« Agenda

Proefles Balfolk Express [Utrecht]
10-09-2024 | Dansen leren

Proefles Balfolk Express [Utrecht]

Met: Docent(en): Marc Meijerink Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €5,- Locatie: Café Tropical,
Verlengde Hoogravenseweg 203, Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: lessen@balfolkexpress.nl Meer info »

Op 10 september is de proefles voor het volgen van de lessen bij Balfolk Express. Van 10 september 2024 tot en met 4 februari 2025 zal er wekelijks les zijn op dinsdagavond (18 lessen + 1 proefles)

Voor meer informatie en aanmelden: www.balfolkexpress.nl/lessen

Groep 1: Getting into Balfolk

In deze groep leer je de verschillende basis Balfolk dansen zoals de jig, tovercirkel, andro, hanterdro, scottish, mazurka, wals in 3 en polka. Je leert hoe je een goede danshouding aanneemt en contact kan maken met je danspartner. Dit doen we in zowel koppeldansen als groepsdansen.

Deze groep is geschikt voor jou wanneer je nieuw bent in Balfolk of al enkele bals gedanst hebt, maar nog nooit een lessenreeks hebt gevolgd. Het doel is om samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans, ongeacht hoe lang je al danst.


Groep 2: Continuing (y)our Balfolk journey

In groep 2 gaan we aan de slag met zowel het verder verkennen van de basisdansen als het aanleren van enkele nieuwe dansen. Samen ontdekken we variaties en het gebruik van muziek in onze dansen. We gaan dieper in op connectie maken en eigen input geven in de dans. Verder leer je een stevige basis voor de bourrée in 2.

Het doel is om iedereen een stap verder te brengen dan de basis zodat je kan gaan variëren tijdens het dansen en meer plezier kan halen uit de bals.

Voor deze groep wordt verwacht dat je een scottish, wals in 3, mazurka, jig, tovercirkel, andro en hanterdro kan dansen op een basis level.


Docent

De lessen zullen gegeven worden door Marc Meijerink, geassisteerd door Jolieke Kessels.

Tijden

De lessen worden elke dinsdag avond gegeven.

19:00       | Zaal open
19:15 – 20:30 | Groep 1
20:45 – 22.00 | Groep 2

Adres

Café Tropical
Verlengde Hoogravenseweg 203
3523 KJ Utrecht

De auto kan gratis geparkeerd worden op het terrein.

Kosten

Voor de proefles vragen we een bijdrage van €5,- om de huur van de ruimte te kunnen bekostigen.

De kosten voor de lessenreeks zijn €225,- voor 18 lessen. Wil je beide groepen volgen? Neem contact op om te kijken of dit bij je past. Korting voor het volgen van beide groepen is in overleg mogelijk.

Lesdata

Van 10 september 2024 tot en met 4 februari 2025 is er wekelijks les op dinsdagavond, met uitzondering van de vakanties (18 lessen + 1 proefles).

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar: lessen@balfolkexpress.nl

Kaart wordt geladen...