« Agenda

Social dance in Mezrab met Les Zéoles en Duo Baftig
21-12-2023 | Bal

Social dance in Mezrab met Les Zéoles en Duo Baftig

Met: Duo Baftig (NL)Les Zéoles (Fr) Docent(en): Berend de VriesGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-23:55 Entree: Voorverkoop € 16,-, aan de deur € 18,- Locatie: Mezrab/Pakhuis Wilhelmina,
Veemkade 576, 1019BL Amsterdam
Instructies: Ja, om 19.30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Balfolk in de Mezrab
De Mezrab host iedere derde donderdag van de maand het leukste Balfolkfeestje van Amsterdam. Bestel alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van Les Zéoles en Duo Baftig!

Ticket
– Voorverkoop: 16 euro
– Aan de deur: 18 euro
Tickets >>>

Programma
19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
20:30 Bal met Duo Batig
21:00 Bal met Les Zéoles
23:00 Sessie

Locatie
Mezrab draagt Balfolk een warm hart toe en nodigt ons iedere maand uit te komen dansen. Je kunt in de Mezrab op andere dagen vooral terecht voor storytelling. Het café dient als inspiratiebron voor vele theaters, centra, musea en festivals om ook storytelling te programmeren. Mezrab programmeert meerdere keren per week regelmatig vertelavonden. Op de andere avonden wordt storytelling gecombineerd met andere kunstdisciplines (dans, beeldende kunst, poëzie, etc.) en een wereldmuziekprogramma.

Er is plek voor zo’n 100 dansers.

Adres:
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam

Bands

  • Les Zéoles

Les Zéoles is een duo gevormd door Amélie Denarié op de diatonische accordeon en Anne Guinot op de chromatische accordeon.

De twee muzikanten ontmoetten elkaar in 2002 in Montpellier en richtten Guilis ô Vent op, een kwintet van neo-traditionele muziek, waarvan ze het repertoire samen componeerden.

De wens om samen te spelen en hun muzikale samenwerking verder te brengen bracht ze naar het duo in 2008. Bitterzoete composities, speelse en lyrische melodieën met arrangementen geïnspireerd op traditionele Franse en Europese muziek, maar ook klassiek. Het bal staat altijd centraal in hun werk, maar door hun respectievelijke opleiding tot klassiek pianist bieden ze ook een concertformule, altijd met dezelfde liefde voor onderzoek, van de juiste toon, degene die vlinders in de buik geeft en die we houden het warm als we het eenmaal hebben gevonden.

Amélie DENARIE

Als actrice van opleiding neemt muziek een primordiale plaats in haar leven in. Tijdens haar kinderjaren werd ze opgeschrikt door de diatonische accordeon van haar moeder, en pas na haar pianostudie besloot ze zich dit instrument volledig toe te eigenen. Uit zijn ontmoeting met Anne Guinot in 2002 werd Guilis ô Vent geboren, een neo-traditionele muziekgroep uit Montpellier die de balroute volgde tot 2005. Ze componeerde een deel van het repertoire. De diatonische accordeon begeleidt nu veel van zijn theatrale creaties, net als zang. Ze brengt haar composities nu naar het Zéoles-repertoire, waarvoor ze de arrangementen maakt met Anne Guinot, maar ook naar het duo Diatocello (met Mathieu Mitéran) en trad in 2018 toe tot het Bodoq- project met Angela Flahault.

Anne GUINOT

Na het leren van de piano, bleek de chromatische accordeon zijn favoriete instrument. Mede-oprichter van de groep Guilis ô Vent met Amélie Denarié, ze componeerde een deel van het repertoire. Ze componeert ook regelmatig voor theater en dans. Haar composities dienen het repertoire van Zéoles, dat ze samen met Amélie Denarié arrangeert.

  • Duo Baftig

Wat begon als een muzikaal experiment in de zomer van 2022 is nu officieel tot een balfolk muzikanten duo uitgegroeid.

Duo Baftig speelt zeer dansbare tunes op akkoestische gitaar en viool. Manon en Robin delen een passie voor balfolk dans en folk muziek en besloten van hieruit hun krachten te bundelen. Het duo speelt verassende mix tussen Ierse/Scandinavische tunes, maar ook eigen explosieve composities. Van melancholisch tot krachtig, voor alles geldt: zolang het maar Baftig is!

Fotocredit
Les Zélotes

Loading Map....

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: