Balfolk danslessen in Amsterdam

In september 2019 start er weer een nieuwe reeks balfolklessen in Amsterdam. Drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree, rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We werken in thema’s en we nodige gastdocenten uit om die thema’s verder met ons uit te diepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de dans en gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe maak je een mazurka echt fijn? Hoezo Poitou?

Data en tijd:
Deze serie bestaat uit 16 lessen op de woensdagavond. De eerste, de proefles, is op 11 september en toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de proefles bij twee groepen meedoen. Na deze les kun je beslissen of je doorgaat en in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past. Onderweg zullen er een paar weken zonder les zijn i.v.m. vakantie en/of festivals. De serie wordt afgesloten met een mini-bal.

Tijdstippen: 
19.00 deur open
19.15 – 20.00 Groep 1 (beginners)
20.00 – 20.30 gezamenlijk half uur Groep 1 en Groep 2
20.30 – 21.15 Groep 2 (begonners)
21.15 – 22.15 Groep 3 (verder leren)

Docenten:
De lessen worden gegeven door Berend, Frans, Gepke en Susanne en soms door een gastdocent.

Opgeven en kosten:

De proefles op 11 september kost € 5, je mag voor dit bedrag desgewenst met twee groepen meedoen. Voor de proefles hoef je je niet op te geven: Kom!

Ga je door dan zijn de kosten voor de volgende 15 lessen € 130,-. Je kunt twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. De kosten zijn dan € 200,-.

Je schrijft je in voor de serie echte lessen via een mail naar amsterdam@balfolk.nl met daarin je naam, telefoonnummer, adres en gewenst niveau. Dan krijg je zo snel mogelijk een mail terug met bevestiging en info over betalen.

Locatie:
De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.

Adres:
Ellermanstraat 16Q,
1099 BW Amsterdam.

Met de auto: Parkeren is in de avond gratis op deze locatie.
Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak bij de dansstudio.

Wil je per email op de hoogte gehouden worden van de lessen en activiteiten van Balfolk Amsterdam? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.