Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Een steentje bijdragen aan Balfolk?

Gepubliceerd op 11 februari 2024

Balfolk in Nederland maken we met zijn allen mogelijk. Lessen en workshops geven, evenementen organiseren en lessen en workshops geven, maar ook dit berichtje maken. Alle mensen die dit doen maken samen mogelijk dat we van Balfolk kunnen genieten in Nederland. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan je op veel verschillende manieren doen. In dit nieuwsbericht lees je over verschillende mogelijkheden.

CaDansa

Achter CaDansa zit en hele organisatie. Er is een kernteam en daarnaast zijn er vrijwilligersteams voor alle verschillende aspecten van het festival. Elk team heeft een teamhoofd. Op dit moment zoekt CaDansa iemand die aan de slag gaat met subsidies zoeken en aanvragen. Je bent dan geen onderdeel van het kernteam.

Ook zoekt CaDansa een kernteam lid die de communicatie op zich neemt.

Dansstage

Ook De Dansstage is op zoek naar versterking van hun kernteam. Meer informatie volgt komende week.

Stichting Balfolkfabriek

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende organisatie waar een heel aantal bals door heel Nederland onder vallen. Daarnaast onderhouden we balfolk.nl, organiseren we netwerk bijeenkomsten en beheren we de info@balfolk.nl e-mail. Lees meer op balfolkfabriek.nl

We zijn op zoek de volgende bestuursleden:

Penningmeester: Toezicht houden op de boekhouding van de verschillende onderdelen en boekhouding doen van de stichtingkas en bals van organisatoren die geen eigen subrekening hebben.

Algemeen bestuurslid: bijhouden van de mail op info@balfolk.nl, meedoen en denken bij vergaderingen en eventueel andere taken.

Zelf iets opstarten

Je kan natuurlijk altijd zelf iets doen om Balfolk in Nederland verder op de kaart te zetten. Denk bijvoorbeeld aan flashmobs houden en daarbij flyers verspreiden. Je kan ook op een nieuwe plek bals of lessen organiseren (lesgeven is niet perse vrijwilligerswerk, hier kan je ook wat extra geld mee verdienen). Voor vragen en ondersteuning kan je mailen naar info@balfolk.nl we hebben bijvoorbeeld ook altijd gratis flyers en banners beschikbaar!

 


OPGELOST – Bug in reserveringssysteem

Gepubliceerd op 20 juni 2023

Bug illustratie

UPDATE: het probleem is opgelost! 🙂

Er zit op dit moment een bug in het reserveringssysteem. Hier heb je last van als je 1 kaartje wil reserveren voor een evenement. Je kan dan niet op de knop ‘ reservering versturen’ klikken. De website beheerder gaat nog deze week aan de slag met het oplossen hiervan. In de tussentijd is er een work-around. Je kan natuurlijk twee kaartjes reserveren en ook een vriend, vriendin of familielid meenemen… maar wil je toch maar 1 kaartje, zet dan eerst het aantal kaartjes om naar 2 en vervolgens weer terug naar 1. Nu kan je wel op de knop reservering versturen klikken.

Voor de volgende bals kan je op dit moment kaartjes reserveren:

Is het de afgelopen dagen niet gelukt om te reserveren door deze vervelende bug? Nu weet je hoe je dit alsnog kan doen. Verzeker jezelf snel van een plekje bij deze mooie evenementen.

Netwerkbijeenkomsten op 12 februari en 1 april

Gepubliceerd op 14 januari 2023

Aanpassing: oorspronkelijk hadden we 20 mei gepland, maar omdat het dan Hemelvaartweekend is kunnen veel mensen niet. We hebben daarom een nieuwe datum geprikt, namelijk 1 april.

Stichting Balfolkfabriek organiseert op zondag 12 februari (voorafgaand aan het bal in Wageningen) een netwerkbijeenkomst voor organisatoren. Aan het einde van het programma is iedereen die Balfolk een warm hart toedraagt welkom om mee te denken.

Zet ook 1 april in de agenda, dan is er een bijeenkomst in Zeist

 

Meer informatie vind je op de site van Stichting Balfolkfabriek, daar kan je je ook aanmelden voor 12 februari.

Kom jij het bestuur van Stichting Balfolkfabriek versterken?

Gepubliceerd op 6 maart 2022

Stichting Balfolkfabriek is op zoek naar een bestuurslid communicatie/PR en een bestuurslid interne verbinding en ondersteuning.

Stichting Balfolkfabriek is onder andere de drijvende kracht achter balfolk.nl, helpt balfolk in Nederland te promoten en ondersteunt organisatoren bij balfolk-evenementen.

Denk bij deze functies aan het ondersteunen van organisatoren, maken van de nieuwsbrief, meedenken over promotieactiviteiten en -materiaal, bijhouden van sociale media en meer. Lijkt het je leuk om samen met een leuk team te helpen Balfolk meer onder het publiek te brengen? Bekijk de vacature op de website van Stichting Balfolkfabriek.

Dansrichtlijnen Balfolk

Gepubliceerd op 27 februari 2022

Bal

Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen die naar een Balfolk evenement, -les of -workshop komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk.

Misschien heb je hem wel eens op een evenement, -les of -workshop gezien. Er is door een groep vrijwilligers in binnen – en buitenland de  poster ‘Balfolk: richtlijnen’ ontwikkeld na een Netwerkdag van Stichting Balfolkfabriek in 2017. Door de poster te verspreiden, hopen we een cultuur te creëren waarin mensen beter leren wat Balfolk is en binnen onze community zorgvuldig met elkaar omgaan. Sommige richtlijnen lijken misschien wat vanzelfsprekend maar wat de een al jaren weet kan voor een ander compleet nieuw zijn. We vragen dan ook om de poster te lezen en anderen op deze richtlijnen te wijzen.

Lees de richtlijnen hier op de website bij infomatie.

Band database online!

Gepubliceerd op 11 april 2020

Op de vorige balfolk.nl site kon je een database vinden van alle bands die opgetreden hebben in Nederland. Veel mensen missen de band database zoals hij er vroeger was. Gelukkig is hij nu, in een nieuw jasje, te vinden in de archiefsectie! Mocht je je dus vervelen tijdens deze barre tijden dan kan je hier eens lekker door pluizen.

We hebben de database opgeschoond en de band pagina’s mooi gemaakt met foto, tekstje en link naar hun site of social media. Zo kan je ook veel muziek vinden! Door die artiesten nu te volgen, hun muziek te kopen of plat te draaien op Spotify kan je ze helpen in deze tijden en kan jij blijven genieten. Win-win dus.

Wel een kanttekening dat de database nog in ontwikkeling is (en dat eigenlijk altijd zal blijven). De database is erg groot en we doen ons best om er doorheen te zeven. Mocht je een wat grotere fout tegenkomen of aanvullingen hebben voor de band pagina’s, mail dan naar website@balfolk.nl. De kleine foutjes komen vanzelf aan de beurt 😉 Alsnog wilden we jullie dit niet langer onthouden.

Balfolk in Corona tijden

Gepubliceerd op 23 maart 2020

In de agenda zijn vanwege Corona helaas een boel evenementen geannuleerd. Gelukkig was er afgelopen weekend ook een bal dat wél door kon gaan! Wim te Groen en Wouter Kuyper traden samen op. 350 mensen waren bij het bal en er zijn 217 tickets verkocht. Met deelnemers uit meer dan 9 landen was het bovendien een evenement met internationale allure. Nu zul je misschien denken, dat is toch helemaal niet verantwoord, maar gelukkig hield iedereen rekening met de Corona maatregelen. Het was namelijk een bal via Live stream. Mensen deden dansjes met huisgenoten, huisdieren en knuffel mascottes. Je vind het evenement hier In het facebook evenement vind je leuke berichtjes en foto’s van tijdens het bal.

Er zijn nog veel meer leuke online initiatieven: optredens van muzikanten, maar bijvoorbeeld ook lessen. We proberen ze op een rijtje te zetten. Je kan ze hier terug vinden.  Heb je hier input voor? Stuur het dan vooral op via het contactformulier! Door mee te doen aan deze initiatieven kan je muzikanten en docenten vaak ook een financieel steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijden. Vergeet ook niet om je favoriete muzikant te volgen op spotify en je CD collectie compleet te maken.

Corona/Covid-19 maatregelen

Gepubliceerd op 12 maart 2020

We hebben natuurlijk allemaal het dansvirus, maar een virus als COVID-19, ook wel bekend als Corona, daar zijn we natuurlijk niet van gediend. We hebben op de website van de Stichting Balfolkfabriek een handreiking gedaan hoe hier mee om te gaan. Lees het artikel hier
Het is vooral gericht op organisatoren, maar ook op bezoekers. Er is op het moment ook een mooie instructiekaart in ontwikkeling om op te hangen tijdens bals, lessen of workshops. We kondigen het hier aan als die klaar is en zetten het ook op de website van de stichting.
Heb je vragen of opmerkingen? Mail ons dan via het contactformulier. 

Events in online agenda

Gepubliceerd op 28 december 2019

Heb jij het goede voornemen om geen bal te missen in het nieuwe jaar? Dan hebben we iets dat je daarbij kan helpen! Je kan ervoor zorgen dat alle evenementen die op balfolk.nl staan zichtbaar zijn in je online agenda (bijv. google, outlook, Apple kalender enz.) Kies de optie ‘agenda toevoegen via URL’ en voeg de volgende URL toe: http://www.balfolk.nl/events.ics

Weet je niet precies hoe dit moet? Google dan op de agenda die je gebruikt en ‘agenda toevoegen met URL’ (bijv. ‘outlook agenda toevoegen via URL’)

Let op: de synchronisatie heeft wel wat tijd nodig. Als er een nieuw bal is toegevoegd dan zul je dit dus niet direct zien. Het zal zeker wel binnen een dag zichtbaar zijn in de online agenda.

Netwerkdag 11 januari!

Gepubliceerd op 26 november 2019

Organisatoren, andersoortige bezige bijen en dromers,

Graag nodigen we je uit voor de Balfolk netwerkmiddag op 11 januari 2020. Deze middag zal in het teken staan van kennismaken, ideeën en tips uitwisselen. De precieze invulling gaan we nog maken en hangt af van wat jullie willen. We vragen je daarom dit formulier in te vullen:
https://forms.gle/HeUBefi2MYahFFSg6

Als je vragen hebt of ideeën wil delen kan je ook mailen naar stichting@balfolk.nl

We organiseren deze middag in samenwerking met Stichting Draailier En Doedelzak. Zij stellen ruimte voor ons beschikbaa tijdens hun muziekworkshop middag. We zullen samen met de muzikanten de middag afsluiten en proosten op een nieuwe balfolk jaar tijdens een gezamenlijk borrel vanaf 16.30. Het is dus ook nog eens een mooie gelegenheid om erachter te komen wat muzikanten belangrijk vinden in Balfolk.

De tijden zijn nog niet definitief. We zullen later het precieze programma maken. Degenen die hebben aangegeven interesse te hebben zullen het programma via de mail krijgen en het programma zal zowel hier als in het Facebook event  geplaatst worden.

Groet,
Stichting Balfolkfabriek
Anne, Mickel, Remco, Samara en Marretje