« Agenda

05-02-2020 | Dansen leren

Proefles Alphen aan den Rijn

Met: Docent(en): Amber StallenbergMarc Meijerink Aanvang: 19:00-22:00 Entree: € 5 Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen,
De Oude Wereld 51, 2408 NV Alphen aan den Rijn
Instructies: Vanaf 19:15 Sessie: Contact: balfolkalphen@gmail.com Meer info »

Vanaf februari start er een nieuwe lessenreeks balfolk in Alphen aan den Rijn. Er wordt lesgegeven in twee groepen:

Groep 1: Getting into Balfolk

We leren verschillende balfolk dansen, zoals de jigue, tovercircel, andro, hanterdro, scottisch, mazurka, wals in 3 en polka. Terwijl we deze dansen leren, leren we hoe een frame is opgebouwd in partnerdansen, hoe je de cadans in groepsdansen kan doorgeven en leggen we een stevige basis voor balfolk.

Voor deze groep is geen voorkennis vereist. Het doel is samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans ongeacht hoe lang je al danst. Deze groep kan ook zeer geschikt zijn voor zij die al langer dansen, maar eens willen proberen meer in een andere rol te kruipen.

Groep 2: Diving deeper into Balfolk

In deze groep gaan we samen de diepte in terwijl we de vele al bekende en enkele nieuwe dansen langs gaan. Onderwerpen zullen zijn:
– Fundamenten: Wat zijn de kenmerken van de dans.
– Communicatie: Welke middelen hebben we om meer te communiceren binnen een dans en hoe gebruiken we dit om samen te dansen. We gaan hierbij in op verschillende aspecten van frame, spanning, verbinding en contact.
– Muzikaliteit: Wat zorgt ervoor dat bepaalde muziek bij een dans hoort en hoe is die muziek opgebouwd. Hoe kunnen we deze opbouw gebruiken in onze dans. Hoe kan ik verschil maken in dansstijl tussen twee nummers voor dezelfde dans.
– Variëren: Hoe gebruiken we bovenstaande en meer om onze dansen meer diepte te geven met zowel kleine als grotere variaties.

Voor dit niveau is een basiskennis van de volgende dansen vereist: scottish, wals in 3, mazurka, jigue, tovercirkel, andro, hanterdro. We gaan vanuit dat je deze dansen goed mee kan dansen zodat we samen kunnen groeien in de dans.

Tijden

19:00 – Zaal open
19:15 – Groep 1
20:15 – Vrij dansen groep 1 en 2 samen
20:40 – Groep 2
21:40 – Afronden en opruimen
22:00 – Zaal dicht

Meer info en data

Heb je nog vragen? Mail dan naar balfolkalphen@gmail.com
De data van de lessen zijn hier te vinden.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: