« Agenda

12-05-2012 | Bal

Nijmegen Uitverkocht

Met: Arasta Bazaar (Fr)Duo Leemans-Driessens (Be) Docent(en): Aanvang: 19:30 Entree: Locatie: Vlaams Arsenaal,
arsenaalpoort 6, 6511PN Nijmegen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Voorverkoop

Inmiddels zijn alle kaarten in de voorverkoop uitverkocht. Alles is op, we zijn door de kaartjes heen.

Soms horen we op de dag zelf, of zelfs pas ’s avonds aan de kassa, afmeldingen ivm ziekten en dat soort dingen. Mocht je op een “reservelijst” willen staan, stuur dan een e-mail met je telefoonnummer en tot hoe laat het zin heeft om je nog te melden dat er plek over is.

Arasta Bazar

Dit Franse trio plaatst de West-Europese volksmuziek midden in de Turkse cultuur. Zij spelen de vertrouwde dansen, zoals scottish, mazurka en hanterdro, waar de etnische invloeden van afspatten. Ook Turkse dansen zullen voorbij komen. Dit doen zij met een basis van viool, gitaar en percussie, aangevuld met dombra, kopuz, saz en sanza. Deze instrumenten geven de swingende muziek van Arasta Bazar een heel eigen geluid, waar wij 12 mei van mogen genieten.

Arasta Bazar (Fr) bestaat uit:
Julia Demaugé – viool, sanza
Antoine Bernaus – gitaar, dombra, kopuz, saz
Mehdi Elbadaoui – percussie

Duo Leemans-Driessens

De geschiedenis van Duo Leemans-Driessens gaat terug tot de lagere school waar deze twee muzikanten klasgenoten waren. Toen Bert Leemans en Tristan Driessens met elkaar bevriend raakten deelden ze al gemeenschappelijke passies als dansen en reizen. Maar het was slechts vele jaren later dat ze elkaar weer tegenkwamen in de muziek. Hun eerste concerten samen dateren van 2010 toen Bert bij verschillende gelegenheden Tristan uitnodigde om ud te spelen als gastmuzikant in de groep EmBRIO.

Bert die meer en meer gepassioneerd en gefascineerd raakte door de ud aarzelde niet om aan Tristan een duo accordeon / ud voor te stellen. Uit die muzikale verstandhouding werd een sprankelende harmonie geboren die ons een breed aanbod van koppeldansen en groepsdansen aanbiedt. Hun composities worden steeds weer verrijkt door hun beider ervaring.

Duo Leemans-Driessens (Be):
– Bert Leemans speelt accordeon bij groepen zoals EmBRUN, EmBRIO, Triple-X, b-boa, Variomatic en les Boîtes
– Tristan Driessens is udspeler bij La Compagnie d’Elias, Balacordes en Amorroma

Kaart wordt geladen...