Basisworkshop Balfolk Mazurka en Jig

za 28 feb 2015


docent(en)
niveau:
 
 
Beginners, Begonners
aanvang:
 
 
15.00 tot 18.00
entree:
 
 
20 euro (workshop en bal samen 30 euro)
email
 
 
locatie:
 
 
AVC Terpsichore
Ellermanstraat 16Q
1099BW Amsterdam
bal?
 
 
Overige informatie:

Vind jij de dansinitiatie op een balfolk ook altijd zo kort? Vind je het ook zo jammer dat we tijdens de dansuitleg niet toekomen aan de wat lastigere dansen als een mazurka of een wals, en wil je nu ook eens een degelijke basis leggen om mee verder te dansen? Kom dan naar een van onze balfolk dansworkshop. Tijdens een 3 uur durende dansworkshop staan we wat langer stil bij de basispassen van een aantal veel terugkerende dansen, en ook zal de goede danshouding aan bod komen. Speciaal voor dansers die nog niet zolang op bals komen, maar ook voor dansers die al langer meedansen, maar nooit eerder dansles hebben gevolgd.

Dit keer zal een behoorlijk deel van de workshop in het thema staan van de Mazurka. We zullen de basis van de passen, het belang van een goede danshouding om samen fijn te kunnen draaien, en wat verfijningen hierop aanleren. Daarnaast komt oa ook de jig aanbod, de basispas, maar vooral ook wat mogelijkheden om te communiceren en te spelen in de jig.

Kosten voor de workshop: 20 euro, als je ook naar het bal komt betaal je 30 euro voor de workshop en het bal. Aanmelden voor deze workshop is verplicht. Als je je aanmeldt voor de workshop krijg je ook een reservering voor het bal (ook al is het bal al uitverkocht).  

 

x

Louise Marius

In de zomer van 2004 werd Louise meegenomen naar een bal in Enschede, en een half jaar later was ze verslaafd. De volgende zomer ging ze maar meteen naar allerlei Franse en Belgische festivals, waar ze nachten lang danste en workshops volgde bij grote dansers. Toen de bals in Utrecht dreigden op te houden te bestaan, heeft ze samen met Wouter Kuyper die organisatie overgenomen, juni 2007 was het eerste bal van haar hand, in de Moira. Toen is ze ook samen met Wen begonnen om dansworkshops te geven. Begin 2008 bleek er zoveel vraag naar danslessen, toen is Louise begonnen die danslessen in Utrecht op te zetten. Eerst elke 2 weken, tegenwoordig zelfs elke week. 

In het voorjaar van 2009 is Louise in de finale gekomen van de Kei van Utrecht, een prijs ter stimulering van de amateur kunst en cultuur in Utrecht. In de finale is een korte documentaire gemaakt van Louise en Balfolk. En naast ervoor zorgen dat jullie lekker kunnen dansen, danst Louise zelf ook heel graag. Op bals en festivals, maar naast Balfolk danst ze sinds eind 2008 ook tango.

"Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek."

x

Beginners

x

Begonners