« Agenda

25-09-2023 | Dansen leren

Begin danslessen reeks Balfolk in Nijmegen met Louise

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 19:00-22:00 Entree: € 175 euro voor de hele serie Locatie: De Kleine Wiel,
Karl Marxstraat 101, Lent
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Balfolk. Fijne aanstekelijke dansen, een simpele basis met veel ruimte voor improviseren. We dansen in koppel of in de hele groep, op vrolijke (en soms een beetje melancholische) franse folkmuziek. Het leukste is gewoon lekker dansen op een bal met live muziek, en daar kan je vaak ook zo meedoen, maar het volgen van regelmatige lessen zorgt ervoor dat je de fijne kneepjes ook onder de knie krijgt. Dat die dansen die wat meer moeite kosten ook gewoon in je systeem komen en dat je nog meer plezier in het samen dansen krijgt.

Ik ben Louise, ik heb sinds 2008 heel veel balfolkles gegeven, vooral in het midden en westen van het land (utrecht, amsterdam, leiden). Nu woon ik sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen en ben ik hier ook begonnen met het geven van balfolklessen.

In het balfolkdansen is voor mij het allerbelangrijkste dat iedereen er plezier in heeft en dat je het samen doet. Dat is iets wat veel terug komt in mijn lessen, hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden zodat er veel ruimte is voor samen plezier hebben? En lukt het tegelijkertijd ook om niet de essentie van de dans uit het oog te verliezen?

Nieuwe cursussen starten in september 2023

Op maandag 25 september 2023 begin ik met een serie op de maandagavonden:
17:30 – 19:00 gevorderden
19:00 – 20:30 halfgevorderden
20:30 – 22:00 beginners

De eerste les is op 25 september, de serie duurt 11 lessen. De laatste les is op 18 december, tussendoor vallen er 2 lessen uit (30 november en 11 december). Op maandag 11 september is er een proefles, meer informatie vind je hier.

Beginners/begonners (om 20:30)

Voor iedereen die nog niet zo lang danst, of al wel wat langer maar nooit echt les heeft gehad. En voor iedereen die de basis nog eens wil herhalen/opfrissen. We gaan de basis van de verschillende dansen bekijken en daar ook wat variaties (of liever wat mogelijkheden om te spelen) aan toe voegen. Dansen die aan bod zullen komen zijn mazurka, scottish jig, tovercirkel. Er is veel aandacht voor een comfortabele danshouding en speels volgen/leiden.

Halfgevorderden (om 19:00)

Voor iedereen die al langer danst, eerder les heeft gevolgd, het dansen makkelijk oppikt. Ik ga er van uit dat iedereen de basis van de mazurka, scottish en jig behoorlijk kan dansen en verdieping wil, meer variaties wil leren, en ondertussen gaan we ook aan de slag met iets ingewikkeldere dansen als wals en bourree. Deze cursus is het vervolg op de beginnerscursus die in het voorjaar van 2022 heeft plaatsgevonden.

Als je nog niet eerder les hebt gehad van mij, neem dan even contact met me op, dan kijken we welke groep het beste bij je past.

Gevorderden (om 17:30)

Met een relatief klein groepje van leerlingen die al wat langer bij mij les volgen en regelmatig bals bezoeken, ben ik aan het onderzoeken of we een gevorderde les kunnen opzetten. Dat zal ongeveer om de week zijn, van 17:30 tot 19:00. In het najaar 2023 zal het thema heel waarschijnlijk koppeldansen zijn, met focus op scottish en mazurka, subtiele vormen van leiden en volgen, ritmische variaties. Ik sta open voor input/vragen van de deelnemers, dus als je interesse hebt, stuur mij dan vooral een mail op louise@balfolk.nl.

Locatie:

De Kleine Wiel
Karl Marxstraat 101
6663LA LENT

Meer informatie over de danslessen vind je hier.

Loading Map....

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: