« Agenda

26-03-2011 | Bal

Mokumbal

Met: I Fratelli Tarzanelli (Be/Fr/It)Schraapstaal (Nl) Docent(en): Aanvang: 21:00 Entree: Locatie: Muiderpoorttheater,
Tweede van Swindenstraat 26, 1093VS Amsterdam
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Vooraf aan het bal geeft Bart een uitgebreide workshop: Spelen op de dansvloer, gebaseerd op de populaire workshops die Bart en Wen eerder in Utrecht gaven. Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

I Fratelli Tarzanelli

Komen Italiaanse roots dan eindelijk naar boven? De samenwerking met de Accordeonslag brengt ons Baltazar Montanaro en Pablo Golder. Accordeonist Pablo en violist Baltazar vormen samen het duo I Fratelli Tarzanelli. Pablo Golder is actief in Vlaamse folkgroepen als The Pablos, Manimoun en The White Russians. Fransman Baltazar Montanaro kennen we van het vorige Mokumbal in de groep Jeff Caresse, een samenwerking met o.a. Sophie Cavez en uit de groepen ZEF en Minuit Guibolles. Als duo zetten ze energie, improvisatie en dialoog centraal in hun muziek. Uiteenlopende ritmes en diverse dansen vullen een programma dat intiem en vlammend is.

Schraapstaal

Als huisband verricht Schraapstaal de aftrap. Anderhalf uur lang up-tempo balfolkmuziek om lekker klaar te stomen voor de groep die gaat komen. Populaire deunen, afgewisseld met onbekend materiaal. Dansbaarheid gekoppeld aan muzikale variaties en dit alles op instrumenten die variëren van djembé tot draailier en van mondharp tot sopraansax.

-Ontbreekt er dan helemaal niets?
-Neen! Zelfs geen viool!
-Een gitaar?
-Ook niet!
-Trekzak?
-Raad eens?
-Doedelzak?
-Wel twee.

Kaart wordt geladen...