« Agenda

28-04-2024 | Bal

Wageningen Junushoff

Met: Caamaño&AmeixeirasLaouen (Be/Nl) Docent(en): Aanvang: 15:00-22:00 Entree: € 20 (regulier); €15 (korting) Locatie: Theater de Junushoff,
Plantsoen 3, 6701AS, 6701AS Wageningen
Instructies: Ja, om 15:00 Sessie: Contact: balfolkwageningen@gmail.com Meer info »

In april is het weer tijd voor balfolk in de Junushoff! Kom de lente vieren met twee geweldige bands!

Ze stonden al lang op ons verlanglijstje, en komen in april eindelijk naar Nederland: Caamaño&Ameixeiras! Sabela Caamaño (chromatische accordeon) en Antía Ameixeiras (viool en zang) vormen dit geweldige duo uit Galicië dat rootsmuziek en dans verweeft. Sinds hun oprichting in 2018 heeft dit duo een intens traject doorlopen, zowel nationaal en internationaal. Met traditie als uitgangspunt slagen zij erin om hun eigen unieke taal te creëren, met persoonlijke en levendige composities en arrangementen waarin de essentie van traditionele muziek centraal staat, gemengd met een goede dosis moderne invloeden en emotie.

Ook Laouen was al een tijd een wens, en we zijn erg blij dat ze voor ons komen spelen! De wegen van Bert Leemans (chromatische accordeon) en Ies Muller (houten dwarsfluiten, bombarde) kruisten elkaar al vaak in allerlei projecten, en het werd hoogste tijd voor een duo. Voilá, hier is het! In een fijne dynamische melange vloeien Bretonse, Franse en Ierse melodieën, traditioneel en eigen werk, naadloos in elkaar over. De muziek van dit duo brengt je naar een andere wereld en nodigt meteen uit tot dansen.

Ben je een nieuwe danser? Om 15:00 beginnen wij met een uurtje dansuitleg! Entree: Regulier €20, korting €15. Betalen kan contant of via een QR-code. Reserveren is niet nodig, er zijn altijd genoeg kaartjes beschikbaar.

Tijdens het bal is er een gezellige picknick. Neem hiervoor vooral wat lekkers mee, dan delen we dat met z’n allen. Vergeet je bordje, bestek en opscheplepels niet. Een waterflesje om de dorst te lessen tijdens het bal is ook aangeraden. Neem zelf geen andere dingen mee, de bar verkoopt genoeg lekkere drankjes!

Voorlopige planning:

15:00 Dansinitiatie
16:00 Laouen
18:00 Potluck diner
19:00 Caamaño&Ameixeiras
21:00 Einde

Kaart wordt geladen...