en swingende scottisches tot het drama niet meer te overzien is.

  Gitaar - Jan Willem Veenhuis

  Accordeon - Daphne Dertien

  Doedelzakken, xylofoon - Rob Zantkuijl


  website: Sprank*

 • Stijn van Beek
  Stijn van Beek
  Stijn speelt ierse doedelzak en low-whistle. Hij speelt als duo met Kaspar Laval, speelt in de traditionele band Stargazer en met balfolkband Hot Griselda. Tevens treedt hij op met de band van Mapi Quintana en met indie rock band Moke.


  website: Stijn van Beek

 • Swartematerie
  Swartematerie

  Zo is er Swartematerie, het alter ego van Patricia Swart, die met saxen en klarinet en een loopstation allerlei laagjes over elkaar legt waar dan een jig of mazurka op gedanst kan worden. De toegift wordt op verzoek een wals waarmee ze haar set begon. Het is de eerste keer dat ze deze nummers (de eerste vijf die ze ooit geschreven heeft voor balfolk) solo voor publiek speelt, vertelt ze. Ze is nu ongeveer een jaar bezig met het spelen van balfolkmuziek en maakte deel uit van Dioptrie, dat echter niet vaak opgetreden heeft en inmiddels gestopt is. Muziek beschouwt ze als donkere materie, waarvan niemand echt weet wat het precies is, maar er is een trilling. Op den duur wil ze graag gaan werken met meer technieken om soundscapes te creëren en balfolkmelodieën lenen zich daar goed voor omdat ze vaak een eenvoudige structuur hebben. Dit was een succesvolle repetitie voor haar optreden in Hoorn op 4 november, waar ze voor het eerst officieel als solo balfolk artiest te horen zal zijn.


  website: Swartematerie

 • Té
  Té

  Alle smaken komen voorbij in de muziek van het gloednieuwe Nederlandse balfolkcollectief Té. Hypersympathieke dansdeuntjes gespeeld door accordeon, viool, klarinet, gitaar en percussie. Sander, Niek, Conny en Emilyn vonden elkaar tijdens de muziek sessies in de Tilburgse Hall of Fame. Accordeonist Niek ontdekte de balfolkmuziek en legde vervolgens een onstuitbare productiviteit aan de dag. Wekelijks componeert hij een nieuwe melodie, waar de rest van de band vrolijk mee aan de haal gaat. Een hecht ensemble dat speelse muziek laat horen die veel meer is dan om te dansen alleen.


  website: Té

 • Tim de Man
  Tim de Man

  Tim de Man is reeds lang pianist, maar heeft onlangs de balfolk ontdekt. Naast dat hij in Nachtmuziek speelt, speelt hij zo nu en dan ook solo met een zelf gecomponeerd repertoire aan muziek. Met zijn pianospel kan hij zowel liefelijke zachte dansjes voortbrengen als lekkere swingende groovy nummers.


  website: Tim de Man

 • Travak
  Travak
  Traditionele dans- en luistermuziek is vakwerk en dat is dan ook de beste omschrijving voor de muziek die Travak maakt. Door de grote afwisseling van instrumenten en de muzikale invloeden uit Scandinavië, België en vooral Frankrijk blijft de muziek van Travak boeien! De inmiddels bekende en gewaardeerde cadans en gedrevenheid in hun uitvoeringen zijn uitgegroeid tot wat ze vandaag zijn: Travak!
  Travak is huisband van het balfolk in Eindhoven.


  website: Travak

 • Tricanelli
  Tricanelli

  Tricanelli is een energiek trio uit balfolkcity Utrecht. Zij wisselen traditioneel balfolkrepertoire af met origineel gekozen dansbare muziek en eigen composities. Met deze combinatie kun je niet meer stil blijven zitten!


  website: Tricanelli

 • Verteltheater Kelten zonder Grenzen
  Verteltheater Kelten zonder Grenzen
  De Kelten zonder Grenzen maken keltisch muziektheater en bestaan uit Coca Roman en Lies Sommer. Zij treden op als de Kelten zonder Tekst als zij alleen muziek maken: twee harpen en een draailier. De muziek is afkomstig uit hun theaterstukken, aangevuld met muziek die ze zelf erg mooi vinden, veel ervan is ook goed om balfolk op te dansen! Ze spelen hiermee op bruiloften en op festivals. De Kelten zonder Tekst verzorgen ook vaak dansinstructie.


  website: Verteltheater Kelten zonder Grenzen

 • Violet
  Violet

  Violet is muziek om op te dansen en muziek om naar te luisteren. Drie dames met houten instrumenten gieten je hoofd vol met mooie melodiën alsof het levenselixer is. Af en toe dromerig en rustig, dan weer woest en onstuimig, of toch swingend en funky...

  Deze meidenband van de balfolk bestaat uit Wendy op fluiten, Hester op een vijfsnarige viool (quinton) en Coca op harp.


  website: Violet

 • VOLT!
  VOLT!

  Bij de bandleden van VOLT! is de onderlinge muzikale chemie en energie zo sterk, dat de bandnaam na de eerste repetitie als vanzelfsprekend naar voren kwam. 

  Dit folk-trio bestaat uit Joris Alblas op gitaar, Renske Duijm op viool en Sandra de Jong op trekharmonica. VOLT! speelt hoofdzakelijk zelfgeschreven nummers en laat zich door allerlei stromingen inspireren. De muzikanten proberen tijdens het spelen zowel danser als luisteraar onderdeel te laten worden van de muzikale energie.


  website: VOLT!

 • Vrijstatig Volkje
  Vrijstatig Volkje

  Vrijstatig Volkje met o.a. Marita en Marian van Kapriol!

  Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren, die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken.

  De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek. Ze hebben zo hun middeleeuwse logica en boerenverstand en passen dat toe op de huidige tijd, wat verfrissende en amuserende situaties oplevert. Hun eerlijke, open (en ietwat kinderlijke) blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen.


  website: Vrijstatig Volkje

 • Wendy Wouters
  Wendy Wouters

  Wendy Wouters studeerde blokfluit aan het Conservatorium te Utrecht bij Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget. In 2001 studeerde zij aan ditzelfde conservatorium af voor de opleiding Schoolmuziek. Zij geeft blokfluitlessen in haar eigen lespraktijk in 's-Hertogenbosch. Daarnaast geeft zij regelmatig workshops blokfluitensemble in de Ardennen.

  Zie www.bimlokaal.nl en www.dynamoworkshops.nl

  Naast haar lessen geeft Wendy regelmatig concerten in Nederland en Frankrijk met het blokfluitensemble Scarabee en speelt zij in de folkband Violet.
  Zie www.ensemble-scarabee.nl en www.folkforviolet.nl

 • Widdershins
  Widdershins
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • William project
  William project
  Deze balfolk groep bestaat uit drie leden van de Gonnagles. Het William Project speelt balfolk met een vleugje jazz. Zonder aan dansbaarheid in te boeten worden alle stukken ter plekke geïmproviseerd, soms ondersteund door poëtische zang.

  Het William Project bestaat uit:
  Erik de Jong - Accordeon
  Moes Wagenaar – Viool, zang
  Frank van Vliet - Trompet

 • Wouter en de Draak
  Wouter en de Draak

  Een nieuw duo van Wouter Kuyper en Joris Alblas. Balfolk, met een grotere rol voor de gitaar, een tintje Iers en een voorliefde voor Bretons.

  Luister naar ze op soundcloud: 

  https://www.facebook.com/WouterendeDraak/photos/a.1493372500909498.1073741825.1493371930909555/1493372584242823/?type=1&theater


  website: Wouter en de Draak

 • Wouter Kuyper
  Wouter Kuyper

  Wouter Kuyper speelt doedelzak, fluit en trekharmonica en laat zich inspireren door Vlaamse, Franse en Nederlandse (balfolk-)muziek. Als hij solo speelt doet hij dat met trekharmonica en dan speelt hij van bijzonder opzwepend tot bijzonder intiem en brengt hij voor een groot deel eigen composities. Speelt daarnaast in Lirio.


  website: Wouter Kuyper

 • Zagerij Johanna
  Zagerij Johanna

  Zagerij Johanna - voor dik en dun hout - is een vlammend vioolduo van Jos Koning en Hanneke Koek. De dansmuziek krijgt een onverwachte kracht en subtiliteit onder de handen van deze zagers.


  website: Zagerij Johanna

 • Zeno
  Zeno

  Dromerige electronica met beats voor manke dansers, voortgesproten uit het prettig gestoorde brein van Stijn van Beek. Zeno had al eerder een primeur als verassingsact op het Boombal festival...


  website: Zeno

 • Zoalo
  Zoalo

  Zoalo vervlecht traditionele West-Europese dansritmes met pop, folk en jazz om te komen tot een zeer dansbare balfolk cocktail. Het duo bestaat uit ervaren muzikanten op fluit of contrabas en gitaar, waarbij ze zich laten inspireren door moderne Franse balfolk bands als Djal, Féo en Sextet à Claques.
  Gecombineerd met tweestemmige zang en veel improvisatie levert dit frisse balfolk, waarmee ze bewijzen dat ‘traditioneel’ en ‘experimenteel’ uitstekend hand in hand kunnen gaan.

  Zoalo bestaad uit:
  Niki van der Schuren: contrabas, dwarsfluit en zang
  Ron Spee: gitaar, basklavier en zang


  website: Zoalo

Balfolkbands uit het buitenland

 • 21 boutons (be/cat)
  21 boutons (be/cat)

  Een waalse en een catelaanse trekzak ontmoeten elkaar in 21 boutons. Het levert een wat traditioneel maar daardoor zeker niet minder swingend en aanstekelijk geluid op.


  website: 21 boutons (be/cat)

 • A'erokorda
  A'erokorda

  A'erokorda is een fijne band met woest uitziende mannen. De muziek is lieflijk met gitaar, fluit, mandolien en viool. De frontman is Pavel Souvandjiev ook bekend van Les Botinnes Artistiqiues.

 • Aïlha Mas Trio (Fr)
  Aïlha Mas Trio (Fr)

  Sam en Laurant Buton , de organisatoren van het idyllische balfolk festival 'Sur la route des parquets' spelen samen zeer sfeervolle eigen composities op twee trekzakken of trekzak en viool. Irene Martinez maakte het trio compleet op chromatische accordeon. Samen spelen ze virtuoze luistermuziek of ze spelen ten bal.


  website: Aïlha Mas Trio (Fr)

 • Accordzéâm (Fr)
  Accordzéâm (Fr)

  Accordzéâm bestaat uit 5 knotsgekke maar steengoede conservatoriummuzikanten die weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Met een Marioscottish en een Starwars-cercle sturen ze bekende maar enigzins verdwaalde deunen de dansvloer op, die ons zullen laten swingen. Maar let ook eens op de subtiliteit van de bassist als hij zijn mazurka speelt!


  website: Accordzéâm (Fr)

 • Accordzéâm Tapas (Fr)
  Accordzéâm Tapas (Fr)

  Accordzéâm Tapas bestaat uit 4 knotsgekke maar steengoede conservatoriummuzikanten die weten hoe ze er een feestje van moeten bouwen. Met een Mario-scottish en een Starwars-cercle sturen ze bekende maar enigzins verdwaalde deunen de dansvloer op, die ons zullen laten swingen. Maar let ook eens op de subtiliteit van de bassist als hij zijn mazurka speelt!


  website: Accordzéâm Tapas (Fr)

 • AedO (Be)
  AedO (Be)

  AedO brengt jeugdige en dansbare folkmuziek. Niet verwonderlijk als je weet dat de meeste leden van deze folkrockgroep tussen de 19 en 24 jaar jong zijn. Ondertussen staan ze toch al acht jaar op de planken en brachten ze reeds twee cd's uit. Het repertoire bestaat uit eigen composities met vooral instrumentale klanken alsook enkele gezongen nummers. Een stevige en eigenwijze cover van Iron Maiden kruist steeds de set. Enkele noemenswaardige feiten? AedO stond op zowat elk folkfestival in België waaronder 4x op Dranouter en 4x op de Gentse Feesten. In Duitsland zijn ze ook al lang geen onbekende meer: de 7 concerten die ze daar speelden hadden telkens veel weg van een StuBru-fuif… Voldoende referenties om ze dringend live aan het werk te zien!


  website: AedO (Be)

 • Aidreann (Be)
  Aidreann (Be)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Airu (De)
  Airu (De)

  Duo Airu plays groovy folk music in a modern Bal Folk style - a mixture of couple dances like fast-paced bourrées, rocking Schottisches, delicate waltzes and circle dances. With nyckelharpa, bagpipes, concertina, Irish bouzouki and guitar, the duo explores their tunes down to the smallest detail - always mixed with lots of improvisation!


  website: Airu (De)

 • Amarylla (BE)
  Amarylla (BE)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Amarylla (BE)

 • Amarylla (BE)
  Amarylla (BE)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Amarylla (BE)

 • Amorroma
  Amorroma

  Amorroma duo is a new adventure and a fresh musical direction with Sarah L. Ridy (triple harp or arpa doppia) and Jowan Merckx (whistles & recorders, various instruments, percussion and singing) as a central duo, playing their own songs, all embedded in the best pan European tradition, with influences from ancient and traditional music, and chanson.


  website: Amorroma

 • Ampouailh (Fr)
  Ampouailh (Fr)

  Ze noemen zichzelf weliswaar Ampouailh (schurken) maar dat maakt hun muzikale prestaties niets minder oprecht en serieus. Deze vijf jonge muzikanten komen uit het hart van Bretagne en dat is ook het gebied waar ze hun repertoire én inspiratie uit halen. Daar zijn ze allen thuis in de wereld van traditionele zangers en spelers en die bagage hoor je terug in de muziek van Ampouailh.

  Met hun dansbare muziek en sound dragen ze bij aan de muzikale dynamiek en kleur van Bretagne en ze zijn dan ook graag geziene gasten op de Bretonse dansfeesten waar ze hun zelf bedachte specialiteit, "trance traditionelle" tot plezier van de dansers, in praktijk brengen. Tijdens Trad.It! zullen ze uiteraard een lange dansset spelen.


  website: Ampouailh (Fr)

 • Andrea Capezzuoli (It)
  Andrea Capezzuoli (It)

  Andrea is een energieke muzikant uit Italië en een multi-tasker: hij speelt diatonisch accordeon, zingt en doet tegelijkertijd de percussie met zijn voeten.

  Hij speelt energieke balfolk met een vleugje 'Bal Quebec'.


  website: Andrea Capezzuoli (It)

 • Andrea Capezzuoli e Compagnia (It)
  Andrea Capezzuoli e Compagnia (It)

  Energieke balfolk met een vleugje muzikale invloed uit Quebec, terwijl ze hun eigen Italiaanse roots niet verloochenen

  ANDREA CAPEZZUOLi - Diatonisch accordeon, zang, voetwerk
  MILO MOLTENI - Viool, zang
  JACOPO VENTURA - Gitaar, zang


  website: Andrea Capezzuoli e Compagnia (It)

 • Anveld (Be)
  Anveld (Be)
  Anveld is een opzwepende balfolk groep die probeert om op haar manier creatief om te gaan met de bestaande dansstructuren. Het is de bedoeling dat de dansmuziek ook voor de luisteraar leuk en interessant blijft. Dit probeert Anveld te bereiken door een breed instrumentarium, uitgebreide arrangementen en een gezonde portie creativiteit en enthousiasme.

  Anveld popelt om je te overrompelen met haar aanstekelijke, opzwepende en eigentijdse dansmuziek!!!


  website: Anveld (Be)

 • Arasta Bazar (Fr)
  Arasta Bazar (Fr)

  Julia Demaugé : violon, sanza

  Antoine Bernaus : guitare, dombra, kopuz, saz

  Mehdi Elbadaoui : percussions


  website: Arasta Bazar (Fr)

 • Ashels (Be)
  Ashels (Be)

  Ashels is een groep die reeds meer dan 20 jaar met wisselende bezetting het Vlaamse folklandschap kleurt.Hun traditioneel gewortelde folkmuziek, klinkt fris en kleurt eigentijds door o.a. arrangementen met invloeden van jazz en rock.

  Verschillende nevenprojecten waarin de bandleden actief zijn, zorgen voor een interessante kruisbestuiving. Deze doorwinterde folkband met zijn 6 fijne muzikanten en één charmante zangeres bewijst dat zij gedreven voortbouwt en niet stil blijft staan. Ashels laat haar publiek genieten van een totaalspektakel!


  website: Ashels (Be)

 • Aurélien Claranbaux (Fr)
  Aurélien Claranbaux (Fr)

  Trekzakspeler van ZEF, Duo Absynthe, FeO en vele andere bands. (Ooit ook Dites34 en Minuit Guibolles)


  website: Aurélien Claranbaux (Fr)

 • B-Boa (Be)
  B-Boa (Be)
  Als je een intiem, maar krachtig folkbal of fest noz wil meemaken, of als je de kracht van bourdon-groove en de interactie van dansers en muzikanten wil ondergaan, zit je bij b-boa gegarandeerd goed!
  Drie muzikanten die reeds op verschillende podia hun strepen verdienden ontmoeten elkaar hier in een gemeenschappelijke drang naar dansbare trance-folk. Hun gevarieerde repertoire halen de muzikanten van b-boa hoofdzakelijk uit West-Europa:
  Bretagne, Centraal-Frankrijk, Scandinavië, Ierland, …
  kortom: alle courante en  minder courante dansen
  en melodieën worden op het publiek losgelaten.


  website: B-Boa (Be)

 • B-Road Bastards (Be)
  B-Road Bastards (Be)
  (NL) in 2013 kregen 3 jonge bevriende muzikanten het gekke idee om een trio op te richten dat enkel in steden zou spelen die beginnen met de letter B. De B-Road Bastards waren een feit. Al gauw gingen deze bastards op avontuur in Barcelona, Bologna, Braga, Béziers, maar ook ons eigenste Brussel passeerde de revue. Omdat deze energieke gipsy versies van bekende en minder bekende nummers op gitaar, saxofoon en cajon wel in de smaak vielen, besloot het drietal om ook binnen de eigen landsgrenzen op te treden en af en toe de letter B voor de naam van de stad te kleven. Al gauw ontstonden nieuwe dorpen en gemeentes.


  website: B-Road Bastards (Be)

 • Ba.fnu
  Ba.fnu

  Ba.Fnu is een band uit Tsjechië. De band mixt traditionele balfolk-dansmuziek met fest-noz en geeft daar met nieuwe ritmes en composities een Tsjechische twist aan. Heerlijke dansbare muziek met een vleugje mystiek.


  website: Ba.fnu

 • Bal O'Gadjo (Fr)
  Bal O'Gadjo (Fr)

  Franse folk met invloeden uit de zigeunermuziek, de ierse muziek en jazz, wat zorgt voor superswingende dansmuziek uit Montpellier.

  Alexis Chauvelier: GUITARE RYTHMIQUE
  Alexandre Zuanon: GUITARE SOLO, BOUZOUKI
  Lucile Magnan: VIOLONCELLE
  Gwenn Guiffant: FLUTE TRAVERSIERE
  Paul Oliver: VIOLON


  website: Bal O'Gadjo (Fr)

 • Balacordes (Be)
  Balacordes (Be)

  Balacordes is - zoals de naam reeds sterk doet vermoeden - een nieuwe balfolk-bezetting waarin snaren een grote rol spelen. Het instrumentarium mag in folkland dan hoogst ongebruikelijk zijn, Balacordes maakt muziek die de dansers geen moment uit het oog verliest. Met hun uitsluitend fretless snaarinstrumenten brengen Tristan Driessens en Wim Baeck zelfgeschreven melodiën waarin ud en viool een eigenzinnig dialoog aangaan, gedragen door contrabas (Katrien Bos) en percussie (Robbe Kieckens) .

  Met een knipoog naar zowel Scandinavische viooltradities als Midden-Oosterse makam, brengt Balacordes op de dansvloer een set van originele en aanstekelijke melodiën, waarin subtiele improvisaties en stevige grooves elkaar steevast afwisselen!


  website: Balacordes (Be)

 • Balbrozijn (Be)
  Balbrozijn (Be)
  Balbrozijn is de balfolk-versie van de onvolprezen groep Ambrozijn.
  Tom Theuns: gitaar & zang
  Wouter Vandenabeele: viool
  Wim Claeys: diatonisch accordeon
  Aurélie Dorzée: viool & altviool


  website: Balbrozijn (Be)

 • Balla Vogala (Be)
  Balla Vogala (Be)
  Balla Vogala is een spin-off van 'worldfolkbigband' Olla Vogala. Je mag je dus originele interculturele balmuziek met avontuurlijke arrangementen van bestaande of geïmproviseerde klanklijnen verwachten. Er wordt niet gemaald naar een stijlbreuk meer of minder, maar het geheel blijft wel uiterst dansbaar!


  website: Balla Vogala (Be)

 • Ballsy Swing
  Ballsy Swing

  Colin Delzant - Violoncelle

  Lucas Thébaut - Accordéon diatonique

  Valère Passeri - Violon


  website: Ballsy Swing

 • Balsem
  Balsem

  Balsem is de nieuwe band van draailiergoeroe Paul Garriau (Fluxus, Variomatic), violist Björn van Hove (Triple X), doedelzakspeelster Leana vapper (EstBel) en trekzakker Hartwin Dhoore (Trio Dhoore). Hun sound wordt bepaald door hun akoestische instrumentenkeuze en de eigen composities met vooral swingende melodieën.

 • Bargainatt (Fr)
  Bargainatt (Fr)

  Bargainatt zijn vier jonge muzikanten uit het zuiden van Frankrijk:

  Youmi Bazoge: Viool, zang Léon Ollivier: diatonische accordeon Camille Stimbre: Viool Noe Bazoge: Cello


  website: Bargainatt (Fr)

 • Bazz² (BE)
  Bazz² (BE)
  A crossover project of balfolk and jazz founded in july 2015 by Guus Herremans and Hendrik Sooghen. Guus is a folkmusician on chromatic bisonore accordion and Hendrik is a jazzmusician on saxophones. Both teachers in their propre instruments, Guus and Hendrik garantee an evening of joy happiness and dance!


  website: Bazz² (BE)

 • Bez duo (Fr)
  Bez duo (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Bez duo (Fr)

 • Blowzabella (Gb)
  Blowzabella (Gb)
  Sinds de start van de band, dertig jaar geleden, heeft de muziek van Blowzabella zich ontwikkeld van traditionele Engelse en Europese dansmuziek tot meer complexe eigen composities en arrangementen. Ook de sound veranderde mee, maar ze blijven trouw aan de oorspronkelijke principes van het gebruik van draailier en doedelzak in combinatie met pakkende melodieën.
  Een groot aantal getalenteerde Engelse muzikanten maakt deel uit van Blowzabella, zoals saxofoniste Jo Freya en trekharmonicaspeler Andy Cutting In hun dertig jarig bestaan heeft Blowzabella een enorm repertoire opgebouwd, met name voor danspubliek. De balfolk liefhebbers kunnen bij Blowzabella hun hart ophalen!


  website: Blowzabella (Gb)

 • Bogus (Be)
  Bogus (Be)

  Bogus, dat zijn de broers Florian en Ambroos De Schepper, afkomstig uit westhoek. Ze startten hun carrière door zich in te schrijven voor 'De Kunstbende', een wedstrijd voor jongeren met een creatieve hobby. Bogus werd 3de in de voorronde. 

  In de zomer van 2006-2007 stonden de jonge snaken op het vrijpodium op 'Gooikoorts' waar ze hun eerste stapjes in de folkwereld zetten. Ook namen ze deel aan de Boombalrally waar ze de publieksprijs toegekend kregen. Het jaar daarop deden ze opnieuw mee met 'De Kunstbende' waar ze uiteindelijk in de finale in de vooruit in Gent raakten en daar een 2de stek bemachtigden. Ze werden ook de winnaars van 'De Redbull music Academy wildcard'. Dat hield in dat Bogus een jaar lang professionele hulp kreeg. Hierdoor maakten de jonge snaken een eigen demo'tje. 

  In de zomer van 2008 wonnen ze ook 'le dauphin', een muziekprijs van een Noord-Frans festival. 


  website: Bogus (Be)

 • Boréale (Fr)
  Boréale (Fr)
  Een Frans trio van chromatische accordeon, doedelzak en percussie. Behalve franse en bretonse folk kun je ook argentijnse of blues invloeden terughoren.


  website: Boréale (Fr)

 • Boreas (Be)
  Boreas (Be)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Bos'n Bass (Be)
  Bos'n Bass (Be)

  Met contrabas en loopstation duikt Katrien Bos (Wen-nun-Henk) in de wereld van mazurka's, scottisches, walsen en bourrees. De Nederlandse premiere van een spannend solo-programma!


  website: Bos'n Bass (Be)

 • Breizh Brothers (Fr)
  Breizh Brothers (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Breizh Brothers (Fr)

 • Budweis-Wunderlich (Du)
  Budweis-Wunderlich (Du)
  Het duo neemt traditionele muziek uit heel Europa op. Van een Zweedse polska tot de muziek van de Balkan, van een Franse bourree naar Duitse zwiefachen, gepresenteerd in een hedendaagse context.


  website: Budweis-Wunderlich (Du)

 • Caravana (Pt)
  Caravana (Pt)

  Caravana!

  Welcome on board!

  Be sure you unfasten your seat belts on the spacious "Caravana" and prepare yourselves for a trip of senses, without boundaries between the imaginary and the landing feet.
  On the intercrossing of melodies that are as tense as delicate, even the scalding sands will dance in a tribute to life. There is space for everybody.
  Driving you will find Eva Parmenter, who composes a great amount of the melodies through a temperamental Melodeon, Miguel Gelpi with his tall and deep Double bass, Ricardo Brito, the flying improviser on the Classical Guitar and "Gaita" and Fernando Lyra on the percussions to give the rhythm of this travel .
  We wish you a pleasant trip!

  Eva Parmenter – Trekzak
  Ricardo Brito – Gitaar (klassiek en electrisch), Portugese en Galicische doedelzak
  Miguel Gelpi - Contrabas
  Fernando Lyra – Percussiie, Sopraan sax


  website: Caravana (Pt)

 • Cardin (Be)
  Cardin (Be)
  De bakermat van Cardin ligt in Nieuwmoer, een Kempisch dorpje. Op de folkstage van 2013 aldaar kwamen de twee jonge accordeonisten elkaar tegen. Ze speelden vele uren samen op jams, het klikte meteen, en Cardin was geboren.
  Hun repertoire groeide al snel uit tot een volwaardig programma bestaande uit eigen composities.


  website: Cardin (Be)

 • Cecilia (Be)
  Cecilia (Be)

  Cecilia debuteerde in 2008 in Wales en speelde al vele bals en concerten op folk- en dansfestivals in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Wales en Engeland.

  De groep is met haar sound en composities -van melancholische mazurka’s tot bruisende bourrees- een vaste waarde binnen de folkwereld.

  Cecilia is:

  - Jan Leeflang: Centraal-Franse doedelzak en fluit
  - Greet Wuyts: Diatonisch accordeon
  - Thomas Hoste: Elektro-akoestische draailier (alt & sopraan)


  website: Cecilia (Be)

 • Celina da Piedade
  Celina da Piedade

  Celina da Piedade is in Portugal een grote beroemdheid. Zij brengt de fijnste melodieën uit het warme Portugal. Van happy hanterdro's tot melty mazurka's, Celina en haar accordeon beloven een bijzondere en unieke avond vol balfolkdans, altijd met een hint naar de rijke Portugese cultuur.


  website: Celina da Piedade

 • Chapeaux Bas (Be)
  Chapeaux Bas (Be)
  Hier je eigen omschrijving en thumbnail? Mail ons even!


  website: Chapeaux Bas (Be)

 • Chloé (Fr)
  Chloé (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Chloé (Fr)

 • Ciac Boum (fr)
  Ciac Boum (fr)

  "Bal trad uit de Poitou" Deze 3 mannen maken superenergieke traditionele muziek uit de Poitou, een streek in west frankrijk waar ze heel specifieke dansjes doen. (Vergelijkbaar met Bourrees en Bretons, maar dan anders)

  Christian Pacher : zang, viool, trekzak en dans 

  Julien Padovani : zang, chromatisch accordeon

  Robert Thébaut : zang gitaar, viool, mandoline


  website: Ciac Boum (fr)

 • Clica Drona (FR)
  Clica Drona (FR)

  Clica Drona bestaat uit Daniel Detammaecker, Adrien Villeneuve en Bastien Fontanille. Met een mix van akoestische, elektro-akoestische en traditionele instrumenten (draailier, doedelzak, viool, accordeon, percussie en vocals) maken ze traditionele muziek uit de Gascogne en hun eigen composities geïnspireerd de traditionele muziek uit de Gascogne. Ze behouden de originele, traditionele sfeer, terwijl ze gebruik maken van soundeffecten en moderne arrangementen om hun muziek een moderne sound te geven. 


  website: Clica Drona (FR)

 • Coiffure Joziane (Fr)
  Coiffure Joziane (Fr)

  "Du Beat Box sur les Parquets" 

  3 franse jongens. Een accordeon, een contrabas, een trompet, een trombone en een klarinet. En last but not least: een beatboxer.

  Ze creëren een geluid dat je nooit eerder hebt gehoord, en zullen je zeker laten dansen!


  website: Coiffure Joziane (Fr)

 • Dalliance (Be)
  Dalliance (Be)
  Elkaar leren kennen op een bal…. al veel samen gejamd ... al af en toe eens gedanst .... en plots was er daar een hele andere uitdaging: Als folk-duo concerten en bals gaan spelen.

  Jeroen volgde sinds 8-jarige leeftijd klassieke viool aan de stedelijke academie voor woord, dans en muziek in de Poel in Gent. Hij deed mee aan diverse projecten en speelde in symfonische jeugdorkest Forza Muzica, het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest en strijkorkest Cordae Lysis.

  De voorliefde voor folk ontstond op boombal. Via verschillende folkdansstages kwam Jeroen in contact met diverse dansstijlen in Europa. Hij volgde muziekstages bij heel wat grote namen, waaronder Mia Marin (Zweedse folkviolist van duo Marin/Marin en MP3), Dirk Naessens (Urban trad), Baltazar Montanaro (Zef, Montanaro-Cavez) en enkele Franse meesters in de improvisatie waaronder Jérémie Mignotte en Stéphane Milleret. Daarnaast volgt hij sinds september 2013 weekelijks les folkviool aan de muziekschool van Sint-Niklaas bij Wouter Vandenabeele (Olla vogala, GFVP, Ambrozijn,...).


  Ook Eline vertoefde sinds haar 8 jaar in de academie (zijnde de stedelijke academie voor woord, dans en muziek in Leuven), voor zowel ballet als piano.
  Rond haar twaalfde kwam ze in contact met de folkwereld door, onder andere, de jaarlijkse volksmuziekstage in Gooik en op haar vijftiende begon ze als autodidact accordeoniste. De accordeon zorgde er voor dat ze kon spelen op jams, muziekstages en concerten.

  Zo heeft zij onder andere muziekstages gevolgd bij muzikanten zoals Wouter Vandenabeele, Wim Claeys (Ambrozijn, Tref,..), Maarten Decombel (Snaarmaarwaar, MandolinMan, Naragonia in quartet,...) en Toon Van Mierlo (Naragonia, Hot Griselda,...).

  Samen vormen zij een duo dat folk uit diverse contreien van Europa brengt met een eigen frisse en dynamische speelwijze


  website: Dalliance (Be)

 • Décibal
  Décibal

  Vier jonge franse muzikanten uit de Berry (de streek in Frankrijk waar de bourree vandaan komt) maken van de traditionele muziek swingende balfolk. Op electro-accoustische draailier, dwarsfluit, gitaar en percussie maken ze er weer een feestje van.

  Benoit Roblin: electro-accoustisch draaielier en zang

  Alix Molina: dwarsfluit

  Cedric Loosli: gitaar

  David Roblin: cajon, djembe, bas


  website: Décibal

 • De Garre (Be)
  De Garre (Be)
  Enkele jaren geleden kreeg folkmuzikant Hans Quaghebeur de vraag om voor een aantal bals akoestisch te komen spelen, in een bezetting die al bij al wat "bescheidener" was dan de uitgebreide folkrockcombinatie waarmee hij doorgaans pleegt rond te toeren. Eén en ander leidde tot het ontstaan van De Garre van Kornee. Geen bassen en drums deze keer, maar veel aandacht voor bourdon- en andere "rare" instrumenten.

  De muzikanten werden gerekruteerd op hun eigenaardig karakter. Het feit dat ze al jaren samenspelen komt de muziek ten goede, en -ook belangrijk- zou de repetitietijd moeten beperken...


  website: De Garre (Be)

 • Decker-Parmenter (Be/Pt)
  Decker-Parmenter (Be/Pt)
  Eva & Rémi ontmoeten elkaar in maart 2011, meteen klikt het: ze kunnen niet meer stoppen met samen te spelen, hele nachten door blijven jammen met een eigenzinnige en verleidelijke muziek. Ze nemen diatonisch accordeon, doedelzakken en low whistles mee.


  website: Decker-Parmenter (Be/Pt)

 • Deux Accords Diront (Be)
  Deux Accords Diront (Be)

  Deux accords diront is een muzikaal project van Anne Niepold (die ook in Olla Vogala speelt) en Aline Pohle die beide diatonische accordeon spelen. Ze bespelen beide diatonische accordeon sinds hun kindertijd en ze hebben bij verschillende grote accordeonisten les en stage gevolgd. De muziek is volledig geschreven door Anne Niepold. Het heeft voornamelijk invloeden van Franse traditionele muziek met Keltische en Oosterse invloeden en jazz.

 • Deux Sans Frontières
  Deux Sans Frontières
  Lyrical waltzes and scorching bourreés from the French dance-floor, the driving rhythms of a Breton fest-noz, classic numbers and original melodies ~ the music of Deux Sans Frontières knows no boundaries.

  Mike Gulston: octave mandola and guitar               
  Mark Prescott: violin


  website: Deux Sans Frontières

 • Deya (be)
  Deya (be)
  Thomas en Steven leerden elkaar kennen op verschillende jams her en der in Belgi�. De muzikale klik was aanwezig en zo begon de samenwerking voor een nieuw duo. Hun muziek klinkt warm en toch fris, bescheiden maar toch swingend. Ze maakten al verschillende bals onveilig, in duo en soms met quartet (met Ward Dhoore op gitaar en Pieter-Jan Jordens op drums).

  Thomas Clerbout: sopraansaxofoon, tin en low whistles
  Steven Goossens: trekzak

  Filmpje met quartet: www.youtube.com/watch?v=tzSFWZitbds#t=185


  website: Deya (be)

 • Dhoore Solo
  Dhoore Solo

  In een verstild moment laat Hartwin Dhoore zijn bands EstBel, Balsem en Trio Dhoore voor wat ze zijn en speelt dan de heerlijkste mazurka's, walsjes, gavottes en andere koppeldansen.


  website: Dhoore Solo

 • Diafolkan' (Fr)
  Diafolkan' (Fr)
  Diafolkan' is een dynamische groep uit noord Frankrijk , met Vincent Ypreeuw [accordeon], Elias Schiva [saxofoon], Sébastien Renaut [gitaar] en Julien Rosselle [ritme]. Ze komen uit Nord-Pas de Calais in de omgeving van Calais en Lille.


  website: Diafolkan' (Fr)

 • Diatonico Sud
  Diatonico Sud

  Het Zuid-Italiaanse duo Vito Gasparro en Orlando Zigorli spelen luistermuziek om op te dansen met harmonica/melodica en gitaar. Onregelmatige walsjes, romantische mazurka's, zwierige wals musettes..


  website: Diatonico Sud

 • Dites 34 (Fr)
  Dites 34 (Fr)

  De Franse contrabassist Pascal Seixas formeerde in 2006 een band die traditionele Franse dansmuziek op een nieuwe manier speelt. Dit originele kwintet kreeg de naam Dites 34. Met een open blik brengen ze hun eigen interpretatie van het Europese balrepertoire: van reggae scottishes, oosterse bourrées, duivelse tovercirkels tot dromerige mazurka’s. Frisse originele feestmuziek die oren en voeten doet dansen. Dites 34 zijn: Pascal Seixas (contrabas), David Sevestre (sopraansaxofoon), Adrien Chennebault (drums en percussie), Aurélien Claranbaux (diatonisch accordeon) en Nicolas David (gitaar en cavaquinho). 


  website: Dites 34 (Fr)

 • Duo Abbas/Thézé (FR)
  Duo Abbas/Thézé (FR)

  Dit duo bestaat uit Samuel Thézé (klarinet) en Maryll Abbas (chromatische accordeon). Ze mixen traditionele Franse dansmuziek met moderne jazz en Franse Musette. Ze maken romantische, maar ook krachtige en zwingende dansmuziek. 


  website: Duo Abbas/Thézé (FR)

 • Duo Absynthe (Fr)
  Duo Absynthe (Fr)

  Aurélien Claranbaux (diatonische accordeon) en Sylvain Letourneau (gitaar). Hun specialiteit is subtiele dansmuziek, zoals de mazurka waar ze er tientallen van kennen, maar ze spelen net zo makkelijk de rest van het bal folk repertoire zoals aanstekelijke bourrees en polkas.

  Het duo is zeer populair op de Franse festivals waar ze bekend staan om hun nachtelijke sessies tot de zon weer op komt.


  website: Duo Absynthe (Fr)

 • Duo Aldo-Forgette (Fr)
  Duo Aldo-Forgette (Fr)
  Dominique Forges van La Compagnie Bérot speelt in duo Aldo-Forgette samen met gitarist Alban Bouquette, die afgelopen jaren heel wat nummers heeft gearrangeerd, gecomponeerd of geproduceerd in zijn eigen studio. Als duo combineren deze mannen hun achtergronden in de traditionele folk en in de bluesrock, terwijl ze ten bal spelen. Progrock in een bourrée, hip hop in een scottisch, blues in een mazurka of reggae in een polka? Alles kan, ook jazz of swing, en dan zingen de heren er ook nog eens bij. Laat je verrassen door een eigenzinnig tweetal met een lekkere drive.


  website: Duo Aldo-Forgette (Fr)

 • Duo Bauweraerts - Van Hees
  Duo Bauweraerts - Van Hees

  Hedendaagse en traditionele folk met een sterke dosis creativiteit en energie. De oneindige klank van de doedelzak en het harmonieuze ritme van de accordeon samen in een symbiotische energie.

  • Jean-Pierre van Hees - Doedelzak, musette, blokfluiten, zang
  • Hilke Bauweraerts - Diatonische accordeon, zang


  website: Duo Bauweraerts - Van Hees

 • Duo Bottasso (IT)
  Duo Bottasso (IT)

  De jonge geniale Italiaanse broers spelen originele balfolk met veel energie op viool en trekzak. De broers spelen samen ook in Stygiens en Simone Bottasso behoort nu al tot de Italiaanse top en speelt o.a. met de Italiaanse grootmeester: Ricardo Tessi.


  website: Duo Bottasso (IT)

 • duo Brotto Lopez
  duo Brotto Lopez
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: duo Brotto Lopez

 • Duo Claeys-Letron
  Duo Claeys-Letron
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Duo Claranbaux - Geerinck (FR-BE)
  Duo Claranbaux - Geerinck (FR-BE)

  Hét duo van Jeroen Geerinck & Aurelien Claranbaux. Beiden hebben een super solo programma, maar als je ze samen laat spelen quadrateert dat!

 • Duo De Schepper - Sanczuk (Be)
  Duo De Schepper - Sanczuk (Be)

  Gitarist Florian De Schepper en violiste Anouk Sanczuk, samen muzikanten van de groep Broes, kozen voor een intieme setting met hun geliefde snaarinstrumenten en doorkruisen zo het ganse folkgamma. Zweeds polska's, Ierse reels, Braziliaans samba's zijn maar enkele voorbeelden van invloeden die de composities van deze jonge, maar reeds ervaren muzikanten behelzen. Hun liefde voor folk staat voorop, maar de honger om te improviseren wordt zeker ook gestild.

  De muzikale ervaringen die ze met Broes samen in China en Wit-Rusland maakten, zorgen voor een emotionele en energieke band die hun samenspelen zienbaar versterk hebben. Virtuozen op snaren, soms integer, dan weer uitbundig, dat is wat je voorgeschoteld krijgt bij een concert van duo De Schepper – Sanczuk.


  website: Duo De Schepper - Sanczuk (Be)

 • duo Emilyn & John
  duo Emilyn & John

  From Toronto, Canada, John Williams and Emilyn Stam merge the melodic voices of violin and clarinet, creating a modern sound steeped in tradition. Their individual and collective interests in Klezmer, New Orleans Jazz, Old Time, Bluegrass, French and Scandinavian folk musics give insight to their playful and innovative duet compositions. Not limited to original music, their repertoire has a strong connection to traditional dance, and explores a wide palette of sound through various combinations of violin, clarinet, accordion, harmonica and piano.

  Emilyn first explored playing music for Balfolk, European folk dancing, through the Netherlands-based band, Té, with whom she has toured across Canada, the Netherlands, Germany, France, Austria, Poland, Italy and Czech Republic. She founded Balfolk Toronto 4 years ago, for which John and Emilyn have played and danced every Monday in Toronto. Their Balfolk repertoire covers a lot of ground, with a nice dose of Bretange, a sprinkle of Gascogne, a slice of Sweden, nicely balanced with traditional, modern and original tunes for the standard Western European dances.

  As a duo and collectively and individually as members of their other bands, they have toured across Canada, Western Europe, Eastern Europe, China, and Australia. Their duo album was released in December 2015.

  www.emilynandjohn.com

  "Stam and Williams play with colourful and expressive nuance, and their enjoyment of what they’re doing is palpable. Much instrumental virtuosity is on display here too but it’s all in good service to the music… This is creative, witty and beautiful music making." (Alison Melville, Wholenote Magazine)

  "Emilyn and John have a tremendous way of progressing
  folk music that is respectful but at the same time so freeing and
  playful." (Tom Power, CBC Radio)


  website: duo Emilyn & John

 • Duo Eric Thèzé Wouter Vandenabeele (Fr Be)
  Duo Eric Thèzé Wouter Vandenabeele (Fr Be)

  Eric Th�z� is bij de meeste van ons een bekende en graag geziene Franse muzikant. Op zijn bandoneon speelt hij de dromerigste mazurka's en onregelmatigste walsen.

  Wouter is een violist en componist. Hij is bekend van folkgroepen Ambrozijn en Olla Vogala. Tevens dirigeert hij bij orkest Transpiradansa!.


  website: Duo Eric Thèzé Wouter Vandenabeele (Fr Be)

 • Duo Filippo Gambetta - Emilyn Stam [It - Can]
  Duo Filippo Gambetta - Emilyn Stam  [It - Can]
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Duo Filippo Gambetta - Emilyn Stam [It - Can]

 • Duo Godon-Six (Fr)
  Duo Godon-Six (Fr)

  Gérard Godon (Parasol) is not just a great teacher, but also a great musician. This time he teams up with a wonderfull clarinet player to bring you to the dance floor with their often subtle songs. When they start to play, you will not want the night to end while you and your partner drift away on the music.

 • Duo Hellman-Hjelm (Se)
  Duo Hellman-Hjelm (Se)

  Johannes Geworkian Hellman en Jord Carrasco Hjelm spelen hele mooie zweedse dansmuziek, maar ook het franse repertoire. Genoeg te dansen én te luisteren dus! Deze twee muzikanten maken deel uit van het trio Garizim.


  website: Duo Hellman-Hjelm (Se)

 • Duo Macke-Bornauw
  Duo Macke-Bornauw

  In 2008 ontmoet Birgit Bornauw, een van de beste doedelzakspelers van haar generatie in België, de getalenteerde Franse accordeonist Benjamin Macke om dit duet te vormen rond het repertoire van traditionele muziek. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en hebben ze op vele bals en festivals gespeeld.

  Birgit Bornauw : doedelzak
  Benjamin Macke : trekharmonica


  website: Duo Macke-Bornauw

 • Duo Masqué (Fr)
  Duo Masqué (Fr)

  Benoît Feugère: Chromatisch accordeon

  Antoine Bernaus: Guitaar, Kopuz


  website: Duo Masqué (Fr)

 • Duo Montanaro Cavez
  Duo Montanaro Cavez

  Dit duo bestaat uit Sophie Cavez (KV Express, Daziboa, Jeff Caresse) op diatonische accordeon en Baltazar Montanaro (Zeff, I Fratelli Tarzanelli, Jeff Caresse) op viool. Samen komt dit tot een mooie mix, ze omschrijven het zelf als volgt:

  "Een accordeon en een viool ...
  Een reis tussen de noordelijke winden en geluiden van het oosten ...
  Een emotie, soms geïmproviseerd, soms vrij, zacht of gespannen ...
  Een muziek zonder grenzen, zonder naam, vrij..."


  website: Duo Montanaro Cavez

 • Duo t'en Bal
  Duo t'en Bal

  Duo t'en Bal

  Dit Franse duo bestaat uit Jean-Michel Corgeron en Béatrice Spoutil. Zij maken heerlijk dansbare muziek. Béatrice op piano, Jean-Michel op trekzak of mondharmonica. Een genot om naar te luisteren of op te dansen.

 • Duo Tanghe-Coudroy
  Duo Tanghe-Coudroy

  Een gitaar.

  Een accordeon.

  Deze twee virtuoze jongens zullen zorgen voor een energiek bal, vol fijne franse dansmuziek, maar zeker ook genoeg polska's.


  website: Duo Tanghe-Coudroy

 • Duo Thebaut Passeri (FR)
  Duo Thebaut Passeri (FR)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Duo Theuns Dorzée (Be)
  Duo Theuns Dorzée (Be)
  Gitaren, mandocello, viool, viola d’amore en trompetviool, dat zijn de instrumenten waarop Aurélie Dorzee en Tom Theuns hun muzikale wonderen verrichten. Samen maken ze een unieke vorm van folk, die dicht tegen kamermuziek aanligt, terwijl ze door hun jazzy manier van spelen en humoristische toetsen daar weer hun volstrekt eigen kleur aan geven.


  website: Duo Theuns Dorzée (Be)

 • Duo Thézé (Fr)
  Duo Thézé (Fr)

  DUO THEZE werd geboren in Praag in 2012 en zet zijn eerste stapjes in een tour doorDuitsland. In feitehadden ze al samen gespeeld, tien jaar eerder, op uitnodiging van Francesco Marino Zingaria. Hierna ging Samuel op klarinet na jaren uitsluitend klassieke muziek meer traditionele muziek studeren. Nu terug in de folk scene, met basklarineten klarinet, heeft Samuel ons duo nieuw leven ingeblazen met een repertoire gebaseerd op Erics composities en zijn ook zijn eigen composities.

  De specialiteiten van de DUO Thèze? Mazurka's, walsen en asymmetrische hybride walsen, jigs en tovercirkels... en natuurlijk een beetje van alle dansen volksdans.


  website: Duo Thézé (Fr)

 • EA
  EA

  Deze band bestaat uit drie muzikanten, spelend op onder meer gitaar en dwarsfluit.


  website: EA

 • Elanor (Be)
  Elanor (Be)

  Elanor is een jonge Belgische folkgroep met wortels in Gent.

  In mei 2013 staken 5 doorwinterde muzikanten de instrumenten samen.
  Een stomende accordeon, een stevige integere draailier, virtuoze doedelzakken en swingende fluiten geserveerd op een kruidige fond van bas en gitaar.

  De muziek is energiek, heel dansbaar en vernieuwend met traditionele elementen.
  Eigen composities en arrangementen laten ook met plezier een zittend publiek swingen.

  Bert Leemans (EmBRUN, Les Boîtes, Triple-X, Variomatic) en Bart Praet kennen elkaar al jaren als muzikale streekgenoten. Bart schudde toen al de ene melodie na de andere uit zijn doedelzakken & fluiten. Bert ving de melodieën gretig op en bewaarde ze stiekem tussen de lamellen van zijn accordeon.

  Wat later stond Bert samen aan het podium met Thomas Hoste (Cecilia). Vermoedelijk stonden beide draailieradepten watertandend te luisteren naar een Franse draailiergroep...met veel goesting om samen aan de slag te gaan.

  De drie heren ontmoetten elkaar, de kiem van Elanor was ontsproten!

  Het trio werd meteen versterkt door een fijnbesnaarde DADGAD-gitaar, bespeeld door de vinnige jonge telg Kuni Quintens.
  Jelle Van Cleemputte (Les Bandits de Belleville) zorgt met zijn jazzy baslijnen ervoor dat al het bourdongeweld gedragen wordt in mooie harmonieën.

  In 2013 lanceerde Elanor een demo cd, eerder als een visitekaartje naar organisatoren.
  De eerste volwaardige full cd “A Clear Look” kwam er in het voorjaar van 2016.


  website: Elanor (Be)

 • EmBRIO (Be)
  EmBRIO (Be)
  Bert Leemans, Jonas Scheys en Ludo Stichelmeyer zijn goed op weg om een van de betere balgroepen te worden. Minder power dan EmBRUN, maar juist veel subtieler en altijd zeer dansbaar. Leuk is ook dat je de drie vrienden eens van een andere muzikale kant te zien krijgt: Bert ruilt zijn onafscheidelijke accordeon al eens in voor de bandoneon, Ludo laat zich van zijn zachtere kant zien op gitaar en Jonas tovert zowaar een luit tevoorschijn die hij dan ook nog schitterend weet te bespelen. Zij brengen daarnaast ook veel variatie in de dansnummers (naast mazurka, wals en scottish ook eens een wals in 5, polska, plinn, tricot of rondo en couple ….) die zowel muzikaal als (dans)ritmisch helemaal goed zitten.


  website: EmBRIO (Be)

 • EmBRUN (Be)
  EmBRUN (Be)
  Een groep zoals EmBRUN bewijst dat balmuziek niet alleen hoeft te swingen, maar ook mooi kan zijn. Met 5 uitstekende muzikanten en een heel arsenaal aan instrumenten weten ze zowel de luisteraar als de danser te boeien. Hun composities klinken soms heel traditioneel, dan weer heel vernieuwend, maar zijn steeds eigenzinnig en origineel en worden met veel dynamiek, energie en overgave gespeeld. Dit maakt EmBRUN uniek in zijn soort. Een balgroep met grote muzikale ballen.


  website: EmBRUN (Be)

 • Emily & the Simons (BE/UK)
  Emily & the Simons (BE/UK)
  Emily & the Simons is een Engels-Belgische band. De 3 leden hebben elkaar enkele jaren geleden op het Engelse folk festival 'Skint' ontmoet en spelen sindsdien samen. De meeste muziek is door Emily gecomponeerd op basis van opmerkelijke dagelijkse gebeurtenissen en inspiratie van de dansvloer.
  Hun stijl is expressief, improviserend, vol passie en tederheid. Ze hebben een breed repertoire van gevoelige mazurka's tot levendige bourrées.


  website: Emily & the Simons (BE/UK)

 • Eric Thèzé (Fr)
  Eric Thèzé (Fr)
  Eric Th�z� is bij de meeste van ons een bekende en graag geziene Franse muzikant. Op zijn bandoneon speelt hij de dromerigste mazurka's en onregelmatigste walsen.


  website: Eric Thèzé (Fr)

 • Esquisse (Fr)
  Esquisse (Fr)
  Esquisse is een jonge Bretonse groep die swingende opzwepende dansmuziek maakt. De mix van traditionele muziek en eigentijdse invloeden laat de zo voor de Bretonse muziek en dans kenmerkende energie goed tot z'n recht komen, en de jongens van Esquisse zullen de Musketon deze avond vullen met hun aanstekelijke muziek. De dansen die ze spelen zijn vooral bretonse rijdansen, anders dus dan een gewoon bal. In de dansworkshop die 's middags wordt gegeven zijn deze dansen te leren.


  website: Esquisse (Fr)

 • Estbel (Be)
  Estbel (Be)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Estbel (Be)

 • Etoile Musette (Be)
  Etoile Musette (Be)

  Etoile Musette laat de Parijse musette herleven! Ze nemen je mee op een fascinerende reis door de danszalen van Parijs van eind 19e eeuw: de sfeer van de balzalen in de Rue de Lappe, de guinguettes aan de oevers van Seine en Marne... Daar waar Auvergnats, Italianen en manouche-zigeuners elkaar ontmoetten, elkaar bevochten en uiteindelijk zich met elkaar verzoenden om ons de vrucht van hun muzikale passies te geven.

  Wals, java, bourrée, mazurka, polka, tarentelle... zelfs de meest weerbarstige benen komen vanzelf in beweging bij een Bal Musette

  Want Musette, dat zijn zwierige walsjes en swingende bourrees. Sommigen zeggen "dat lijkt wel op de muziek van Amelie". En dat klopt...maar dan andersom: Yann Tierssen liet zich bij het schrijven van die muziek inspireren door de Parijse Musette.

  Raquel Gigot - accordeon
  Dick van der Harst - banjo en gitaar
  Arnaud Degimbe - doedelzak en percussie


  website: Etoile Musette (Be)

 • FéO (Fr)
  FéO (Fr)

  Il n'existait pas... c'est fait!

  Il a fallu que le hasard fasse se rencontrer un baba d'avant-garde, un authentique laborieux, un nounours destroy, un danseur dépressif et un multipiste pulmonaire pour que le trad de là naisse!
  Imprégnés de tradition et respirant l'air d'aujourd'hui... ces cinq mutants génèrent une énergie transgénérationnelle empreinte de sensibilité qui déridera les plus réticents.

  FéO, le groupe qu'il vous faut (5 louches chaque soir après le dîner.) A vie!

  Philippe Duval: Dwarsfluit
  Benoit Roblin: Draaillier
  Aurélien Claranbaux: Trekzak
  Sylvain Letourneau: Guitaar
  Pierre Vigneau: Contrabas


  website: FéO (Fr)

 • Fievklang (Du)
  Fievklang (Du)

  Op instrumenten zoals draailier, viool, doedelzak en Skandola presenteert Fievklang de traditionele nummers en originele composities met grote dynamiek en een ritme dat je in de benen voelt. 

  Fievklang speelt voor dansers, met name in de Franse balfolk traditie. Het repertoire varieert van puur instrumentale dansen op nummers en ballads om te luisteren.


  website: Fievklang (Du)

 • Filenko
  Filenko

  Filenko is vooral een vrolijke ontmoeting tussen drie folkmuzikanten die hun passie voor de dansmuziek delen. Ze bedachten romantische melodieën, soms wat melancholisch en altijd sterk dansant.

  Ze voegen er graag een vleugje 'tzigane' aan toe. Het accordeon zet de toon of kleurt met een rijke harmonische begeleiding de gevoelige en beklijvende melodielijnen op doedelzak of fluit. De viool dartelt daarboven, versterkt de melodielijnen of ondersteunt de dansers met een aanstekelijke swing.

  Philippe Vieslet: Viool
  Jan Leeflang: Doedelzak, Fluit
  Greet Wuyts: Accordéon diatonique


  website: Filenko

 • Filippo Gambetta (IT)
  Filippo Gambetta (IT)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Filippo Gambetta (IT)

 • Folkzien
  Folkzien
  In de Nederlandse folkscene nog niet zo bekend, in de Belgische des te meer: Folkzien wordt gevormd door René Krol (trekharmonica, gitaar en zang) en Marianne Wynen (viool, nyckelharpa, zang).


  website: Folkzien

 • Follia! (Be)
  Follia! (Be)

  Follia! is een kleurrijk cross-over project waarin folk- en jazzmusici en hun genres worden verenigd. Zowel Oud-Europese teksten als teksten uit onder andere het liedboek van Jan Frans Willems (Vlaanderen 19e eeuw), vormen de blauwdruk voor het geluid dat eigen is aan Follia!. Trage ballads, opzwepende nummers met oriëntaal geïnspireerde zangscanderingen en oude teksten op en achtergrond van psychedelische viooldistortions brengen je in een onweerstaanbare roes van muziek en dans.


  website: Follia! (Be)

 • Francesco Giusta
  Francesco Giusta
  Francesco Giusta started to play hurdygurdy in 2001 when he was 11 and he developed his tecnique with some masters of the instrument like J. F. Maxou Heintzen, P. Bouffard, G. Jolivet, G. Diaz, T. Nouant, S. Durand and V. Clastrier. Within the years he has played in several bands and has been to many folk and medieval festivals in Italy and France. Since 2011 he has been giving masterclasses in Germany and lessons in Turin. In 2015 he won the first price at the hurdygurdy challenge in the 'Le son continue' festival in Chateaux d'Ars, France.


  website: Francesco Giusta

 • Francesco Giusta
  Francesco Giusta
  Francesco Giusta started to play hurdygurdy in 2001 when he was 11 and he developed his tecnique with some masters of the instrument like J. F. Maxou Heintzen, P. Bouffard, G. Jolivet, G. Diaz, T. Nouant, S. Durand and V. Clastrier. Within the years he has played in several bands and has been to many folk and medieval festivals in Italy and France. Since 2011 he has been giving masterclasses in Germany and lessons in Turin. In 2015 he won the first price at the hurdygurdy challenge in the 'Le son continue' festival in Chateaux d'Ars, France.


  website: Francesco Giusta

 • froschmuzik (D)
  froschmuzik (D)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Göze (Be)
  Göze (Be)

  Göze is reeds zeven jaar de dekmantel voor de meest uiteenlopende muzikale exploten van het duo Maarten Decombel/Wim Claeys. Ze leren de stiel in het intieme huiskamercircuit, waar de essentie van hun warme luisterfolk het beste tot haar recht komt.

  Göze werkt een tijd samen met zangeres Olle Geris en ze nemen als hoogtepunt in 2005 een kwartet-cd op met de toonaangevende Franse folkies Gilles Chabenat en Frederic Paris: Live en Flandre. En alsof hun muzikale honger hier nog niet mee gestild is, attaqueren ze het balcircuit met een stevig kwintet waarmee ze twee jaar lang de folkbals afschuimen. Samen met de bezetting wordt ook de muziek steeds weidser en orkestraler.

  De band wordt uiteindelijk omgedoopt tot Harakiwi.


  website: Göze (Be)

 • Gwezel (Fr, Nl)
  Gwezel (Fr, Nl)
  Gwezel bestaat uit vier professionele multi-instrumentalisten (Dimitri Boekhoorn, Aurélien Danielo, Erwan Sauvée en Pauline Breger) met veel speelervaring en een grondige kennis
  van de Keltische muziek. Ze spelen voornamelijk Ierse, Bretonse, Schotse en Galicische muziek, aangevuld met eigen composities, originele arrangementen van traditionele muziek en invloeden van wereldmuziek. Het instrumentarium is veelzijdig en de verschillende combinaties geven een tamelijk unieke kleur aan hun muziek: zang, gitaar, harmonica, basgitaar, harpen (Keltische-Barokharp, middeleeuwse Ierse harp - Clairseach), fluiten, doedelzak, piano, djembe, udu, derbouka, en andere vrij verrassende percussie.


  website: Gwezel (Fr, Nl)

 • Hamon-Martin
  Hamon-Martin
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Hamon-Martin

 • Hamon-Martin Quintet
  Hamon-Martin Quintet

  Het Hamon Martin Quintet is een traditionele Bretonse groep. Oorspronkelijk een duo, gevormd door Janick Martin op diatonische accordeon en Erwan Hamon op bombarde en fluiten, nu vergezeld door Mathieu Hamon met zang, Ronan Pellen op citer en Erwan Volant op de bas.


  website: Hamon-Martin Quintet

 • Harakiwi (Be)
  Harakiwi (Be)
  Drie doorwinterde folkies zetten zich samen met drie zomerzwoele jazzmannen. Samen gaan ze met hun composities voor vernieuwende jazz-balfolk. Of was het folkbal-jazz? Of eerder jazzfolkbal? Of misschien balfolk-jazz? Sommigen zeggen zelfs bal-jazzfolk. Dat het zal swingen en grooven, daar is gelukkig iedreen het over eens! Geniet van de heerlijke verse mix van HARAKIWI.


  website: Harakiwi (Be)

 • Helix (Du)
  Helix (Du)
  Helix is een duo bestaand uit Gisela Steinweg (viool) en Simon Fischer (accordeon) dat vurige bourree's, snelle gavottes en smachtende mazurka's speelt.


  website: Helix (Du)

 • I Fratelli Tarzanelli (Be/Fr/It)
  I Fratelli Tarzanelli (Be/Fr/It)

  Baltazar Montanaro: viool (bekend van oa ZEF, Minuit Guibolles, Jeff Caresse)

  Pablo Golder: trekharmonica (bekend van Los Pablos en Manimoen)

  Les Freres Tarzanelli spelen muziek geïnspireerd op traditie, waarbij ze harmonieën fijnstampen, thema's (plat)walsen en de gevoeligheid, energie, improvisatie en dialoog benadrukken. Hun universum is gemaakt van deuren die ze graag openen...


  website: I Fratelli Tarzanelli (Be/Fr/It)

 • Jeff Caresse (Fr/Be)
  Jeff Caresse (Fr/Be)

  Baltazar Montanaro (Baltikinky): Violon, guitare

  Sophie Cavez (Jeff Caresse): Accordéon diatonique, basse électrique

  Aurélien Claranbaux (Aurel'amore) : Accordéon diatonique

  Special guest: Ludo Stichelmeyer (Rudy the Love machine): Percussions

  Meer lezen: http://www.myspace.com/jeffcaresse


  website: Jeff Caresse (Fr/Be)

 • Jeroen Geerinck
  Jeroen Geerinck
  Jeroen Geerinck is zeer begaafd en virtuoos gitarist. Na geproefd te hebben van verschillende stijlen kwam hij terecht in het folkgenre, waar hij als gitarist in korte tijd veel bereikt heeft. Veel balfolkdansers kennen Jeroen al van groepen als Snaarmaarwaar, Triple x, Hot Griselda en b-boa. Hij speelt echter ook regelmatig solo ten bal. Met behulp van zijn loop- en effectpedalen weet hij een afwisselend en swingend optreden neer te zetten.


  website: Jeroen Geerinck

 • Juliet's Dark Project
  Juliet's Dark Project

  Deze heimelijke komst zal u niet onverschillig laten:
  Een uitbundig duet tussen een draailier en een viool, taaie composities geïnspireerd door de Auvergne, Scandinavië, hardrock en zweet.
  De energie van een bal en de ervaring van een concert, het is Juliet’s project dat zich achter haar sombere melodieën verschuilt.


  website: Juliet's Dark Project

 • Kloug (Fr)
  Kloug (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Kloug (Fr)

 • KNEP (Ch)
  KNEP (Ch)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: KNEP (Ch)

 • Kullens Fyr & friends from SkALD (De)
  Kullens Fyr & friends from SkALD (De)

  Kullens Fyr is genoemd naar de vuurtoren in het Skagerrak, tussen Zweden en Denemarken, bij Helsingborg. Na een vakantie in Zweden en Bretagne waren Johannes Schiefner en Annika Höhn zo onder de indruk van de mensen, de natuur en de muziektradities daar, dat ze besloten er zelf mee verder te gaan. Ze ontdekten dat de klarinet en de nyckelharpa prachtig samenklinken en dat klarinet met piano een krachtig geluid neerzet. Met die pracht en kracht hebben ze muziek uit beide tradities gearrangeerd. Later vulden ze dat aan met meer gangbare balfolk-tunes. Ze spelen vooral voor dansers, die er goed mee uit de voeten kunnen.

  Zowel Annika als Johannes kunnen bogen op een schat aan muzikale ervaring, binnen en buiten de folkmuziek. In Kullens Fyr verdelen ze de taken: Annika speelt klarinet en zingt, Johannes bemant de piano, de nyckelharpa en de uilleann pipes en zingt af en toe ook.


  website: Kullens Fyr & friends from SkALD (De)

 • KV Express (Be)
  KV Express (Be)
  De frontwoman van de band, Sophie Cavez, speelt accordeon voor nog twee andere bands, Urban Trad en Dazibao, die niet op bals spelen. Sophie heeft alle nummer van het KV Express album zelf geschreven. Verder bestaat de band ook nog uit Cédric Waterschoot op bas gitaar en Fred Malempre met percussie


  website: KV Express (Be)

 • KV Express Duo (BE)
  KV Express Duo (BE)

  KV Express Duo bestaat uit Sophie Cavez en Cedric Waterschoot.


  website: KV Express Duo (BE)

 • La fille du fermier
  La fille du fermier

  La fille du fermier est un groupe composé de deux jeunes musiciens issus des musiques traditionnelles françaises, et d'ailleurs. Leur spécialité est le Massif Central. Benjamin joue du violon et chante ; Antoine est à la guitare et à la mandoline. Leur répertoire se compose de danses et convient particulièrement au bal, mais s'écoute également en concert. Bourrées, mazurkas, scottishs, polkas, valses, rondeaux, ou jigs sont au programme. Certaines sont traditionnelles, et d'autres, de la composition du groupe. Les deux musiciens n'hésitent pas à rendre cette musique vivante, dynamique, et surprenante. Chaque spectacle est différent. Chaque soirée, chaque public l'est également. Le groupe a un répertoire bien en poche, mais se met avant tout au service des danseurs, de son énergie, et de son style. Une bourrée trois temps pourrait bien finir en rock'n roll, et une mazurka sautillante, 

  en vraie berceuse... ou l'inverse !


  website: La fille du fermier

 • La Forcelle (Fr)
  La Forcelle (Fr)

  Dit duo neemt ons mee naar de Gascogne voor een bal dat traditionele dansen met zelfgeschreven stukken afwisselt. La Forcelle is de naam van een album van accordeonist Marc Perrone, dat Lolita Delmonteil-Ayral (diatonisch accordeon) en Camille Raibaud (viool) inspireerde. Net als Perrone geven ze nieuw leven aan aloude tradities. Het gaat bij La Forcelle om communicatie, tussen muzikanten onderling, maar ook met dansers. Geen bladmuziek of perfectie, maar een zoektocht naar menselijke en muzikale harmonie, die in dienst staat van de dans. Hun muzikale wortels liggen in het zuidwesten van Frankrijk, maar ondertussen verweven ze ook invloeden uit o.a. Galicië of Zweden in hun repertoire. In 2014 verscheen hun eerste cd, Lestrille.


  website: La Forcelle (Fr)

 • La Jupette Barbue
  La Jupette Barbue
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: La Jupette Barbue

 • La Machine (Fr)
  La Machine (Fr)
  Het sterke en boeiende geluid van La Machine produceert warm en persoonlijke muziek dat een traditioneel aspect aanneemt. Het koppel draailier (G. Jolivet) en doedelzak (J, Barbances) verzekeren een authentieke stijl. Daarbij verzorgen de contrabas (J-L Cayzac) en percussie (M. Riou) een swingend ritme.


  website: La Machine (Fr)

 • La Vielha
  La Vielha

  The duo "La Vielha" sings stories coming from the past for ears of the present. Loïc Etienne (diatonic accordions) and Lucie Dessiaumes (singing) play the melodies and the sensible words from the popular poetry of the Massif Central. A living and warm music, to be danced, listened, enjoyed !


  website: La Vielha

 • Lassatil Abballari
  Lassatil Abballari

  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Lassatil Abballari

 • Laway
  Laway
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Laway

 • Le balchimists
  Le balchimists


  Here is a whole new duo, where Michael Bideault and Franck Chenal (from Accordzeam) make you dance to the sound of a diatonic accordion, percussions and a loop station.


  website: Le balchimists

 • Le Manege
  Le Manege

  Le Manège is het nieuwste samenwerkingsverband tussen Amélie Denarié (Les Zéoles), Anne Guinot (Les Zéoles, Sons Libres), Adama Diop (Sons Libres) en Jean-Laurent Cayzac (La Machine). Met zulke namen waren de verwachtingen hooggespannen, en Le Manège heeft deze meer dan waargemaakt op haar debuut op het Franse festival Funam'Bals, lente 2013. 


  Adama Diop: Percussie, zang
  Amélie Denarié: Diatonische accordeon, glockenspiel, senza, zang
  Jean-Laurent Cayzac: Contrabas, electrische guitaar, guitalélé
  Anne Guinot: Chromatische accordeon, glockenspiel

 • Lebocha (Be)
  Lebocha (Be)
  Lebocha werd opgericht door Charlotte Peyskens en Leander Meuris in de zomer van 2004. Lebocha speelt niet langer enkel traditionals, maar ook eigen nummers. De meeste muziek is van de hand van klarinettist/saxofonist Leander Meuris, maar de rest van de groep waagt zich af en toe ook aan het componeren. Het resultaat is een gevarieerde mix van wereldmuziek met invloeden uit de Balkan, Klezmer, jazz, ...


  website: Lebocha (Be)

 • Les Fréres d'Eeckere (Be)
  Les Fréres d'Eeckere (Be)

  Twee broers uit Ekeren die elkaar tegenkwamen op hun muzikale tocht...

  Two brothers from Ekeren, who met each other on their musical journey...

  Dries Laureyssens: Hoorn -
  Jeroen Laureyssens: Chromatische bisonore accordeon


  website: Les Fréres d'Eeckere (Be)

 • Les Hommes Ventrus (Du/Nl)
  Les Hommes Ventrus (Du/Nl)

  Drie stevige mannen zetten een set neer met draailier, gitaar, trekzak en doedelzak.


  website: Les Hommes Ventrus (Du/Nl)

 • Les Zeffeurs (fr)
  Les Zeffeurs (fr)

  Het befaamde ZEF heeft nu ook een huiskamervariant. De muzikanten spelen in een fijne balset in de setting van steeds wisselende duo's. 

  Baltazar Montanaro : Violon
  Aurélien Claranbaux : Accordéon diatonique
  Laurent Geoffroy : Accordéon diatonique, accordina
  Damien Dulau : Guitare, bouzouki
  Jean-Michel Martineau : Basse
  Eddy Corade : Son Live


  website: Les Zeffeurs (fr)

 • Les Zeoles
  Les Zeoles

  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Les Zeoles

 • Loogaroo
  Loogaroo

  Loogaroo is a new reference when it’s about accordion and guitar together...

  Loogaroo is a new balfolk duo with Pablo Golder (diatonic accordion) and Florian De Schepper (acoustic guitar). After being on the road together for more than 6 years with different projects, Pablo & Florian recently started playing in a duo and decided to continue this new band which they named “Loogaroo”.

  Pablo Golder - diatonisch accordeon
  Florian De Schepper - Gitaar


  website: Loogaroo

 • Los Pablos (Fr)
  Los Pablos (Fr)
  Los Pablos spelen traditionele Noord-Europese folkmuziek maar hebben ook eigen composities. Soms improviseren zij ook en dat maakt dat elk optreden weer anders is!


  website: Los Pablos (Fr)

 • Loubelya
  Loubelya

  Trio Loubelya is de combinatie van subtiele melodieën en het ademen van de accordeon, prachtig gekleurd door het bedwelmende timbre van de trompet, gedreven door de energie van de klarinet en de hypnotiserende diepte van de bas. Een harmonieuze mix van originele composities in de stroom van "trad'actuele" muziek die door de jaren heen vergaard werd op festivals...


  Rolland Martinez: Contrabas, klarinet
  Camille Passeri: Trompet
  Marie Constant: Diatonische accordeon


  website: Loubelya

 • Lyradanz (it)
  Lyradanz (it)

  70 strings, no bellows, and a lot of energy!
  Have you ever danced a mazurka played by a bowed psaltery? Have you ever got involved in a harp-played bourrée?
  If you never lived such a mystical experience you should absolutely come across LyraDanz!
  LyraDanz arises from the idea of three musicians, already well-known in the Celtic and bal folk music scene, who share the passion for folk music and experiment inusual instruments in the traditional folk repertoire.
  A harp that unexpectedly detaches from the conception of a melodic and airy instrument and discloses a “mediterranean” soul, rhythmical and playful.
  A bowed psaltery, almost never used in the bal folk genre and generally tied up with the ancient music domain, here played in a modern way and pushed to the limits of its melodic and vistuosistic potentialities.
  A guitar ranging from the manouche to the rumba styles, from flamenco to jazz, that becomes the driving instrument to experimentation.
  A fresh, innovative and sparkling project, that explores the French, Occitan, Breton, Basque bal folk repertoire along with original compositions.
  LyraDanz is a musical project based on a bal folk repertoire, both traditional and original, played with some inusual instruments in the bal folk scene, such the popular harp and the bowed psaltery, and with an innovative approach to the arrangements.


  website: Lyradanz (it)

 • Maarten Decombel (Be)
  Maarten Decombel (Be)

  Maarten Decombel is bekend van bands zoals Snaarmaarwaar, Naragonia Quartet en Göze en meer. Hij bewijst met zijn solo-optredens dat hij het ook in z'n eentje kan.  


  website: Maarten Decombel (Be)

 • Magister (Be)
  Magister (Be)
  Magister is het sympathieke project van Pieter en Jonas De Meester, respectievelijk op saxofoon en gitaar. De twee broers zijn op elkaar ingespeeld al waren het vier handen op één instrument. Op het podium worden ze versterkt door Sam Van Ingelgem op bas en Tom De Wulf op percussie. Je kon hen reeds aan het werk zien op heel wat festivals, maar ook in verscheidene clubs zoals de Kinky Star en de Minor Swing. Sterke, opzwepende en dansbare ritmes zijn het handelsmerk van Magister!


  website: Magister (Be)

 • Manimoen (Be)
  Manimoen (Be)
  Pablo Golder woonde reeds lang in Italië. Drie jaar geleden was hij van zins een jaartje in België te verblijven. Hij is ondertussen blijven plakken… Toon Van Mierlo komt uit de Kempen en is gekend van oa Naragonia, Embrun en Hot Griselda. In Manimoen gooien ze elkaars repertoire en instrumentarium tezamen voor een uniek bal, laat u verrassen.
 • Martin Coudroy (FR)
  Martin Coudroy (FR)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Martin Coudroy (FR)

 • Maryll Abbas (Fr)
  Maryll Abbas (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Mélopées et Moribondes
  Mélopées et Moribondes

  Wie afgelopen jaar op Damada, Gennetines of St. Gervais was, zal ze niet vergeten zijn. Deze knotsgekke Fransen maken er over al een feest van.


  website: Mélopées et Moribondes

 • Minuit Guibolles (Fr)
  Minuit Guibolles (Fr)
  De vijf mannen van de jonge band Minuit Guibolles uit Orleans nemen traditionele Franse dansmuziek als uitgangspunt en voegen daar o.a. wat jazz, etnische percussie,steeldrums en soundbytes aan toe. Het resultaat is dansbare maar wel knettergekke 'bal folk' muziek vol verrassingen.


  website: Minuit Guibolles (Fr)

 • Mister Klof
  Mister Klof

  Sylvain Vuidart (Kitus), Tiennet Simonnin (Duo TTC), Julien Cartonnet en Sylvain Quere (ex-Re-fut de Chene) maken kleurrijke balfolk op het kruispunt van hun gezamelijke invloeden, zoals muziek uit Ierland, de Auvergne, Bretagne en jazz. Met een repertoire dat de traditionele melodieën en composities combineert, heeft dit kwartet maar een ambitie: om de dansers uitgeput, maar tevreden te zien aan het eind van de bal!


  website: Mister Klof

 • MKF Trio
  MKF Trio

  De befaamde trekzakspelers Stephane Milleret (Djal, Toctoctoc) en Norbert Pignol (Dedale), beide al 20 jaar als duo op zoek naar de mogenlijkheden van de trekzak, keren nu letterlijk en figuurlijk hun instrument binnestebuiten. Samen met Daniel 'sound rechercher' Bartoletti op drum machines, samplers, elektrische gitaar en zang vormen zij MKF Trio, oftewel de Musical Kinematic Factory. Het perfecte samenspel van deze twee grootheden gecombineerd met de soundscapes en snaren van moderne machines zal elk balfolkhart sneller doen kloppen. Subtiel, klein, gevoelig, groots, overweldigend en vernieuwend, het is allemaal van toepassing op deze nieuwe band!


  website: MKF Trio

 • Mr Fruits (fr)
  Mr Fruits (fr)

  Mr Fruits, Patrice, gingerman, allerlei benamingen voor een hele fijne muzikant. Op CaDansa 2015 verraste hij iedereen met zijn opening op zondagochtend, heerlijk werd er gedanst op zijn gitaarmuziek en zijn stem. Na afloop verkocht hij al zijn cd's binnen no-time.


  website: Mr Fruits (fr)

 • Muller & Masure
  Muller & Masure

  Isaac Muller : houten dwarsfluiten, whistles
  Philip Masure : gitaar, cittern, zang

  Isaac Muller en Philip Masure leerden elkaar kennen via de Ierse muziek waarin ze beiden zeer actief zijn, en stonden samen op heel wat internationale podia met groepen waaronder Hot Spoons, Urban Trad, David Munnelly.
  Naast Ierse en Bretonse muziek is de invloed van veel verschillende stijlen terug te vinden, waardoor hun optredens steeds verrassend en gevarieerd zijn.  website: Muller & Masure

 • Multi Delta (fr)
  Multi Delta (fr)

  10 jaar geleden speelden ze samen in Minuit Guibolles, en nu hebben ze een duo. Aurelien Claranbaux (accordeon en kalimba) en Boris Trouplin (doedelzakken, steeldrum en fluiten).


  website: Multi Delta (fr)

 • Naragonia (Be)
  Naragonia (Be)
  Het Belgische duo Naragonia brengt eigenzinnige balfolkmuziek met een verfijnde stevige energie. Toon van Mierlo is een muzikale duizendpoot en bespeelt o.a. uilleann pipes, Franse doedelzak, klarinet, sopraansaxofoon en diatonisch accordeon. Pascale Rubens neemt zowel viool als diatonisch accordeon ter hand. Zo brengt dit duo een breed spectrum aan klanken voort, die zowel de danser als de luisteraar niet zal vervelen!


  website: Naragonia (Be)

 • Naragonia Quartet (Be)
  Naragonia Quartet (Be)

  Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo van Pascale Rubens en Toon van Mierlo. Met een heel eigen repertoire en eigen klank garandeert het Naragonia Quartet u een avond prachtige muziek die zowel geschikt is voor een luisterconcert als voor een bal. 

  Maarten Decombel (mandola en gitaar) en Wouter Vandenabeele (viool) creëren in combinatie met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is.


  website: Naragonia Quartet (Be)

 • Nath & Jerem
  Nath & Jerem
  Het hart van de balfolk-scene van Marseille. Op trekzak en cello.
 • Nhac (FR)
  Nhac (FR)

  Nhac bestaat uit Dani Detammaecker en Arnaud Bibonne. Deze twee Franse muzikanten doken diep in de Occitaanse folk, na jaren rondzwerven door traditionele en moderne folkmuziek. Ze trokken naar kleine dorpjes in de bergen waar oude mannen en vrouwen nog steeds de traditionele muziek maken. Het resultaat is mooie, mannelijk gezongen dansmuziek met een ongelooflijke energie.  


  website: Nhac (FR)

 • Novar (BE/FR)
  Novar (BE/FR)

  Novar bestaat uit vier belangrijk muzikanten uit Frankrijk en België: Thierry Nouat op draailier, Toon van Mierlo op doedelzak en accordeon, Aurélien Claranbaux op accordeon en Jeroen Geerinck op mandola en toetsen. Deze virtuozen complementeren elkaar fantastisch, ze vormen een geheel dat meer is dan de som van de delen! 

 • Parasol (Fr)
  Parasol (Fr)

  Parasol schijnt het patent te hebben op intieme bals. Een concert meemaken van dit duo is een unieke gebeurtenis. Hun platen zijn ook subliem: lekker veel mazurka's, asymmetrische walsen, en af en toe ook een scottisch, polka of bourrée. Bretoense dansen moet je niet verwachten: dit koppel heeft duidelijk een voorliefde voor koppeldansen.


  website: Parasol (Fr)

 • Parasol en Corinne Renaud
  Parasol en Corinne Renaud

  De Franse artiesten van Parasol, met zangeres Corinne Renaud


  website: Parasol en Corinne Renaud

 • Peut-être Demain (Be)
  Peut-être Demain (Be)

  Peut-être Demain is een 6-koppige groep jonge vrienden dat op hun eigen originele manier dansbare folk brengt. De nummers die ze spelen zijn van eigen hand en hebben bovendien altijd een zeer catchy melodie die ze vermengen met invloeden uit de rockmuziek, salsa, oosterse muziek, enzovoort. Geen idee is gek genoeg om uit te proberen. Zolang het maar goed klinkt! 

  De groep is jong maar verre van onervaren. Hun enthousiasme laat niemand koud en dit heeft er voor gezorgd dat ze al sinds de zomer van 2007 op veel binnenlandse maar ook buitenlandse podia mogen staan. Hun absolute hoogtepunt tot nu toe was een reeks van concerten in China op het International Folk Song Art festival in de miljoenenstad Nanning, in oktober 2009. Ook daar bleek hun originaliteit en jeugdig enthousiasme als een bom in te slaan.

  In juli 2009 namen ze deel aan een wedstrijd op het gekende Lindeboom-festival in Noord-Frankrijk, waar ze met de eerste prijs aan de haal gingen. Dit heeft hen enkele dagen studiotijd in de Wildboar-studio opgeleverd die ze nu gebruiken om hun langverwachte debuutalbum uit te brengen. Deze cd komt uit begin juli 2010. We kijken er alvast naar uit!

  Ook is de band sinds kort aanvaard als nieuw talent, wat inhoud dat de organisator maar de  helft van de vraagprijs moet betalen, de andere helft wordt vereffend door de overheid, mits op tijd aangevraagd te zijn!


  website: Peut-être Demain (Be)

 • Peut-etre Jeanne (Fr)
  Peut-etre Jeanne (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Peut-etre Jeanne (Fr)

 • Philippe Plard (Fr)
  Philippe Plard (Fr)

  Philippe Plard was de voorman (en trekzakspeler en zanger) van VAG, maar die band bestaat al jaren niet meer. Gelukkig maakt Philippe nog steeds mooie muziek! Heel dansbaar, redelijk traditioneel maar daarom niet minder swingend. 


  website: Philippe Plard (Fr)

 • Pitularita (Italië)
  Pitularita (Italië)

  Rémy Boniface: violin, melodeon
  Vincent Boniface: sax, clarinet, bagpipes, melodeon

  The music of Pitularita is the spontaneous expression of a couple of brothers devoted to music, grown up with the melodies from the Alps, where their region, Aosta Valley, is situated. It was their starting point for a discovery of other musical surveys where the convivial feeling of traditional music is revisited through innovation.

  Rémy and Vincent are the heirs of a family in which the melodeon has been played since five generations. They accompany it with the vibration of violin chords and the reeds of bagpipes and clarinet.

  The repertoire offers personal compositions and melodies that are sung or played for the dance, and that come from the European tradition.


  website: Pitularita (Italië)

 • Poke (Fr)
  Poke (Fr)

  Sylvain Letourneau (duo absynthe, Féo) : Guitare
  Colin Delzant (Le sextet à claques, duo Nioulou-Delzant) : Cello
  Jonas Thin (Goat system): Bagpipes 16p,20p, Uilleann pipe, Clarinette
  Pierre Chesneau : Saxophone, Irish whistles

  A preview


  website: Poke (Fr)

 • Quintet à Claques (Fr)
  Quintet à Claques (Fr)
  Deze vijf jonge, vernieuwende muzikanten combineren strijkers en koperblazers tot een repertoire van composities met creatieve arrangementen van jazz-getinte accenten, barok ... en soms zelfs rock. Zij hebben echt een eigen identiteit gekregen binnen de folk en swing muziek.


  website: Quintet à Claques (Fr)

 • Raphael de Coster solo
  Raphael de Coster solo
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Rue Pascale (Fr)
  Rue Pascale (Fr)
  Rue Pascale bestaat uit Gregory Jolivet (electro-acoustische draailier) Thierry Pinson (trekzak en alt sax). Ze treden op als duo, maar ook als kwartet, versterkt door Cyril Berthet (dwarsfluit en sopraan sax) en Fabrice Guignard (Trombone).

  Rue Pascale combineert heerlijke lichte melodieën, liedjes, ritme en improvisatie, maar altijd in dienst van de dans. 


  website: Rue Pascale (Fr)

 • Sakura (Be)
  Sakura (Be)

  De vijf jonge muzikanten van Sakura  brengen swingende balfolk in een eigentijds jasje. Hun zelfgecomponeerde muziek spoort aan tot shaken, dansen én zweten, maar kan ook de niet-dansers boeien en ontroeren door de afwisseling in opbouw, de subtiele details, de enthousiaste uitstraling op podium en het originele gebruik van toetsen, snaren, slagwerk en...lucht...


  website: Sakura (Be)

 • Samuel Thézé (Fr)
  Samuel Thézé (Fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Sextet a Claques (fr)
  Sextet a Claques (fr)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Sextet a Claques (fr)

 • Shillelagh
  Shillelagh
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Shillelagh

 • Simone Bottasso (It)
  Simone Bottasso (It)

  Simone Bottasso is de virtuoze accordeonspeler van the twee Bottasso broers. Altijd op zoek naar hoe zijn eigen traditionele roots, de franse muziek en moderne muziek te mengen tot een eigen creatie. In zijn nummers is te horen hoe er altijd gezocht wordt naar de balans tussen verfijndheid van zijn instrument en explosieve energieën in mooie meeslepende en ook complexe melodieën.


  website: Simone Bottasso (It)

 • Skolvan (Fr)
  Skolvan (Fr)

  Opgericht in 1984, is SKOLVAN een van de leidinggevende groepen geweest in de Bretoense folkrevival. Die periode was voor de Bretoense muziek heel belangrijk omwille van het werk van sommige muzikanten om de Bretoense muziek levendig te houden (denk maar aan generatiegenoten PENNOU SKOULM). SKOLVAN begon z'n carrière met een eerste fest-noz (Bretoens bal) op 14 april 1984. Toen waren zowel Youenn Le Bihan en Gilles Le Bigot erbij. Het was die Le Bihan die in dezelfde periode de "piston" uitvond, een instrument dat doet denken aan de barokke hobo.

  In 1994, na drie albums, bracht de groep "Swing & Tears" uit, een plaat die zowel in Portugal, Groot-Britannië en Frankrijk prijzen won. Bij de gasten voor dat album was onder andere Dominique Molard, een percussionist die in 1996 definitief bij de groep kwam. In 1997 kwam Bernard Le Dreau (saxofoons) erbij en in 1999 de toen 19-jarige Loig Troel op diatonisch accordeon.

  In 2000 brachten ze hun laatste studioalbum, "Chenchet'n eus an amzer", uit. Daarop hoorde je duidelijk de evolutie die de groep muzikaal doormaakte sinds de komst van de nieuwe muzikanten. Vandaag wordt SKOLVAN erkend als een van de toppers in moderne Bretoense muziek. Zowel hun dansoptreden als concerten worden door het publiek goed gesmaakt.


  website: Skolvan (Fr)

 • Snaarmaarwaar (Be)
  Snaarmaarwaar (Be)

  Reeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuutcd “Snaarmaarwaar” (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound. Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. Intussen is er hun tweede worp, “Phosphor Bronze” (2011) en zelfs al een derde "B.L.O.C.K." (2014). Nog steeds serveren deze heren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.


  website: Snaarmaarwaar (Be)

 • Sons Libres
  Sons Libres

  Sons Libres maakt neo-trad muziek met Franse en Senegalese invloeden. Het duo bestaat uit Adama Diop op percussie en zang en en Anne Guinot op chromatisch accordeon.


  website: Sons Libres

 • Sophie Cavez & Baltazar Montanaro
  Sophie Cavez & Baltazar Montanaro

  Sophie Cavez - diatonische accordeon
  Baltazar Montanaro - viool

  "Een accordeon en een viool ...
  Een reis tussen de noordelijke winden en geluiden van het oosten ...
  Een emotie, soms geïmproviseerd, soms vrij, zacht of gespannen ...
  Een muziek zonder grenzen, zonder naam, vrij..."


  website: Sophie Cavez & Baltazar Montanaro

 • Sous le Pont
  Sous le Pont

  De drie muzikanten van Sous le Pont spelen originele vrolijke en lichte balfolkmuziek op wel hele unieke instrumenten: xylofoon, trombone en accordeon. Luister en bekijk vooral de filmpjes op hun website.

  • Guillaume Viala: Xylofoon en percussie
  • Léa Lachat: Accordeon
  • Raphaël André: Trombone


  website: Sous le Pont

 • Stygiens (It)
  Stygiens (It)
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Stygiens (It)

 • Super Parquet
  Super Parquet
  Wilde bijna dierlijke muziek uit Frankrijk, waarin de doedelzak uit de Auvergne flirt met analoge synthesizers, waarin een folk-banjo plots transformeert in een muur van geluid. Traditionele folk tunes vermengen zich moeiteloos met hypnotiserende minimal-music patronen.  website: Super Parquet

 • Surpluz (Be)
  Surpluz (Be)
  Surpluz bestaat uit 4 jonge muzikanten die het (on)geluk hadden op de middelbare school les te volgen bij Bart Decock en daardoor na verloop van tijd samen een groep vormden. Surpluz bestaat uit Elke De Meester (accordeon en zang), Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak en zang e.a.) en de broers Jeroen Knapen (folkgitaar en zang) en Bart Knapen (klarinet en zang). De groep was deze zomer met dit repertoire ook al een revelatie tijdens een kerkconcert op de volksmuziekstage in Gooik. Nu klonk het geheel nog samenhangender en nog beter. Deze virtuoze muzikanten deden creatief en met humor hun ding met het repertoire van het Kliekske. Dat er door alle 4 ook goed gezongen werd, maakte het geheel nog toffer.


  website: Surpluz (Be)

 • Svall Duo
  Svall Duo
  Svall Duo bestaat uit Emelie Waldken en Sylvain Pool, twee Zwitserse folkmuzikanten. Sylvain speelt akoestische gitaar en accordeon in verschillende avontuurlijke folkprojecten, waaronder Vieille Branche. Emelie speelt viool en nyckelharpa (een traditionele Zweedse knoppenvedel), en naast verschillende (bal)folkbands maakt zij via YouTube als de 'Scandi Folk Nerd' de wereld een beetje meer folky. Samen vertolken Sylvain en Emelie sinds 2017 Noorse en Zweedse muziek. Verwacht flink wat swing en energie en genoeg blue notes, met af en toe een rustigere deun om bij te komen. Luister hier:
  https://www.youtube.com/watch?v=EASsbSTm1B0 - https://www.youtube.com/watch?v=IdeHJa-GsO0
 • Svall Harps (Ch)
  Svall Harps (Ch)
  Harp and nyckelharpa have one thing in common: way too many strings to tune. That’s why Sara Buffler also sings and Emelie Waldken plays the fiddle too. The two musicians have studied in the same Swedish schools but met in… France, by pure chance. Discovering a similar love for polska and vals, for jokes about vegetables and for silly traditional songs, Sara and Emelie decided to form Svall Harps. Prepare for energetic Swedish and non-Swedish dances, with a lot of tuning time in-between to catch your breath.
  Sara Buffler: harp, voice // Emelie Waldken: nyckelharpa, fiddle


  website: Svall Harps (Ch)

 • The Bazz Explosion (Be)
  The Bazz Explosion (Be)

  The Bazz Explosion is volledige formatie van het kernduo Bazz². De saxofoons en accordeon worden aangevuld met gitaar, basgitaar en percussie voor dit explosieve kwintet. Met z'n allen spelen een zeer energieke mix van jazz, wereldmuziek en folk


  website: The Bazz Explosion (Be)

 • The Folk Messengers (Fr)
  The Folk Messengers (Fr)

  What happens when three amazing musicians come together and form a new band? Something even more amazing! This band brings you music on a level that you rarely hear. Strings, free reed and brass are combined on a level that amaze you. Don’t feel like dancing? That is not an option here! Your feet will move themselves when this trio starts to play.


  website: The Folk Messengers (Fr)

 • TNT (Fr)
  TNT (Fr)
  TNT bestaat sinds 2003 uit 6 jonge muzikanten uit de Berry (streek in midden frankrijk) en maken nieuwe traditionele bal muziek ("néo-trad"). Ze hebben zich laten inspireren op Engelse balfolkgroepen zoals Blowzabella en Red Dog Green Dog, maar hun composities bevatten ook invloeden van de electronische muziek, rock en reggae. Met deze verschillende muziekstijlen en hun diversiteit aan instrumenten heeft TNT als missie om de traditionele muziek bij het jonge publiek te krijgen.


  website: TNT (Fr)

 • Toctoctoc (Fr)
  Toctoctoc (Fr)

  Vincent Boniface: Doedelzak en Klarinet
  Anne-Lise Foy: Draailier en zang
  Stéphane Milleret: trekzak

  ...Trois musiciens, cinq instruments, trois régions..... Toc toc toc c’est l’alliance entre la puissance de la voix ..et de la vielle à roue d’Anne-Lise Foy et des volcans d’Auvergne,.. la fougue de la cornemuse et de la clarinette.. de Vincent Boniface et de la Vallée d’Aoste ..et la force de l’accordéon diatonique de Stéphane Milleret et des montagnes alpines..... Création d’un pont entre ces trois cultures, entre ces trois ..façons d’appréhender la musique de danse... Construction d’un univers trans-régional et profondément humain.....


  website: Toctoctoc (Fr)

 • Trad'ici
  Trad'ici
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!
 • Train trio
  Train trio

  Een band met leden zowel uit Tsjechië als uit België.

 • Tref (Be)
  Tref (Be)
  Deze Belgische groep loodst het publiek van de ene emotie naar de andere, van groovy ethno-ritmes tot ontroerende ballades. Het ganse pan-Europese klankspectrum wordt gebruikt om hun muziek te schilderen. En ook nu ontbreekt hun geheime ingrediënt niet: de pittige humor waarmee Claeys en Laloy hun nummers omkaderen. Inspiratie tot sappige verhalen krijgen deze drie doorwinterde folkies genoeg in hun drukke carrières


  website: Tref (Be)

 • Tribal Folk (Be)
  Tribal Folk (Be)

  Een beetje muziek en twee dans stappen, Tribal Folk werd geboren toen vier muzikanten ontmoette in 2007... Met ons, geen nonsens ! De glimlach op de lippen, energie in de vingers die doorstroomt naar de benen van de dansers voor onze grootste plezier. Het recept voor een goed bal is eenvoudig: een paar gekende stukken, andere om te ontdekken en een paar originele composities ontstaan in de schoot van unieke momenten… Sluit je ogen op het ritme van een mazurka, geef je voluit op een polka! En ’s anderendaags, geen spoor meer, “het moment is gekomen om er een ander bovenop te zetten”. 


  website: Tribal Folk (Be)

 • Tribal Jaze (Fr)
  Tribal Jaze (Fr)

  Cédric "le Tiot" Hergault : Tambour & Percu
  Boris "le Secos" Nortier : Accordéon diatonique
  Marc "le Gros" Buvry : Sax baryton


  website: Tribal Jaze (Fr)

 • Trio Bouffard
  Trio Bouffard

  Patrick Bouffard en Trio bestaat uit drie muzikanten afkomstig uit drie verschillende Franse regio’s : Patrick Bouffard, onovertroffen virtuoos op de draailier bourbonnaise, Raphaël Maurel, accordéonist uit de Auvergne en Rémy Villeneuve, vrolijke vertegenwoordiger van de Berry.

  Patrick Bouffard : draailier
  Rémy Villeneuve : doedelzak, doedelzak béchonnet
  Raphaël "Raphnin" Maurel : accordeon diatonique


  website: Trio Bouffard

 • Trio Dhoore (Be)
  Trio Dhoore (Be)

  Deze drie broers spelen intussen al vijf jaar samen en vormen samen een gesmeerde folk-machine! Ook internationale podia staan intussen op hun palmares. Trio Dhoore speelde in Duitsland, Italië, Ierland en Denemarken.

  Trio Dhoore brengt een mix van eigen composities en traditionele dansmelodiën uit Europa telkens op “Dhoore’s” wijze gearrangeerd.

  Koen Dhoore - Draailier
  Hartwin Dhoore - Diatonisch Accordeon
  Ward Dhoore - Akoestisch gitaar


  website: Trio Dhoore (Be)

 • Trio Loubelya
  Trio Loubelya

  Trio Loubelya is de combinatie van subtiele melodieën en het ademen van de accordeon, prachtig gekleurd door het bedwelmende timbre van de trompet, gedreven door de energie van de klarinet en de hypnotiserende diepte van de bas. Een harmonieuze mix van originele composities in de stroom van "trad'actuele" muziek die door de jaren heen vergaard werd op festivals...

  Rolland Martinez: Contrabas, klarinet
  Camille Passeri: Trompet (Le Sextet à Claques)
  Marie Constant: Diatonische accordeon


  website: Trio Loubelya

 • Trio Roblin-Evain-Badeau
  Trio Roblin-Evain-Badeau

  Tof trio!


  website: Trio Roblin-Evain-Badeau

 • Triple-X (Be)
  Triple-X (Be)
  Belgische band bestaande uit:
  • Bert Leemans op accordeon
  • Björn Van Hove op viool
  • Jeroen Geerinck op gitaar
  • Ludo Stichelmeyer op percussie
  • Stéphane Hardy met saxofoon en bombarde
  Triple-X speelt graag Bretonse deuntjes en heeft de afgelopen jaren op verschillende folkfestivals een sterke indruk achtergelaten.


  website: Triple-X (Be)

 • Triple-X Trio (Be)
  Triple-X Trio (Be)

  Het kleine broertje van de Belgische Triple-X bestaande uit:

  • Bert Leemans op accordeon
  • Jeroen Geerinck op gitaar
  • Ludo Stichelmeyer op percussie
  Triple-X speelt graag Bretonse deuntjes en heeft de afgelopen jaren op verschillende folkfestivals een sterke indruk achtergelaten.


  website: Triple-X Trio (Be)

 • Tukki Bukki (FR/SN)
  Tukki Bukki (FR/SN)

  Is het popmuziek of traditionele muziek? Waarom kiezen als je ze kan combineren? Tukki Bukki bestaat uit Adema Diop en Jean-Laurent Cayzac. Deze Frans/Senegalese popmuziek is ook bedoelt om op te dansen en vind haar oorsprong in de buitenwijken van Parijs. 


  website: Tukki Bukki (FR/SN)

 • Vachington(.g) (Fr)
  Vachington(.g) (Fr)
  Franse band bestaande uit vier spelers. Naar eigen zeggen spelen ze de Folk van de Koe en dit doen ze met een combinatie van fluit, draailier, diatonische accordeon en basgitaar.


  website: Vachington(.g) (Fr)

 • Valentin Barray
  Valentin Barray

  Valentin Barray is both a pianist, and composer. Based in Paris, he performs as a soloist, in chamber groups and with orchestras.

  Valentin started the piano at the age of five. Even early on, he displayed a talent for improvisation. His father Laurent, himself a musician (an accordeonist) developed his musicality by encouraging him to play by ear. By the age of ten, Valentin was accompanying singers and other musicians in various styles of music.
  He also performed with professional music groups in French music festivals.

  At age 15, Valentin entered the Rouen Conservatoire of Music to study classical music and piano with Professor Christine Marchais. By 2009, he was awarded the title of ‘laureat’ of the Andree Levarey Foundation, based in Normandy. He also won first prize in the Raynaud Zurfluh Competition , an award for the best musician of the year chosen from all the French Conservatoires of Music.

  After three years as an undergraduate at the Royal College of Music, Valentin has continued his studies as a postgraduate for Master of Performance, specializing in contemporary piano.

  In December 2012, Valentin won 3rd prize and the accompaniment prize at the Claude Bonneton International Piano Competition, Sète. He was awarded the Firrst Prize and Franck Merick Prize at the Contemporary Piano Competition held at the Royal College of Music.

  Recent performances have also included events at the Opera House and City Hall, Rouen; the Crucible Theatre,Sheffield; the Saint Lazare Auditorium and Sentier des Halls, Paris. London venues include the Royal Festival Hall, the Victoria and Albert Museum, the Steiner Theatre and St Mary Abbots Church; also the Britten Theatre and the Amarillys Fleming Concert Hall at the Royal College of Music. In November 2012, Valentin gave a solo recital at Loseley Park on behalf of the Queen Mother Foundation for Disabled People.


  Last July, Valentin has obtained his Master of Performance degree with a first class. He is invited as artist in residence at 'La Cité Internationale des Arts' for a year. He will be preparing his first album of his own compositions for piano.


  website: Valentin Barray

 • Variomatic
  Variomatic
  Hier een leuke omschrijving van de band? Mail ons even!


  website: Variomatic

 • Voie 3 (Be)
  Voie 3 (Be)
  Voie3 heeft haar basis in Brabant en kruidt haar standaard balfolk repertoire (scottish, wals, polka, mazurka, gigue, etc.) steevast met een aantal traditionele Waalse dansen, bij wijze van regionale specialiteit. Deze worden ter plaatse snel en vakkundig uitgelegd door Sabine, zodat niemand nog een excuus heeft om aan de kant te blijven zitten. Laat u dus verleiden door de Menuet de la Chaîne, de Ballotine of waarom niet een Anglaise?


  website: Voie 3 (Be)

 • Vonkkayts (Be)
  Vonkkayts (Be)

  VONKKAYTS is een muzikaal duo met diatonische en chromatische accordeon.

  Door de natuurlijke, enthousiaste aanpak van de traditionele melodieën en vooral eigen composities willen we gepassioneerd, creatief musiceren.

  VONKKAYTS is een folkduo waar de liefde voor andere stijlen, zoals klassiek, om het hoekje kijkt. Het is onze wens te evolueren naar een cross-overstijl waar we o.a. klassiek en folk in hun eigenheid laten bestaan terwijl we beide stijlen met elkaar laten communiceren.”

  Vonkkayts komt van 'vonk' en 'kayts'. Kayts is de uitspraak van het woord 'vonk' in het Aramees. Het zijn de vonken van vreugde om de muziek te laten horen. Dit idee spreekt ons aan en verwijst naar de schoonheid die we in alle eenvoud graag uitdelen.

  VONKKAYTS bestaat uit
  Sanderijn Demuynck, sanderijn.demuynck@hotmail.com , 0474/708887
  Dirk Fraeyman, boskant1001@gmail.com, 0474/351161

  Op youtube kan je ons horen op o.a.:


  website: Vonkkayts (Be)

 • Wim Claeys
  Wim Claeys

  Wim Claeys speelt trekzak bij Ambrozijn (Balbrozijn) en Göze. Hij is de oprichter van het in België zeer populaire BoomBal.

  Wim speelt ook solo op bals: "iets wat mij meer bevalt dan ik gedacht had... Na jaren samenspel met andere muzikanten is het ook eens wijs om er helemaal alleen voor te staan: rechts de melodie, links de begeleiding, spannend!"


  website: Wim Claeys

 • Wouter Vandenabeele (Be)
  Wouter Vandenabeele (Be)
  Wouter is een violist en componist. Hij is bekend van folkgroepen Ambrozijn en Olla Vogala. Tevens dirigeert hij bij orkest Transpiradansa!.


  website: Wouter Vandenabeele (Be)

 • Wouter Vandenabeele en Jeroen Knapen
  Wouter Vandenabeele en Jeroen Knapen

  Violist Wouter Vandenabeele en gitarist Jeroen Knapen zijn twee geweldige Vlaamse muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

  Jeroen Knapen ontdekte op zijn 15de de folkmuziek via Bart De Cock (Kadril) en zijn schoolorkest Saltarello. In 2007 volgde de oprichting van Surpluz. Ook speelt of speelde Jeroen in Daou, een Keltisch/Bretons project en in Griff. Momenteel is hij actief in Surpluz, The Ghent Folk Violin Project en Wör.

  Wouter Vandenabeele maakte onder meer faam als violist, componist en arrangeur in superformatie Ambrozijn, de daaruit voortkomende balfolkband Balbrozijn, de subtiele balfolkgroep Naragonia, als grondlegger van wereldmuziekbigband Olla Vogala en in illuster trio Boma Family.

 • Wouter Vandenabeele en Sara Salvérius
  Wouter Vandenabeele en Sara Salvérius

  Wouter Vandenabeele en Sara Salvérius ontdekten de klik in klank en swing tussen viool en accordeon. Daarom treden ze nu ook naar buiten als balfolkduo met een dansbare repertoiremix uit die gemeenschappelijke projecten, eigen nummers en wederzijds geliefkoosde traditionals uit Zuid- en Oost-Europa en Keltische culturen.

  Wouter Vandenabeele is violist, arrangeur, dirigent en componist. Ambrozijn, Olla Vogala en Naragonia zijn enkele van de vele groepen waaraan hij zijn naam verbond. Sara Salvérius speelt de chromatische accordeon en geeft les.

 • ZEF (Fr)
  ZEF (Fr)
  Een groep zeer getalenteerde jonge franse muziekanten die niet alleen technische talenten, energie en enthousiasme mee brengen in hun optreden, maar ook spelen ze met veel gevoel en emotie.


  website: ZEF (Fr)

 • Zigo
  Zigo

  Zigo was born as a one concert duo project (bass-accordion) between Sophie Cavez and Pablo Golder during the summer of 2012. But they had so much fun that they decided to continue and to invite their two good friends and great musicians Florian De Schepper on guitar and Wout Van Liedekerke on percussion. In April 2013 will start the try-out tour as a quartet.... Don't miss it, it will be great !


  website: Zigo

 • Zlabya (Fr)
  Zlabya (Fr)
  Zlabya is een groep uit Noord-Frankrijk, opgericht in 2007. Door kleurrijke accenten van klezmer en jazz heeft de muziek een besmettelijke energie met composities van diverse traditionele invloeden. Met Theo Kaiser op gitaar en latrompette, Raphaël Decoster op diatonisch accordeon, Yvain Dalahousse op viool, Fanny Bizien op contrabas, Laura Gagnon met Ierse fluit en blokfluit, en Florian Huygebaert op percussie. Laten we dansen!


  website: Zlabya (Fr)

 

Balfolk dans en muziek docenten

 • Andrea Capezzuoli
   Andrea Capezzuoli

  Andrea is een energieke muzikant uit Italië en een multi-tasker: hij speelt diatonisch accordeon, zingt en doet tegelijkertijd de percussie met zijn voeten. Hij speelt voornamelijk balfolk met een vleugje 'Bal Quebec'.


  website: Andrea Capezzuoli

 • Adama Diop (Sons Libres)
  Adama Diop (Sons Libres)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Alban Faust
  Alban Faust

  Alban Faust is één van de bekendste doedelzak- (en Nyckelharpa!)bouwers van Scandinavië. In zijn tienerjaren bouwde hij al zijn eerste simpele instrumenten, inmiddels bespelen muzikanten over de hele wereld zijn instrumenten. Alban Faust produceerde vele interessante albums waarop hij zich verdiept in schone middeleeuwse muziek of de betoverende melodieën uit Scandinavië.


  website: Alban Faust

 • Amelie Denarie (Les Zeoles)
  Amelie Denarie (Les Zeoles)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Anatole Lorne (fr)
  Anatole Lorne (fr)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Andrew Smith
  Andrew Smith

  Andrew Smith is a full-time international instructor and DJ, based in Portland, OR. I love dancing and want to share that passion with you; it has changed my life and made me who I am today. I invite you to join me in discovering the joy of dance.


  website: Andrew Smith

 • Andrew Smith
  Andrew Smith
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Anita van Brunschot
  Anita van Brunschot
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Anne-Lise Foy
  Anne-Lise Foy

  Anne-Lise Foy is een virtuoze draailierspeelster uit Frankrijk. Zij zingt en speelt in de de groep Toctoctoc of in Trio DCA.


  website: Anne-Lise Foy

 • Annemieke Kerkhoff & Kalle Uijtdraegers
  Annemieke Kerkhoff & Kalle Uijtdraegers
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Annemieke Kerkhoff & Kalle Uijtdraegers

 • Arasta Bazar
  Arasta Bazar
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Arnaud Degimbé
  Arnaud Degimbé

  Hij is gespecialiseerd in de volksmuziek uit Auvergne, waarvan hij als geen ander de finesses in stijl en ritmiek kent. Dankzij het Léonardo-project, kreeg Arnaud een studiebeurs vanwege de Europese Gemeenschap om de muziek ter plekke te gaan bestuderen en zich te vervolmaken bij de meester - doedelzakspelers uit Auvergne. Zijn spel op de doedelzak - en vooral op de cabrette - is tegelijk stevig en subtiel. In 1999, wint hij de eerste prijs op het prestigieuze doedelzak-concours te Gooik.


  website: Arnaud Degimbé

 • Arthur Abeillé
  Arthur Abeillé
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Augustin en Pascale
  Augustin en Pascale
  Augustin en Pascale geven les in balfolk en in traditionele dans uit de Auvergne en Limousin. Augustin is als kind in de dansketel gevallen en Pascale heeft Limousin-dansen in de genen. Beiden zijn 100% Nederlands en 100% Frans, dus de stijl zit wel goed. Regelmatig halen ze nieuwe dansen en variaties uit het Franse platteland en dan niet het bekende Gennetines repertoire.
 • Auke Eringa
  Auke Eringa
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Auke Eringa

 • Aurelie Giet
  Aurelie Giet

  De Waalse Aurelie Giet geeft al vele jaren les in verschillende folk dansen. Het gewone Balfolk repertoire, de Waalse dansen en sinds ze een par maanden in Malung Zweden heeft gestudeerd ook in de Polska. Daarnaast speelt ze klarinet in verschillende bands zoals Matoufet, 21 boutons en Havelange.


  website: Aurelie Giet

 • Baltazar Monta
  Baltazar Monta

  Baltazar Montanaro (Fratelli Tarzanelli, Jeff Caresse, ZEF, duo Montanaro-Cavez


  website: Baltazar Monta

 • Baltazar Montanaro
  Baltazar Montanaro

  Baltazar Montanaro (violist van Fratelli Tarzanelli, Jeff Caresse, ZEF, duo Montanaro-Cavez)


  website: Baltazar Montanaro

 • Barnaby Walters (Uk)
  Barnaby Walters (Uk)

  Barnaby is bekend van de mooie draailieren die hij bouwd, maar daarnaast geeft hij ook regelmatig les.


  website: Barnaby Walters (Uk)

 • Bart Boskaljon
  Bart Boskaljon

  11 jaar geleden begon Bart met streetdance. Na een jaar wisselde hij dit in voor stijldansen waar hij helemaal verslaafd aan raakte. Op een gegeven moment resulteerde dit in 10 uur trainen per week en elke maand een wedstrijd dansen. Na 5 fanatieke jaren stijldansen stopte hij hiermee en werd er even niet meer gedanst.

  In December 2007 kwam Bart op een bal in Utrecht binnenlopen en was hij meteen weer verslaafd aan dansen, maar nu aan Balfolk. De zomer daarop trok hij voor het eerst naar een festival in Frankrijk en daar heeft hij ontzettend veel inspiratie opgedaan. In het najaar van 2008 is hij begonnen met argentijnse tango, een nieuwe verslaving.

  Hij gebruikt allerlei elementen uit de verschillende dansen die hij
  heeft gedaan, om de balfolk te verrijken. En dat betekent niet zozeer de pasjes maar voornamelijk de waarop je samen danst, welk gevoel leg je er in en hoe maak je er samen een mooie dans van.

 • Beat Bouet Trio
  Beat Bouet Trio
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Benjamin Macke
  Benjamin Macke

  Benjamin speelt trekharmonica in de groep Shillelagh. Daarnaast speelt hij met Birgit Bornauw (doedelzak en barokmusette) als het Duo Macke-Bornauw. Ze spelen balmuziek, een filmconcert voor jong publiek en hun concert It's Baroque to my Ears. Hij gaf vele muziekworkshops en -cursussen.


  website: Benjamin Macke

 • Benoit Kensier
  Benoit Kensier

  "The Galician bagpipe (Gaita) is for me synonymous with a great trip to Galicia, filled with passion, enriching discoveries and great encounters".
  Toen hij 12 jaar was is Benoît Kensier in de wereld van de doedelzak gestart. Hij begint met de doedelzak van Centre France, de musette. Later zal de Galicische doedelzak zijn muzikale kennis verrijken met verschillende geweldige gaita-spelers.
  Als muzikant heeft hij verschillende keren samengewerkt met internationaal vermaarde musici als Galicische gaita-spelers Anxo Lorenzo, Carlos Núñez, Susana Seivane. Maar ook de Ierse groep The Chieftains of de Belgisch-Galicische groep Ialma. Hij speelde ook op het doedelzak-festival in Zagreb (Kroatië) of in Galicië met het Cambados Philharmonic Orchestra


  website: Benoit Kensier

 • Birgit Bornauw
  Birgit Bornauw

  De klassiek geschoolde violiste Birgit Bornauw ontdekte op 15-jarige leeftijd tijdens de volksmuziekstage in Gooik de doedelzak. Na een hele reeks stages, concerten, groepen en opnames studeerde ze aan het Lemmensinstituut in Leuven barokmusette en cornemuse. Zij is momenteel op diverse fronten actief: in het doedelzaktrio en –sextet Griff, met de groep Bon Matin, met het duo Muzikaciné


  website: Birgit Bornauw

 • Björn Kaidel
  Björn Kaidel

  Björn comes from the south of Germany and is passionate about folk music and especially playing for dancing. He plays nyckelharpa, hurdy-gurdy, guitar and he plays in the balfolk duo's Airu and Akleja


  website: Björn Kaidel

 • Bruno Goldenbeld
  Bruno Goldenbeld
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Catarina Ascensao
  Catarina Ascensao

  Having dance as her university education and professional development (specially contemporary dance and improvisation), Catarina Ascensão has been working profoundly with the sensitive perception through the body, most applied at the performing and daily bodies. Having, as a fundamental work tool, the eyes closed, one becomes more available for another kind of attention, world comprehension and availability to dare, to expose oneself, to try.

 • Catarina Ascensao
  Catarina Ascensao
  ... dancer ..  creative ..  teacher ...

   . has begun her artistic path with Howard Sonenklar and Stephan Jürgens, having contact-improvisation as her first contact with dance. 
   . graduated by the Escola Superior de Dança (Dance University) and attended the Master in Artistic and Theatre-Education at Escola Superior de Educação (Education University), she develops her work between teaching and creating/performing.

   . as an interpreter, has worked as a freelancer, as well with several creators and companies, like Companhia de Teatro de Almada and Companhia de Música TocáRufar.

   . with Célia Ramos, founded "Companhia de Criação Teatral e Coreográfica . Binólogos" and with Pedro Paz, founded the "Imprevisto Colectivo" group.


  website: Catarina Ascensao

 • Cecilia Brands
  Cecilia Brands
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Celestine Nicolas
  Celestine Nicolas
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Chananja Rutgers
  Chananja Rutgers
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Chardon
  Chardon

  Chardon is een muziekgroep die zich laat inspireren door traditionele muziek, veelal uit Frankrijk. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit dansmuziek, die thuis hoort op het balfolk.


  website: Chardon

 • Christian Pacher
  Christian Pacher

  Christian Pacher is de accordeonist/violist van Ciac Boum, en daarnaast is hij ook enthouisast danser, specialisatie dansen uit de Poitou.


  website: Christian Pacher

 • Cliff Stapleton
  Cliff Stapleton
  Cliff Stapleton already started to play hurdygurdy in 1979 and joined Blowzabella not long thereafter. After four albums and several tours, including Canada and Japan, he left the band in 1985. "From then on, I broadened my experience with other styles of music, playing with a variety of groups, exploring improvisation and being open to being adventurous and experimental. Also, I returned to theatre. Working as musical director, composer and sometimes as actor and puppeteer,I discovered an ability to create melodies and ambient sound by improvising with the action, the performers and the drama of the productions."
  Since then he joined experimental music group Coil for a major European tour, and started to make recordings with Ossian Brown and Stephen Thrower (from the avant-garde group Cyclobe) and played of course with the traditional group Angles
  "My present music and creative vision are the fruit of all these past experiences, and encounters with these remarkable people and places have always been and will continue to be a haven for inspiration." Let him challenge you to go deeper into the way you play on the hurdy-gurdy!


  website: Cliff Stapleton

 • Colin Delzant (fr)
  Colin Delzant (fr)

  Colin Delzant speelt cello in:

  - Ballsy Swing

  - Sextet a Claques

  - Lost Highway

 • Cor Westbroek
  Cor Westbroek
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Corinne Renaud
  Corinne Renaud
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Daniel Detammaecker
  Daniel Detammaecker
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Daniel Detammaecker

 • Debbie Lambregts (Be)
  Debbie Lambregts (Be)

  Na een aantal jaar voornamelijk in het pop- en rockcircuit actief te zijn geweest met haar jeugdgroep Juvenile, viel haar oog op doedelzak.
  Ze opleiding doedelzak/barokmusette aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jean-Pierre Van Hees.
  Binnen het kader van deze opleiding (meer specifiek in functie van de examens kamermuziek) stelde ze een folkgroep met haar favoriete volksmuziekinstrumenten samen. Dat was het begin van Aidreann.
  Haar huidige projecten vormen: Aidreann, het Aeris Consort, Klaproos en Pagan Sound Smash.


  website: Debbie Lambregts (Be)

 • Denys Stetsenko
  Denys Stetsenko
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Diverse docenten
  Diverse docenten
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Dominique Forges
  Dominique Forges

  Dominique Forge is naast een zeer begaafde muzikant, ook erg vriendelijke en een voortreffelijke docent en didacticus. Met recht kunnen we stellen dat hij tot de internationale top van draailierspelers behoort en heeft hij zijn stempel op de Franse volksmuziek gezet. Zo schreef hij de sessiekraker 'La Sansonette'.

  Hij verzorgt de muzikale composities en de leiding aan groepen als 'La Compagnie Berot' en l’Ensemble Musique Traditionnelle de Nevers (AMTCN). Daarnaast is hij hoofd van de traditionele muziek afdeling binnen het Conservatorium van Nevers (Fr).


  website: Dominique Forges

 • Dominique van Ipenburg
  Dominique van Ipenburg

  De eerste keer dat Do in aanraking kwam met balfolk was in 2006. Frank, de trompettist van de Gonnagles was de buurman van haar zus. Toen Do bij haar zus op bezoek was, kwam Frank langs: Er zou een Balfolk-flashmob worden gehouden in de stad. Hoewel Do balfolk nog niet kende, vroeg Frank of ze wilde dansen tijdens de flashmob. Hij legde in de gang nog even de jig uit en even later danste ze haar eerste balfolk! Na de flashmob was er een bal in de Grote Kerk.
  Sindsdien gaat Do graag naar bals, is ze ook op festivals in binnen-, en buitenland vaak gezien. Uit enthousiasme voor de balfolkdansen geeft ze nu les in Utrecht samen met Karlijn. 

  "Lesgeven vind ik überhaupt leuk: met name om de ontwikkeling. Zien hoe iemand vooruitgang boekt. Ergens beginnen en dan is elke winst die je maakt mooi. Dat kunnen zowel kleine stapjes als grote stappen zijn. Aan de ene kant vind ik het leuk om erboven te staan om iemand een stukje te ‘slepen’. Maar ook coachen vind ik erg leuk."

 • Duo Bottasso
  Duo Bottasso

  De jonge geniale Italiaanse broers spelen originele balfolk met veel energie op viool en trekzak. De broers spelen samen ook in Stygiens en Simone Bottasso behoort nu al tot de Italiaanse top en speelt o.a. met de Italiaanse grootmeester: Ricardo Tessi.


  website: Duo Bottasso

 • Duo Noordwest
  Duo Noordwest

  Duo Noordwest bestaat uit Thomas Steenweg en Els Doekes. Zij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het dansen en doceren van Zweedse dansen en gaan elk jaar naar Zweden om hun kenis bij de poetsen en examen te doen in de verschillende regionale dansen. Daarmee zeijn ze rasechte experts in de stijl. Gelukkig zijn ze verre van puristisch en willen ze graag hun enthousiastme voor de Zweedse stijl met ons delen.


  website: Duo Noordwest

 • Els Doekes
  Els Doekes

  Els Doekes uit Leeuwarden is docent en nascholer muziek, en daarnaast vooral volksmuzikant en volksdansdocent. Haar specialisaties zijn Nederlandse volksmuziek, Zweedse volksmuziek en Zweedse volksdans.
  Wat dat laatste betreft gaat het om in heel Zweden bekende traditionele dansen - gammaldans - zoals mazurka, schottis, hambo en wals met variaties en regionale verschillen, en om de polska, die per landstreek en soms per dorp verschilt in passen en karakter.
  Els volgt jaarlijks enkele cursussen op muziek- en dansgebied in Zweden en heeft vier zomers met succes deelgenomen aan de uppdansning, een vorm van examen in deze tak van sport.


  website: Els Doekes

 • Emelie Knuwer
  Emelie Knuwer
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Emilie Waldken (Ch)
  Emilie Waldken (Ch)

  Oorspronkelijk volgde Emilie Waldken vooral een klassiek gerichte viool opleiding. Maar al snel werd zij gegrepen door de nyckelharpa en de Scandinavische muziek. Emilie vertrok naar Zweden waar zij een jaar nyckelharpa en traditionele volksmuziek heeft gestudeerd aan het Eric Sahlström Instituut in Tobo. Momenteel speelt zij met haar duo KNEP door heel Europa om mensen kennis te laten maken met de nyckelharpa, Scandinavische en Balmuziek.


  website: Emilie Waldken (Ch)

 • En meer...
  En meer...
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Eric Montbel
  Eric Montbel

  Eric Montbel behoort tot de top van Europese doedelzakspelers. In de jaren tachtig veranderde hij de visie op doedelzakken met -voor die tijd- enkele baanbrekende muziekalbums. Hij is bekend geworden met de groepen Le Grand Rouge en Lo Jai. Meer recente muziekprojecten zijn bijvoorbeeld Vertigo en Topanga (met o.a. Bruno leTron) en La charmeuse des serpents (met oa Gilles Chabenat)

  Montbel is dé expert op het gebied van de Chabrette. Als etnomusicoloog heeft hij veel onderzoek naar dit type doedelzak gedaan, waarop hij in 2012 is gepromoveerd.

 • Erik de Jong
  Erik de Jong

  Erik de Jong is het fundament van folkcollectief de Gonnagles. Naast balfolk richt hij zich ook op Ierse en Schotse traditionele muziek. Hij speelt ook o.m. in Doggy Few en bij Three-ality.

  Erik geeft workshops en lessen. De accordeon is zijn hoofdinstrument, maar hij speelt tevens DADGBD-gitaar, tin whistle en bodhran.


  website: Erik de Jong

 • Esquisse
  Esquisse
  Esquisse is een jonge Bretonse groep die swingende opzwepende dansmuziek maakt. De mix van traditionele muziek en eigentijdse invloeden laat de zo voor de Bretonse muziek en dans kenmerkende energie goed tot z'n recht komen, en de jongens van Esquisse zullen de Musketon deze avond vullen met hun aanstekelijke muziek. Luister vooral eens op www.myspace.com/esquisselegroupe. De dansen die ze spelen zijn vooral bretonse rijdansen, anders dus dan een gewoon bal. In de dansworkshop die 's middags wordt gegeven zijn deze dansen te leren.


  website: Esquisse

 • Eva Parmenter
  Eva Parmenter
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Eva Parmenter

 • Evert en Marieke
  Evert en Marieke
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Fabien Guiloineau (fr)
  Fabien Guiloineau (fr)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Flip Rodenburg
  Flip Rodenburg

  Flip Rodenburg is muzikant bij Törf, met deze folkgroep uit Groningen speelt hij vele jaren. Törf klinkt enerzijds traditioneel maar is toch eigentijds door de bijzondere arrangementen. De leden van Törf hebben werk van Groningse dichters als Hans Elema, Simon van Wattum, Jan Niehof, Edddy de Jonge en Jan Boer op muziek gezet. Daarnaast werd nauwgezet verder gewerkt aan de zoektocht naar de traditie en de bewerking daarvan. Met deze groep speelde hij door de jaren heen vele concerten en op festivals zoals Folk in de Walden, Trad.it of onlangs op het Wanas Festival in Caïro. Daarnaast bouwt hij prachtige doedelzakken en speelt hij bij Slag Ende Stoot.


  website: Flip Rodenburg

 • Floor Dankers
  Floor Dankers

  Toen Floor als 12 jarig meisje de traditionele muziek en dans ontdekte op Trek er es Uut, had niemand kunnen vermoeden dat dit er uiteindelijk toe zou leiden dat ze eerst naar België en vervolgens naar Frankrijk zou verhuizen. Maar het bleek liefde op het eerste gezicht en na vier jaar dansgroep begonnen naast haar benen toch ook haar vingers te kriebelen en besloot ze de trekzak eens uit te proberen.

  Inmiddels zijn we 15 jaar verder, heeft Floor niet één Trek er es Uut gemist en is ze uitgegroeid tot een ervaren dansmuzikante. In haar nieuwe woonplaats Soissons begeleidt ze de danslessen van Sylvain Lhotte en met het Belgische trio Voie3 en vervolgens het duo Lhotte-Dankers verzorgde ze al menig bal. Daarnaast is Floor ook als trekharmonicadocente actief.


  website: Floor Dankers

 • Francesco Giusta (It)
  Francesco Giusta (It)

  Francesco Giusta started to play hurdygurdy in 2001 when he was 11 and he developed his tecnique with some masters of the instrument like Bouffard, Jolivet, Clastrier. Within the years he has played in several bands and has been to many folk and medieval festivals in Italy and France. Since 2011 he has been giving masterclasses in Germany and lessons in Turin. In 2015 he won the first price at the hurdygurdy challenge in the 'Le son continue' festival in Chateaux d'Ars, France.


  website: Francesco Giusta (It)

 • Frans Hattink
  Frans Hattink

  Frans Hattink werkt al sinds lange tijd samen met Stichting Draailier en Doedelzak. Hij speelt vooral franse en vlaamse doedelzak, en bouwt zelf doedelzakken. 


  website: Frans Hattink

 • Frans Tromp
  Frans Tromp
  Frans speelt al ruim 30 jaar trekharmonica en geeft zo'n 25 jaar les. Hij bundelt zijn activiteiten in trad.ft en heeft daarmee al veel mensen meer plezier en meer vaardigheden bijgebracht in het spelen.
 • Gerard Braun
  Gerard Braun

  Gerard studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Jan Goudswaard en Baltazar Benitez en volgde jazzworkshops bij Willem Kühne, Niko Langenhuijsen en Steve Clover. Hij raakte in 1991 besmet met het Ierse Trad virus en was jarenlang te vinden op festivals en summerschools in Ierland. Gerard is een echt sessiedier en introduceerde de Bulgaarse tambura in het Ierse sessiegebeuren. Hij richtte in 1998 My Left Shoe op en stond ermee op het podium tijdens het Feakle Traditional Music Festival 2000. Op het moment speelt hij in de band ToberMore.

  Gerard organiseert Ierse sessies in Tilburg en Hilvarenbeek en is altijd op zoek naar weer andere harmoniëen om traditionele en moderne tunes toch weer met nieuwe kleuren in een verrassend licht te plaatsen.

 • Gerard Godon
  Gerard Godon
  Gerard Godon is een heel fijne muzikant, die superdansbare muziek maakt. Dit komt omdat hij zelf ook een zeer bevlogen danser is. De subtiliteit in de muziek komt terug in zijn voeten, en andersom evenzo.
  Hij geeft al sinds lange tijd workshops in Frankrijk, Belgie en Nederland, elke keer rond het thema koppeldansen, zijn specialiteit. Variaties op scottish en mazurka, onregelmatige walsen, onregelmatige scottisch etc...


  website: Gerard Godon

 • Germán Díaz
  Germán Díaz

  Germán Díaz studeerde klassieke gitaar en filologie aan de universiteit van Valladolid in Spanje. Inmiddels speelt hij over de hele wereld, zoals in Colombia, Brazilië, Rusland, China etc. Hij speelde op prestigieuze plekken als het Koninklijke Theater van Marrakech, Royal Albert Hall in Londen en het Concertgebouw in Amsterdam. Hij werkte samen met Rao Trío, Viellistic Orchestra, Pascal Lefeuvre en onlangs vormde hij een trio met Matthias Loibner en Valentin Clastrier.


  website: Germán Díaz

 • Gilles Chabenat
  Gilles Chabenat

  Chabenat behoort tot de internationale top van draailierspelers. Gilles is niet alleen een zeer begaafde muzikant, maar eveneens een voortreffelijke docent.


  website: Gilles Chabenat

 • Greet Wuyts
  Greet Wuyts
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Guilhem Herinx
  Guilhem Herinx
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Guilhem Herinx

 • Guy Roelofs
  Guy Roelofs

  Guy is de oprichter van de groepen GROEF, Tjane en Cadans der getouwen. Zijn achtergrond ligt zowel in de volksmuziek als in de popmuziek. Guy speelde o.a. in MAM (Nederlandstalige pop), Moira (Iers Traditioneel), en GROND (Nederlandse folk-pop) op festivals zoals: Dranouter (B), Folkwoods Festival, Rudolstad (Dld), en in theaters in Nederland en Vlaanderen.

  Guy geeft al jaren les en is gespecialiseerd in volksmuziek uit Ierland, Bretagne, Zweden en de Lage Landen.

  Ook is hij eigenaar van de FUAIME Studio, waar hij als producer werkzaam is.


  website: Guy Roelofs

 • Hannah Bruns
  Hannah Bruns

  Danst al heel wat jaren blues en geeft er regelmatig les in.

 • Harald Bauweraerts
  Harald Bauweraerts

  Harald Bauweraerts is vooral bekend als draailierspeler van de groep EmBRUN. Hij groeide op in een muzikale familie waar hij de muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Op jonge leeftijd speelde hij al met Vlaamse groepen als Twalseree en AedO. Een tijd lang was hij begeleider van zus Jorun in het fameuze trio Laïs. Zijn elektro-akoestische draailier prikkelde hem tot vele experimenten met computers en elektronica. Naast EmBRUN is hij bij tijd en wijle actief in projecten als Triple-XL of Beatball.

 • Hartwin Dhoore
  Hartwin Dhoore
  Hartwin Dhoore kennen we als Vlaamse trekzakspeler van ondermeer Trio Dhoore. De ‘Band of Brothers’ waarmee hij zowat in heel Europa tourde en in 2015 ook Canada wist te voorzien van moderne folkmuziek met Vlaamse Roots. Daarnaast speelt hij in Balsem en Estbel.
  Met balfolkfestivals zoals Cadansa (NL), Boombalfestival (BE), Grand Bals de l’Europe (FR) en Gran Bal Trad (IT) achter de kiezen is Hartwin intussen ook een gekend figuur in Dansland die vurige dansritmes uit zijn trekzak weet te toveren. In juni 2017 verschijnt zijn eerste tunebook met een 100 tal dansmelodiën van eigen hand.


  website: Hartwin Dhoore

 • Henri Karrenbeld
  Henri Karrenbeld
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Hester de Boer
  Hester de Boer

  Hester de Boer speelt al vele jaren viool en is naast de Franse folk helemaal verslaafd aan Zweedse muziek. Deze passie voor polska's zorgde er in 2013 voor dat zij in Zweden aan de "Folkhögskola" Zweedse folkviool studeerde (dit is een soort hogeschool voor Zweedse tradities). Toen we haar bij terugkomst hoorden spelen wisten we het zeker: wij moesten ooit een polska-workshop met haar doen.

  Ze is een vaste muzikant bij de Zweedse dansgroep Lillan. Met haar balfolkband Violet speelde zij concerten en op festivals op festivals in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland.


  website: Hester de Boer

 • Ies Muller
  Ies Muller

  Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Tijdens reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire uit, en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken haar karakter geven. Er kwamen in de loop der tijd veel invloeden bij. Hij werkte binnen verschillende projecten met muzikanten uit allerlei disciplines, waaronder klassieke muziek jazz en wereldmuziek.


  website: Ies Muller

 • Ineke Janssen Steenberg
  Ineke Janssen Steenberg
   Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Isabella Ruggiero
  Isabella Ruggiero

  Isabella Ruggiero is an Italian dancer and performer specialized in dances from Middle East and traditional folk dances from south of Italy.

  Isabella was born in Naples where she grew up and educated at the University of Napoli, "Orientale" where she get her degree in Foreign Language and Literature.

  She moved to Amsterdam in 2000  where she graduated at the Oriental dance school of Kaouthar Darmoni.

   In the 2000 she started "the advanced dancers, teachers and professional performers certified course"  at the Drumzy school of dance, rhythm and music of Hossam Ramzy based in London, where she recently graduated. 

  Isabella also studied traditional music and dances from South Italy and specializes in the Tammurriata. She gives weekly classes of Oriental dance and Tammurriata.

 • Isabelle Pignol
  Isabelle Pignol

  Isabelle speelt sinds 1983 draailier en had door de vele workshops die zij gaf en de muziekgroepen waarin ze speelde  invloed hoe het instrument tegenwoordig bespeelt wordt.

  In 1988 richt ze met haar broer Norbert Pignol de groep Dédale op. In de 20 jaar hierna neemt ze zo'n 7 albums op. In haar woonplaats Grenoble maakt ze bij ADAEP sinds 1991 een broedplaats rond traditionele muziek. In de jaren negentig begint ze de electro-akoestische draailier te ontdekken.

  Ze gebruikt dit traditionele instrument nu in een resoluut eigentijdse stijl. De behoefte aan Isabelle om haar horizon te verruimen bracht haar ertoe haar werk te ontwikkelen met klassiek, jazz, traditioneel en improvisatie.

  Ze geeft les in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië.


  website: Isabelle Pignol

 • Isolde de Ridder
  Isolde de Ridder

 • Ivo van der Hoeven
  Ivo van der Hoeven

 • Jan Kristof Schliep
  Jan Kristof Schliep

  Jan Kristof Schliep is een operazanger en doedelzakspeler uit Duitsland en spreekt uitstekend Nederlands. Kristof heeft zang in Hannover gestudeerd en was negen jaar als solotenor vast ensemblelid bij het TfN · Theater für Niedesachsen in Hildesheim.


  website: Jan Kristof Schliep

 • Jan Leeflang
  Jan Leeflang
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Janine Buisman
  Janine Buisman

  Alhoewel klassiek geschoold op klarinet en viool, kwam Janine tijdens haar studie Muziekwetenschap in aanraking met (Noord-)Europese volksmuziek en de nyckelharpa. Na het schrijven van haar scriptie over de ontwikkeling van de nyckelharpa vertrok Janine naar Zweden waar zij een jaar nyckelharpa en traditionele volksmuziek heeft gestudeerd aan het Eric Sahlström Instituut in Tobo.

 • Jantien Schaap
  Jantien Schaap

  Jantien speelt niet alleen viool en altviool, maar ook nyckelharpa en contrabas. Tijdens haar studie was ze zes jaar altviolist bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Tegelijkertijd was ze dansmuzikant op de viool bij verschillende volksdansgroepen en een aantal jaren violist bij de straattheater-groep “Den Koninklijke Scric der Zee”. De afgelopen negen jaar organiseert Jantien samen met anderen de balfolk-avonden in Groningen, speelt ze in de groep Sidaro en samen met Sandra in Predzels.

 • Jantien Schaap
  Jantien Schaap
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Jean-Pierre van Hees
  Jean-Pierre van Hees

  Van folk is nog weinig sprake wanneer Jean-Pierre van Hees de traditionele volksmuziek en de doedelzak ontdekt medio zestiger jaren. Tijdens het volgend decenium is hij een van de werkspillen van de heropleving van de traditionele volksmuziek in België, onder andere door de doedelzak terug in eer te herstellen. In 1976 is hij ook de uitvinder van het tweede duimgat op de schalmei van de doedelzak waarmee hij de melodische mogelijkheden van het instrument sterk uitbreidt. Dit systeem wordt door veel doedelzakbouwers en spelers in de omringende landen toegepast en is een onmisbaar element van de speeltechniek geworden.

  In 2009 promoveerde hij met zijn proefschrift "Situation of the bagpipe and its specific traditional play techniques by performing historical and actual music" en werd daarmee de eerste doctor in de doedelzak. Jean-Pierre van Hees is dé Belgische doedelzak/barokmusette-virtuoos. Hij speelde bij groepen als RUM en gaf over de hele wereld met verschillende orkesten concerten met zijn geliefde barokmusette. Voor dat instrument schreef hij een tientallen concerto's geschreven en operamuziek.

  Jean-Pierre van Hees

 • Jeanette Sniers
  Jeanette Sniers

  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!

 • Jef van den Broeck
  Jef van den Broeck

  Jef studeerde piano aan de stedelijke muziekacademie in Turnhout. Hij leerde zichzelf gitaar spelen. Bij Irish Cream (nu Steve BailyXL) verzorgde hij de backing vocals en begeleidde hij op piano. Daar ontdekte hij ook de bodhran. Jef speelde bodhran bij Samhail, Femura en Black Tartan Clan (gastmuzikant). Hijheeft zich op bodhran gespecialiseerd via masterclasses in Ierland en geeft nu zelf in België en Nederland workshops. Regelmatig duikt hij op als extra begeleider tijdens optredens van Ierse topspelers (trad en hedendaags) op bezoek in de lage landen. Deze zomer tourde Jef als solo-bodhranspeler voor Titanic Live, samen metde Philharmonic Orchestra of Flanders.


  website: Jef van den Broeck

 • Jenny van Diggelen
  Jenny van Diggelen

  Jenny van Diggelen werd een aantal jaren geleden getroffen door de schoonheid van Ierse traditionele muziek, en dan met name gespeeld op tin-whistle en houten dwarsfluit. Ze volgde summerschools in Ierland en Bretagne om de kneepjes van de Keltische muziek te leren. Naast Iers speelt ze ook Bretonse muziek en balfolkrepertoire.


  website: Jenny van Diggelen

 • Jenny van Diggelen
  Jenny van Diggelen

  Jenny van Diggelen werd een aantal jaren geleden getroffen door de schoonheid van Ierse traditionele muziek, en dan met name gespeeld op tin-whistle en houten dwarsfluit. Ze volgde summerschools in Ierland en Bretagne om de kneepjes van de Keltische muziek te leren. Naast Iers speelt ze ook Bretonse muziek en balfolkrepertoire.


  website: Jenny van Diggelen

 • Johannes Geworkian Hellman
  Johannes Geworkian Hellman

  Johannes Geworkian Hellman is a master student at the Royal Academy of Music in Stockholm (Sweden). He works with the hurdy-gurdy as an ensemble- and solo musician . He is moving between genres such as Swedish traditional music, contemporary music and improvisation.


  website: Johannes Geworkian Hellman

 • Johannes Schiefner
  Johannes Schiefner

  Johannes is internationaal actief als Uilleann Piper, speelt in Whisht en Skald (bal-folk),een band die bekend staat om zijn op traditie gebaseerde vernieuwende speelstijl.

  Johannes was bestuurslid van Na Piobairi Uilleann en geeft al meer dan 20 jaar les.

  Zijn CD Watergrasshill (2013), Iers met popmuziekinvloeden is heel goed ontvangen.


  website: Johannes Schiefner

 • Jolanda Snellenberg
  Jolanda Snellenberg
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Jonneke Jorissen
  Jonneke Jorissen

  De liefde voor de bourdon-instrumenten kreeg Jonneke al van jongs af aan ingegoten.Van jongs af aan speelt ze doedelzak, onder andere in de band Chardon.Sinds enige tijd geeft Jonneke les bij Stichting Draailier en DOedelzak. Hier begeleide ze zowel beginnersgroepen maar gaf ook workshops aan wat meer ervaren spelers.


  website: Jonneke Jorissen

 • Joop Aalbers
  Joop Aalbers
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Joris Albas
  Joris Albas

  Joris Albas is gitarist van de balfolkduo Wouter en de Draak. Daarvoor speelde hij onder andere in VOLT! en Annie en de Boswachter.


  website: Joris Albas

 • Jorunn Bauweraerts
  Jorunn Bauweraerts
  Jorunn Bauweraerts gaf eerder zangworkshops tijdens de Kalmhoutse Folkstages. Jorunn is natuurlijk het bekendst van haar zangkwaliteiten bij de groep Laïs, de groep die zij vormt met Annelies Brosens en Nathalie Delcroix.


  website: Jorunn Bauweraerts

 • Judica Lookman
  Judica Lookman
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Judica Lookman
  Judica Lookman
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Julien Barbances (La Machine)
  Julien Barbances (La Machine)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Julien Cartonnet
  Julien Cartonnet

  Julien Cartonnet is fantastische muzikant uit Frankrijk. Hij speelt doedelzak en banjo in groepen als Mister Klof en Lost Highway


  website: Julien Cartonnet

 • Justin Riley
  Justin Riley
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Karel en Annemieke
  Karel en Annemieke
  Annemieke en Karel zijn gespecialiseerd in  Zweedse dansen, met name in Gammaldans en in Polskor. Gammaldans is onder andere hambo, wals, schottis, polka, mazurka, en nog veel meer. Polskor zijn parendansen in 3/4-maat, maar vooral geen wals. Ze leiden de Zweedse dansgroep Lillan, die om de dinsdag in Amstelveen danst. Deze dansgroep is de enige  dansgroep in Nederland, die zich uitsluitend in Zweedse dansen verdiept.
  Annemieke en Karel hebben in 2005 allebei (als eerste Nederlanders) het hoogste diploma in de Polskor behaald.


  website: Karel en Annemieke

 • Karine Billard
  Karine Billard
  Karine Billard is een jonge, enthousiaste meid uit Bretagne. Als zij Bretons danst, spat de energie er van af. Gelukkig weet zij die energie ook over te brengen op de dansers die met haar meedansen in de kring of rij. Ze zal enerzijds de stapjes van verschillende bretonse rijdansen uitleggen, maar anderzijds ook laten zien dat er in deze rijdansen ook ruimte is voor variaties en spelletjes.
 • Karlijn Swart
  Karlijn Swart

  Op vakanties in Bretagne, Frankrijk, werd Karlijn jaar na jaar gegrepen door de traditionele muziek en dans die daar ten tonele gebracht werden. Terug thuis baalde ze ervan dat zoiets niet in Nederland bestond. Maar… via via kwam ze te weten dat zoiets wel degelijk in Nederland ook voorkwam, onder de noemer balfolk. Na eerst eens voorzichtig 2 of 3 balletjes geprobeerd te hebben, deed zich in de winter van 2006-2007 een geweldige kans voor: het eerste Nederlandse dansstageweekend. Na dat weekend was het hek van de dam, en nu struint Karlijn fanatiek alle bals in Nederland af (en af en toe eentje in België). In de zomer moeten ook de Franse en Belgische festivals er aan geloven.

  Vanwege haar eigen plezier tijdens het dansstageweekend wilde ze zich inzetten voor meer dansstages, en inmiddels heeft ze samen met anderen al 3 stageweekends in Enschede georganiseerd. Bovendien is ze sinds 2009 ook als muzikante op bals te vinden; met de band Annie & De Boswachter probeert ze samen met Joris Alblas en Jet Zoon de Nederlandse balmuziekscene te versterken. Daarnaast is Karlijn, via het spelen van dansmarietje bij initiaties, zelf eens een initiatie geven, en assistent bij de danslessen van Louise, sinds januari 2010 samen met Dominique danslessen gaan geven in Utrecht.

  “Na het volgen van workshops van verschillende docenten uit België, Frankrijk, heb ik zoveel input gekregen; die kennis wil ik graag doorgeven aan anderen. Elke docent heeft zijn eigen stijl, filosofie en theorie; wat ik daarvan heb opgestoken heb ik gemixt en aangevuld met mijn eigen ideeën. Ik ga bij het dansen graag uit van de muziek; het samenspel daarmee vind ik enorm interessant. Daarnaast geldt natuurlijk de Gouden Driehoek die ik van de Vlaming Rafael Correa Prieto geleerd heb: respect voor je danspartner, respect voor de andere dansers, respect voor de muziek en muzikanten. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, ligt het plezier voor het oprapen!”

 • Katja Bisom-Eggermont
  Katja Bisom-Eggermont
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Katrien van Craenenbroeck
  Katrien van Craenenbroeck
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Kay Habets
  Kay Habets
  Door zijn vader groeide Kay thuis op met de folksmuziek. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de draailier. Hoewel hij een traditionele stijl speelt die bij een D-G draailier past (gebouwd door Jean-Claude Boudet), probeert hij steeds de mogelijkheden die het instrument biedt te ontdekken door verschillende paden te bewandelen. Op geïnspireerd te worden door meer dan folk alleen, speelt Kay samen met zowel folkmuzikanten als ook meer rock georiënteerde muzikanten. Momenteel speelt hij samen met zijn vader (Herbert Habets) in duo AIOL, dat meer op traditionele muziek is gericht. Daarnaast speelt hij in de postrock/ ambient band "O".


  website: Kay Habets

 • Kerstin Blodig
  Kerstin Blodig

  A voice as clear as Norwegian fjord water coupled with a virtuoso groovy guitar...

  German/Norwegian Kerstin Blodig is internationally regarded as one of the most important interpreters of Scandinavian en Celtic world-music. She studied musicology, Scandinavian languages and cultures, with particular emphasis on Norwegian folk music. Today she tours all over the world - including major festivals, studio recordings, and regular TV appearances - with a wide variety of different projects, including the Celtic bands Talking Water and Norland Wind (featuring Clannad-members P. and N. Duggan). She cultivates her Norwegian roots in her solo performances, her new Pan-Scandinavian all-female trio Huldrelokk and in the duo Kelpie.

  She has recorded, produced and co-produced 19 CD's with her various solo and group projects: the debut solo CD Valivan won the renowned German Critics Prize 2001. After the succes of her solo albums Trollsang and Nordisk Sjel, she has just released her fourth solo CD Out of the Woods on the renowned audiophile label Stockfish Records. Being one of the fines women guitarists in the acoustic scene today, she is official endorser of Gibson Guitars.


  website: Kerstin Blodig

 • Kerstin Blodig
  Kerstin Blodig

  A voice as clear as Norwegian fjord water coupled with a virtuoso groovy guitar...

  German/Norwegian Kerstin Blodig is internationally regarded as one of the most important interpreters of Scandinavian en Celtic world-music. She studied musicology, Scandinavian languages and cultures, with particular emphasis on Norwegian folk music. Today she tours all over the world - including major festivals, studio recordings, and regular TV appearances - with a wide variety of different projects, including the Celtic bands Talking Water and Norland Wind (featuring Clannad-members P. and N. Duggan). She cultivates her Norwegian roots in her solo performances, her new Pan-Scandinavian all-female trio Huldrelokk and in the duo Kelpie.

  She has recorded, produced and co-produced 19 CD's with her various solo and group projects: the debut solo CD Valivan won the renowned German Critics Prize 2001. After the succes of her solo albums Trollsang and Nordisk Sjel, she has just released her fourth solo CD Out of the Woods on the renowned audiophile label Stockfish Records. Being one of the fines women guitarists in the acoustic scene today, she is official endorser of Gibson Guitars.


  website: Kerstin Blodig

 • Kim Delcour
  Kim Delcour

  Kim Delcour is als leraar doedelzak en notenleer verbonden aan de volksmuziekschool van Gooik. Hij studeerde aan Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij is componist en arrangeur, maakt deel uit van het expermimenteel improvisatie-duo Razen en de stichter en drijvende kracht achter (BUB) en De Geest Van De Kesterheide.

  Onlangs publiceerde hij het boek Meer dan 111 nieuwe folkmelodieën. Met daarin melodieën die hij in de afgelopen 20 jaar schreef. Deze melodieën hebben een duidelijke band met de folktraditie, maar het zijn ook eigentijdse en originele composities.

  Kim Delcour

 • Koen Dhondt
  Koen Dhondt

  Koen Dhondt (Antwerpen - 1977) maakt op elfjarige leeftijd kennis met volksdans en ontdekt in 2000 het folkmilieu tijdens aanvullende studies in Portugal. Vanaf dan neemt hij jaarlijks deel aan verschillende dansfestivals en dansstages, en ontwikkelt zo een eigen manier van dansen. Koen draagt zijn steentje bij aan de ontwikkeling van de folkscene in België door vanaf 2002 wekelijkse folkdanslessen te geven in Brussel. Sindsdien heeft Koen workshops gegeven op vele festivals en stages in binnen- en buitenland. Hij is vanaf de start van de jaarlijkse dansstages in Nederland (vanaf 2007) een graag geziene docent bij de Nederlandse deelnemers. Tango is Koens nieuwe passie. Koen heeft zijn eigen bedrijf, Frisse Folk, onder wiens vlag danslessen door heel België gegeven worden.


  website: Koen Dhondt

 • Koen Dhoore (Be)
  Koen Dhoore (Be)

  Koen is waarschijnlijk het bekendst van zijn werk met het Vlaamse Trio Dhoore. De succesvolle formatie waarmee hij samen met zijn twee broers de harten van folkminnend Europa verovert. Zij speelden op vele festivals in Groot Brittanie, Estland, Zweden, Duitsland, Italie en Canada. Oorspronkelijk begon Koen op bas, maar dit werd snel ingewisseld voor een draailier. Koen gaf eerder workshops in Duitsland, Frankrijk en bij Westelfolk.


  website: Koen Dhoore (Be)

 • Koen Vanmeerkbeek
  Koen Vanmeerkbeek

  Koen startte in zijn kinderjaren zijn muzikale loopbaan op altviool. Rond zijn 18e werd hij gebeten door de folkmicrobe. Hij beet terug en volgde allerhande stages in binnenland en buitenland. Al snel ging hij op zoek naar de klanken van de Zweedse muziek en kwam daarbij in aanraking met de nyckelharpa. Sinds 1999 bespeelt hij dan ook dit prachtige instrument. Hij volgde o.a. stages bij Didier François, Olov Johansson, Daniel Pettersson en Eléonore Billy. Momenteel bestrijkt hij de snaren bij dr. Eugène.


  website: Koen Vanmeerkbeek

 • Kristina Andreasson
  Kristina Andreasson

  Kristina is ervaren docente Zweedse dans. Scottish, Hambo en natuurlijk de populaire Polska.

 • La Jupette Barbue
  La Jupette Barbue

  Patate, pêche et plaisir.

  La Jupette Barbue, c'est un joyeux et tendre bal à la voix.

  Sous la jupette... 3 qui dansent.

  Dans la barbe... 3 qui chantent.

  Des chants traditionnels cousus au fil de nos envies...

  Des danses d'ici et là tricotées à la voix...

  Liés dans un même souffle..

  Un trio qui par l'a capella part ici, par là... pourquoi pas?

  La Jupette Barbue, une espèce en voix d'apparition.


  website: La Jupette Barbue

 • LarsEmil Öjeberget
  LarsEmil Öjeberget
  LarsEmil Öjeberget is a Swedish musician, composer and producer with the accordion as his main instrument. LarsEmil is educated at the Royal College of Music in Stockholm and has been working in different musical genres like folk music, pop music and classical music. He is one part of the folkfusion duo Symbio together with Johannes Geworkian Hellman.
  Check out more about LarsEmil and Symbio: http:/www.symbiomusic.com or visit http://www.larsemilojeberget.se/


  website: LarsEmil Öjeberget

 • Leana Vapper-Dhoore
  Leana Vapper-Dhoore

  Leana is geboren en getogen op het Estse eiland Saaremaa waar ze intussen terug haar vaste stek heeft, samen met haar Vlaamse echtgenoot Hartwin Dhoore die ze leerde kennen nadat ze 10 jaar de Vlaamse folk onveilig maakte in België.

  Leana speelt Estse (D) doedelzak, (in het Ests ‘Torupill’. Letterlijk vertaald ‘pijp-­‐instrument’) Franse doedelzak (Centre G & D), Fluiten en is daarnaast ook zangeres en componiste. Op het podium kan je haar aan het werk zijn met de band Estbel en de balfolkband Balsem.


  website: Leana Vapper-Dhoore

 • Leif en Margareta Virtanen
  Leif en Margareta Virtanen
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Leo Visser
  Leo Visser
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Leon en Claudia
  Leon en Claudia
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Lies Sommer
  Lies Sommer

  Lies Sommer (harp, draailier, schalmei) kreeg de middeleeuwse muziek al vroeg met de paplepel ingegoten van haar ouders. Na enkele jaren aan het conservatorium, zwichtte zij toch voor de studie Keltische Talen en Culturen, waarbij zij het geluk had ook delen van de studie mediëvistiek mee te krijgen. Haar liefde voor de muziek uit zich vooral in nachtelijke sessies bij het kampvuur.

  Daarnaast speelt Lies ook in andere muziekgroepen. Ze gaf vele concerten en bracht verschillende cd's uit met haar groepen als Kelten Zonder Grenzen, Ball Noir en Orfeo. Met deze laatste groep hebben ze onlangs hun tweede cd "Terra Amorrosa" uitgebracht,


  website: Lies Sommer

 • Lies Veen
  Lies Veen
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Loic Etienne
  Loic Etienne

  Loic Etienne is een jonge franse trekzakspeler en danser, afkomstig uit de Auvergne.


  website: Loic Etienne

 • Louise Marius
  Louise Marius

  In de zomer van 2004 werd Louise meegenomen naar een bal in Enschede, en een half jaar later was ze verslaafd. De volgende zomer ging ze maar meteen naar allerlei Franse en Belgische festivals, waar ze nachten lang danste en workshops volgde bij grote dansers. Toen de bals in Utrecht dreigden op te houden te bestaan, heeft ze samen met Wouter Kuyper die organisatie overgenomen, juni 2007 was het eerste bal van haar hand, in de Moira. Toen is ze ook samen met Wen begonnen om dansworkshops te geven. Begin 2008 bleek er zoveel vraag naar danslessen, toen is Louise begonnen die danslessen in Utrecht op te zetten. Eerst elke 2 weken, tegenwoordig zelfs elke week. 

  In het voorjaar van 2009 is Louise in de finale gekomen van de Kei van Utrecht, een prijs ter stimulering van de amateur kunst en cultuur in Utrecht. In de finale is een korte documentaire gemaakt van Louise en Balfolk. En naast ervoor zorgen dat jullie lekker kunnen dansen, danst Louise zelf ook heel graag. Op bals en festivals, maar naast Balfolk danst ze sinds eind 2008 ook tango.

  "Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek."


  website: Louise Marius

 • Luc Roche (fr)
  Luc Roche (fr)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Lucas Thebaut
  Lucas Thebaut

  Lucas Thebaut is de zoon van Robert Thebaut, de gitarist/violist van Ciac Boum. Dus die muzikale opvoeding zit wel goed. Hij speelt trekzak in Ballsy Swing en menig andere band, en is ook een heel goede danser. Enerzijds danst hij de Poitou dansen, maar ook in koppeldansen is hij heel goed. In beiden geeft hij ook workshops.


  website: Lucas Thebaut

 • Lydia Staemmler
  Lydia Staemmler
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Marc Meijerink
  Marc Meijerink
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Mario Verhage.
  Mario Verhage.
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Marloes Messemaker
  Marloes Messemaker
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Marretje Adriaanse
  Marretje Adriaanse
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Martijn Riphagen
  Martijn Riphagen

  Danst al heel wat jaren blues en geeft er regelmatig les in.

 • Matthias Loibner
  Matthias Loibner

  Matthias Loibner is een virtuoze draailierspeler uit Oostenrijk. Enerzijds wordt hij vaak "de Jimi Hendrix op de draailier" genoemd voor zijn expressieve spel. Maar anderzijds houdt hij zich veel bezig met klassieke muziek van bijvoorbeeld Schubert of Haydn. 

  In zijn zeer persoonlijke manier van muziekmaken lopen verschillende emoties en stijlen vaak door elkaar. Matthias omschrijft zijn speelstijl als volgt:

  I am not a musician,
  I am an observer of human moods and sentiments.
  Since I do not trust words
  and can not paint
  I use my music in order to tell my observations.


  website: Matthias Loibner

 • Max Le Creurer
  Max Le Creurer

 • Menno Wester
  Menno Wester

  "Waarom ik ben gegrepen door dit instrument en deze muziek is mijzelf ook nog onduidelijk. Een feit is dat ik in 2001 op een goede dag in het atelier van een Friese doedelzakbouwer stond… en daarmee trad een plan in werking dat ik als kind ooit had bedacht.”

  Sindsdien is Menno’s passie voor traditionele (en minder traditionele) folkmuziek aangewakkerd en dat bevalt hem zelf erg goed. Hij organiseert balfolk avonden in Nijmegen, geeft regelmatig doedelzakworkshops op diverse festivals en organiseert muziekcursussen workshopweekenden voor Stichting Draailier en Doedelzak. Daarnaast speelt hij De Grove Maling en het polyfonie project St. Antigoon.


  website: Menno Wester

 • Menno Wester
  Menno Wester
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Menno Wester

 • Michaela Marginet
  Michaela Marginet
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Mikulás Bryan
  Mikulás Bryan
  MikulᚠBryan works hard on promoting bal folk on the Czech scene, while also teaching blues dancing and dance technique on a regular basis. His other dancing background consists of tango, swing, salsa and, balboa with jazz and contemporary workshops here and there. Although he approaches every dance with a deep respect for its roots and traditions, he always aspires to broaden its horizons and create a bridge between tradition and modernity.
 • Moes Wagenaar
  Moes Wagenaar

  Moes Wagenaar is de violiste en zangeres van de Gonnagles, en is daarnaast een zeer bevlogen en enthouisast muzikant. 


  website: Moes Wagenaar

 • Monique Gordijn
  Monique Gordijn

  Monique Gordijn heeft in Nederland Vrije school pedagogie gestudeerd met als specialisatie muziek.

  Ze geeft sinds 25 jaar muziekles in Frankrijk en Italië en start nu ook haar lessen in Nederland.Sinds 1994 werkt zij in de bijscholing muziekpedagogie met leerkrachten en ouders.

  In Frankrijk en Italie heeft ze Balfolk gestudeerd en zij maakt poppen in haar atelier in Zutphen ,het Goodworls atelier .


  website: Monique Gordijn

 • Murat Briggs
  Murat Briggs
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Niek van Uden
  Niek van Uden
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Nikolaj Marks
  Nikolaj Marks

  Nikolaj Marks is naast nyckelharpa-speler ook een bekend nyckelharpa-bouwer. Regelmatig geeft hij les en workshops met dit wondere instrument.


  website: Nikolaj Marks

 • Noël Josemans
  Noël Josemans

  Noël Josemans heeft balfolk ontdekt in 2006 in België, waar hij op een Boombal terecht kwam. Sindsdien is hij elke maand naar Boombal Antwerpen afgereisd om te dansen. Al vrij snel wilde hij het fenomeen 'bal' ook naar zijn eigen stad Den Bosch halen, waar BoschBal uit ontstond. In 2007 begon Noël met het geven van de dansinitiaties op BoschBal. Daar leerde hij een hele grote groep mensen aan te sturen. Later begon hij ook in Musketon in Utrecht met de dansinitiatie.

  Verder wordt Noël geregeld gevraagd voor dansworkshops en initiaties, zoals op Folkwoods, Fers Folk, Festival Boulevard, Koninginnemarkt, Folk United, op scholen of op feestjes, zoals trouwrijen. Daarnaast heeft hij op een basischool balfolk dansles gegeven. Je kunt Noël inhuren voor een dansworkshop via noel@balfolk.nl

  "Omdat ik oorspronkelijk nooit echt dansles heb gehad, en alles al dansende heb geleerd, dans ik op een heel eigen manier, waarbij de muziek altijd mijn leiddraad is. Het is dat wat ik over wil dragen: Dansen is acteren naar muziek. Maar daarbij vind ik het wel heel erg interessant om datgeen wat ik doe technisch gezien uit te pluizen en dat te verwerken in de overdracht, als bouwstenen om meer en meer te kunnen spelen met de muziek"


  website: Noël Josemans

 • Olle Geris
  Olle Geris

  Olle kreeg de liefde voor de muziek bijna met de paplepel mee . Als kind leerde ze dwarsfluit, maar al vlug deelde ze haar vader’s passie voor de doedelzak. Haar eerste ervaringen op het podium beleefde ze dan ook onder de ouderlijke vleugels in de groep ‘Organistrum’.

  Ze volgde eerst verschillende jaren doedelzakles bij Jean-Pierre Van Hees in Brussel. Toen ze de kans kreeg om leerlinge te worden in het atelier van Remy Dubois, greep ze die aan.
  In 1995 behaalde ze samen met Machteld Truyens de eerste prijs op het befaamde 'concours de St. Chartier' in Frankrijk. Na vele optredens met de meest verschillende formaties, o.a. met Willem Schot, Swart&Co, Zefiro Torna, Camerata Trajectina, Rans en Flagel, Göze, Idool 1900, …. en het leiden van diverse stages in binnen en buitenland, nam ze in 2009 ook het atelier dat ze samen met Remy Dubois deelde over.


  website: Olle Geris

 • Pablo Golder
  Pablo Golder

  Pablo Golder (Fratelli Tarzanelli, Manimoen, White Russians, Los Pablos) is een Italiaanse trekzakspeler die alweer een hele tijd in Belgie woont. Hij is een zeer inspirerend muzikant en spreekt redelijk Nederlands.


  website: Pablo Golder

 • Pascal Rüegger
  Pascal Rüegger
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Pascale Rubens
  Pascale Rubens

  Pascale Rubens volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon.

  In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen-als buitenland op en brengt in 2005 de CD "Convoi exceptionnel" uit. In dat jaar vertegenwoordigt Musaraigne ons land op het ERU-festival in Gdansk (Polen).

  Een 3-tal jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff. In 2005 brengt Griff zijn eerste CD uit.

  Het is in 2003 dat Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld.

  Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan de  muziekacademies van Schoten en Genk en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen-en buitenland.


  website: Pascale Rubens

 • Patrice - Mr Fruits
  Patrice - Mr Fruits
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Patrick Bouffard
  Patrick Bouffard

  Patrick Bouffard is een virtuoze draailierspeler en een veelzijdige muzikant. Geïnspireerd door de traditionele muziek uit centraal Frankrijk, de oude meesters als Gaston Guillemain of Gilbert Mallochet én hun opvolgers van een meer recente generatie zoals Frédéric Paris, zet Bouffard deze traditie voort met punchy en gedurfd spel. Hij vermengt deze oude sound met flinke groove en mengsels van muzikale stijlen uit Midden-Europa of de Orient.

  Patrick heeft vele composities op zijn naam staan die gemeengoed zijn als sessie- en balfolk repertoire.


  website: Patrick Bouffard

 • Paulo Oliveira (Pt,NL)
  Paulo Oliveira (Pt,NL)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Pierre Chesneau (fr)
  Pierre Chesneau (fr)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Pierre Chesneau (fr)

 • Pieterjan van Kerckhoven
  Pieterjan van Kerckhoven

  Pieterjan van Kerckhoven is als doedelzakspeler en saxofonist actief bij de groepen WÖR, Surpluz en EmBRUN. Hij studeerde barokmusette aan het Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) in Leuven en geeft reeds enkele jaren les bij verschillende muziekacademies in België. Daarnaast geeft hij regelmatig stages en workshops, zoals bij Vliers op Texel of de Kalmthoutse Folkstage.


  website: Pieterjan van Kerckhoven

 • Puck Duits
  Puck Duits

  Puck Duits won in 2005 het pretentieuze doedelzak-concours van St. Chartier en bevestigde daarmee officieel wat iedereen eigenlijk al wist: zij speelt Heel Erg Goed.

  Ze speelde in verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld het Spoenk-project tijdens het 25-jarige jubileum van Stichting Draailier en Doedelzak. Ook vormt ze een gelegenheidsduo met doedelzakspeler Eric Montbel, zij traden op in Neufchateau.


  website: Puck Duits

 • Rafael Correa Prieto
  Rafael Correa Prieto

  Rafael is geboren in Chili, en op vijfjarige leeftijd in België terechtgekomen. Zeer jong ontdekte hij de muziek, o.a. via zijn moeder die een traditioneel Zuid-Amerikaans instrument bespeelde in een half traditioneel, half modern groepje gevormd door Chileense inwijkelingen. Gevoel voor choreografie ontdekte hij in de beoefening van oosterse gevechtsporten. Evenwicht vond hij op een plank, glijdend door de golven. De magie van het dansen kwam dan toevallig, toen een vriend hem onverwacht meenam naar een folkbal, en die magie heeft hem niet meer verlaten. Integendeel, ze gidste hem doorheen lessen, workshops en stages bij een waaier aan lesgevers zowel in binnen- en buitenland, en uiteraard langs talloze bals en ontmoetingen met al even ontelbare danspartners. Dansen is voor hem niet het voorgeprogrammeerd aflopen van ingestudeerde danspasjes, maar de vrijheid om te surfen op de golven van de muziek, in harmonie met de danspartners.

 • Raphaël de Cock
  Raphaël de Cock

  Raphaël de Cock is een multi-instrumentalist en zanger met verschillende traditionele zangstijlen. Hij is betrokken bij verschillende Belgische maar ook internationale muziekprojecten. Ook geeft hij regelmatig workshops en cursussen.

  In 1989 ontdekte hij de uilleann pipes en vormde al snel zijn eerste muziekgroepen. In deze periode ontdekte hij ook de Tuvanse keelzang. Hij zingt een speelt in aantal projecten zoals GRIFF, Osuna, VoXtra, ClubMédieval, Graindelavoix: la Muntagna Nera, NadiSuna en nam deel aan het Iers-Scandinavische fusion-project Northern Lights


  website: Raphaël de Cock

 • Raquel Gigot
  Raquel Gigot

  Raquel Gigot speelt chromatisch en diatonisch accordeon. De Parijse musette beroert haar sinds haar kindertijd en het was altijd al een oude droom om de geschiedenis van de Musette te kunnen vertellen. Met haar groep Etoile Musette brengt ze het verhaal van de Musette op vele podia.

  Ze heeft zich jarenlang verdiept in traditionele volksmuziek en is vooral bekend als accordeoniste van Orion, “één van de meest getalenteerde keltische groepen op het europese continent” (Earle Hitchner, journalist bij oa Wall Street Journal, USA).
  Met Orion, heeft ze vier albums uitgebracht.

  Raquel heeft samengespeeld met jazz gitarist Philip Catherine, alsook met de ierse folk-legende Donal Lunny. Ze is te zien als accordéoniste in Tiny et Baldi aan de zijde van Charles Aznavour en Annie Cordy.

  Raquel neemt deel aan « Het Huis der Verborgen Muziekjes 1 & 2 », de openingsvoorstelling voor Brussel Culturele Hoofdstad van Europa 2000 Mt beide voorstellingen toert ze gedurende een tiental jaren door heel Europa. Als studiomuzikante werkt Raquel mee aan een veertigtal albums in de meest diverse muzikale stijlen.


  website: Raquel Gigot

 • Rémi Decker
  Rémi Decker

  De liefde voor de traditionele muziek kreeg Rémi van huis uit mee. Op tienjarige leeftijd leert hij doedelzak spelen. Later zal hij horen dat zijn overgrootvader, Emmanuel Durlet, componist en pianovirtuoos, zeer gefascineerd was door dit instrument (hij componeerde bv. “Le joueur de cornemuse”). Fluit nam ook door de jaren zijn terechte plaats naast doedelzak.

  Traditie vertolkt door eigen creativiteit vermengd met interesse, talent en enthousiasme zijn de drijfveren tot verschillende projecten: GRIFF, DUO DECKER-DECOMBEL, ZAFAN, SOURDINE of MINUIT GUIBOLLES.

  Hij toured met zijn projecten in: Polen, Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Andorra, Mexico, Burkina Faso, Indonesië, Maleisië en Canada.

  Naast zijn podiumactivitieiten is Rémi regelmatig gevraagd om samen te werken in studio, schrijft muziek en liederen voor jongerentoneel en is een veel gevraagd fluit- en doedelzakleraar.


  website: Rémi Decker

 • Rémi Decker
  Rémi Decker

  De liefde voor de traditionele muziek kreeg Rémi van huis uit mee. Op tienjarige leeftijd leert hij doedelzak spelen. Later zal hij horen dat zijn overgrootvader, Emmanuel Durlet, componist en pianovirtuoos, zeer gefascineerd was door dit instrument (hij componeerde bv. “Le joueur de cornemuse”). Fluit nam ook door de jaren zijn terechte plaats naast doedelzak.

  Traditie vertolkt door eigen creativiteit vermengd met interesse, talent en enthousiasme zijn de drijfveren tot verschillende projecten: GRIFF, DUO DECKER-DECOMBEL, ZAFAN, SOURDINE of MINUIT GUIBOLLES.

  Hij toured met zijn projecten in: Polen, Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Andorra, Mexico, Burkina Faso, Indonesië, Maleisië en Canada.

  Naast zijn podiumactivitieiten is Rémi regelmatig gevraagd om samen te werken in studio, scrijft muziek en liederen voor jongerentoneel en is een veel gevraagd fluit- en doedelzakleraar geworden.


  website: Rémi Decker

 • Remi Kesteman
  Remi Kesteman
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • René Meeuws
  René Meeuws

  René speelt draailier sinds 1977, o.a. in Muziekgroep Luiaerdsgild en Appellation Contrôlée en in een barokduo. Geschoold in Frankrijk door o.a. Nanou Rallet, Evelyne Girardon en Valentin Clastrier. Gaf zelf tientallen workshops in binnen- en buitenland. Regelmatig te gast bij ensembles variërend van de Golden Earring tot het Amsterdam Baroque Orchestra.

 • Rian de Jong
  Rian de Jong
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Roald Keuning
  Roald Keuning

  Roald Keuning begeleid al enige tijd de beginnersgroepen draailier voor Stichting Draailier en Doedelzak. Daarnaast is hij actief als draailierspeler bij de groep Madlot

 • Rob Zantkuijl
  Rob Zantkuijl
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Rob Zantkuijl

 • Rudy Velghe
  Rudy Velghe

  Rudy Velghe speelt viool en nyckelharpa bij groepen als Orion, Branra, Groef, De Geest van de Kesterheide.

  Hij werkte mee aan een dertigtal plaatopnames en speelde samen met Donal Lunny, John Faulkner, Dermot Byrne, Soïg Siberil, Jamie McMenemy, Nicolas Quemener, Guy Roelofs & Jenny Van Diggelen, Dick vander Harst, Philip Catherine.

  Rudy gaf ondermeer lessen en workshops voor Stichting Volksmuziek Nederland, folkcentrum Dranouter, Volksmuziekstage Gooik, Gooikoorts, muziekacademies van Lede, Eghezée en Oudergem, volksmuziekstage te Borzée, de vioolklassen aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.

  Sinds 4 jaar is hij als docent folk-viool verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Woord en Muziek SAB te Brussel.

 • Samuel Tinguely
  Samuel Tinguely
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Sander van der Schaaf
  Sander van der Schaaf

  Sander is autodidact. In 1999 richtte hij samen met Gerdien Smit Lirio op, een muziekgroep die Frans-traditionele dansmuziek in een hedendaags arrangement plaatst. In Lirio houdt hij zich bezig met arrangementen en ritme. Zijn hoofdinstrument is gitaar en hij speelt regelmatig percussie, ook in andere muziekensembles en als begeleiding bij theatervoorstellingen.

  Sander geeft zo nu en dan workshops samenspel, waarin hij elementen uit het improvisatie-acteren inzet in het (samen) maken van muziek.


  website: Sander van der Schaaf

 • Sandra de Jong
  Sandra de Jong

  Sandra is begonnen met het samenspelen met het duo de Slomobabes (viool en harmonica) en speelt nu in VOLT! (gitaar, viool en harmonica) en samen met Jantien als het duo Predzels.
  Sandra heeft door de jaren heen les gehad van o.a. Greet Wuyts, Pascal Rubens, Toon van Mierlo, Didier Laloy, Frans Tromp, Anne Niepold, Jeroen Geerinck, Wouter Vandenabeele, Wim Claeys en Maarten Decombel.

 • Sara Guia de Abreu (Pt,NL)
  Sara Guia de Abreu (Pt,NL)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Saskia Sportel
  Saskia Sportel
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Simone Bottasso
  Simone Bottasso

  Simone Bottasso is een jonge Italiaanse virtuoos op de diatonische accordeon. Hij is bekend van Duo Bottasso, Stygiens en de Accordion Samurai. Hij behoort nu al tot de Italiaanse top en speelt o.a. met de Italiaanse grootmeester: Ricardo Tessi.


  website: Simone Bottasso

 • Snaarmaarwaar
  Snaarmaarwaar
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Sophie van Grinsven
  Sophie van Grinsven
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Sophie van Grinsven
  Sophie van Grinsven
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Stéphane Milleret
  Stéphane Milleret

  Stéphane Milleret speelt diatonisch accordeon. Hij speelt in groepen zoals Toctoctoc, MKF of duo Milleret-Pignol.


  website: Stéphane Milleret

 • Stijn van Beek
  Stijn van Beek

  Stijn van Beek is een uilleann pipes en low whistle speler afkomstig uit Arnhem. Zijn roots liggen dan ook in de Ierse folk maar door de jaren heen heeft hij zich breed georiënteerd door met een varieteit aan muzikanten met verschillende achtergronden (Asturisch, jazz, tango) te musiceren. Op het moment is hij actief in Stargazer en Hot Griselda, beide formaties die traditionele instrumentale muziek in een modern jasje ten gehore brengen, o.a. voor folkbals.

  Stijn geeft lessen in Amsterdam (zie zijn website), en geeft verschillende workshops op bijvoorbeeld cursusweekends van de SVN of incidentele gelegenheden zoals festivals.


  website: Stijn van Beek

 • Suzan Lemont
  Suzan Lemont
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Sylvain Lhotte
  Sylvain Lhotte

  Sylvain – geboren en getogen in Soissons, zo’n 100 km ten Noordoosten van Parijs – is al heel jong in de ketel met danstoverdrank gevallen. Zijn ouders waren fanatieke dansers en richtten de vereniging Chants et Danses de France op, die inmiddels al weer zo’n 26 jaar lang gemiddeld 8 workshops per jaar organiseert. Sylvain leerde zo dansen van de beste dansleraren die Frankrijk rijk is, zowel wat kennis van de dansen als didactiek betreft. Inmiddels leidt Sylvain de wekelijkse dansles in Soissons en verzorgt hij zelf workshops.

  Behalve danser is Sylvain ook muzikant en speelt hij klarinet en fluit in onder meer La Rochonnière (voornamelijk Bretons repertoire) en het Duo Lhotte - Dankers (hoofdzakelijk gericht op Midden-Frankrijk).


  website: Sylvain Lhotte

 • Sylvain Vuidart
  Sylvain Vuidart
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Thomas Hoste
  Thomas Hoste

  Thomas speelt electro-akoestische draailier en cittern bij de folkbands Cecilia, Findus en Klean.


  website: Thomas Hoste

 • Tine Devolder
  Tine Devolder

  Deze Vlaamse verhuisde naar Clermont-Ferrand in Auvergne om daar aan het conservatorium draailier te studeren. Inmiddels woont en werkt zij als muzikant in Frankrijk.

 • Tobie Miller
  Tobie Miller
  Tobie Miller is recognized as a virtuoso of the baroque hurdy gurdy, she is one of the only hurdy gurdy players to come to the instrument through early music and performs in various formations, including in duo with the Austrian hurdy gurdy player, Matthias Loibner, as well as with well- known conductors such as Jordi Savall, Christophe Coin and Wieland Kuijken.
  Currently based in Basel, Tobie performs and records both as a soloist and with numerous ensembles including the Ensemble Baroque de Limoges, Les Musiciens de Saint Julien, Leones and her own ensembles, La Rota and Ensemble Danguy. She has recently recorded her transcriptions of J.S. Bach's solo works for cello and violin, as well as a cd of 18th century French hurdy gurdy (both forthcoming).


  website: Tobie Miller

 • Toon van Mierlo
  Toon van Mierlo

  Toon van Mierlo startte in 2000 met uillean pipes en leerde al snel daarna een hoop andere instrumenten spelen, zoals doedelzakken, hobo, klarinet, sopraansaxofoon, diatonische accordeon. Een echte multi-instrumentalist. Naast Naragonia speelt Toon in Floes, Harakiwi, Hot Griselda en Embrun. Hij geeft doedelzakles aan de Stedelijke Muziekacademie van Schoten. Ook is Toon een veel gevraagde docent voor workshops in Nederland...


  website: Toon van Mierlo

 • Torbjörn Sjöberg en Yvonne Hansen (Zweden)
  Torbjörn Sjöberg en Yvonne Hansen (Zweden)

  Torbjörn Sjöberg en Yvonne Hansen zijn dansdocenten uit Zweden die danscursussen geven voor dansjes als de Polska's en de Dalarna

 • Traballo (it)
  Traballo (it)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Valentin Clastier
  Valentin Clastier

  Als draailierspeler is Valentin Clastrier een fenomeen. Hij is voortdurend op zoek naar manieren om de klankrijkdom van dit toch al bijzondere instrument uit te breiden. Zo heeft hij de afgelopen jaren de draailier met andere muzikale invalshoeken, met elektronische bewerkingen en zelfs met nieuwe instrumenttoevoegingen op een hoger plan gebracht. Daarbij gaat het hem altijd om de expressie: Clastrier begon als flamencogitarist, de oerschreeuw is bij hem nooit ver weg.

  In 2013 bracht hij een solo-cd uit, daarmee won hij in 2014 de prestigieuze Franse ‘Prix de l’Académie Charles Cros’.


  website: Valentin Clastier

 • Valere Passeri
  Valere Passeri

  Valere is de violist van:

  - Bally Swing

  - Sextet a Claques

 • Vincent Boniface
  Vincent Boniface

  Vincent Boniface speelt doedelzak, trekzak, klarinet en saxophone. Hij speelt onder andere bij Toctoctoc


  website: Vincent Boniface

 • Wen Versteeg
  Wen Versteeg
  De balfolk- én dansgeschiedenis van Wen zijn ergens in de jaren '02/'03 begonnen. Er waren toen nog erg weinig bals in Nederland, de meeste pasjes heeft hij toen in België opgedaan. 
  Vanaf 2004 ontdekte Wen het “motaforum” op internet en maakte hij kennis met de harde kern van balfolk Nederland. Dat waren de tijden van de Folkguerrilla en andere obscure balfolkformaties die de paar bals in Nederland af struinden. 
  Vanaf 2005 begon de website Balfolk.nl het licht te zien en is Wen begonnen met het geven van dansinitiaties en het organiseren van bals. Dit lesgeven groeide langzaam uit van het geven van dansinitiaties op bals naar uitgebreidere dansworkshops, workshops op festival, bruiloften en partijen en vanaf 2010 het geven van lessen in Nijmegen.
  Wens inspiratie en kennis komt voornamelijk uit Frankrijk en België waar dansers als Gerard Godon, Koen Dhondt en Rafael Correa Prieto de belangrijkste bronnen zijn geweest. Wens liefde voor het uitleggen en lesgeven heeft een mooie vorm gevonden in het geven van balfolkworkshops en lessen (onder zijn eigen bedrijf WEN Kunst: www.wenkunst.nl). Op deze manier probeert hij het fenomeen balfolk te verspreiden door Nederland.


  website: Wen Versteeg

 • Wilco van der Kolk
  Wilco van der Kolk
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Wilco van der Kolk

 • Willem Schot
  Willem Schot

  Willem Schot speelt doedelzak, trekzak en viool. Hij gaf vele stages en cursussen en speelde met diverse getalenteerde spelers.

 • Wim Poesen
  Wim Poesen
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!


  website: Wim Poesen

 • Wim Scherpenzeel
  Wim Scherpenzeel
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!
 • Wouter Kuyper
  Wouter Kuyper

  Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de folk. Met dansen maar ook spelen: Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij behorende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en "Trek er es Uut " en "Schier" in Nederland, is hij met de Nederlandse Balfolkband "Lirio" begonnen die nu regelmatig optreedt op balfolks in binnen- en buitenland. Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en speelde hij in Tjane (Oud-Nederlandse Pop-folk) en in Laroux (Nederlandstalige poppy-folk).

  De afgelopen jaren is hij steeds meer les en workshops gaan geven, zowel voor trekharmonica als voor samenspel (verschillende instrumenten), onder andere bij Trek er es Uut en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN). Momenteel geeft hij trekharmonicales o.a. bij de trekharmonica-vereniging Amsterdam (THA) en aan de trekzakacademie in Nieuwegein. Ook geeft hij doedelzakles bij de stichting Draailier en Doedelzak.  Privéles in zijn woonkamer is ook al jaren mogelijk, in Utrecht.

  Sinds begin 2008 heeft hij de danslessen in Utrecht op zijn trekharmonica begeleid, sinds februari 2010 geeft hij daar zelf ook dansles. Vanaf september 2010 verzorgt hij de danslessen op een nieuwe locatie; in Leiden!


  website: Wouter Kuyper

 • Wouter Vandenabeele
  Wouter Vandenabeele

  Wouter VandenabeeleWouter Vandenabeele is een internationaal erkend violist, arrangeur en componist. De productiviteit van deze in Gent wonende Waaslander bereikte de afgelopen jaren ongekende hoogtes: hij speelde concerten aan de zijde van de Senegalese peulviolist Issa Sow, leidde het prestigieuze Hadzidakis-project voor de Olympische Spelen in Athene in 2004 (o.a. met Teresa Salgueiro, Lucilla Galeazzi, Joji Hirota, Kari Bremnes, Eva De Roovere,...).

  Hij maakte een 20 tal cd's, speelde al honderden optredens met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. Hij werkte samen in Zuiderwind (EMI) met Zuidafrikaanse muzikanten en speelde ook daarmee tal van concerten in België in Zuid Afrika (o.a. in Soweto).
  Hij werd gevraagd daar het Gentse stadsbestuur om muziek te schrijven voor het vuurwerk op de nationale feestdag op 21 juli 2005 en hij werd ook gevraagd voor de opening van de Handelsbeurs in Gent. Hij werkte daar samen met o.a. Steve Houben, Erik Vermeulen, Savina Yanatou, Philippe Thuriot, Ex Tempore en vele anderen. Hij speelde vorig jaar mee op een aantal grote Engelse festivals (waaronder Womex en National Theater in londen) met de Senegaleze groep Daby Baldé.

  Hij is bovendien een gewaardeerd lesgever: als artistiek leider op het internationaal jongerenmuziekkamp Flanders Ethno, stage international d'été de Neufchateau voor de franse gemeenschap, jeunesse musicale in Cyprus, op de Folk- en Jazz-stages van Muziekmozaïek of als dirigent van de samenspelklas op de jaarlijkse zomerse volksmuziekstage in Gooik. Sinds september 2005 geeft hij ook les folkviool aan de muziekacademie van Sint-Niklaas en leidt hij het jongerenorkest Transpiradansa.


  website: Wouter Vandenabeele

 • Yannick Guyader (fr)
  Yannick Guyader (fr)
  Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!