Balfolk danslessen in Alphen a/d Rijn

Vanaf februari start er een nieuwe lessenreeks balfolk in Alphen aan den Rijn. Er wordt lesgegeven in twee groepen:

Groep 1: Getting into Balfolk

We leren de verschillende basis balfolk dansen, zoals de jigue, tovercircel, andro, hanterdro, scottisch, mazurka, wals in 3 en polka. Terwijl we deze dansen leren, leren we hoe een frame is opgebouwd in partnerdansen, hoe je de cadans in groepsdansen kan doorgeven en leggen we een stevige basis.

Voor deze groep is geen voorkennis vereist. Het doel is samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans ongeacht hoe lang je al danst. Deze groep kan ook zeer geschikt zijn voor zij die al langer dansen, maar eens willen proberen meer in een andere rol te kruipen.

Groep 2: Diving deeper into Balfolk

In deze groep gaan we samen de diepte in terwijl we de vele al bekende en enkele nieuwe dansen langs gaan. Onderwerpen zullen zijn:
– Fundamenten: Wat zijn de kenmerken van de dans.
– Communicatie: Welke middelen hebben we om meer te communiceren binnen een dans en hoe gebruiken we dit om samen te dansen. We gaan hierbij in op verschillende aspecten van frame, spanning, verbinding en contact.
– Muzikaliteit: Wat zorgt ervoor dat bepaalde muziek bij een dans hoort en hoe is die muziek opgebouwd. Hoe kunnen we deze opbouw gebruiken in onze dans. Hoe kan ik verschil maken in dansstijl tussen twee nummers voor dezelfde dans.
– Variëren: Hoe gebruiken we bovenstaande en meer om onze dansen meer diepte te geven met zowel kleine als grotere variaties.

Voor dit niveau is een basiskennis van de volgende dansen vereist: scottish, wals in 3, mazurka, jigue, tovercirkel, andro, hanterdro. We gaan vanuit dat je deze dansen goed mee kan dansen zodat we samen kunnen groeien in de dans.

Docent

De lessen zullen gegeven worden door Marc Meijerink, geassisteerd door Amber Stallenberg.

Tijden

19:00 – Zaal open
19:15 – Groep 1
20:15 – Vrij dansen groep 1 en 2 samen
20:40 – Groep 2
21:40 – Afronden en opruimen
22:00 – Zaal dicht

Adres

Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51
2408 NV Alphen aan den Rijn

Kosten

Voor de proefles vragen we een bijdrage van €5,- om de huur van de ruimte te kunnen bekostigen.
De kosten voor de lessenreeks zijn €150,- voor 17 lessen. Wil je beide groepen volgen? Dan krijg je 50% korting op de tweede groep.

Data

5 feb – proefles
12 feb
19 feb
4 mrt
11 mrt
18 mrt
25 mrt
1 apr
8 apr
15 apr
22 apr
6 mei
13 mei
20 mei
27 mei
3 jun
10 jun
17 jun
24 jun (in optie)

Heb je nog vragen? Mail dan naar: balfolkalphen@gmail.com