« Agenda

Fundamentals 3 - Polka (basis en verplaatsing in de ruimte)
20-12-2021 | Dansen leren

Fundamentals 3 – Polka (basis en verplaatsing in de ruimte)

Met: Docent(en): Saskia Sportel Aanvang: 18:45-22:00 Entree: Inschrijven gaat via Google Forms, zie "Prijzen en aanmelden" Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Fundamentals 3 – Polka (basis en variaties in ritme en figuur)

De Fundamentals, workshops waarin we de veelvoorkomende balfolk dansen leren en sneller de diepte ingaan. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen. We hebben dit najaar een reeks van minstens vijf Fundamentals: Scottish, Mazurka, Polka, Groepsdansen en Wals. Gegeven door niemand anders dan Rian de Jong en Saskia Sportel.

Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke Fundamentals workshop, maar dansers die zich inschrijven voor alle Fundamentals workshops krijgen natuurlijk korting van ons. Meer informatie kun je hier beneden lezen. Alle lesdata zijn te vinden op de lespagina van Utrecht: https://www.balfolk.nl/informatie/lessen/lessen-utrecht/.


Inschrijfformulier Hier.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

 • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
 • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
 • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
 • Ook vragen we deelnemers voor elke workshop mee te werken aan één van de volgende:
  • Bij voorkeur: een scan van de QR-code (via de app of uitgeprint) met controle van je legitimatie,
  • Alternatief: het insturen voor 17:00 uur een foto van de resultaten van een zelftest, die je op dezelfde dag hebt genomen. Je stuurt de foto naar balfolkutrecht@gmail.com. We vertrouwen erop dat al onze deelnemers willen meewerken aan het creëren van een veilige omgeving en dat een ingestuurde test van dezelfde dag is als de workshop. Op deze foto moet tegelijk zichtbaar zijn:
   1. de uitslag van de zelftest;
   2. iets waar je naam op staat (bijvoorbeeld een poststuk, ov kaart, biebpasje).


Workshopbeschrijving
Polka, een koppeldans met een eenvoudige basis en ongekende mogelijkheden. Een persoonlijke favoriet van onze docent (Saskia Sportel)! De Polka komt veel voor op bals en is een ideale dans om variaties en technieken te leren die bij allerlei andere dansen ook van pas komen. Met deze workshop op zak heb je gegarandeerd op alle bals een leuke tijd!

Deze Fundamentals workshop begint zoals gebruikelijk met een aantal bases: basispassen en basishouding, zowel in leiden en volgen. Je bent vrij om de rol te leren/dansen die jij wil. Naast dat we deze bases onder de knie krijgen, gaan we aan de slag met variaties en techniek binnen het thema ‘verplaatsen in de ruimte’ – heel leuk om eindeloos mee te spelen en nuttig om botsingen op de dansvloer te voorkomen.

Met verplaatsingen in de ruimte kunnen we als danskoppel allerlei kanten op gaan, letterlijk. Denk maar aan draaien, van richting veranderen, of naar de andere kant van de zaal bewegen. We zullen bij deze workshop wat extra ruimte maken voor persoonlijke aandacht en oefeningen zodat je steeds comfortabeler wordt in je danshouding en in effectieve communicatie met je danspartner. Zo stap je straks met nog meer plezier en vertrouwen de dansvloer op!


Niveau
Voor wie net begint met balfolk is, zijn de Fundamentals een kans om zowel de basistechnieken als wat verdieping te leren. Alle Fundamentals workshops zijn toegankelijk voor beginners, dus je hoeft niet de vorige te doen om de volgende te kunnen.

Voor wie al een tijdje balfolk danst, is dit een kans om je techniek te verfijnen en/of de andere rol te leren, en hierbij kun je gebruik maken van de persoonlijke aandacht van onze fijne docente.


Over de Docent
Saskia. Koppeldansen, regio-specifieke dansen, meer (of minder) traditioneel… laat maar komen! Saskia doceert al meer dan 10 jaar balfolk, zowel in Nederland als in het buitenland. Saskia vindt verschillen in leerstijlen belangrijk, dus probeert ze daar altijd rekening mee te houden en zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te bieden. Persoonlijke veiligheid en een veilig groepsgevoel zijn daarvoor essentieel. Saskia’s doceerstijl wordt vaak beschreven als open, helder en verfrissend. Het doel is om plezier te hebben, zowel tijdens de workshop als op de dansvloer.


Lestijden

Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

18:45 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting

 

Locatie & Deurbeleid

De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 18:45 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Ook wordt bij de deur je Corona-app QR-code gecheckt, of je naam afgekruist van de zelftest-maillijst . Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

 

Fair Trade (Het Galette Prijsje)

Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂

 

Prijzen en aanmelden

De kosten voor deelname van één workshop zijn:

Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €20,- (Als je te weinig besteden hebt).

Als je voor de hele reeks inschrijft, voordat Fundamentals 2 begint, krijg je €10,- korting. Dus je kan nog tot aan het begin van Fundamentals 2 voor de hele reeks inschrijven om de korting te krijgen. Dan zijn de kosten voor de hele reeks:

Normaaltarief €105,-
Fair-Trade tarief €115,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €90,- (Als je te weinig besteden hebt).

Betalen kan contant voor je hele reservering aan het begin van de eerste workshop die je volgt.

Aanmelden gaat via Google Forms. Je ontvangt na inschrijven binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail.

 

Nieuwsbrief & Vragen

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Stuur ons een email.


 

Loading Map....

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: