« Agenda

21-09-2008 | Bal

Balfolk Nazomerfestival De Pijp Wereldwijk

Met: Orfeo (Nl)RAMA (Nl)Verteltheater Kelten zonder Grenzen (Nl) Docent(en): Aanvang: 12:00 Entree: Locatie: Albert Cuypmarkt,
Albert Cuypstraat, 1072 CK Amsterdam
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

De Pijp presenteert: Mokumbal!

Tijdens het nazomerfestival is iedereen van harte welkom op een van de Mokumbals. Een uur lang kennismaken met ‘Bal Folk’, waar dansen uit de verschillende Europese tradities worden gedanst. Zoals bijvoorbeeld de ‘bourrée’, een Franse verleidingsdans, en de ‘Jig’, een vrolijke Engelse groepsdans. De basis van de dansen is simpel, na een korte instructie danst iedereen mee.

Op het Mokumbal wordt louter gedanst op live muziek. Instrumenten die traditioneel voor de begeleiding worden gebruikt zijn: trekharmonica, fluit, draailier, harp en doedelzak. Vaak worden deze tegenwoordig echter vergezeld door percussie, contrabas of electrische gitaar. Tijdens de Mokumbals spelen onder andere de bands OrfeO (www.orfeofolk.nl) en Melusien (www.melusien.nl). Coca Roman van Dongen verzorgt de dansinstructie.

De Mokumbals vinden plaats om 12.00, 15.00 en 17.00 uur op het Folkpodium, en om 14.00 uur op het Jongerenpodium.

Maak kennis met ‘Bal Folk’ op een van onze Mokumbals. Traditionele Europese dansen, gedanst op live muziek van trekharmonica, draailier en contrabas!
Meer informatie over Mokumbal vind je op www.balfolk.nl/mokumbal.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: