« Agenda

05-04-2008 | Bal

7e Balfolk Harlingen

Met: ChardonSidaro (Nl) Docent(en): Aanvang: 20:00 Entree: Locatie: Zaal van de Stedelijke Muziekvereniging,
Hoogstraat 55, 8861AE Harlingen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Met in de middag twee workshops, maaltijd, en groot avondbal.

12.00 – 17.00 uur. Workshop dans met als thema Bourrée en Bretons. Dansuitleg door Ineke Janssen Steenberg en muzikale begeleiding door Marion Jorissen. Kosten bij voldoende deelname: € 17,50!

12.00 – 17.00 uur. Workshop cajon door Bram Jorissen. Percussie kan balfolkmuziek ondersteunen, maar ook verschrikkelijk hinderen. Hoe zorg je ervoor dat je ondersteunt! Behalve voor cajonspelers is deze workshop ook interessant voor andere percussionisten. Bram zit op het conservatorium Zwolle met hoofdvak drum en heeft met de groepen Chardon en Lirio ruime ervaring in balfolk. Kosten: € 20,-

17.30 – 19.00 uur. Voor workshoppers en andere liefhebbers hebben we gezamenlijke maaltijd (op biologische grondslag). Maar alleen als je je daar van te voren voor opgeeft!! We berekenen kostprijs (voor volledig biologisch maaltijd zal dat rond de € 8,- liggen).

20.00 – 24.00 uur. Groot balfolk. Uiteraard zal CHARDON haar thuiswedstrijd spelen. Verder zijn we blij dat we SIDARO vast hebben kunnen laten leggen. Met o.a. deze groep rond Auke Eringa zijn we ruim 5 jaar geleden de balfolks in Groningen en Harlingen begonnen.

Verder is er OPEN PODIUM voor alle dansers die altijd maar weer hun instrument naar de bals meeslepen!

Harlingen ligt voor veel balfolk liefhebbers niet naast de deur. Daarom bieden we voor iedereen die niet midden in de nacht terug wil rijden de mogelijkheid om in Harlingen te overnachten. Het enige wat je moet doen is een matje en een slaapzak mee nemen. En alleen al het gezamenlijke ontbijt op zondagochtend maakt de reis naar Harlingen meer dan waard!

Opgave voor de workshops en de maaltijd graag vóór 21 maart.

P.s. Op zaterdagavond 22 maart spelen we in het nieuwe muziekcafé van Kees de Waal (de onvolprezen geluidsman van Trek Er Es Uut). De opnames van dit optreden zullen de basis gaan worden van de eerste Chardon-CD. Dus mocht je in buurt zijn en wil je getuige zijn van dit grootse gebeuren of wil je ons met geklap en bisgeroep ondersteunen, dan ben je van harte welkom. (muziekcafé Allicht, Hertogstraat 47,
6511 RW Nijmegen; www.muziekcafeallicht.nl)

Kaart wordt geladen...