« Agenda

08-12-2018 | Bal

Celtic Folkbal in Zwolle

Met: Bert Leemans (Be)Elanor (Be) Docent(en): Aanvang: 20:00 Entree: 10 euro, 5 euro wanneer je mee doet met de dansworkshop van die middag Locatie: DOAS,
mimosastraat 1, 8013SB Zwolle
Instructies: 19:00 dansinstructie Sessie: Na afloop is er mogelijkheid tot sessie, dus neem je instrument mee. Contact: Meer info »

Op 8 december 2018 zal het eerste Celtic Folkbal plaatsvinden in Zwolle. De avond zal beginnen met een dansinstructie en daarna zal er een spectaculair bal zijn met Bert Leemans solo en Elanor quartet.

Wat is het Celtic Folkbal?

Celtic Folkbal is een crossover van Balfolk en Keltische muziek en dansen.
Tijdens de dansinstructie zullen zowel de bekende balfolk dansen als de Tovercirkel, de Jig en de Scottisch aan bod komen, als Keltische groepsdansen genaamd ceili’s. Tijdens het bal zullen beide stijlen elkaar afwisselen.

Programma:

19:00 – 20:00 dansinstructie
20:00 – 23:00 bal met Bert Leemans solo en Elanor quartet
23:00 – 00:00 sessie

(voor de geïnteresseerden: Die middag zal er een uitgebreide dansworkshop plaatsvinden op dezelfde locatie. Voor meer informatie hierover, ga naar https://www.facebook.com/events/295471331276211)

Locatie:

DOAS
Mimosastraat 1
8013 SB Zwolle

Parkeren: gratis in de wijk
Openbaar vervoer: 20 minuten lopen vanaf het station

Kosten:

10 euro entree
5 euro entree wanneer je meedoet met de dansworkshop van die middag

Bands:

Bert Leemans solo
Bert Leemans begon als 8-jarig jongentje met het spelen van de chromatische accordeon. Zijn eerste optreden was op 17e jarige leeftijd met de folkband Broekzak. Sinds dien heeft hij gespeeld in o.a. combinaties als Duo Leemans-Driessens, b-boa, EmBRIO, les Boîtes, Bert Leemans Quintet en Alumea. Momenteel is hij actief met de bands EmBRUN, Triple-X, Elanor, Variomatic en Airboxes. Daarnaast speelt hij solo waarin hij soms ook gebruik maakt van een loop station. Hij speelt een breed repertoire aan eigen composities, composities van vrienden en verschillende melodieën die hij in de afgelopen 15 jaar heeft verzameld. Deze avond zal hij zijn gebruikelijke repertoire spelen en heeft hij deze speciaal voor ons uitgebreid met een aantal Ierse sets.

Elanor quartet
Elanor is een jonge, energieke folkband uit België die met veel plezier en passie hun eigen composities ten gehore brengen. In 2013 begonnen de mannen Bert (accordeon), Bart (fluit en pipes), Thomas (draailier), Kuni (gitaar) en Jelle (basgitaar) met een demo-cd. Inmiddels hebben ze hun eerste album en spelen regelmatig op bals en festivals door heel Europa.

In de herfst van 2017 gaven Bert, Bart, Kuni en vaste invaller Zjef de workshop samenspel op het muziek weekend Vliers op Texel. Hier kwamen zij voor het eerst in contact met Ierse danseressen van de dansschool Keltisch Dansje. Vanuit deze ontmoeting is de samenwerking ontstaan tussen deze bruisende balfolk band en Ierse dansschool Keltisch Dansje; het resultaat: Celtic Folkbal.
Deze avond zal Elanor spelen in de samenstelling van Vliers op Texel en zullen ze, net als op het bal op Texel, voor een spetterende dansavond zorgen.

Kaart niet beschikbaar

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: