« Agenda

09-02-2020 | Dansen leren

Basis Scottish en Tovercirkel

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 12:00-15:00 Entree: € 35 (of 25 euro met korting) Locatie: Hiphopfactory – Hall of Fame,
Burg. Brokxlaan 6, 5041 SB Tilburg
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Vind jij de dansinitiatie op een balfolk ook altijd zo kort? Vind je het ook zo jammer dat we tijdens de dansuitleg niet toekomen aan danshouding en de precieze pasjes, en wil je nu ook eens een degelijke basis leggen om mee verder te dansen? Kom dan naar een van onze balfolk dansworkshops. Tijdens een 3 uur durende dansworkshop staan we wat langer stil bij de basispassen van een aantal veel terugkerende dansen, en ook zal de goede danshouding aan bod komen. Speciaal voor dansers die nog niet zolang op bals komen, maar ook voor dansers die al langer meedansen, maar nooit eerder dansles hebben gevolgd. Of gewoon een keer grondig naar de basis van de dans willen kijken.

Basis Scottish en Tovercirkel

Dit keer zal een behoorlijk deel van de workshop in het thema staan van de Tovercirkel. We zullen de basis van de passen, het belang van een goede danshouding om samen fijn te kunnen draaien, en wat verfijningen hierop aanleren. Daarnaast komt ook de tovercirkel aan bod, de basispas, maar vooral ook het spinnen en hoe je dat lekker samen doet.

Voorkennis: Geen enkele voorkennis is vereist, we beginnen bij de nul, en bouwen het vanaf daar op. Maar er zitten zeker genoeg details in voor iedereen die al wat langer danst en zijn/haar scottish wil verfijnen.

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: Aanmeldformulier

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:30 deur open
12:00 workshop Basis Scottish en Tovercirkel
15:00 pauze
16:00 workshop Variaties scottish en Jig
19:00 einde workshop

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen:

    Geen Evenementen