« Agenda

Social dance in Mezrab met Emily & The Simons en PFM!
21-09-2023 | Bal

Social dance in Mezrab met Emily & The Simons en PFM!

Met: Emily & the Simons (BE/UK)PFM! Docent(en): Berend de VriesGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-23:55 Entree: Voorverkoop € 16,-, aan de deur € 18,- Locatie: Mezrab/Pakhuis Wilhelmina,
Veemkade 576, 1019BL Amsterdam
Instructies: Ja, om 19.30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Balfolk in de Mezrab
De Mezrab host iedere derde donderdag van de maand het leukste Balfolkfeestje van Amsterdam. Bestel alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van Emily & The Simons en PFM!

Ticket
– Voorverkoop: 16 euro
– Aan de deur: 18 euro
Tickets >>>

Programma
19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
20:30 Bal met PFM!
21:00 Bal met Emily & The Simons
23:00 Sessie

Locatie
Mezrab draagt Balfolk een warm hart toe en nodigt ons iedere maand uit te komen dansen. Je kunt in de Mezrab op andere dagen vooral terecht voor storytelling. Het café dient als inspiratiebron voor vele theaters, centra, musea en festivals om ook storytelling te programmeren. Mezrab programmeert meerdere keren per week regelmatig vertelavonden. Op de andere avonden wordt storytelling gecombineerd met andere kunstdisciplines (dans, beeldende kunst, poëzie, etc.) en een wereldmuziekprogramma.

Er is plek voor zo’n 100 dansers.

Adres:
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam

Bands

  • Emily & The Simons

Emily & the Simons is een Brits-Belgisch Balfolk-trio. Ze ontmoetten elkaar in het Engelse Peak District, op het folkfestival “Skint” en begonnen kort daarna samen professioneel op te treden. Hun muziek is gecentreerd rond de composities van Emily, geïnspireerd door ontmoetingen in het leven en de energie van de dansvloer.

Hun stijl is zeer expressief en improvisatorisch, vol passie, tederheid en speelsheid. Met een breed repertoire, variërend van verfijnde, sensuele mazurka’s tot vrolijke, stuwende bourrées, vervoert hun muziek de verbeelding, beweegt de voeten en verheft de geest.

  • PFM!

PFM! is een energieke balfolkband uit het westen van het land. De band is in 2020 ontstaan en bestaat uit enthousiaste dansers die ook graag op het podium staan: Frans op klarinet, Maurits op viool en Pieter op gitaar. Het trio speelt onder andere rechttoe-rechtaan cercle’s, swingende scottishes en hoekige hanterdro’s, maar ook zachte smeuïge mazurka’s en een verstilde gavotte de ‘l Aven. Er worden voornamelijk eigen composities gespeeld met bijdragen van alle drie de bandleden. Het klinkt soms eigenwijs, maar altijd aanstekelijk en dansbaar!

Loading Map....

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: