« Agenda

03-02-2019 | Dansen leren

Ritmische variaties in Scottish & Mazurka

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 15:30-18:30 Entree: zie omschrijving Locatie: Hall of Fame,
NS-Plein 5, 5014DA Tilburg
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Ok, de basisstructuur van de scottish en mazurka zijn bekend en leuk. Maar hoe kan je hier nou verder mee gaan spelen? Hoe kan je de fijne connectie van de danshouding bewaren, zonder dat het saai wordt? Spelen met de voeten van je partner, spelen met de muziek? De stapjes een beetje door elkaar heen husselen, je partner verrassen, zonder dat je de verbinding, maar ook de essentie van de dans kwijt raakt? En als volger, hoe kan je blijven volgen wat je leider wil, zonder al te veel in de war te raken? En misschien zelfs, hoe kan je zelf ritmische variaties in brengen zonder over je partner heen te walsen?

In deze workshop zullen danshouding en muziek centraal staan, en ga ik er van uit dat de basispas van de scottish en mazurka zonder enige moeite gedanst worden. Ik ga ervan uit dat je al langere tijd danst of het snel oppikt. Als je niet helemaal zeker bent van je niveau, neem dan even contact met me op.

Als je niet eerder dansles hebt gehad, alleen op bals heb geleerd, dan raad ik je aan ook de basis workshop eerder op deze dag te volgen, daarin gaan we aan de slag met esentiele danshouding dingen die in de 2e workshop ook terug komen. Voor mensen die beide workshops volgen is er een leuke combi-prijs.

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:00 deur open
11:30 workshop Basis Mazurka en spelen in de Jig
14:30 lunch pauze
15:30 workshop Ritmische variaties in scottish en Mazurka
18:30 einde workshop

Kaart wordt geladen...