Balfolkfabriek

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende balfolk-organisatie die is opgericht om de traditionele europese dans en -muziek in heel Nederland te ondersteunen. We organiseren zelf een aantal grote evenementen en helpen (beginnende) organisatoren met raad en daad.

Balfolkfabriek-evenementen worden gerealiseerd door een netwerk van enthousiastelingen, te groot om iedereen hier te noemen. Als stichting kun je echter net wat meer, zoals subsidie aanvragen. Wil je meer balfolk? Lees dan hieronder wat de Balfolkfabriek voor jou kan betekenen, en wat jij voor de Balfolkfabriek kan betekenen!

De Balfolkfabriek helpt

We horen graag over kansen en nieuwe initiatieven, en helpen graag. Ook als je nog niet precies weet hoe en wat het wordt, of als je bv. meer wil weten over onze garantstelling bij verlies: mail ons (stichting@balfolk.nl) !

De Balfolkfabriek helpen?

Vind jij balfolk leuk? Heel veel mensen maken het samen mogelijk. Wil je ook een steentje bijdragen, groot of klein, neem dan contact met ons op (stichting@balfolk.nl) om samen de mogelijkheden te bekijken. Of help kort maar krachtig en doneer: ons rekeningnummer is NL18 RABO 0144 2168 09 t.n.v. Stichting Balfolkfabriek te Utrecht.

Wie zijn wij?

Wij zijn allemaal fanatiek danser, muzikant of organisator van bals. Het bestuur bestaat momenteel uit:

Anne van der Kooij: Voorzitter
Remco Klap: Penningmeester
Mickel Leeuwangh: Secretaris
Marretje Adriaanse: Algemeen bestuurslid, promotie en communicatie
Samara Hutting: Algemeen bestuurslid

Wat doen wij?

  • De balfolkfabriek ondersteunt de organisatie van verschillende evenementen vanuit verschillende organisatie-groepen en afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan Cadansa, de Dansstage en bals en workshops in verschillende regio’s en steden.
  • We zetten ons voor balfolk in met verschillende overkoepelende activiteiten zoals het bekender maken van balfolk, een podium bieden aan beginnende bands, balfolk.nl ondersteunen, promotie materiaal aanbieden e.d.
  • Advies, samenwerkingsmogelijkheden. We kunnen helpen met vragen (waar begin ik? Hoe kom ik aan geld) maar ook contacten met bands, locaties, reclamemateriaal.  Wat voor vragen je ook hebt, we zullen proberen te helpen! We hebben ook veel kennis vastgelegd in een handleiding voor organisatoren Dit document is constant in ontwikkeling. Plaats dus gerust opmerkingen of vragen in het document!
  • Rechtspersoon. Voor een stichting zijn de regels anders dan voor een natuurlijk persoon. Op naam van de Balfolkfabriek kan subsidie aangevraagd worden, en in het ergste geval kan ze failliet verklaard worden zonder dat één persoon met schulden blijft zitten. In overleg kun je van onze naam en administratie gebruik mak
  • Garantsteller. Er kan altijd iets misgaan; als het enorm sneeuwt en er komt niemand naar je evenement, kunnen wij soms het verlies op ons nemen. Deze garantstelling bestaat uit een aantal afspraken die we voor het evenement samen nalopen. Op onze website (www.balfolkfabriek.nl) vind je meer informatie over garantstelling.