« Agenda

22-09-2012 | Bal

Balfolk Hindeloopen

Met: Duo NoordWest Docent(en): Aanvang: 12:00 Entree: Locatie: Gemeenschapscentrum De Foeke,
Nieuwstad 49, 8713JN Hindeloopen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Hindeloopen: een ontmoetingsplaats waar vroeger ongetwijfeld via de zeevaart ook dans- en muziekculturen uit heel Noord- en West-Europa bij elkaar kwamen. Op 22 september is De Foeke in Hindeloopen een ontmoetingsplaats voor dansers uit de balfolk-, de volksdans- en de folklorewereld.

Tussen 18 en 20 uur wordt er een Nederlandse stamppotmaaltijd geserveerd voor 10 euro. Hiervoor dient gereserveerd te worden. (De eerder aangekondigde workshop is helaas komen te vervallen wegens te weinig aanmeldingen.)

’s Avonds is er een balfolk met voornamelijk Nederlandse muziek, verzorgd door Duo Middelsee en De Zoete Inval. Naast de dansen van de middagworkshop komt het gehele gangbare balfolk-repertoire aan de orde. De laatste jaren wordt er op bals steeds vaker gedanst op Nederlandse muziek, en terecht, want er is genoeg!

Duo Middelsee en De Zoete Inval verdiepen zich al ruim tien jaar in de oude dansmuziek van onze eigen streken en laten graag horen hoe springlevend die muziek van eigen bodem kan zijn!

De leiding van deze dag is in handen van Els Doekes. Het balfolk wordt georganiseerd door de Folkloristische zang- en dansgroep Aald Hielpen uit Hindeloopen t.g.v. haar 100-jarig bestaan.

Kaart wordt geladen...