« Agenda

28-04-2006 | Bal

Balfolk Utrecht

Met: Duo NoordWestLirio! (NL) Docent(en): Aanvang: 19:15 Entree: Locatie: V420,
Vleutenseweg 420, 3532HX Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Vrijdag 28 april a.s. wordt er weer een Bal-avond georganiseerd in Utrecht. Omdat de combinatie Balfolk met iets anders laatste keer erg goed bevallen was, gaat dat concept op herhaling. Dit keer een combinatie met Zweedse Dans en Muziek.

LET OP: Zweeds dansen! Dus neem GLADDE schoenen mee! dat maakt het een stuk leuker en fijner dansen!

Een greep uit de dansen die typisch zijn voor Zweden: Polska’s (let wel, dit is iets anders dan Polka’s) Hambo’s, Längdansen, en natuurlijk de Zweedse varianten van Scottish, Polka, Mazurka, wals en andere.

Duo Noordwest bestaat uit Els Doekes en Thomas Steenweg. Beiden spelen als volksmuzikant in verschillende formaties. Als Duo Noordwest hebben ze in de afgelopen jaren een repertoire aan luister- en dansmuziek opgebouwd, dat voornamelijk bestaat uit Scandinavische volksmuziek, met het accent op Zweedse dansmuziek.
In enkele honderden arrangementen van traditionele melodieën combineren zij authentieke instrumenten als viool, härjedalspipa, Scandinavische herdersfluiten en dala-säckpipa (Zweedse doedelzak) met trekharmonica, concertina en accordeon, met blokfluiten en zelfs met een baroktrombone. Zij speelden op podia zoals: Doedeldag, Tsjoch festival, div. stamma’s (= kleinschalige festivals) in Zweden, Sterrenfestival. Duo Noordwest verzorgt zelf de dansinitiatie.

Kaart wordt geladen...