« Agenda

13-03-2010 | Bal

Spansbal Groningen

Met: Cecilia (Be)Duo Sol (Nl)Sidaro (Nl) Docent(en): Aanvang: 19:30 Entree: Locatie: Bij Vrijdag (voorheen: Stedelijke Muziekschool Groningen),
St. Jansstraat 7/9, 9712JM Groningen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Bal Folk in de Stedelijke Muziekschool in Groningen.

Dit keer met de Belgische band Cecilia en het Utrechtse Duo Sol.
De driekoppige band Cecilia bestaat uit Greet Wuyts: diatonisch accordeon, Jan Leeflang: doedelzak en fluiten, Thomas Hoste: electro-akoestische draailier. Hun muziek is stevig gegrondvest in de traditie maar laat ook ruimte voor eigentijdse arrangementen en improvisatie.

Duo Sol sluit qua sfeer heel mooi aan bij de muziek van Cecilia. In deze groep speelt Arnold Keizer cittern en gitaar terwijl Dimitra Hierck alt-sax, doedelzak en fluiten speelt. Ook het kleine neefje van de doedelzak genaamd hummeltje zal bij hen te bewonderen zijn. De nummers van Duo Sol zijn overwegend afkomstig uit Frankrijk en de Lage Landen en altijd staat de dansbaarheid voorop.

Het bal begint ’s avonds met een korte dansuitleg om 19.30 uur. Het is niet nodig om een danspartner mee te nemen. De muziek bij de dansuitleg is ook live en wordt gespeeld door de groningse balfolk- en klezmergroep Sidaro (www.sidaro.nl). Dansinstructie: Ineke Janssen-Steenberg.

Het geheel wordt overgoten met heerlijke biologische bieren en sapjes.

Kaart wordt geladen...