Dansrichtlijnen en veilig dansen

Zijn er regels om te mogen dansen?

Daar kunnen we redelijk kort in zijn. Iedereen is welkom om te komen dansen en je hoeft geen danservaring te hebben om mee te kunnen doen. Je mag zijn we je bent en je hoeft geen speciale kleding of schoenen te hebben.

Maar….

Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen die naar een Balfolk evenement, -les of -workshop komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk.

Misschien heb je hem wel eens op een evenement, -les of -workshop gezien maar hieronder kun je de poster ‘Balfolk: richtlijnen’ bekijken. Deze is na de Balfolkfabriek netwerkdag in 2017 uiteindelijk in 2018 ontwikkeld door een groep vrijwilligers in binnen- en buitenland. Door de poster te verspreiden, hopen we een cultuur te creëren waarin mensen beter leren wat Balfolk is en binnen onze community zorgvuldig met elkaar omgaan. Sommige richtlijnen lijken misschien wat vanzelfsprekend maar wat de een al jaren weet kan voor een ander compleet nieuw zijn. We vragen dan ook om de poster te lezen en anderen op deze richtlijnen te wijzen.

Richtlijnen Balfolk

De poster is in diverse vertalingen gratis hier te downloaden, te printen en mag op elk evenement opgehangen worden. Let je wel op dat je de contactinformatie rechts onderin invult? Dan weten bezoekers van je evenement wie ze kunnen bereiken indien er toch iets gebeurt.

Heb je liever een gedrukte versie in het Nederlands of Engels? Neem dan even contact op met Stichting Balfolkfabriek via info@balfolk.nl .

Voel je je onveilig of heb je iets vervelends meegemaakt? Aarzel alsjeblieft niet om er wat van te zeggen! Spreek degene aan waarvan je last hebt, meld het aan je docent, of spreek iemand van de organisatie aan. Er is altijd iemand die wil luisteren!

Contactinformatie: info@balfolk.nl.

Het belangrijkste is dat JIJ veilig kunt dansen!

 

Klik hier voor de tekst van de Balfolk dansrichtlijnen. (tijdelijk buiten gebruik ivm updates)

Klik hier voor de pagina over onderzoek grensoverschrijdend gedrag.