« Agenda

Afgelast ivm Covid - Balfolkbal Groningen met Paracetamol
20-11-2021 | Bal

Afgelast ivm Covid – Balfolkbal Groningen met Paracetamol

Met: Paracetamol (Nl) Docent(en): Aanvang: 16:30-23:00 Entree: € 10 voor alleen het bal (vanaf 18.30 met picknick) of € 15 incl workshop (vanaf 16.30) Locatie: De Travertijn,
Travertijnstraat 6, Groningen
Instructies: Ja, tijdens de workshop en om 19.30 Sessie: Ja, vanaf ongeveer 22.00 uur. Neem je instrument mee. Contact: balfolkcafe.groningen@gmail.com Meer info »

* Helaas gaat dit bal ivm de aangescherpte Covid-maatregelen niet door op 20 november *

Eindelijk is het zo ver! Ook in Groningen komt er weer een echt balfolkbal. Op 20 november speelt Paracetamol in De Travertijn.

Programma
16.30 Dansworkshop
18.30 Picknick
19.30 Dansuitleg
20.00 Bal deel 1
20.45 Pauze
21.15 Bal deel 2
22.00 Spansen (spelen en dansen, neem je instrument dus mee voor deze sessie!)
23.00 Einde

Het bal vindt plaats in De Travertijn. Daar hebben we een mooie grote zaal met een heel erg fijne houten dansvloer. Adres: Travertijnstraat 6 in Groningen.

De kosten zijn 15 euro voor de hele avond inclusief workshop en 10 euro voor alleen het bal. Heb je voldoende te besteden en draag je live muziek een warm hart toe? Betaal dan wat meer bijvoorbeeld respectievelijk 20 of 15 euro. Na aftrek van de zaalhuur gaat namelijk al het geld naar de muzikanten. Zijn de kosten voor jou een reden om niet te komen? Neem dan even contact op dan kunnen we vast samen een oplossing vinden.

Er is geen bar. Wel mogen we zelf eten en drinken meenemen. De picknick is in potluck-stijl dus we delen met elkaar. Alcohol is in het gebouw niet toegestaan.

Het is fijn als je je vooraf aanmeldt. Dat kan via een PM aan Mariken Stegmann of via email naar balfolkcafe.groningen@gmail.com. Vooraf betalen vinden we ook fijn. Dat kan door het geld over te maken naar NL67RABO0342768719 tnv ME Stegmann. Niet vooraf aangemeld? Aanmelden aan de zaal + contant betalen kan ook!

Uiteraard willen we er een corona-veilig bal van maken. We vragen iedereen daarom om te zorgen voor een geldige QR-code en vooraf een zelftest te doen.

Tijdens de workshop kunnen we alvast lekker dansen: De bandleden behandelen een aantal minder bekende dansen die Paracetamol wel in het repertoire heeft zitten zoals de Bravade en de Grabbelton. Ook is er aandacht voor de Scottish impaire en onregelmatige walsen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde dansers. Dus of het je nu gaat om een goede voorbereiding op het bal of om een paar uur extra dansen, je bent van harte welkom bij deze workshop!

Over de band: Paracetamol speelt balfolkmuziek met een bitterzoet randje. Meeslepende mazurka’s, golvende gavottes, drijvende bourrées maar ook een zeldzame grabbelton en de eerste nieuwe bravade sinds 1657.
De band bestaat uit:
Rob Zantkuijl (doedelzakken, saxofoon),
Jan Willem Veenhuis (gitaren, percussie),
Gyöngyi Kovács (contrabas, zang) en
Nico Beltman (viool, dudey, doedelzak).
En waar de band het recent in Nijmegen nog zonder Gyöngyi moest stellen, zullen ze in Groningen weer met volle bezetting spelen!

http://paracetamolfolk.nl/

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: