Lessen

Op steeds meer plekken in het land worden balfolk dans- en muzieklessen gegeven. Hieronder vind je het overzicht van de steden waar regelmatig lessenreeksen gehouden worden (klik op de onderstreepte plaatsen voor meer info):

Danslessen:

Muzieklessen:

Andere initiatieven

Naast de lessenreeksen zijn er nog allerlei leuke plaatselijke initiatieven waar je altijd aan kan sluiten:

  • In Zeist is er elke dinsdag een oefenavond. Meestal op muziek van cd of mp3-speler, en soms worden het echte bals met een band, bijvoorbeeld als iemand hier een verjaardag viert. Op vrijdagen zijn er practices die gericht zijn op leren van elkaar. Meer informatie vind je hier of op Facebook.
  • Elke donderdag wordt in Rotterdam door wisselende docenten een uur dansles/workshop gegeven over een specifiek onderwerp of dans (bijvoorbeeld bourrée, wals, enkele Bretonse dansen…). Na de les is er nog 1,5 uur vrijdansen, vandaar de verzamelnaam Socialles. Ook zonder danservaring ben je welkom. Kosten: 6 euro per keer zonder de verplichting van een lessenserie, 3 euro voor avondeten (vooraf aangeven aub). Informatie vind je op Facebook, of mail naar: balfolkzuidholland@gmail.com.

Nog geen les bij jou in de buurt?

Is er nog geen les bij jou in de buurt? Hier kun een berichtje achter laten als je geïnteresseerd bent in lessen in een stad waar nu nog geen lessen zijn. Als er genoeg vraag is, gaan wij kijken naar de logistieke mogelijkheden. En dan zullen we je op de hoogte houden als er lessen bij je in de buurt opgestart gaan worden. Tot die tijd zit er niets anders op dan wat verder te reizen of losse workshops bezoeken om beter te leren dansen. Filter in de agenda op ‘dansen leren’ voor een overzicht van aankomende workshops.