Balfolk Utrecht (Danslessen )

We dansen veilig, samen met elkaar. 🙂

12-11-2023


Voor huidig seizoen scroll naar beneden!

Meer informatie volgt nog!


Nov-Dec 2023 mini-seizoen

November en december zijn er op maandagavond in de Moira Balfolk lessen. Vanaf 20 november geeft Saskia Sportel les. Er zijn op vier avonden twee lessen: een les voor half gevorderden en een verdiepende (gevorderden) groep. De lessen van de halfgevorderden gaan in principe verder waar we half november gestopt zijn, maar instromers zijn welkom! We sluiten het seizoen af met een mini-bal op 18 december.

Over de lesgroepen

  • Halfgevorderden groep
    Deze les gaat door op waar we waren. We gaan verder met dansen zoals bourrée, wals en mazurka. We verstevigen daarnaast de basis, danshouding en voegen variaties toe. Mensen die een balfolkbasis beheersen kunnen hier op instromen.
  • Verdiepende (gevorderden) groep
    We verdiepen ons in dansen die wat uitdagender zijn, niet zo vaak voorkomen of extra technische variaties kunnen bevatten. Het afgelopen seizoen hebben we met de verdiepende groep veel dansen uit Bretagne en de Poitou regio gedanst, dus die laten we nu weer even rusten. De komende lessen gaan we als groep bekijken waar we in willen duiken, bijvoorbeeld verbinding in koppeldansen en dansen uit midden- en zuid-Frankrijk. Door de korte termijn waarop deze dansles tot stand is gekomen, biedt het ook de ruimte om je voorkeur aan te geven.

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je niet weet welke reeks precies geschikt voor je is. Hoe snel je dansen oppikt en vooral hoe vaak je buiten de lessen om danst kan ontzettend veel verschil maken. Stuur vooral een mailtje naar balfolkutrecht@gmail.com om je situatie voor te leggen, en dan denken we graag met je mee!

Over de docent Saskia Sportel
Koppeldansen, regio-specifieke dansen, meer (of minder) traditioneel… laat maar komen! Saskia doceert al meer dan 10 jaar balfolk, zowel in Nederland als in het buitenland. Saskia vindt verschillen in leerstijlen belangrijk, dus probeert ze daar altijd rekening mee te houden en zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te bieden. Persoonlijke veiligheid en een veilig groepsgevoel zijn daarvoor essentieel. Saskia’s doceerstijl wordt vaak beschreven als open, helder en verfrissend. Het doel is om plezier te hebben, zowel tijdens de workshop als op de dansvloer.

Praktische informatie

Wanneer?
De lesdata zijn als volgt:

Lesdata:
20 november
27 november
4 december
11 december (laatste les)

18 december mini-bal

Lestijden:
19.00 deur open
19.15-20.30: halfgevorderd
20.30-21.45: gevorderden

Waar?
De lessen zijn in de Moira, een hele fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters “Moira zaal”. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal. Er is helaas geen lift.

Wat kost het?
Betaling gaat contant. Een lesreeks kost:

  • €45,- (Normaaltarief),
  • €50,- (Fair-Trade),
  • €40,- (Kortingstarief).

Extra informatie

Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn en om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen, die naar onze workshops komt, op de hoogte is van een aantal richtlijnen: Balfolk Utrecht Richtlijnen. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. 🙂

Ingang
Het adres van de Moira is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters Moira zaal. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal. Er is helaas geen lift.

Nieuwsbrief en Vragen
Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Mail naar balfolkutrecht@gmail.com.

Thuis dansjes oefenen
Hebben jullie onze dansinstructie-filmpjes al gezien? Rian de Jong heeft voor ons twee dansjes op video uitgelegd om thuis te oefenen; de Madison en de Pas d’été. De dansjes doe je in je eentje, geen partner nodig! Bekijk ze hier:

Galette

Een Bretonse galette