« Agenda

17-09-2023 | Bal

Middeleeuwse Kermis “Stellingen Festival”

Met: Erik en Martijn Docent(en): Aanvang: 11:00-17:00 Entree: gratis Locatie: Boerestreekmarkt Appelscha,
Boerestreek, 8426 BM Appelscha
Instructies: Nee, vraag de andere dansers! Sessie: Contact: Meer info »

 

Je stapt vanuit het heden in de sfeer van een Middeleeuwse Jaarmarkt. Er is muziek en theater; er loopt bijzondere volk over de markt; er staat een handaangedreven draaimolen; er staan kramen met ambachtelijke, creatieve en duurzame producten; ambachtslieden laten hun werk zien. Kinderen kunnen zich vermaken met oude spellen of naar een spannend verhaal luisteren.

Toegang is gratis

 

Folkduo Erik en Martijn, middeleeuwse balfolk

Op dorpspleinen en markten werd in de middeleeuwen heel wat gedanst door het ‘gewone’ volk. Hiervoor waren natuurlijk ook muzikanten nodig. Erik en Martijn nemen je mee naar zo’n middeleeuws marktplein vol dansende mensen. Ze spelen op instrumenten die in die tijd ook al bespeeld werden, zoals de draailier en de schalmei.

Een directe afgeleide van de middeleeuwse dansmuziek is de muziekstijl ‘balfolk’. Het woord ‘bal’ in balfolk slaat op ‘dansbal’, dus folk-muziek waarop gedanst wordt.
De verschillende balfolk-dansen, zoals de scottish, mazurka, andro en cercle, hebben hun roots in de oude volksdansen van West-Europa, met name uit Frankrijk. De muziek is vrolijk om naar te luisteren. Het nodigt uit om te dansen. Voor wie echt niet stil kan blijven zitten is er ruimte voor een dansje. Agnes (van Cultuurtuin Vriescheloo) kan de dansen uitleggen, ze zijn niet moeilijk en bezorgen je een onvergetelijk gezellig moment!

 

Programma voor Middeleeuwse Kermis 2023

Op het podium van de muziekkoepel:
  • 11.00 – 11.45 uur   Duo Erik en Martijn

  • 12.30 – 13.15 uur  Voddemoêr

  • 14.00 – 14.45 uur  Duo Erik en Martijn

  • 15.30 – 16.15 uur  Voddemoêr

  • 16.15 – 17.00 uur  Altegaer samen met muzikanten van andere groepen vlak voor de muziekkoepel

 

 

 

Kaart wordt geladen...