« Agenda

19-09-2008 | Bal

Late Summer Night`s Folkbal

Met: Andoorn (Nl)Orfeo (Nl)RAMA (Nl) Docent(en): Aanvang: 20:00 Entree: Locatie: JV Unitas,
Generaal Foulkesweg 74, 6703BW Wageningen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Een folkbal bij JV Unitas in Wageningen! Deze eerste keer met de spetterende bands OrfeO, RAMA en de nieuwe Wageningse band Andoorn.

OrfeO bestaat uit Lies, Marco, Paul, Erica en Rutger. De bandleden hebben verschillende achtergronden: van klassieke muziek tot metal, maar vinden het fantastisch om met elkaar samen te spelen. En dat doen ze dan ook al zo’n zes jaar! Ze spelen veel op bals en festivals zoals de Elf Fantasy Fair, en hebben zelfs opgetreden op het Midvinterfestival in Kopenhagen.De muziek van OrfeO is spiritueel, dansbaar en fris en onderscheidt zich door het gebruik van niet alledaagse instrumenten zoals een harp en twee draailieren. Op het moment zijn ze nieuwe muziek aan het schrijven om in het najaar van 2008 een volledige cd op te nemen!

RAMA is een gloednieuwe balgroep uit Nederland rond twee jonge fluististes. Zij spelen speels op elkaar in en worden stevig en groovy of verfijnd ondersteund door hun achterban op gitaar, bas en drums. Dynamisch zoekt RAMA naar gewaagde melodieën, harmonieën en accenten, zonder de dansritmes uit het oog te verliezen! Het repertoir is dan ook geheel van eigen hand en is veelzijdig ingekleurd, waardoor dansers kunnen genieten van dromerige, swingende, groovy, verstilde, romantische of spooky klanken…

Andoorn is begonnen in mei 2007, een spiksplinternieuwe band dus! De leden van dit trio zitten alledrie bij jongerenvereniging Unitas Wageningen, waar ze elkaar en hun enthousiasme voor muziek hebben leren kennen. Hun repetoire bestaat vooral uit verschillende Ierse en Bretonse liedjes en ‘standaard’ balfolknummers. Deze melodieën worden voortgebracht op verschillende instrumenten; Andoorn bespeelt gitaar, blokfluit, low whistle, viool, concertina en bodhran. Dit Late Summer Night’s Folkbal op Unitas wordt hun eerste optreden als trio!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: