« Agenda

27-05-2006 | Bal

Balfolk Trek er es Uut

Met: ChardonFloor DankersLirio! (NL)Melusien (Nl)Pot, Van Lienen & Baumgarten (Nl)Slomobabes (Nl)Spanscel Noord (Nl)The Cajun Company Docent(en): Aanvang: 20:00 Entree: Locatie: Kandinsky College,
Malderburchtstraat 11, 6535ND Nijmegen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

De Hele Nacht Balfolk!!!!!

Dansen tot de zon op komt. Het kan dit jaar in Nijmegen in de nacht van 27 op 28 mei. Tijdens het jaarlijkse treffen ?Trek er us Uut?, waar er 4 dagen lang les wordt gegeven op trekharmonica door verschillende grootheden op de trekharmonica uit binnen- en buitenland, is nu de laatste nacht helemaal ingeruimd voor het fenomeen balfolk. Natuurlijk werd er tijdens de eerdere jaren ook wel gebalfolkt, maar dit is het eerste jaar dat er is gekozen om een groot aantal bekende Nederlandse vertolkers van het genre te vragen hun kunsten te komen vertonen.

De avond zal beginnen met een concert van Pot, van Lienen en Baumgarten. Vervolgens kan er al gedanst worden op de muziek van de Cajun Company.
Voor het BALFOLK zal de aftrap worden verzorgd door Lirio, zonder viool dit keer en waarschijnlijk versterkt met een percussionist. Lirio heeft verder waarschijnlijk weinig introductie nodig.
Als Lirio haar laatste noten gespeeld heeft, zal Chardon het podium overnemen. Chardon is een groep rond de familie Jorissen uit Harlingen, met de prachtige bezetting van doedelzak, draailier, trekzak, cello, en percussie; zonder twijfel een groep die je gezien moet hebben.

Melusien volgt na Chardon. Melusien is een recentelijk opgericht duo van trekzak en dwarsfluit, dat in hun korte bestaanstijd toch al een flink aantal bals heeft laten zien dat ze er zijn. Soms worden zij versterkt door wat snaren en ter afwisseling wordt er wel gezongen en harp gespeeld.

Verder zijn er nog optredens te verwachten van Floor Dankers, de Slomobabes, Spanscel Noord, een deel van Schraapstaal en natuurlijk van iedereen die zichzelf nog naar voren schuift.
Dus wil je ook graag eens voor dansers spelen: stuur even een mailtje naar wouter@lirio.nl , en ik pas je met liefde in in het programma.

Voor een ieder die nog nooit de zon dansend heeft zien opkomen: dit is je kans!
De entree van deze avond is geheel gratis!!

Overnachting mogelijk op de camping. Stuur daarvoor even een berichtje.

Kaart wordt geladen...