Muziekstage voor balfolk, bourdonmuziek en samenspel

zo 7 apr 2019


niveau:
 
 
Gevorderden, Half gevorderden, Beginners
aanvang:
 
 
vanaf vrijdag 19:30 | workshops starten zaterdag 10:00 tot zondag 17:00
entree:
 
 
tussen 145 en 165 euro voor hele weekend (incl eten + overnachting)
email
 
 
meer info:
locatie:
 
 
De Zonnewende
Esscheweg 78
5271NA St.Michielsgestel
bal?
 
 
Er is alleen een workshop
 
 
Overige informatie:

Jaarlijks is er in Sint-Michielsgestel een interessant muziekweekend met workshops over balfolk en dansmuziek.

Programma

Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek, bal en jamsessies. Er zijn 11 workshops:

Nyckelharpa - Björn Kaidel (De)
Alle instrumenten: samenspel I (over balmuziek) - Benjamin Macke (Fr)
Alle instrumenten: samenspel II (over Italiaanse dansmuziek) - Andrea Capezzuoli (It)
Trekharmonica - Simone Bottasso (It)
Zang - Daniel Detammaecker (Fr)
Doedelzak - Julien Cartonnet, Birgit Bornauw, Wouter Kuyper
Draailier - Isabelle Pignol, Barnaby Walters, Cor Westbroek
Gast (geen workshops, wel deelname aan weekend)

Kosten en verblijf

Muziekworkshops kosten waarschijnlijk tussen de 145 en 165 euro. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven kan via het >>>inschrijfformulier

Foto's en Video van vorig jaar

 

x

Andrea Capezzuoli

Andrea is een energieke muzikant uit Italië en een multi-tasker: hij speelt diatonisch accordeon, zingt en doet tegelijkertijd de percussie met zijn voeten. Hij speelt voornamelijk balfolk met een vleugje 'Bal Quebec'.

x

Benjamin Macke

Benjamin speelt trekharmonica in de groep Shillelagh. Daarnaast speelt hij met Birgit Bornauw (doedelzak en barokmusette) als het Duo Macke-Bornauw. Ze spelen balmuziek, een filmconcert voor jong publiek en hun concert It's Baroque to my Ears. Hij gaf vele muziekworkshops en -cursussen.

x

Simone Bottasso

Simone Bottasso is een jonge Italiaanse virtuoos op de diatonische accordeon. Hij is bekend van Duo Bottasso, Stygiens en de Accordion Samurai. Hij behoort nu al tot de Italiaanse top en speelt o.a. met de Italiaanse grootmeester: Ricardo Tessi.

x

Daniel Detammaecker

Hier je eigen omschrijving? Mail ons even!

x

Björn Kaidel

Björn comes from the south of Germany and is passionate about folk music and especially playing for dancing. He plays nyckelharpa, hurdy-gurdy, guitar and he plays in the balfolk duo's Airu and Akleja

x

Julien Cartonnet

Julien Cartonnet is fantastische muzikant uit Frankrijk. Hij speelt doedelzak en banjo in groepen als Mister Klof en Lost Highway

x

Birgit Bornauw

De klassiek geschoolde violiste Birgit Bornauw ontdekte op 15-jarige leeftijd tijdens de volksmuziekstage in Gooik de doedelzak. Na een hele reeks stages, concerten, groepen en opnames studeerde ze aan het Lemmensinstituut in Leuven barokmusette en cornemuse. Zij is momenteel op diverse fronten actief: in het doedelzaktrio en sextet Griff, met de groep Bon Matin, met het duo Muzikacin

x

Wouter Kuyper

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de folk. Met dansen maar ook spelen: Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij behorende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en "Trek er es Uut " en "Schier" in Nederland, is hij met de Nederlandse Balfolkband "Lirio" begonnen die nu regelmatig optreedt op balfolks in binnen- en buitenland. Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en speelde hij in Tjane (Oud-Nederlandse Pop-folk) en in Laroux (Nederlandstalige poppy-folk).

De afgelopen jaren is hij steeds meer les en workshops gaan geven, zowel voor trekharmonica als voor samenspel (verschillende instrumenten), onder andere bij Trek er es Uut en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN). Momenteel geeft hij trekharmonicales o.a. bij de trekharmonica-vereniging Amsterdam (THA) en aan de trekzakacademie in Nieuwegein. Ook geeft hij doedelzakles bij de stichting Draailier en Doedelzak.  Privles in zijn woonkamer is ook al jaren mogelijk, in Utrecht.

Sinds begin 2008 heeft hij de danslessen in Utrecht op zijn trekharmonica begeleid, sinds februari 2010 geeft hij daar zelf ook dansles. Vanaf september 2010 verzorgt hij de danslessen op een nieuwe locatie; in Leiden!

x

Isabelle Pignol

Isabelle speelt sinds 1983 draailier en had door de vele workshops die zij gaf en de muziekgroepen waarin ze speelde  invloed hoe het instrument tegenwoordig bespeelt wordt.

In 1988 richt ze met haar broer Norbert Pignol de groep Dédale op. In de 20 jaar hierna neemt ze zo'n 7 albums op. In haar woonplaats Grenoble maakt ze bij ADAEP sinds 1991 een broedplaats rond traditionele muziek. In de jaren negentig begint ze de electro-akoestische draailier te ontdekken.

Ze gebruikt dit traditionele instrument nu in een resoluut eigentijdse stijl. De behoefte aan Isabelle om haar horizon te verruimen bracht haar ertoe haar werk te ontwikkelen met klassiek, jazz, traditioneel en improvisatie.

Ze geeft les in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië.

x

Barnaby Walters (Uk)

Barnaby is bekend van de mooie draailieren die hij bouwd, maar daarnaast geeft hij ook regelmatig les.

x

Cor Westbroek

x

Gevorderden

x

Half gevorderden

x

Beginners