« Agenda

28-09-2008 | Bal

Orfbal

Met: Orfeo (Nl)Violet (Nl) Docent(en): Aanvang: 16:00 Entree: Locatie: Azijnfabriek,
Bethaniestraat 4, 5211LG 's-Hertogenbosch
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Orfbal!

Soms wil je een band heel graag zien, maar lukt dat maar niet… en wat is dan een betere optie dan hen uit te nodigen om bal te komen spelen! Dat is gelukt en we zijn heel erg blij met maar liefst twee primeurs in de Nederlandse balfolkwereld: Aelixhir (in nieuwe bezetting met Coca op harp!) en The Black and The Grey (uit Engeland!).

Het nieuwe programma:
14:30 uur Deuren open
15:00-15:45 uur Dansinstructie
16:00-16:45 uur Aelixhir
17:00-17:45 uur Orfeo
18:00 uur Picknick (Neem je iets lekkers mee? Bij mooi weer buiten!)
19:00-19:45 uur Orfeo
20:00-22:00 The Black and The Grey (met korte pauze ertussen)
22:00 uur Sessie onder het genot van La Chouffe
23:00 uur Einde

Van tap: Dommelsch, Witbier en La Chouffe
Meer info op: www.orfeofolk.nl/orfbal

Bands:

Aelixhir
Aelixhir begon toen drie muzikanten met een klassieke achtergrond balfolk wilde gaan spelen. Wendy op fluiten, Hester op viool (quinton) en Onno op gitaar. Ze begonnen met elkaar een repetoire op te bouwen, nummers te schrijven…en toen ontmoette Onno een vrouw met rode krullen. Hij besloot de liefde achterna te reizen en Aelixhir besloot op zoek te gaan naar nieuwe snaren. Coca werd gevraagd om mee te spelen. Niet alleen als vervangng van Onno, maar als een nieuw bandlid. Als Onno terug komt uit het Woeste Noorden, dan gaan ze gewoon door met én de gitaar én de harp! Tot die tijd gaan de dames samen door het leven als Aelixhir met z’n drieën.
Aelixhir is muziek om op te dansen en muziek om naar te luisteren. Drie dames met houten instrumenten zullen je hoofd volgieten met mooie melodiën alsof het levenselixer is. Af en toe dromerig en rustig, dan weer woest en onstuimig, of toch swingend en funky… Dit muzikale Aelixhir bestaat uit: Wendy op fluiten, Hester op een vijfsnarige viool (quinton) en Coca op harp.
Zie ook:
www.myspace.com/aelixhir
www.aelixhir.hyves.nl

Orfeo
Orfeo is een Nederlandse band die voornamelijk balfolkmuziek speelt. Zij spelen eigen composities, af en toe aangevuld met traditionele muziek uit Frankrijk, België en Ierland. Door de unieke combinatie van instrumenten is hun muziek verrassend en verfrissend. Orfeo bestaat uit: Erica (fluiten), Paul (electrische contrabas), Rutger (drums en cajon), Marco (12-snarige gitaar en draailier) en Lies (harp en draailier). Hun achtergronden variëren van klassiek tot metal en dat is ook in hun muziek terug te horen. Zij stonden al op meerdere bals in Nederland en op een groot aantal festivals zoals de Elf Fantasy Fair, Keltfest, het Fers Folkfestival en het Midvinterfestival in Denemarken. De Orfeo’s zijn zelf ook verwoed dansers en zijn op menig bal te vinden.
Zie ook:
www.orfeofolk.nl
www.myspace.com/orfeofolk
www.orfeofolkband.hyves.nl

The Black and The Grey
Jon Swayne – Doedelzak
Steve Tyler – Draailier
Becky Price – Accordeon

The Black and The Grey werd opgericht in 2006 om Engelse muziek te maken uit de 17de en 18de eeuw. Uit deze periode is veel muziek overgeleverd die bij ons onbekend is gebleven. De instrumentkeuze is niet oorspronkelijk voor deze periode uit de Engelse muziek, maar werkt verrassend voor dit repertoire. Het trio vult hun muziek aan met eigen composities.

Jon Swayne
Waarschijnlijk het meest bekend door zijn werk als drijvende kracht en medeoprichter van Blowzabella. Hij speelt doedelzak, saxofoon en fluiten. Ook bouwt hij sinds 1981 zelf doedelzakken. Andere groepen waar hij in speelt zijn: het doedelzaktrio Moebius, de doedelzak en percussiegroep Zephyrus en zijn doedelzak/trekzakduo met Becky Price.

Stephen Tyler
Speelt middeleeuwse muziek in de groep Misericordia. Ook speelt hij met Daughters of Elvin, een middeleeuwse muziek/theatergroep met fantasiefiguren gebaseerd op middeleeuwse iconografie. Daarnaast speelt hij in The Wendigo, een trio dat hun eigen composities speelt, geïnspireerd op Britse en Europese dansmuziek. Met alle drie nam hij cd’s op.

Becky Price
Becky speelt piano en accordeon en komt uit de wereld van de Engelse Morris Dance. Met haar voormalige groep Finality Jack (1994-2001) speelde ze veel voor dansers. Met haar nieuwste band, Boldwood (een strijkers en accordeon kwintet), nam ze kortgeleden een cd op: Feet Don’t Fail Me Now. Ze vormt ook duo’s met Blowzabella violist Dave Shepherd, Jon Swayne en met violist en componist Richard Heacock.

Zie ook:
www.blowzabella.com.
www.walshaw.plus.com/zephyrus/
www.historicalmusic.co.uk/musicians/stephentyler.html
www.users.globalnet.co.uk/~mapy/wendigo/
www.myspace.com/eastofeydon
www.boldwood.co.uk

De Azijnfabriek
In de ijzertijd was deze plek al een heilige plaats. Zoals zo vaal werd er een kerk op gebouwd en in 1400-1450 een hele grote van steen. In de 80-jarige oorlog is de kerk gebruikt als legerplaats en stonden er paarden en wapens in. Daarna is hij ook deels herbouwd. Nu is er in de oude kapel een kleine concertzaal gemaakt, maar het is nog wel duidelijk te herkennen als een kerk. Hoge plafonds en hoge, gotische ramen met zware rode fluwelen gordijnen zorgen voor een intieme sfeer. Buiten is een groot terras, dus bij mooi weer kunnen we buiten picknicken!
Voor een routebeschrijving, zie: http://www.podiumazijnfabriek.nl.
Treinen: De laatste trein naar Utrecht gaat om 00:02 uur.

Sessie
Vaak een gemis bij bals: je bent nog lang niet klaar met dansen of je bent zo geïnspireerd dat je zelf ook muziek wil maken! Iedereen is welkom! Bovendien is er La Chouffe van de tap, dus nog meer reden om te blijven spansen! Mochten we het ontzettend naar ons zin hebben, dan kunnen we eventueel tot 00:00 uur doorgaan, want dan gaat de zaal pas officieel dicht. Wil je met een groepje iets laten horen zonder dat anderen daar doorheen spelen en zo je nieuwste tunes op dansers uitproberen? Dat kan, stuur een mailtje naar lies@orfeofolk.nl en je krijgt een plekje!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: