Bourree Berry 2t (basispas & een begin maken met spelen)

zo 23 juni 2019


docent(en)
niveau:
 
 
Begonners
aanvang:
 
 
11.30 tot 14.30
entree:
 
 
35 euro (of 25 euro met korting)
email
 
 
meer info:
locatie:
 
 
Hall of Fame
NS-Plein 5
5014DA Tilburg
bal?
 
 
Er is alleen een workshop
 
 
Overige informatie:

Vind jij de dansinitiatie op een balfolk ook altijd zo kort? Vind je het ook zo jammer dat we tijdens de dansuitleg niet toekomen aan de wat lastigere dansen als een mazurka of een wals, en wil je nu ook eens een degelijke basis leggen om mee verder te dansen? Kom dan naar een van onze balfolk dansworkshop. Tijdens een 3 uur durende dansworkshop staan we wat langer stil bij de basispassen van een aantal veel terugkerende dansen, en ook zal de goede danshouding aan bod komen. Speciaal voor dansers die nog niet zolang op bals komen, maar ook voor dansers die al langer meedansen, maar nooit eerder dansles hebben gevolgd.

Bourre Berry (2t)

De Bourree Berry (2t) is een dans waarbij je zonder elkaar aan te raken heel leuk met elkaar spelen. De basis structuur (4 keer naar elkaar toe en terug, dan 4 keer oversteken) is heel simpel, maar wat deze dans zo speciaal maakt is de groove die erin zit. De basispas zit ingewikkelder in elkaar dan hij op het eerste gezicht lijkt, er zit een voorsorteer-beweging in die als je hem doorhebt heel lekker danst. En voor een diepe gronding zorgt. Vervolgens kan je met deze basis met z’n tweeën heel leuk improviseren, zonder dat 1 van 2 de afgesproken leider is.

In deze workshop gaan we aan de slag met de basisgroove, de structuur in koppel en wat simpele variaties en de bourree en ronde.

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door een het volgende formulier in te vullen: https://goo.gl/forms/7cmxPPGmUmYxg9cE2

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:00 deur open
11:30 workshop Bourree berry 2t
14:30 lunch pauze
15:30 workshop Variaties in Scottish en Jig
18:30 einde workshop

 

x

Louise Marius

In de zomer van 2004 werd Louise meegenomen naar een bal in Enschede, en een half jaar later was ze verslaafd. De volgende zomer ging ze maar meteen naar allerlei Franse en Belgische festivals, waar ze nachten lang danste en workshops volgde bij grote dansers. Toen de bals in Utrecht dreigden op te houden te bestaan, heeft ze samen met Wouter Kuyper die organisatie overgenomen, juni 2007 was het eerste bal van haar hand, in de Moira. Toen is ze ook samen met Wen begonnen om dansworkshops te geven. Begin 2008 bleek er zoveel vraag naar danslessen, toen is Louise begonnen die danslessen in Utrecht op te zetten. Eerst elke 2 weken, tegenwoordig zelfs elke week. 

In het voorjaar van 2009 is Louise in de finale gekomen van de Kei van Utrecht, een prijs ter stimulering van de amateur kunst en cultuur in Utrecht. In de finale is een korte documentaire gemaakt van Louise en Balfolk. En naast ervoor zorgen dat jullie lekker kunnen dansen, danst Louise zelf ook heel graag. Op bals en festivals, maar naast Balfolk danst ze sinds eind 2008 ook tango.

"Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek."

x

Begonners