Balfolkdanslessen in Amsterdam

Nieuw seizoen: In september 2018 start er weer een nieuwe reeks lessen in Amsterdam, met drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Op woensdag 5 september is de proefles voor de nieuwe serie danslessen van de enthousiaste groep dansdocenten in Amsterdam. 

 Er zijn in deze serie drie groepen:

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan ook al luisterend naar de muziek deze dansen leren onderscheiden. We besteden veel aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. We leren meer variaties voor de (in groep 1) geleerde dansen, we besteden aandacht aan een goede danshouding in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen en aan communicatie in de dans en dans-etiquette. Naar gelang de wensen van de groep zullen de wals, mazurka, bourree en rondeau-en-couple worden geleerd.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of voor wie de omschrijving van de eerste twee groepen zeer bekend voorkomt. We werken aan beter leren dansen, beter naar de muziek luisteren en meerdere variaties.  We gaan aan de slag met een aantal nieuwe dansen, zoals maatvariaties wals, bourree in 3, enkele Bretonse en Poitou dansen. Daarnaast zullen we veel aandacht besteden aan de kwaliteit van de dans: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe maak je een mazurka echt fijn? Aandacht voor elkaar in de jig!

Data en tijd:
Deze serie bestaat uit 16 lessen, de eerste, de proefles, is op 5 september en de serie wordt afgesloten met een bal.
Onderweg zullen er een paar weken zonder les zijn i.v.m. vakantie en/of festivals.
Je kunt in de proefles les bij twee groepen meedoen en na deze les in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.

Tijdstippen:
19.00 deur open
19.15 - 20.00 Groep 1 (beginners)
20.00 - 20.30 gezamenlijk kwartier Groep 1 en Groep 2
20u30 - 21.15 Groep 2 (begonners)
21.15 – 22.15 Groep 3 (verder leren)

Docenten:
De lessen worden gegeven door Balfolk Amsterdam e.o. (Berend, Frans, Gepke en Susanne) en soms door een gastdocent.

Kosten:
De proefles kost € 5, je mag voor dit bedrag desgewenst met twee groepen meedoen.
De kosten voor de lessen zijn per groep € 150,- Wil je twee groepen volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3, overleg dan met een van de docenten. De kosten zijn dan € 225,-.

Opgeven:
Om je in te schrijven stuur je een mail naar lessenamsterdam@balfolk.nl met daarin je naam, telefoonnummer, adres en gewenst niveau.
Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen. I.v.m. de vakanties kan die even op zich laten wachten.

Locatie:
De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore. 

Adres: Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam (vlak bij metrostation Van der Madeweg). 

Parkeren is in de avond gratis op deze locatie, maar het is ook goed bereikbaar met het OV. Metrostation Van der Madeweg (1 stop vanaf station Duivendrecht, 2 stops vanaf station Amstel, 3 stops vanaf station Amsterdam Arena) ligt vlak naast de dansstudio.
Looproute vanaf metrostation Van der Madeweg: Ga het metrostation uit, steek meteen het zebrapad op de Van der Madeweg over en ga aan de overkant rechtsaf. Ga dan vervolgens vrijwel direct linksaf via het voetpad de Ellermanstraat in (je kruist daarbij trottoir en fietspad). De dansstudio AVC-Terp bevindt zich na ongeveer 100m aan de rechterkant van de weg.