« Agenda

24-01-2010 | Bal

Balfolk Breda

Met: GROEF Docent(en): Aanvang: 15:30 Entree: Locatie: ,
,
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

De 10-koppige band GROEF verzoent oud met nieuw. Traditionele folkliedjes uit de Lage Landen klinken hedendaags door invloeden van pop en dance-muziek. In Mezz presenteert deze Vlaams/Nederlandse groep de eerste cd, Des Avonds In Klein Maneschijn.
 
De muzikanten bemannen een modern instrumentarium, terwijl drie zangeressen de meerstemmige zang verzorgen. Deze vocale dansmuziek swingt alle schouders en heupen uit de kom! Oud en nieuw worden niet alleen verenigd via de muziek, maar ook bij de muzikanten zelf. De leeftijden variëren tussen negentien en zestig jaar. Uit deze combinatie van ervaring en jeugdigheid ontstaat een beetje folk, pop, dance,… Of nee, gewoon GROEF!
 
GROEF speelt balfolk. Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen een uitleg. Balfolk is een dansavond met live muziek. In dit geval folkmuziek. Dat kan variëren van traditionele authentieke volksmuziek tot experimentele muziek met folk invloeden. De aantrekkingskracht van balfolk is dat de dansen in basis niet moeilijk zijn, en dus iedereen mee kan doen. Maar ook als je niet wil dansen is er genoeg te genieten. De meeste bands zijn zowel interessant om naar te luisteren als om op te dansen.

Kaart niet beschikbaar

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: