Balfolk danslessen in Alphen a/d Rijn

In september start een nieuwe lessenreeks balfolk in Alphen aan den Rijn.

Schrijf je in vóór 19 augustus. Om veilig dansen mogelijk te maken zitten we in een grotere ruimte en willen we graag op tijd weten of we dit financieel ook waar kunnen maken. We laten maximaal 12 koppels per groep toe.

Corona aanpassingen

Uiteraard kunnen we de lessen niet als vanouds geven vanwege de Corona. We volgen de adviezen van Dansondernemers Nederland. Daarnaast hebben we besloten de lessen 2,5 uur te laten duren en de groepen om de week een les te laten volgen om het contact tussen de groepen te minimaliseren.

Buiten de algemene richtlijnen vanuit het RIVM is het belangrijk om te weten:

-Je schrijft je in met een partner. Gedurende de avond kom je alleen bij je danspartner binnen de anderhalve meter. Heb je momenteel geen danspartner? Mail ons en dan kijken wij of we iemand aan je kunnen koppelen. Geef hierbij aan welke rol jouw voorkeur heeft en wat je danservaring is.

-We houden een administratie bij met wie wanneer aanwezig is. Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor contactonderzoek. Wordt er corona vastgesteld bij jou, ben je verplicht dit te melden bij ons. We volgen hiermee de overheidsrichtlijnen.

Inhoudelijk komt het er op neer dat de lessen voornamelijk de diepte in zullen gaan met koppeldansen. Worden de maatregelen aangepast, passen wij ons daar op aan. We hopen later in het seizoen in te kunnen gaan op groeps- en reidansen en anders hopen we dit in een volgend seizoen volop aan bod kunnen laten komen.

Groep 1: Getting into Balfolk

We leren de verschillende basis balfolk dansen, zoals de scottish, mazurka, wals in 3 en polka. Terwijl we deze dansen leren, leren we hoe een frame is opgebouwd in partnerdansen, hoe je de cadans in groepsdansen kan doorgeven en leggen we een stevige basis. Omdat we waarschijnlijk meer tijd hebben door de afwezigheid van groepsdansen kunnen we, eventueel in overleg met de groep, ook kiezen voor een wals in 5 of 8 en meer variaties op de eerder genoemde dansen.

Voor deze groep is geen voorkennis vereist. Het doel is samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans ongeacht hoe lang je al danst. Deze groep kan ook zeer geschikt zijn voor zij die al langer dansen, maar eens willen proberen meer in een andere rol te kruipen.

De lessen worden gedifferentieerd gegeven. Ook als je al enkele bals hebt gedaan of lessen hebt gevolgd ga je veel nieuwe dingen leren en je basis versterken.

Docent

De lessen worden gegeven door Marc Meijerink met assistentie van Amber Stallenberg.

Tijden

19:00 – Zaal open en opbouw
19:15 – Start les
21:45 – Einde les en opruimen
22:00 – Zaal dicht

Tijdens de les zal er een kwartier pauze zijn.

Adres

Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51
2408 NV Alphen aan den Rijn

Kosten

De kosten voor de lessenreeks zijn €150,-.

Bij annulering van de lessen vanwege overheidsmaatregelen, wordt er een evenredig deel terug geboekt.

Data

Groep 1 (9 lessen)

2 september

23 september

7 oktober

28 oktober

11 november

25 november

16 december

13 januari

27 januari

 

Aanmelden of heb je nog vragen? Mail dan naar: balfolkalphen@gmail.com