Balfolk workshop op Trek Er Es Uut

do 30 mei 2019


docent(en)
niveau:
 
 
Beginners, Begonners, Half gevorderden
aanvang:
 
 
Op 30, 31 mei en 1 juni - Tijd: de hele dag
entree:
 
 
3 dagen vanaf €100 (jongeren) / €200 (volwassenen)
email
 
 
meer info:
locatie:
 
 
Kasteel de Berckt
De Berckt 1
5991PD Baarlo
bal?
 
 
Er is alleen een workshop
 
 
Overige informatie:

Louise Marius geeft tijdens Hemelvaart 3 dagen dansworkshops op Trek Er Es Uut, een trekzakfestival in Noord Limburg.

In deze workshop richt ik me op beginners tot half gevorderden. En voor de muzikanten onder jullie, er zijn ook erg leuke muziek workshops, trekzak (alle niveaus) en samenspel (alle instrumenten).

De workshop Balfolk verbindt:
In deze workshop zal Louise ingaan op de basis van een paar veel voorkomende dansen, en die uitdiepen zodat jevoorbij de pasjes kunnen gaan, en echt kunnen beginnen te spelen.

Zodra je niet meer hoeft na te denken over de pasjes, is er ruimte voor verbinding en spel. Zo gaan we zeker aan de slag met de Jig en de Mazurka, maar ook een dans als Avant-deux รก Coutant (met 4 dansers, uit de Poitou) zal langskomen. Mogelijk doen we ook nog iets bretons. Daarnaast is er ook veel aandacht voor volgen en leiden, contact maken met elkaar en spelen.

In de workshop richten we ons op beginners en begonners, maar ook meer ervaren dansers die graag nog een keer in detail naar de basis kijken zijn meer dan welkom. Er zal genoeg interessants in zitten, zeker voor mensen die weinig les hebben gehad en veel gewoon op de dansvloer hebben geleerd. Ook zal ik in de dansen die we in deze 3 dagen gaan doen wat keuzemogelijkheid laten, waardoor het programma op jullie wensen aan te passen is.

Inschrijven kan via de website van de TEEU en meer praktische informatie vind je daar ook.

 
 

workshops in Nederland

Basis Scottish en Tovercirkel Having Fun with Rondeau en Couple - 2e editie Mazurka (basis) en spelen met de Jig Balfolk workshop op Trek Er Es Uut Variaties op de mazurka Scottish, basisworkshop Balfolk Bourree en Polska Spelen op de dansvloer Dansavond Harlingen met Chardon Dansen op zondag in Venlo Internationaal samenspel Fandango, Arin Arin, Carnaval de Lanz Balfolkworkshop op Keltfest TLS en samenspeelworkshop Basis balfolk met verdieping van scottish en mazurka Dansen op zondag in Venlo TLS en muziekworkshop Vlaams op Texel Dansstage Enschede Zweeds dansen Onregelmatige walsen (in 5, 8 en 11 tijden) Franse Dansen met Mario Verhage Bourree workshop Tour de France, Tour de Danses Rondeau en couple Draailier en Doedelzak Stageweekend Start zaterdagmiddagcursus Draailier Doedelzak TLS met Parasol Polska workshop traditionele dansen uit West en Zuidwest Frankrijk Je voeten volgen wel Sessie ! Vooropleiding Fandango, de Arin-Arin, en de Zazpi Jauzi Balfolkworkshop op Gothic & Fantasy beurs Rijswijk 5 Trekzak workshops Basisworkshop Balfolk Mazurka Workshopdag stichting Draailier en Doedelzak The Core of Dancing with Andrew Smith (USA) Workshop bourrée dansen Workshop bourrée dansen Swingend balfolk spelen Workshop Mazurka Basisworkshop Balfolk Mazurka Folk Inferno infiltreert Global Beatz Trek Er Es Uut 2014 Workshop with Justin Riley Day 1 Jig & Basis Mazurka Improvisation . Musicality . Connection Workshopdag Onregelmatige walsen (in 5, 8 en 11 tijden) Subtiele variaties in scottish en mazurka Workshop Blues en Balfolk Variaties binnen (on)regelmatige walsjes Workshop Polska Basiselementen van de polska 1 BaFLU Workshop 1 - Muzikaal Walsen met Saskia Sportel Samenspel door Snaarmaarwaar Draailier workshop met Dominique Forges Beginners workshop door topdocent Bourrée in 2 Zangworkshop La Jupette Barbue Workshop Bourrée 1/2: bourrées in 2 tijden Beginnersworkshop Kekerdom Obscure Franse Dansen (1/4) met Saskia & Arthur Dansen uit Noord Bretagne - door Beat bouet trio Balfolk Zeist Practice met Wouter Kuyper Basis Mazurka & spelen in Jig Basis mazurka & spelen in jig Dansworkshop Groningen begonners Basis danscursus Zweedse Polska Taking Off

Overzichtkaart »

 

x

Louise Marius

In de zomer van 2004 werd Louise meegenomen naar een bal in Enschede, en een half jaar later was ze verslaafd. De volgende zomer ging ze maar meteen naar allerlei Franse en Belgische festivals, waar ze nachten lang danste en workshops volgde bij grote dansers. Toen de bals in Utrecht dreigden op te houden te bestaan, heeft ze samen met Wouter Kuyper die organisatie overgenomen, juni 2007 was het eerste bal van haar hand, in de Moira. Toen is ze ook samen met Wen begonnen om dansworkshops te geven. Begin 2008 bleek er zoveel vraag naar danslessen, toen is Louise begonnen die danslessen in Utrecht op te zetten. Eerst elke 2 weken, tegenwoordig zelfs elke week. 

In het voorjaar van 2009 is Louise in de finale gekomen van de Kei van Utrecht, een prijs ter stimulering van de amateur kunst en cultuur in Utrecht. In de finale is een korte documentaire gemaakt van Louise en Balfolk. En naast ervoor zorgen dat jullie lekker kunnen dansen, danst Louise zelf ook heel graag. Op bals en festivals, maar naast Balfolk danst ze sinds eind 2008 ook tango.

"Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek."

x

Beginners

x

Begonners

x

Half gevorderden