« Agenda

27-10-2021 | Bal

Vogelverschrikkerfestival 2021

Met: Snaarmaarwaar (Be) Docent(en): Jeannette SnierWim Scherpenzeel Aanvang: 19:00-23:45 Entree: Gratis Locatie: Spiegeltent, Van Bestpark,
Van Bestpark, 5555 JG Valkenswaard
Instructies: Ja, om 19:15 Sessie: Nee Contact: info@vogelverschrikkerfestival.nu Meer info »

Van 22 oktober tot en met 31 oktober 2021 word er als de Corona maatregelen het toelaten, het 12e Vogelverschikkerfestival georganiseerd in Valkenswaard. Dit jaar hebben ze op woensdag 27 oktober ook een Folkavond waar Snaarmaarwaar en Trikosis zulen optreden en er zal voorafgaand een introductieworkshop balfolk worden gegeven.

Onderstaand programma is rond:

Balfolk-initiatie onder begeleiding van Snaarmaarwaarwoensdag 27 oktober, 19.15 – 20.15 – Spiegeltent, Vogelverschrikkerfestival, Valkenswaard

GRATIS DEELNAME/ENTREE

Altijd al een keer mee willen dansen, maar geen idee hoe? Wim Scherpenzeel en Jeannette Snier geven een Balfolk-initiatie. Een les in Balfolk dus. Een gratis workshop, zodat je deze folkavond in stijl kunt beleven. Voetjes van de vloer dus. De Spiegeltent wordt een danszaal. Live begeleiding van Snaarmaarwaar.

Snaarmaarwaarwoensdag 27 oktober, 20.30 – 21.30 – Spiegeltent, Vogelverschrikkerfestival, Valkenswaard

GRATIS ENTREE

De akoestische powerfolkband Snaarmaarwaar komt vanuit België naar Valkenswaard. Wat je ziet is een trio, maar wat je hoort is eigenlijk een geëxplodeerd sextet op speed, dat zonder enige moeite een indrukwekkende klankmuur uit hun akoestische instrumenten doet denderen. Nieuwe en oude folk gaan hand in hand, feestelijk en introvert, teder en rockend. Jeroen Geerinck is met zijn pompende en energieke gitaarspel de turbomotor van het trio, met mandola-man Maarten Decombel en Ward Dhoore op mandoline als extra katalysatoren. Na folkfestivals over heel Europa en ver daarbuiten, doen zij nu het Vogelverschrikkerfestival aan. Een heus folkbal, dames en heren.

Trikosis – woensdag 27 oktober, 22.00 – 23.00 – Spiegeltent, Vogelverschrikkerfestival, Valkenswaard

GRATIS ENTREE

Trikosis is een echte feestband die zich laat inspireren door traditionele Europese en Noord-Afrikaanse muziek. Je hoort Balkan en klezmer, maar ook Italië, Marokko en Turkije. De band speelt een combinatie van eigen werk en eigen arrangementen van traditionele muziek, met als rode draad: dansbaar, een vleugje punk en clownerie. Handelsmerk: een hoge dosis energie en humor op het podium. Precies wat we nodig hebben om een folkavond af te sluiten.

COVID19 maatregelen

Toegang tot het festival is conform de regels van de overheid wel op vertoning van een Coronacheck, maar dan hoeven we op het terrein geen afstand meer te houden.

We hopen jullie ook op de 27e te zien! Dat gaat een heerlijke dansavond worden!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: