Onregelmatige walsen (5 & 8 & 11)

zo 26 mei 2019


docent(en)
niveau:
 
 
Gevorderden, Half gevorderden
aanvang:
 
 
15.30 tot 18.30
entree:
 
 
35 euro (of 25 euro met korting)
email
 
 
meer info:
locatie:
 
 
De Eeuwige Student
Wassenaarseweg 1
2333AM Leiden
bal?
 
 
Er is alleen een workshop
 
 
Overige informatie:

Onregelmatige walsen (5 & 8 & 11)

Wals in 5, 8 en 11? Veel muzikanten en dansers zullen zeggen dat dat niet mogelijk, maar in balfolk bestaan ze wel! En veel ervaren dansers vinden ze heerlijk om te dansen. Maar in het begin weten mensen vaak niet wat ze er mee moeten. Hoe hoor ik het verschil? En hoe dans ik het dan? In deze workshop zal Louise de verschillende walsen in hapklare brokjes breken en ze voor jullie begrijpelijk maken. :-)

Voorkennis: Voor deze workshop is het belangrijk dat de wals in 3 soepel gaat, dat je stapjes snapt en samen lekker rond kan komen. Ook is het fijn als je al wel eens een poging hebt gedaan de wals in 5 te leren/proberen. (Als je denkt dat je niet genoeg ervaring hebt, dan geeft Louise in Tilburg op 28 april een workshop wals in 3 (en een beetje 5), een mooie voorbereiding op deze workshop.)

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: https://goo.gl/forms/hOXkhlRbZ6EAwpDr2

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:00 deur open
11:30 workshop Mazurka en spelen in jig
14:30 lunch pauze
15:30 workshop Onregelmatige walsen
18:30 einde workshop

 

x

Louise Marius

In de zomer van 2004 werd Louise meegenomen naar een bal in Enschede, en een half jaar later was ze verslaafd. De volgende zomer ging ze maar meteen naar allerlei Franse en Belgische festivals, waar ze nachten lang danste en workshops volgde bij grote dansers. Toen de bals in Utrecht dreigden op te houden te bestaan, heeft ze samen met Wouter Kuyper die organisatie overgenomen, juni 2007 was het eerste bal van haar hand, in de Moira. Toen is ze ook samen met Wen begonnen om dansworkshops te geven. Begin 2008 bleek er zoveel vraag naar danslessen, toen is Louise begonnen die danslessen in Utrecht op te zetten. Eerst elke 2 weken, tegenwoordig zelfs elke week. 

In het voorjaar van 2009 is Louise in de finale gekomen van de Kei van Utrecht, een prijs ter stimulering van de amateur kunst en cultuur in Utrecht. In de finale is een korte documentaire gemaakt van Louise en Balfolk. En naast ervoor zorgen dat jullie lekker kunnen dansen, danst Louise zelf ook heel graag. Op bals en festivals, maar naast Balfolk danst ze sinds eind 2008 ook tango.

"Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek."

x

Gevorderden

x

Half gevorderden