Balfolkdanslessen in Amsterdam

In februari 2019 start er weer een nieuwe reeks lessen in Amsterdam, met drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. We besteden veel aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. We leren meer variaties voor de (in groep 1) geleerde dansen, we besteden aandacht aan een goede techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen en aan communicatie in de dans en dans-etiquette. De wals, mazurka, bourree en rondeau-en-couple en nog enkele dansen worden geleerd.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We werken aan beter leren dansen, beter naar de muziek luisteren en meerdere variaties. We gaan aan de slag met een aantal nieuwe dansen, waarvoor ook gastdocenten komen. Daarnaast zullen we veel aandacht besteden aan de kwaliteit van de dans: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe maak je een mazurka echt fijn? Aandacht voor elkaar in de jig! 

Data en tijd:
Deze serie bestaat uit 16 lessen op de woensdagavond. De eerste, de proefles, is op 6 februari en toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de proefles les bij twee groepen meedoen. Ne deze les kun je beslissen of je doorgaat en in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past. Onderweg zullen er een paar weken zonder les zijn i.v.m. vakantie en/of festivals. De serie wordt afgesloten met een mini-bal.

Tijdstippen:
19.00 deur open
19.15 - 20.00 Groep 1 (beginners)
20.00 - 20.30 gezamenlijk half uur Groep 1 en Groep 2
20.30 - 21.15 Groep 2 (begonners)
21.15 - 22.15 Groep 3 (verder leren)

Docenten:
De lessen worden gegeven door Berend, Frans, Gepke en Susanne en soms door een gastdocent.

Kosten:
De proefles op 6 februari kost € 5, je mag voor dit bedrag desgewenst met twee groepen meedoen. Ga je door dan zijn de kosten voor de volgende 15 lessen zijn € 150,- . Je kunt twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. De kosten zijn dan € 225,-.

Opgeven:
Voor de proefles hoef je je niet op te geven: Kom! Je schrijft je in voor de lessen via de lijst of via een mail naar lessenamsterdam@balfolk.nl met daarin je naam, telefoonnummer, adres en gewenst niveau. Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen.

Locatie:
De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.
Adres: Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam. Met de auto: Parkeren is in de avond gratis op deze locatie. Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak naast de dansstudio. Ga het metrostation uit, steek meteen het zebrapad op de Van der Madeweg over en ga aan de overkant rechtsaf. Ga dan vervolgens vrijwel direct linksaf via het voetpad de Ellermanstraat in. De dansstudio AVC-Terpsichore bevindt zich na ongeveer 100m aan de rechterkant van de weg.