« Agenda

12-01-2018 | Bal

Tweede Twinkelbal

Met: The Bazz Explosion (Be) Docent(en): Aanvang: 19:15 Entree: Locatie: Harry Cools dansschool,
Wilhelminalaan 17, 2405EB Alphen aan de Rijn
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Live optredens
Berit en Theun (Khaligo)
The Bazz Explosion
 

Andere “soorten artiesten”:
Luc Ko – Geluid & techniek
Marielle Groot Obbink – Fotografe
 

Tijdschema 

19:15 binnenloop 

19:30 – 20:30 Dansuitleg in kleine zaal 

20:30 – 21:00 Berit en Theun (Khaligo) in grote zaal

21:00 – 22:30 The Bazz Explosion in grote zaal
22:30 - 

23:00 Blind date dance in grote zaal 

23:00 – 00:00 The Bazz Explosion in grote zaal 

00:00 – 00:30 Sessie in grote zaal 

01:00 Deuren dicht!
 

Reserveren is niet verplicht, maar voor ons als organisatoren wel erg fijn! 

Eigen drinken meenemen is niet toegestaan, aangezien de bar die aan de zaal ligt hiervoor bedoeld is! Er is wel weer een buffet, dus neem gerust wat lekkers te eten mee! Er zal een tafel staan waar iedereen wat op mag zetten en weer wat van mag eten.

Dresscode: Iets met lampjes en lichtjes, zolang je er maar stralend uitziet! 😉 De dresscode is uiteraard niet verplicht.
 

Locatie en OV: Harry Cools dansschool, Cools Dance&Events (Dans- en Partycentrum)
Wilhelminalaan 17, 2405 EB Alphen aan den Rijn 

Te bereiken vanaf station Alphen naar bushalte Centrum Hoge Zijde met bus 147 of vanaf station Leiden naar bushalte Centrum Hoge Zijde met bus 182 

Berit en Theun (Khaligo) 

Voor dit speciale evenement, waarbij het cirkeltje van bals in Alphen weer rond is, zullen Berit (ikzelf) en Theun (Khaligo) een live optreden geven!

Berit (ikzelf) kennen jullie uiteraard van balfolk. Ze danst en organiseert balfolk met alle liefde! Organiseren doet ze onder de naam Beertjes Bals en Balfolk Alphen aan den Rijn. Verder maakt ze dus graag muziek met harp, gitaar, ukelele, piano en haar eigen stem. Samen met haar tweelingzus Rosanne en zusje Helen vormt ze de groep Saam Veral.

Theun Zeijdner, ook wel Khaligo is een Nederlandse kunstenaar. Naast acteren, fotograferen en editen, maakt deze muzikant en componist vooral graag muziek. Deze muziek valt onder verscheidene genres waaronder filmische, klassieke, folk en indie muziek. Ook maakt hij muziek voor games, video’s en meer. Zijn inspiratie haalt hij uit de geschiedenis en oude culturen. Dit kan uit Scandinavische, Keltische, Amerikaanse en andere culturen komen. Met zijn muziek probeert hij altijd verhalen te vertellen. 

Facebook Balfolk Alphen 

Facebook Saam Veral

Facebook Khaligo Music

The Bazz Explosion

Bazz

Origineel begonnen als een folk-jazz duo, opgericht door Guus Herremans (accordeon) en Hendrik Sooghen (saxofonen), was al snel wel gekend in de Belgische en internationale Folk-scene. Om voor elke organisator en elk soort bal zo goed mogelijk tegemoet te komen besliste Bazz om uit te breiden naar 3 verschillende formules. Bazz2 (duo Guus & Hendrik), Bazz-Quartet (=Bazz2 + percussion & Bass guitar) en ten slotte The Bazz Explosion (=Bazz-Quartet + Guitar player). Op deze manier zijn zij te boeken voor intieme huiskamerconcerten, folkbals, alsook grotere concerten. De unieke cross-over tussen Folk en Jazzmuziek garandeert een bal-avond vol plezier en dans. 

Impressie I

Impressie II

Impressie III

Luc Ko
Deze masterstudent is voor de balfolkwereld een kleine held! Sinds zijn kindertijd klust Lucas al aan geluidsapparatuur en vanaf zijn 13e is hij al een professionele licht- en geluidstechnicus. Hij regelt de techniek op allerlei bals en festivals door heel Nederland en daarbuiten, zoals Cadansa, Dansstage, Prague Balfolk Weekend, Boombal Festival, Gennetines en Folkambroeus. Rond zijn 14e begon hij met meeorganiseren van grootschalige evenementen, waaronder pop-rock concerten. In 2011 is hij begonnen met balfolk Enschede en een jaar later ook de Dansstrage. Bovendien maakt hij zelfs custom apparatuur voor bands en locaties. Tot slot tourt hij met bands rond europa, wat hij een erg leuke bezigheid vindt.
 

Leo Visser geeft de dansinitiatie. Hij danst zo’n 5 jaar actief balfolk waarbij hij verschillende ballen en festivals per jaar bezoekt in binnen- en buitenland. Hij heeft een voorliefde voor de bretonse dansen maar ook dansen uit andere regio’s vindt hij leuk om te doen en te leren. Hij heeft ongeveer 10 jaar ervaring met lesgeven in sport en probeert deze ervaring nu om te zetten naar het lesgeven in balfolk dansen.

Marielle
Ook deze keer is ze weer van de partij (mits het niet sneeuwt of ijzelt)! Ze zal zich weer inzetten om leuke plaatjes te maken en dus mooie herinneringen vast te leggen. Ze is huisfotografe bij Celt-N-Folk, Friendly Folk Tour, Royal Spuds en CeltCast! Facebook

Wat is balfolk?
Nog niet bekend met balfolk? Dan zal ik eens even uitleggen wat balfolk is! Bij balfolk dans je oude volksdansen uit West-Europa die in groepen of duo’s gedanst worden. Doordat je bij sommige dansen van partner wisselt tijdens de dans, leer je snel nieuwe mensen kennen en kan je makkelijker contact maken met ze! Wees niet bang als je nog nooit aan balfolk hebt meegedaan! Er zijn altijd mensen die je willen helpen het te leren en in alle dansen zit veel herhaling. Als je eenmaal de basis kent, kun je variaties gaan proberen. Je hoeft geen speciale kledij aan, als het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen!

Kaart niet beschikbaar