Balfolk danslessen in Amsterdam

In februari 2023 start er weer een nieuwe reeks balfolklessen in Amsterdam.

Lesprogramma

Drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree, rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We nodigen gastdocenten uit om thema’s verder met ons uit te diepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de dans en gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Polska? Bourree in 3?

Lesdata

Deze serie bestaat uit een proefles op 15 februari, 10 reguliere lessen beginnend op 28 september en een eindbal, allemaal op de woensdagavond. De proefles is toegankelijk voor iedereen en kost 5,-. Je kunt in de proefles meedoen bij de groep die je wilt. Na de proefles kun je beslissen of je doorgaat en in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.

Er is iedere week les van 22 februari t/m 3 mei. Op 22 maart is er geen les. De serie wordt afgesloten met een mini-bal op 10 mei.

Tijdstippen
18.45 deur open
19.00 – 19:45 Groep 1 (beginners)
19:45 – 20.15 Overlap met groep 1 en 2
20.15 – 21.00 Groep 2 (begonners)
21.00 – 22.00 Groep 3 (verder leren)

Docenten

De lessen worden gegeven in het Nederlands door Berend, Frans en Gepke.

Opgeven en kosten

De lessen kosten € 110,-. Je kunt twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. Twee groepen samen kosten € 185. Je kan je alleen online inschrijven op de site van Balfolk Amsterdam. Je ticket is ook geldig voor het eindbal.

Locatie

De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.

Adres: Ellermanstraat 16Q, 1014 AK Amsterdam. Met de auto: Parkeren is in de avond gratis op deze locatie. Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak bij de dansstudio.

 

Wil je per email op de hoogte gehouden worden van de lessen en activiteiten van Balfolk Amsterdam? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.