Balfolk danslessen in Amsterdam

In september 2023 start er weer een nieuwe reeks balfolklessen in Amsterdam.

Lesprogramma

Drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen o.a. de wals, mazurka, bourree in 2, rondeau-en-couple en meer Bretonse dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod. En we oefenen een goede danshouding.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We gaan in op moeilijker en minder bekende dansen. Daarnaast gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Hoe houd je contact in de bourree in 3? Hoe zit die draai in de polska?

Lesdata

De proefles, op 13 september, is toegankelijk voor iedereen, je mag de hele avond meedoen en kost 5,-. Je kunt alvast reserveren via de website om zeker te zijn van een plekje, maar als je op het allerlaatst besluit betaal je gewoon aan de deur. Kom!
Na deze les kun je in overleg met de docenten beslissen welke groep het best bij je past.

De serie lessen bestaat uit 10 lessen op de woensdagavond. Er is iedere week les van 20 september t/m 29 november. Op 25 oktober is er geen les. De serie wordt afgesloten met een mini-bal op 6 december.
De kosten voor de reeks van 10 lessen bedraagt € 110,-. Je kunt ook twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. De kosten zijn dan € 185,-.
Je schrijft je in voor de serie lessen via de website https://balfolkamsterdam.nl. Je ticket is ook geldig voor het eindbal.

Tijdstippen

18.45 deur open
19.00 – 19:45 Groep 1 (beginners)
19:45 – 20.15 Overlap met groep 1 en 2
20.15 – 21.00 Groep 2 (begonners)
21.00 – 22.00 Groep 3 (verder leren)

Docenten

De lessen worden gegeven door Frans, Gepke, Berend, Manon, Jason en Erno en gastdocenten.

Locatie

De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.

Adres: Ellermanstraat 16Q, 1014 AK Amsterdam. Met de auto: Parkeren is in de avond gratis op deze locatie. Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak bij de dansstudio.

 

Wil je per email op de hoogte gehouden worden van de lessen en activiteiten van Balfolk Amsterdam? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.