« Agenda

Fantasy Fest Rijswijk met Aérokorda
15-10-2022 | Overig

Fantasy Fest Rijswijk met Aérokorda

Met: Aerokorda (Be) Docent(en): Berit van der Jagt Aanvang: 13:00-14:15 Entree: € 12 (zie de site van het evenement) Locatie: De Broodfabriek,
Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

13:00 – 13:30  Workshop: Balfolk dansen

Vind je dansen leuk en ben je 15 oktober in de Broodfabriek? Kom dan gezellig meedoen met de balfolk introductie-workshop die dit jaar voor het eerst op Fantasy Fest is! De workshop wordt muzikaal begeleid en wordt gegeven door Berit, met assistentie van Jan!

Balfolk heeft zijn wortels in Europese volksdansen en bevat onder andere koppeldansen, rijdansen en mixers. Tijdens deze workshop zal Berit wat van deze dansen uitleggen. Ze danst al 10 jaar balfolk, maar om de dansen te leren tijdens deze workshop is geen danservaring nodig, alleen enthousiasme! Tot dan 😃

13:30 – 14:15  Aérokorda

Aérokorda is opgericht in 2016 en kan het best omschreven worden als neofolk met keltische, slavische en klassieke invloeden, deze komen duidelijk naar voor in de eigen composities van de band.

De op dat moment nog kersverse groep bracht in 2017 al een eerste album uit, ‘Hush the wolves’. Aérokorda kreeg daardoor al snel de kans om enkele mooie optredens te geven in zowel binnen- als buitenland.

Om nog meer te groeien, beslisten de jonge wolven om deel te nemen aan twee muziekwedstrijden, die ze ook allebei wonnen. Met trots mogen ze de Folkarria concurso (Spanje) en de Mauro Burnelli Concorso (Italië) op hun palmares schrijven. Voor de tweede plaat ‘Ashes fell’ (2021) heeft Aérokorda meer tijd genomen en is de ondertussen internationale band vrijer gaan experimenteren met verschillende invloeden. De nummers rijpten langer, waardoor de groep nog meer een eigen sound ontwikkelde.

Het Belgische trio bestaat uit

  • Pavel Souvandjiev (viool),
  • Adriaan Van Wonterghem (gitaar) en
  • Davy Cautaerts (Irish whistle, octaafmandoline).

 

€12 Volwassenen ticket 1 dag

€6 Kind 1 dag (7 t/m 12 jaar)

€0 Kind 1 dag ( 0 t/m 6 jaar)

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: