« Agenda

Drakenbal met Andrea Capezzuoli
19-10-2024 | Bal

Drakenbal met Andrea Capezzuoli

Met: Andrea CapezzuoliDavid Cornelissen Docent(en): Aanvang: 20:00-23:55 Entree: € 10 / 15 / 20, afhankelijk van ondersteuningsmogelijkheid. Locatie: Café Station Zuid,
Erasmusstraat 9, 's-Hertogenbosch
Instructies: Ja Sessie: Ja, neem je instrument mee! Contact: drakenbaldenbosch@gmail.com Meer info »

DRAKENBAL DEN BOSCH 

Midden in de herfst zal de draak van ‘s-Hertogenbosch ontwaken tijdens een bal boordevol muziek, dans en gezelligheid! Voor dit bal mogen we de fenomenale Italiaanse folkmuzikant Andrea Capezzuoli verwelkomen! Er is ook veel ruimte voor andere muzikanten en bands om het podium te betreden tijdens het Kwartier van Plezier en de sessie.

AVONDPROGRAMMA

  • 19:30 Welkom
  • 20:00-21:00 Dansworkshop
  • 21:00-21:15 Kwartier van Plezier
  • 21:15-22:45 Bal met Andrea Capezzuoli
  • 22:45-1:00 Sessie met David Cornelissen en anderen.

DANSWORKSHOP 20:00-21:00

KWARTIER VAN PLEZIER 21:00-21:15

Het voorprogramma staat nog open. Er is ruimte voor zowel beginnende (balfolk)bands als doorgewinterde muzikanten om een kwartier te komen spelen. Je kunt je eigen creaties komen uitproberen of een paar traditionals spelen, iedereen is welkom. Mail naar drakenbaldenbosch@gmail.com.

BAL MET ANDREA CAPEZZUOLI 21:15-22:45

Kom dansen op de live muziek van Andrea Capezzuoli!
Melodèonist, zanger, doedelzakspeler, componist, arrangeur, geboren in Milaan in 1970, heeft altijd folkmuziek gespeeld. Hij was de oprichter van vele folkbands: Terantiqua in 1991, waarmee hij in 1994 de eerste Folkwedstrijd won die werd georganiseerd door Folkermesse in Casale Monferrato (AL) en in hetzelfde jaar deelnam aan het prestigieuze Interkeltische festival van Lorient in Bretagne; in 1996 La Magiostra, een laboratorium voor fusie van folkmuziek en moderne muzikale talen; Musicanta in 1998, de eerste band die traditionele Italiaanse muziek mengde met de klanken van Frans-Canada; Din Delon in 2000, waarmee hij door heel Europa toerde en twee cd’s opnam.

In 2006 richtte hij Andrea Capezzuoli e Compagnia op. Met deze groep maakt hij momenteel opnames van de belangrijkste Italiaanse en buitenlandse festivals. Momenteel is hij melodeonist in deze formaties: BandaBrisca, Soleluna, Matapuexi. Op deze mooie avond speelt hij solo voor ons!

JAMSESSIE 22:45- uiterlijk 1:00

Na het optreden is er gelegenheid voor muzikanten om samen te spelen in een sessie onder leiding van David Cornelissen. De dansers kunnen dan nog lekker door blijven dansen. We dragen de folkmuziek een warm hart toe en het is onze wens dat de muziekscene in Den Bosch steeds groter en actiever wordt. Schroom dus niet om je instrument te pakken en mee te spelen, iedereen is welkom! Ook als je niet bij het dansen bent geweest, ben je welkom voor de sessie!

VERSNAPERINGEN

In de bar kun je alles bestellen wat je wilt, probeer zeker eens een Boschgebrouwen Draken speciaalbiertje! Maar er staan ook gratis gezonde snacks en heerlijk vers (vruchten)water klaar.

ENTREE: 10 / 15 / 20 :
Korting €10
Regular €15
Fair €20

LOCATIE
Café Station Zuid
Erasmusstraat 9 ‘s-Hertogenbosch

ROUTE

Openbaar vervoer:

Het Bal is te bereiken met OV, hiervoor kun je naar ’s-Hertogenbosch Centraal of ‘s-Hertogenbosch Oost komen. Vanaf beide stations is het ongeveer 30 minuten lopen naar de locatie. Je kunt ook de bus nemen die vlak bij Café Station Zuid stopt. Dit is buslijn 1 (en 306).

Auto:

Let op het is betaald parkeren in de wijk. Je kan vrij parkeren op de parkeerplaats van de Lucaskerk na 18u (240m), aan de Hildebrandstraat voor de winkels (400m), op de gelijknamige parallelweg van de Gestelseweg (450m), inrit bij kruising Pieter Langendijksingel. Er kan ook vrij geparkeerd worden op de Jacob van Mearlantstraat vanaf nummer 191 en oplopend (de andere kant op niet!). Aan de overkant bij de bedrijven mag vanaf 19u ook geparkeerd worden, mits er ruimte is. Vanaf hier is het 2 minuten lopen.

Carpoolen:  zie de Folkpool discordgroep: https://discord.com/invite/WWRBahjhJm

Kaart wordt geladen...